ponko moja babcia takze jest taka... bezpośrednia. wszystko wygarnie co pomysli i wcale nie jest to mile.... Z tym ze to nie jest mama mamay tylko mama mojego tatay. tacie nieraz wspolczulam... nie dosc ze mial zrzedliwa matke to pozniej z wlasna żona nie mogl sie dogadac - bo trzeba miec cierpliwosc sporo aby sie dogadac....
ssabrinaa to jakbym widziala mojego meza on tez lubi mi zagadywac dziecko o 5=6 rano a ja mam ochote go udusic. czasem mam wrazenie ze chlop nic nie rozumie.
aneczka i na mnie juz mniej dzaialaja te glupie uwagi, ale jednak czasem potrafia sprawic przykrosc.
winki a wiesz ze moj maz ma jakis kurs mazasu zrobiony Fajnie to robi. Choc wolalabym jednak jakuzzi bo woda mnie niesamowicie odpreza. Musze poszukac gdzies samego jakuzzi bo ja plywac nie lubie wiec na basen nie mam po co isc.
niuniunia gola na swoim jak sie mieszka to zupelnie inaczej juz jest. Wiekszy spokoj i relacje z partnerem sa lepsze jak widze
niuniunia a nieraz te matczyne uwagi to sa takie ze nie wiadomo czy smiac sie czy płakac ;-) np. to że pranie ubran robie za czesto Taaak bo mamy chodzic w brudnych ciuchach. Albo ciągłe jej narzekanie że nie ma na nic kasy (np. na rachunki) a codziennie kupuje paczke najdrozszych papierosów My z mężem nie palimy wiec zupełnie nie rozumiemy takiego podejścia.... Jak z nami mieszkala narobila dlugu tysiac zlotych zaległosci w czynszu! Ktore musielismy splacic ze swojej kieszeni kiedy ona juz sie wyprowadzila sytuacji takich jest tysiace, na pewno jak i u was... Ale to co najbardziej boli to jej brak zrozumienia dla mnie i mojej rodziny.
Przedwczoraj wymyslila "genialny" pomysl ze powinnam zrezygnowac z Wigili u tesciów i (cytuje) "postawic się męzowi" żebyśy tylko u niej spędzili Wigilie bo przyjada moje ciotki i kuzynki i jak to tak mamy wpaść tylko na godzine :-( Rozczarowala mnie strasznie, bo nastawialam sie na spokojnie świeta a widze, że bede miala znow poczucie winy ze ja nawalilam. Ona zupelnie nie rozumie tego, ze tesciowie i szwagierki to TEŻ jest juz moja rodzina i chce aby moje dzieci spotkaly sie takze z nimi. No ryczec sie chce po prostu jak cos takiego slysze :-(
Ostatnia edycja: