reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
Hej kochane:)

onanana, angie - zdrowia dziewczyny!!!! Rozumiem w pełni Wasz brak czasu, bo ja nie - pracująca mama też na niego cierpię, a co dopiero , robota, dziecko w domu też obowiązki...

angie - gratki dla Kingusi! Teraz już powinno być tylko lepiej z jedzeniem, dziecko przede wszystkim się uczy przez naśladownictwo, więc mała widzi, że inne dzieci wsuwają, więc też wcina :) No pisałam już - niemożliwa jest ta Twoja siostra- super niespodzianka!!

winki - super Sylwek Wam się szykuje , a śniegu ma być dużo , fajnie:) Nic na razie nie pomaga, Pola myśli, że jak mnie pacnie to to jest zabawa, mam tylko nadzieję, że jej przejdzie. Młoda ma podobne sanki z Biedry - po 19 zł były. Gratki nowych słów:)

maggipka
- teraz pamiętam ,pisałaś już o tym kombinezonie, chyba nawet foty dałaś:)

Helenko
- fajnie, że jesteś zadowolona, a to ta praca z UP co miałaś mieć rozmowę?? Oj biedny ten WAsz Oluś:( Zdrówka dla Niego!!!!!!!

nimfii - czyli masz patent na mycie okien ;) Mnie też to czeka, ale musi być moja mama, żeby młodą wzięła na pole, a ja w spokoju pomyję, mamy sporo okine: jedno w kuchni, dwa u Poli, dwa wielkie + balkonowe w dużym pokoju i w naszym dwa - ale lubię myć okna i robię to eskpresowo :) To Ci maciek rozbójnik, z Mikołajem foty nie chciał, a do diobła poleciał !:-D Pola też średnie zainteresowana prezentami, najbardziej książeczka się jej podobała

U nas cudna pogoda, u Was pewno podobnie :)
5 stopni mrozu i czyste niebo i słońce!!! Super, młoda wstanie, zje pomidorówę i wyruszamy na nóżkach za blok na śnieg:) Wszę∂zie biało, aż czuć, że Święta się zbliżają, jak taka pogoda:)

Hej maminki :-)
U nas w miare ok nadeszly znowu dni gorszych nocek ehh budzi sie czesto w nocy i do mamy chce isc albo zebym sleczala nad lozeczkiem i go glaskala :sorry2: to dopiero poczatek zabkowania a gdzie tam do konca,mam nadzieje tylko ze po tych dwoch dwojeczkach teraz jakos lepiej bedzie z reszta zebow i nie beda mu tak dawaly w kosc.Malo czasu na kompa dlatego tez mniej pisze a z telefonu jakos ciezko sie pisze i nie dam rady wtedy odpisac wam wszystkim.Mnie jakies chorobsko goni,katar mam okropny a wczoraj wieczorem jeszcze mnie zab zaczal pobolewac,dzisiaj jest lepiej jakos go nie czuje ale obawiam sie ze juz niedlugo bede musiala pewnie dentyste odwiedzic no chyba ze ucichnie.
Gola chyba taki etap u wszystkich dzieciorow jest teraz ze bija ile wlezie,u nas jest podobnie mlody poradzi wziasc samochod i przylozyc nam nim a dzisiaj przylozyl mi jakims pojemniczkiem w glowe :sorry2: super prezenciki mala dostala a wozeczkiem pewnie za jakis czas zacznie sie bawic a nie z nim silowac :-) u nas Sami ta zebre skoczka co dostal to tez czesto go podnosi a to ciezkie jak dla niego jest ale on uparcie podnosi i przesuwa czasem cos poskacze :-)
ankusch oby sie wam jak najszybciej udalo znalezsc jhakies fajne mieszkanko i zebyscie swieta milo spedzili juz na nowym.Atrakcja fajna,u nas tak caly rynek jest ozdobiony,drzewa,budynki w miescie :tak:
anus zdroweczka dla Olafa oby Mariczka nie zlapala wirusa.Nawet mi babeczka mowila ze oni nie sa chetni robic przeswietlenia dziecia bo jest jednym slowem niewykonalne nawet jak dziecko nie jest zmeczone to takiemu maluchowi nie da sie wytlumaczyc siedz i nie ruszaj sie a jak zaczynasz krepowac i trzymac na sile dziecko to wiadomo ze wpadnie w taki szal ze wszystkiego sie potem odechciewa no nic ale najwazniejsze mamy to juz za soba.Fajnie ze Mariczka umie sie sama zabawic na moment u nas Sami tez czasem jak usiadzie gdzies w kacie z ksiazeczkami tak poradzi z 30 minut siedziec i sie bawic nimi i cos opowiadac :-)
Niunia zdroweczka dla Wikuni oby was szybciutko wypuscili a problem z uszkiem szybko minal.
mary-beth fajne papucie :-)zdroweczka zycze.
mycha no to trzymam kciuki za miejsce w zlobku &&&
maggipka u nas bez sniegu a jest okropnie zimno bo spadl gdzies w naszych okolicach wiec chlod do nas przywialo ale pewni spadni.No to mieliscie dluga wycieczke najwazniejsze ze milo spedziliscie czas.
ponko moj A. tez ma problem z datami,nie pamieta o urodzinach ani rocznicy ale chyba juz sie do tego przyzwyczailam :tak:
mirelka super sanie a Liwia jaka sliczna blondyneczka :-)
winki gratki dla Olinka za mowienie,brawa dla niego :-) super saneczki a Olinek widac ze bardzo z nich zadowolony,ale na takich plastikach to pewnie w dupcie zimno bo to bezposrednio na ziemi sie siedzi??Super sylwek sie wam szykuje ;-)
onanana zdroweczka zycze.
angie kuruj sie kochana i oby Kingusia nic nie zlapala od Ciebie.

Milego dnia maminki ;-)

Hello mamuśki!!

U mnie dzisiaj bunt na pokładzie i snu nie ma wcale!! Jak wczoraj rano pospała 3h, to dziś nie zasnęła w ogóle, no to się wyrównało, średnia 1.5h. Taka jest. Nie chce to nie. Wypiję kawkę i uciekamy na spacerek!!

Miłego dnia!!

mary-beth - a to ja cię źle zrozumiałam, bo myślałam,że ten polarkowy ma być na zewnątrz, zamiast kombinezonu. A tak to jasne!! Coś muszę pokombinować. Najgorzej jest ze stópkami, bo ma rajtki, na to wełniane skarpety i butki, a i tak stopy ma jak lody po spacerku

winki - szafranowe ciacha... brzmi smakowicie i pachnie pewnie niesamowicie!!

sabrina - za chwilę u was wszystko będzie zasypane. I co z tym zębem??

gola - ano pokazywałam zdjęcia :-)

onanana - a ty jak zwykle w pędzie :-) Odpocznij trochę!!

angie - no jak antybiotyk w obroty poszedł, to już poważna sprawa musi być. Ja w swoim życiu tylko kilka razy brałam antybiotyk, może ze 3 razy, i to jak mała byłam

hello
Ale się użarłam właśnie zjadłam 3 gołąbki ostatnie durna ze mnie baba ledwo dycham :-p
Młoda śpi od 11.45 a ja pranie rozwiesiłam i drugie się pierze jeszcze podłogi przelecę mopem i luz..wczoraj kapuśniaczek z kapuchy po gołąbkach o 21 gotowałam i dziś obiad gotowy a młoda ma rosołek;-)
mary jak tam lepiej się czujecie?
angie,onanana kobietki ogarniajcie się i zdrowiejcie szybko;-)
winki kurde kredytu raczej nam nie darzą bo mój ma na umowie mniej a tak zarabia inaczej a ja na wychowawczym i przeliczając na 3 mózgi nam nie darzą;-)
angie super że twoja panna się poprawiła z jedzeniem..pewnie na dzieciaki patrzy i je tak pięknie SUPER wróbelek mały ci podrośnie :-D
Ssabrinko abyśmy bystro znaleźli coś bo zwariuje jeszcze mamy trochę czasu ale max do nast tyg musimy coś znaleźć i wskakiwać w nowe jestem przerażona już trochę wczoaraj rzeczy popakowałam a tego jest mnóstwo przez 5lat nazbierało się .Zdrówka dla Ciebie..ehh te noce Samowe ;-)
gola my byłyśmy dziś z młodą na nóżkach na spacerku młoda trochę szłą trochą ją niosłąm i tak na zmianę cały czas śnieg pruszy ;-)Powiedz mi kochana czy twoja Pola też cię zmusza abyś siadała i cycy wyciągała..moja ostatnio przez 3 dni mi rozkazuje abym siadała i się rozbierała aaaa i do tego na kocyk pokazuje i coś gada abym ją przykryła a je zawsze nim przykryta koza mała.W ogóle to jets taki nerwus jak nie po jej myśli to taka awantura że szok..
maggipka szkoda jej dnia na spanie hehhe miałam zapytać z jakiej butli młodej mleko podajesz???

Ale mam dobrych sąsiadów Martyna dostała przedwczoraj od sąsiadki taką duża piłkę gimnastyczną z cyckami do skakania niby na mikołaja a ja na niej skacze -czasem do sąsiadki chodzimy jak nas zawoła;-)A wczoraj jakaś babka do sąsiada przylazła a że go nie było pyta mnei czy może prezent dla niego zostawiać ja czemu nie ;-)Potem dziadkowi 80-lat zaniosłam podziekował i za chwile przyniósł prawie ten cały prezent nam :-Ddostał dużo owoców i słodycze a ma cukrzyce to nam oddał ale mamy teraz wypas :-DPotem jeszcze doniósł mi kalendarz na ścianę z kwiatami a mojemu deodozorand i miód.Ten dziadek czasem mi dawał 10zł a to 20zł abym małej coś kupiła zawsze dziękuje a on nalega:-)

Pospała 1h i uchachana szok

k

Ostatnia edycja:
Magipko - a czy te buciki sa dobrej jakosci? No i mysle, ze spokojnie mozesz juz zaczac uzywac spiworka do wozka. Oczywiscie, sama zdecydujesz, ale mozliwe, ze jej po prostu za zimno pod samym kocykiem.

Ankusch - ja jako tako, ale Mia nadal chora. :-( Serio, jesli nam nie minie do poniedzialku, to bedzie lekarz! Ilez mozna?! Dziekuje za troske!

Sabrinka - hej! Mozemy sobie podac rece: my tez spimy bardzo bardzo zle, a Mia chyba jeszcze gorzej. W kazdym razie jest masa pobudek kazdej nocy juz od 2 tygodni!!! :-(

onanana angie mam nadzieje ze w weekend troche odetchniecie :tak:

gola jak mama z nami mieszkala to zawsze ona myla okna i wiekszosc porzadkow robla, bo ja strasznie energia rozpiera i ciagle cos musi robic. serio nawet na chwile nie chciala sobie usiasc na pupie, zawsze ma jakis plan dzialania porzadkowego :-p Teraz jak do nas przychodzi to tylko ciagle upomina ze to czy tamto powinnismy wysprzatac, a jak nie to ona moze zrobic to za nas :-D:-p Oczywiscie je na to nie pozwalam, bo nie chce zeby przychodzila do nas sprzatac tylko zeby sobie na kawce siadla i pogadala ;-)
A Maciek to mysle ze sie wstydzil Mikolaja. Nawet jak go sie Mikolaj zapytal czy byl grzeczny w tym roku to nic nie odpowiedzial :sorry2: Widzialam, maz mi to nagral akurat.... Widzialam że młody byl w lekkim szoku tam i ogolnie zakrecony :-p

ankush
te pilki do skakania sa bradzo fajne :) Choc powiem ze Maciek zaczol jej uzywac dopiero maja 2,5 roku ;) Ale jest tez bardziej stabilna wersja - osiol dmuchany do skakania. Malo braklo aby dziadek kupil Kubusiowi.... Ale moze niebawem ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane!

Wpadam do was na chwilę, bo Młody wreszcie śpi, wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok- 2 h walki o zaśnięcie na drzemkę, wreszcie o 17 skapitulowałam i Młody niedospany ale zadowolony wrócił do zabawy. Ja po powrocie męża musiałam się wypuścić na krótkie zakupy dla równowagi psychicznej :-D
U nas nadal katar, dziś w nocy doszedł kaszel, mam nadzieję, że do końca weekendu przejdzie! Ja też się nienajlepiej czuję, kilka dni miałam straszne dreszcze i ból gardła. Szkoda, że ze śnieżku narazie nie możemy korzystać, choć u nas mało go spadło. Sanki czekają na szafie!
Sorry, że nie poodpisuję dziewczynki wam wszystkim, mam nadzieję, że w weekend znajdę więcej czasu i sił, bo teraz zorana jestem. Zdrówka dla choruszków małych i dużych!

Buziaki dla wszystkich Mikołajków !!!!!! (spóźnione trochę...)

4-little-babies-santa-caps.jpg

reklama
hej dziewczyny

wypuścili nas o 15 z oddziału (leżałyśmy na prywatnej sali). Jest godz 18 a ona ma znowu gorączkę;(((( 2 dni jej nei miała dlatego wyszłyśmy. Dziś rano miała stan podgorączkowy i lekarz kazała cały czas pilnować temp. Na koniec wyszło mi na termometrze do pupy że Wika ma gorączkę. I powiedziałam o tym pielęgniarce a ta do mnie żebym nie mierzyła jej innym termometrem temp bo tak właśnie wychodzi później. No i teraz nie wiem co mam zrobić wracać z nią? Teraz nas dadzą na zbiorówkę i mała znowu coś złapie;((( Siedzę i płaczę załamana już nie mam siły. Tak bardzo chciałam uchronić małą od wszystkiego a teraz jesteśmy od początku w kropce....

Do góry