winki GRATULUJE! Olinkowi pierwszych kroczków, mówiłam, że umie!!!! kurcze mgła jest strasznie męcząca. Ty to jestes podróżniczka. pamietam, jak z Olafkiem czesto byłam w polsce i on własnie bardzo szybko sie oswajał z polskim domkiem :-) pełno zabawek które celowo zostawilismy były zawsze niczym nowe. Jak oglądałam te walizki w wakacje to Olaf od razu krzyczał, że ma być czerwona...na żywo jest jeszcze ładniejsza, bo ten czerwony jest taki ciepły, a te "czólenka" niebieskie z brokatem
'Freddie' Trunki Pull Along Kids Suitcase Luggage Ride On Red New (FREE P+P) | eBay
gola moj Tata też porad lubi udzielać, zwłaszcza co do Olafka, dzisiaj gadaliśmyna skypie i Olaf popchnał Marike, no to ja krzyklnełam na Olafa i mówie "powiem dla Taty" a moj Tata ze skypa drze sie do mnie "skarżypyta", on stwierdził, że Olafek jego kochany wnusio number uno zrobił to niechcący :-) ja to tez traktuje z przymrużeniem oka, bo tyle co z nim mieszkam, to jest wszystko ok! Polcia idzie za raczke? bo moj zbój ucieka, wiec tylko na placu zabaw drepczemy. Ty chcesz sie pofarbowac na marchewe? mi fryzjerka mowila ze bedzi emi pasowało, ale takie kolory sa chyba zarezerwowane dla zdecydowanych i określonych kobiet, a ja taka nie jestem, chyba bede całe zycie miala taką samą fryzure.
nimfii Mama pewnie inaczej by sie zachowywała jakbys miała rodzeństwo, a tak cała jej uwaga skupiona jest na Tobie pewnie robi to nie do końca świadomie i celowo - może nawet tego nie kontroluje. Ważne, że mieszkacie sami!!!!!!!!!!!!!!!
niuniunia dam Ci świetną radę, odpuść sobie czasem część obowiązków domowych - serio ja od dwoch miesiacy ,odkad miałam jakies nerwobóle przestałam obsesyjnie latać ze szmatką i wycierać wszystko, silić sie na wykwitne obiady ( gdy nie mam czasu pizza laduje w piekarniku, a dzieci i tak zawsze mają zupe) nie jestem i nigdy nie bede perfekcyjną panią domu, za to chce być dobrą Mamuską i czas spedzony na porzadkach po ktorych i tak nie ma śladu spedzic z Dzieciaczkami. a jak ktoś mnie odgada, że mam brudne okna, niedomyty piekarnik - TRUDNO! a ten lekarz co powiedział, że pepek sie nie goi ze wzgledu na tusze to kretyn jakis.
ponko moja jedna babcia ma alzheimera ( co godzine sie pyta ile mam dzieci, ile moje dzieci maja lat, jak sie nazywa moj maz itd) kochana jest, ale jej mózg nie funkcjonuje
ankusch dopiero doczytałam. Fajnie, że juz sie ogarneliście - udało sie jeszcze w starym roku! a jak Martynka na zmiane mieszkanka zareagowała?
angie piękne pierniczki, Kobieto gdzie Ty jeszcze czas na to znalazłaś? odpocznij w te świeta. Twoj Mąż to dobry Mąż, ale Ty o tym wiesz :-)
mirelka ja też twardo nie daje, bo miałam nauczke po Olafku, ale z czasem to zainteresowanie laptopami, telefonami naszczescie słabnie - cierpliwości, a laptop to fajny prezent.
asia oooo kurcze jeszcze niedawno nam pokazywałas projekt domku i juz prawie jesteście przeprowadzeni - też bym miała powera!!!!!
aneczka i ja mam Mamusiową Córeczkę, ale to chyba normalne skoro non stop z nia siedze. co do marzeń o masażu to mam podobne - może za rok, może dwa :-)
sabrina nie wiesz co sie robi w takiej sytuacji, ja już tak dwa razy zrobiłam, że wreczyłam Tatusiowi Córeczke, nakryłam głowe kołdrą, i chociaż nie spałam to chciałam zeby zobaczył jak to jest, od tamtej pory jest spokoj. Współczuje Ci tych nocek i tego, że Cie wkurza chłop. Sami daj sie wyspać Mamie!!!!!
helenka oj biedny ten Oluś :-( oby dzisiejsza nocka była spokojniejsza.
Kurde ale mam tempo pisania, zaczelam pisac posta o 17 - juz sie pogubiłam i wiem, że na pewno kogoś pominełam.
u nas fajny dzień, Olafek miał christmas party, w miedzy czasie była u mnie koleżanka z 5 miesiaczna córeczką. Marika zabierała jej smoka i uciekała. Mariczka Rozbójniczka jest słodka, kreci sie w kólko jak słysze muzyke, nauczyła sie kichać i jak tylko mowie "apsik, na zdrowie" ,to ona gardlem harczy i sie cieszy. Dużo już rozumie, gada ciagle cos po swojemu i okres jej minął w sensie juz nie ma humorków. Od jutra mamy Tate w domu do stycznia, wiec bedzie totalna dezorganizacja :-) trzymajcie sie