reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kobitki Oli śpi od 20. Łaził dziś jak pijany, obijał się o ściany. Chyba claritina tak na niego działa bo dostaje dwa razy dziennie ale widzę że dużo mniej kaszle i noskiem już lepiej oddycha.

Nimfii kup sobie jakiś tańszy higrometr i sprawdz wilgotność. Według mnie najprostrzą metodą sprawdzenia jest obserwowanie czy macie zaparowane okna. Mówisz też że wilgoć w łazience wychodzi więc pewnie w pokojach też jest ale mniejsza. Mi lekarz wciskał w zeszłym roku że mamy suche powietrze i kazał nawilżacz kupić naszczęście sprawdziłam wilgotność nim kase wydałam na marne i musieliśmy kupić pochłaniacz. Skończył się problem pary i dusznego ciężkiego powietrza.

Katerinka Cieszę się ze z dzidzią wszystko ok. Lekarz zlecił ci przyjmować folik ? Jeśli tak to jest już tańsza wersja firmy APTEO kosztuje koło 4zł a nie 11 jak Folik.

Syl Olek też nie lubi swojego kombinezonu. Ledwo w nim się porusza. Żałuje że kupiłam dwu częściowy.

Gola Jestem pod wrażeniem jak ładnie Polunia mówi. U nas nadal tylko tata,dzdzdz, ćwiczę ile wlezie ale milczy całe dnie. Dziś zauważyłam że próbuje kląskać więc może ruszy i usłyszę upragnione mama :)

Dobrej nocki kobitki.

reklama
Mamusie kochane nie zdawałam sobie sprawy jakoś (noo nie wiem czemu, przecież tego można sie było spodziewać) że mam tu fanki :zawstydzona/y: Kochane jesteście , dziękuję że się ze mną (czasem za mnie) cieszycie i trzymacie za bobiczka kciuki...

Sami tak ostatnio ma ze wali plaskacze po twarzy ile sie da :nerd::sorry2: a ostatnio nawet mi sie drewnianym klockiem po glowie dostalo :dry: maly terrorysta nam rosnie
moja też bije po buzi, najgorsze jest jak leżymy rano we trójkę w łóżku, ona się przewala, przytula, człowiek się odpręży bo dziecko głaska po włosach, po twarzy a tu NAGLE CIACH CIACH CIACH trzy szybkie w buzię dla mamy :eek::dry::confused:

tak, od stycznia będe miała juz ten cholerny abonament, już widzę w systemie luxMedu że od stycznia mam za free, teraz muszę przecirpieć bo jakby już działało poszłabym sobie zrobić szybko USG żył u chirurga naczyniowego bo na NFZ to mi prędzej nogi amputują niż na termin w grudniu doczekam... nie tak na serio to rok temu chodziłam po tych chirurgach i na USG a i tak miałam te same zastrzyki i takie same zalecenia jak od internisty :tak:

niuniunia co z pępuszkiem twoim??? jak się czujesz?
czemu wcześniej nie pisałaś to byśmy cię solidnie ochrzaniły i do lekarza wysłały...

Gola84 widziałam filmik na FB, jak pokazałam mężowi to nie chciał uwierzyć że to Pola w wieku Patrycji (dotąd uważał że to nasze dziecko jest najmądrzejsze na świecie ;-):-)) jak skończyliśmy oglądać (Patrycja najbardziej zainteresowana-uwielbia oglądać ze mną zdjęcia i filmy ze sobą lub innymi dziećmi) to mówi do Patusi: nooo powiedz tata tumanku mały? :eek: śmiałam się strasznie
Nie mogę się doczekać ruchów zwłaszcza że kilka czerwcówek już ma tę przyjemność... ale z łożyskiem na przedniej ścianie muszę troszkę poczekać...

Co do refundacji to lekarz mi tłumaczył że teraz mają bardzo szczegółowe wytyczne kiedy się należy i zakrzepowe zapalenie żył powierzchowne zapalenie żył na tej liście się nie znajduje, dopiero zakrzepica żył głębokich tak, ale internista nie ma narzędzi żeby nawet jakby się uparł mógł je stwierdzić, jutro pójdę do innego, pomarudzę i zobaczymy...

Katerinko cieszę się, że bobik ma się dobrze i się rozwija, z tym "wyrostkiem płciowym" to zależypo jakim kątem sterczy, jeśli blisko osi długiej ciała (jak się nie mylę), to dziewczynka, jeśli bardziej odstaje (bliżej kąta 90' z osią długą ciała), to chłopczyk. Myśłę, że będziesz miała czasem "wesoło" z 2 małych dzieci, na pewno męża trzeba będzie wykorzystywać na maxa, bez wykrętów :-) ale jesteś b.zorganizowaną babką i na pewno znajdziesz niejeden sposób na roziązanie niektórych problemów. Z żylakami lipa, nie rozumiem tych poronionych zasad refundacji...
sama nie wiem co myśleć o tej pani, położna z kliniki gdzie pracuje, bardzo dobrze mówiła o jej fachowości kwalifikacjach i wogóle, jak dla mnie to był mały siusiak i basta, nie zna się :rofl2::wink:

syl my dostaliśmy od teściów na urodziny patrycji 2 częściowy mega kosmiczny zestaw z Wójcika - kurtka za chwilę będzie za mała-kupili "akurat" :-( Patrycja wygląda w tym słodko, jak ludzik Michelin :-) spodnie uwielbia bo jak szura po nich rękawiczką to specyficzny dźwięk wydają...

dzięki za kibicowanie...

helenka ja łykam Vitaminer prenatal (czy pregna-jakoś tak) bo mam mieć oprócz foliowego też jod, ponieważ cały czas karmiłam to i tak to zażywałam (kurde jestem na wspomagaczach witaminowych od lutego 2011 :-D) ten wydał mi się najtańszy i z odpowiednią dawką jodu. Wyniki mam dobre więc się nad składem tabletki nie rozczulałam-chyba że znajdziesz coś jeszcze bardziej ekonomicznego z jodem? :blink: co 2 dzień zagryzam kwasy omega-3 , nie codziennie bo za dużo bym miała witaminy którejś (chyba E)

nimfii chyba muszę nakrzyczeć na cię;-) masz problemy z wentylacja w łazience??? i piecyk gazowy do tego? mało jeszcze ludzi w krakowie umarło od zatrucia??!!?? myślę że trzeba administrację postraszyć telewizją i nie wiem czym jeszcze żeby coś z tym zrobili zanim dojdzie do tragedii... ja się bardzo boję piecyków odkąd jak byłam mała zapalałam zgaszoną świeczkę i mi wybuchł w twarz-na szczęście straciłam tylko czasowo brwi rzęsy i trochę grzywki i nic sobie nie poparzyłam... u siebie mamy ciepłą wodę z sieci.... żadnego gazu w bloku (ojj do gotowania bym wolała bo źle się smaży na płycie)

A ja jeszcze nie śpię bo pomagam mężowi od 3 dni i wieczorów w pracy, ma tyle zamówien przed świętami że ledwo wyrabiamy... w kuchni jutro chyba zalęgną sie szczury (dzięki bogu za obiady domowe z dostawą :tak:)

helenka no i mamy zaparowane okna ;-) najwiecej z rana... oraz zaraz po praniu i gotowaniu. Bo kuchnie mamy ciemna (bez okna) i malutka. co prawda okap jest ale nie radzi sobie z ciagnieciem, wiec podczas gotowania musimy miec okna otwarte albo jest cala masa pary na szybach i nie ma czym oddychac w duzym pokoju :/

katerinka ze cztery raz do roku chodzi po mieszkaniach kominiarz z czujnikiem spalin. Wg jego pomiatow wyciag jest w sam raz. Jesli jest zly to kaze na wlasna reke czyscic piecyk (wzywac fachowca) i kontorla jest ponowna. Wiec spoldzielnia ma "czyste rece" jak sie to mowi bo wg nich ciąg jest.... Wg mnie bardzoooo kiepski :confused2: zresza awantury o to byly juz nie raz... Z mama ciag przy koninie sprawdzalyśmy na wlasna reke i nieraz wychodzil naprawde kiepski. Ja sie tego gazu jak ognia boje - serio. Ale podejscie spoldzielni do problemu jest takie, ze możemy sobie pisac petycje, podpisywac pod nia (co juz bylo robione) a oni sobie to rozpatrza i rozpatrzaja negatywnie - bo oni maja wpisany dobry ciąg w papierach. Wiec wiedzia ze mozemy i naskoczyc :eek: tak samo walczylismy o podzielniki ciepla na kaloryferach jak nam doplaty do CO przychodzily po 700zl! I nic nie wywalczylismy :-( Na naprawe domofonu czekalismy.... 15lat :p naprawili go w koncu gdy bezdomni ukradli im szybe PCV z korytarza i rure od kaloryfera :p
Moja mama w lazience nieraz zakladala wentylatora aby ciag byl lepszy, a jednak tego robic nie mozna zewzgledow bezpieczenstwa - w sensie ze to zagraza innym lokatorom.

Ostatnia edycja:
i ja witam się z rana, mężuś w domu, do poniedzialku, szef zadecydował że przy takich mrozach nie ma co robic na budowie.potem tydzien pracy i idzie na urlop 2 tygodnie.już widze ta kiepską wypłatę za grudzień:-D u nas -12 ale za godzinkę wybywamy na krótki wypad na sanki bo obiecałam małej

Angun, myśmy robili tylko pomiar pediatryczny i to nawet tak niespodziewanie wyszło, poszłam do alergologa i mieliśmy testy od ręki robione.
Nimfii Ja się zgadzam z Katerinką, taki piecyk może być bardzo niebezpieczny. Jak masz piecyk włączony dawaj okno na rozszczelnienie lekko, tak robią moi teściowie, mówią, że wtedy jest o wiele bezpieczniej.

U nas kolejna cudowna nocka od 22 do 8.45 z jedną króciutką pobudką o 2.00! Ten lek działa cuda, mam tylko nadzieję, że po odstawieniu go wszystko nie wróci do normy. Ja marzę o jedynie dwóch pobudkach a dzisiaj super się wyspałam :):)
W ogóle od odstawienia Filipka minął chyba tydzień a ja zjadłam tyle czekolady żeby nadrobić za cały okres karmienia :-D
Dodatkowo pupka wygląda super a Fifi jest ogólnie bardziej zadowolony - chyba nic mu w końcu nie przeszkadza :-) Buziaki dla Was na dobry dzień!!!

Halo kochane..

Strasznie lotam przed wyjazdem ,swiatecznie spotykajac wszystki kolezaneczki wiec tylko z ukrycia poczytuje was na tel.
ALe znalazlam wczoraj super aplikacje na iphona ,ale jest tez na Androida.
Z odglosami i zdjeciami zwiaerzatek, pojazdow ,urzadzen itd. Wersaj ze zwiarzatkami jest darmowa ,a o wiele bardzoej rozbudowana platna. Oli juz uwielbia. Naprawde polecam.

Sound Touch unnamed1.png unnamed.jpg

Dzień Dobry :-)

Katrinka strasznie się cieszę że u dzidzi Wszystko ok. super niech pięknie się rozwija, wiem że płeć mało istotna byle by zdrowe ale co byście chcieli chłopczyka./dzeiwczynkę.. Kasy teraz wpadnie z waszej pracy przed świętami ale fajnie niech się interes kręci, a czym twój mąż handluje?
Mycha ooo jaka fajna przecena super. Ja dziś też planuję wypad do H@M o ile mój chłop wróci z pracy o rozsądnej godzinie. A mogłabyś wstawić fotkę tych śniegowców z Pepco. Miłej i szybkiej przeprowadzi a teraz gzie mieszkacie? Powodzenia w załatwianiu żłobka oby dla Nadnki miejsce się znalazło.
Asaia ale fajnie doczekaliście się w końcu i już na dniach będziecie na swoim teraz za pewne masa roboty ale w święta sobie odsapniecie na swoim. Wiesz ja to w ogóle u mnie na poddaszu firan nie będę miała, żadnych karniszy, podobają mi się rolety rzymskie a kanapą też się nie przejmuj też będziemy mieć na początek starą a do tego obrzydliwy stary duży stół szklany który spędza mi sen z powiek.
Gola a może jako sekretarka byś się spełniła :-)
AnnaJ ja nie chcę czapki, rękawiczek kupować bo mamy tylko jeszcze kombinezon bo mamy tylko jeden a do tego biały, Gratulacje dla małego chodziarza. A Wy na święta do Polski przyjeżdżacie.? O i my od małego się hartowaliśmy teraz od ponad tyg. siedzimy w domu masakra już chcemy na pole, my to z tych spacerowych co żadna pogoda nam nie straszna.
Aneczka biedna Zosieńka taki dzień miała? Fajnie że kiecuszka już kupiona na sylwka, a chłopa szybko ubierzesz jak to chłopy mało wymagający są. Oj te bajeczki wymyślone na poczekaniu są najlepsze sama bym posłuchała grunt że ululają małą do snu.:-D Niech chłop odpocznie troszkę, kasę nadrobi w nowym roku. Miłego spacerku.
Angun o fajne że u Was też bobikowe plany. A jak się Arturek ma lepiej już?
Ponko super że nocka ok.
Syl oo współczuję Ci kochana, biedny ciekawe co go męczy. My mamy kombinezon jednoczęściowy i jak dla mnie jest wygodny mała raczej spokojna przy ubieraniu myślę że 2częściowy też by się sprawdził ale jakoś mi się nie podobają. U nas bobo w rodzinie szykowało się na styczeń ale gadałam z siostrą wczoraj że w każdej chwili może urodzić już ma rozwarcie, szyjka nisko wiec czekamy. Oj też z wielką radością utulę takiego maluszka.
Helenka zdrówka dla Olusia. Wiedzę ze na pełnych obrotach jesteś ale ty tak chyba raczej zawsze co nie? A ta apteka to w tym samym mieście gdzie mieszkacie, blisko masz masz do pracy.
Nimfii oj przydał by Wam się remont łazienki co nie, kurde nie wyobrażam sobie kuchni bez okna. Jak duże macie mieszkanie. To się twój chłop ujeździ przed świętami, tak to chyba wcześnie wraca z pracy co nie?

U nas nocka też ok. zero pobudek mała pospała od 19.20-6.00.Teraz ucina sobie drzemkę.
Mrozik u nas fajny -10:tak: kurde tak bym chciała już wyjść z małą na pole pierwszy raz tak długo siedzimy my to raczej spacerkowe dziewczyny ale jest światełko dzwoniłam rano do naszej pediatry i mówię że Liwia już zdrowa katarku nie ma, ładnie przesypia nocki, dziś dałam jej jeszcze antybiotyk takie były zalecenia i pytam kiedy możemy na pole wyjść powiedziała że jeszcze mam dziś na wieczór dać i jutro możemy sobie iść na spacerek hurrra.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Winki, lecisz do Polski na święta? Bo nie doczytałam... Fajna ta aplikacja, może Fifi w końcu będzie czymś zainteresowany dłużej niż 3 minuty :-p
Mirelka, niezły mrozik u Was! Fajnie, że Liwia zdrowieje :tak:

Halo Ponko. Jade autem z Olim w poniedzialek w nocy. Modle sie by nie bylo sztormu. Peter doleci w przyszly piatek. Nam tez applikacja sie podoba:tak:

reklama
Hejka :)
Dziewczyny jako tako was ogarniam ale nie poodpisuje bo nie mam czasu ...
Wczoraj moje kwiatki i troche dupereli wywieźliśmy na nową stancję dziś też trochę pojedzie..a wszystkie meble w sobotę.
Jestem przerażona ile my tego mamy hheheh bałagan w domu na całego gdy mam tylko chwile i Martyna pozwoli to pakuję..
Młoda niedawno zasneła to właśnie jem śniadanie i piszę do was zaraz jeszcze obiad zrobię i moze uda mi się się piekarnik wyszorować.Nie wiem kiedy do was się odezwę bo tam netu nie ma musimy załatwić chyba że gdzieś na mieście wi-fi znajdę albo u teściów będziemy,Mój mąż wzioł poniedziałek wolne a wtorek na rano dobrze bo by miał 2 zmiany a tak przezwyczaje się z nim do chaty a zresztą pierwszy lot ma być od nas z lotniska w poniedziałek i mój chce zobaczyć jak to będzie wyglądało heheh

Katerinka cieszę się że z bobaskeim wszystko oki dużo zdrówka
A co do bicIa moja jeszcze mnie nie bije ;-) a na stanowcze nie wolno jest awantura niezła ale ja nie zwracam uwagi i jest tylko chwila rozpaczy:-D

Dużo zdrówka dla chorowitków-szybko zdrowiejcie ;-) my zdrowi całą rodzinką

bay bay

Do góry