reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Siemanko,

no i dupa ze żłobkiem tzn pani dała mi formularz trzeba wypełnić i czeka się koło roku lub półtora :szok: za półtora roku to ja nie wiem czy będę dalej w Zgierzu mieszkać... masakra normalnie :/

klucze od nowego mieszkania odebrane, Nadula na weekend jedzie do moich rodziców a my zaczynamy wielkie pakowanie :eek:

mirelko- teraz mieszkami w Łodzi a przenosimy się do Zgierza wiec niedaleko :) zdjęcie butków wstawię na koniec postu :)

winki- superowa ta aplikacja, tylko szkoda że Nadula mi telefon zaśliniła jakieś 4 miesiace temu i teraz mam takiego grata sprzed 7 lat hehe :) więc na nim nie zadziała :p

ankusch- łącze się z Tobą w mękach, nas w weekend czeka to samo :) POWODZENIA :)

nimfi- fajnie że udało Ci się do gina wybrać (ja się wybieram od 3 miesięcy na wizytę kontrolną :p)

marttitka- ja też nie lubie po sklepach łazić jak są takie tłumy, ale jak zadzwoniły do mnie dziewczyny z h&m że się wyprzedaże zaczęły i są kombinezony no to już byłam zmuszona żeby się wybrać :)
a mieszkanie zmieniamy bo znaleźliśmy większe i tańsze no i ja teraz pracuję w Zgierzu więc tym bardziej nam się trafiło :)
gratuluję przespanych nocek :)

zdjęcia butków:
P1150535.jpgP1150537.jpgP1150540.jpg

... terrorystka się obudziła, więc lece :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej!
u nas wszystko ok,Dzieci chwilowo zdrowe- tylko czasu brak. Co podejde do kompa to czarownica sie złosci, jestem przemeczona jej zachowaniem :-( tylko wyjde do kuchni,wc na sekunde ona wpada w jakas panike - piszczy bez powodu. Wczoraj jak mnie nie było godzinke w domu, to ciagle podchodziła do drzwi i mówiła "mama" kurcze ciesze sie, że mnie tak kocha, ale ona nie umie sobie poradzic sama. Mam nadzieje, ze to minie...
angun przepraszam, że tak późno odpowiadam na Twoje pytanie. Ale nie jestem alergikiem nigdy nie byłam. Wapno biore, ale mi nie smakuje :-) pokrzywka sie uspokoiła, ale nie wyglądąło to ładnie przez dwa dni.
katerinka ciesze sie, że u Was Dzidziuś rośnie ładnie, na pewno to bedzie on - Żeby była równowaga w rodzinie ;-) a tak na poważnie, to najważniejsze, żeby Dzidzi było zdrowe i Mamusia też. Druga ciąża dużo szybciej mija :-) Kurcze pamietam Twojego pierwszego posta po wizycie u lekarza, Ty chyba też pamietasz jak sie czułaś, wiec tym bardziej sie cieszymy, że wszystko jest w porządku, a że każdy lekarz mówi co innego to nic nowego :-(
wrrrr wstała!!!! a w nocy dziś trzy razy wstawałam do niej....
ankusch,mycha powodzenia w przeprowadzkach!!! ciężko, można powiedzieć, że macie konretne "porządki" przedświąteczne. dużo dużo wytrwałości!!!
marrtika my mamy dotykowy tomme tippe, ale mnie wkurza. Potworek kiedyś wstawiała linka do fajnego termometra bezdotykowego, był w sklepie medycznym i nie taki drogi,ale to było dawno.
edit. znalazłam tego linka z termometrem na 2016 stronie, (bo nie wiem czy moge znowu wklejać)

Ostatnia edycja:
ehh z tymi termometrami to ja już sama nie wiem, my mamy ten:

TERMOMETR BEZDOTYKOWY ELEKTRONICZNY NC100 WYS 24H (2846256493) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No i właściwie spoko, ale powtarzalność tej samej temp znikoma, więc bardziej orientacyjnie go traktuję, a ufam i tak rtęciowemu najbardziej, ale to wiadomo, ze tylko jak dziecko śpi. Więc sama nie wiem czy polecać , czy nie, generalnie mimo wszystko przydaje się, bo szybko się nim mierzy, ale z 5 razy przejżdżam po czole i wyciągam średnią.

MARTTIKA mialam ci pisac jeszcze zebys popytala w najblizszej aptece o termometr i to najlepiej z gwarancja zebys mogla go do naprawy oddac w razie czego :-) tak naprawde kazda marka moze wydac kiepski egzemplarz ktory szybko bedzie nawalal. Wiec jak wydac duzo kasy to choc z gwarancja zeby byl. Ja kupilam na allegro termometr do ucha najtanszy za 30zl

Marttika -ja nie polece ci tego. Niby taki super pani super polecala ,bo do czola i do ucha niby na 1sec ,a za kazdym razem pokazyje inna temperature. Jak sieostra byla ostatnio i zle sie czula to na czole pozkazywal 35 a w uchu 38. LAbo jam glupia i nie wiem jak go uzywac.:
TOPCOM- Termometr Elektroniczny douszny 5w1_301 (2837013315) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No i gratuluje przespanych nocy.

Katarinka -super ,ze z dzidzia wszystko super. Gratuluje. Szkoda tylke ,ze te zylaki takie okropne. NO ale dotrwasz jakos do stycznia kochana.

Mycha ,Ankusch -powodzenia dziewczyny w przeprowadzce. NIe zazroszczep akowania i rozpakowywania ,ale nowe miejsce to cos fajnego. Mycha -cholerstwo z tym zlobkiem.

Ponko-
no to mialas bobika na Red bullku dzisiaj. Ja juz jezdzilam sama z Olinkiem i nmie straszne mi takie podroza. Mam superowe auto malzona mojego wiec luz. Tylkoja bujania proma nie znosze. Ze Swinoujscia do Poznania mam 350 km, wiec damy rade.
Nimffi- dobrze ,ze dotarlas do gina i dobrze ,ze nie tarczyca. Widzisz nawet na usg masz skierowanie. BIerz moze jakies witaminki na wzmocnienie to sie lepiej poczujesz.

Mirelka -fajnie ,ze mozecie utro na spacerek. Jezu ,Oli nigdy nie byl jeszcze u lekarza i na szczescie nikt nam nie mowi kiedy mozemy wychodzic. U nas tez mroz -9. NO i tez gratuluje pieknej nocki

Moje dziecko wciaz nie chodzi ,ale z pchaczem teraz bieganon stop. Wrzucam mini filmik do galerii.

syl ja z tej firmy mam i term. i inhalator.owszem pokazuje każdy inny pomiar, więc ja tez mierze 3 razy i jak wychodzą zbliżone to ok,szkoda że rtęciówki wycofali, nie zawodne termometry.moja mam jeszcze ma i mówi tylko nie zbic bo zabije:-D

anus właśnie w necie doszperałam sie też pozytywnych opinii na temat tego termometru co potworek pisała
nimfii mi to się udał zakup takiego badziewia, że szok i masz rację, bo wcale tani nie był ;/ A czasami trzeba jakoś tę temperaturkę zmierzyć, a w przypadku mojego dzidziola to i przez sen bywa trudno, bo się wybudza...
aneczka teraz zamiast rtęci jakiś inny metal dają do tych termometrów, ale już nie pamiętam jaki i też spoko śmigają :-)

winki- ja mam ten sam termometr i jestem bardzo zadowolona.Wiadomo w uchu zawsze jest wyższa temp tak samo jak na skroni ale jak mierzę centralnie na czole to zawsze wychodzi dobra temp. Może po prostu trafił ci się taki model. Moja szwagierka ma identyczny i też sobie chwali(ja odgapiłam od niej i też kupiłam). Kurde podziwiam cię z tymi podrózami no ale wiadomo co u mamusi to u mamusi a w święta to wogóle;-)A jak wolisz- płynąć promem czy lecieć samolotem???
aneczka- w aptekach są jeszcze takie normalne termometry ale nie mają rtęci w sobie tylko coś innego ale wyglądają jak te z rtęcią i też dobrze mierzą ale wiadomo, które dziecko da sobie tak długo mierzyć temp.
ankusch, mycha- powodzenia w przeprowadzce!!
katerinka- super, że z maleństwem wszystko ok. Mi w 13 tyg lekarka mówiła, że chyba widzi chłopca a w 16 już była dziewczynka i tak pozostało do końca. W 13 tyg płod ma jeszcze ten ogonek więc może być to i to. Chłopiec fajnie bo do pary ale jak będzie dziewczynka zobacz ile zaoszczędzisz na ciuszkach:-D
mirelka- no to fajnie, że możecie w końcu wyjść nie ma to jak porządnie się dotlenić
ponko- jak mój Filip był malutki to parę razy obudził się w nocy i płakał tak , że nie dało się go uspokoić i też dostaliśmy ten syrop ale ja mu go nie dałam, ale jak wam pomaga to super!!

onanana- gdzie jesteś, brakuje nam Ciebie;-):tak:

Dziewczyny ja tylko się melduje że od rana jestem z Kinga w szpitalu, dostała takiej jelitowki że nie daliśmy jej rady w domu ogarnąć i się nam odwodnila, teraz jest na kroplowce i juz lepiej wyglada ale rano wyglądała Jak kosciotrupek, każdą kość było widać, biegunkę ma straszną do tego wczoraj i dziś rano wymiotywala. My walczymy o każdy gram a teraz znow nam schudla :(

reklama
Do góry