reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Ho ho ho!!

Mikołajkowe buziaki dla mam i dzieciaczków :-)
Jak to było - miała baba Mikołaja i ciągnęła go za jaja hahaha :-)

U nas pierwsza drzemka już od 9.30 uskuteczniana, więc lada chwila moja przerwa kawowa się skończy :-) A tymczasem, raczę się pyszną kawusią z ciepłym jeszcze serniczkiem :-) Mniam...mniam... A tak mnie naszło coby na Mikołajki miło było, a może Amelkowe babcie i dziadkowie dziś wpadną, to chętnie się skuszą :-) Taka dobra jestem!!

Spadł śnieg i jest pieruńsko zimno, ale zaraz po pobudce i małym lunchu zabieram Małą do Rynku na jarmark, a może jakiegoś Mikołaja spotkamy... dzisiaj jak widziała Mikołaja w tv to się mega cieszyła.

Nocka średnia, ale co tam, nowy dzień mamy, będzie dobrze!! Ja też się przed chwilą godzinkę zdrzemnęłam, więc mi lepiej.

mirelka - serio do ciebie to napisałam?? Aż się wróciłam do swojego posta... no faktycznie!! Chyba mi siedzisz w głowie :-)

mary-beth, winki - chyba nie zauważyłyście mojego pytania o kombinezon

nimfii - no ja z niejadkami nie mam doświadczenia, tak tylko pomyślałam. U mnie wręcz na odwrót, Mała je chyba więcej niż ja hahaha

ponko - te krzyki i boleści to jakoś teraz większości dzieciaczków się trzymają, może to zrzucić na zęby... Nie martw się mój też z tej kosmicznej planety, gdzie to dat nie ma i o niczym się nie wie. On do tej pory nie może zapamiętać dat kiedy poszczególne pory roku się oficjalnie zaczynają hahaha :-)

filipkowa mama - od nas Amelka nic nie dostanie, my wystarczamy za wszystkie Mikołaje świata hahaha. Żartuję oczywiście!! Ma być wózek dla lalek - drewniany (ach to moje eko!!), jej tata sam robi :-)

niuniunia - super, że to "tylko" uszy!!

anus - i super, że to nie gruźlica!! Zdrówka!!

agutek - i jak Mikołaj, wypił mleczko i zjadł ciasteczko??

reklama
Wszystkiego naj naj z okazji Mikołajek!!!

Zdrówka dla dzieciaczków!

Ja zaraz jakieś drugie danie wyszykuję dla siebie i dla Tymka-na wynos bo uciekamy dziś po poludniu na spotkanie z innymi dzieciaczkami.
Pozdrowionka.

Kurcze pecha mam juz drugi dzien z rzedu jestem uziemiona z Kuba w domu :(
Wczoraj juz bylismy ubrani i gotowi na spacer a tu winda nie dziala :( Nie bylo jak wyjsc zwlaszcza ze Kuba zaczol mnie usypiac w wozku. jakby nie usypial to bym go wziela na rekach na chwile choc.
A dzis znow gotowi i ubrani poszlismy po wozek (mamy przypiety do kaloryfera na korytarzu) - no i cholerna blokada nie chciala sie odpiac. Cos sie chyba zepsulo w zamku - a to taki sam łańcuch jest jakim przypina sie rowery. Mam nadzieje ze mąz to jakos naprawi... a poki co nerwa mam bo dwa dni ładnej pogody przepadly :(
Przynajmniej okna umylam o.0

maggipka
ja zrobilam sernik na zimno na biszkoptach :) Zeby ewentualne Mikolaje mialy sie czym poczestowac ;)

filipkowa mama
a ta kuchnia to moze filip bedzie sie wiecej bawil :-) Nie wiem jak jest u was, ale Maciek lubi wlasnie takie rzeczy. Zreszta taka kuchnia tez zarzyczyl sobie w liscie do sw. Mikolaja ;-)
A ja mam juz dla Macka zakupiona gre edukacujna "marchewka" - uczy literek, liczb, posiada memo. On lubi takie sprawy. Dla Kuby mam zakupiony juz mikrofon z dzwiekami z mozliwoscia nagrywania. Jeszcze mysle sobie dokupic cos takiego jak fontanna pilek. U sasiadki wczoraj widzialam i bardzo fajne za 20zl na allegro. Mysle to kupic Kubie i kuzynce chłopakow ktora wylosowalismy do zakupu prezentu pod choinke.

Fontanna piłek Wesołe kule SKACZĄCE PIŁKI (2845735178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Kochane, mój A. to nawet nie pamięta o swoich urodzinach. Znaczy się, wie którego są ale nie wpadłby że to właśnie ten dzień :-D Wielkanocy też nie wie bo przecież co roku jest kiedy indziej :-D No i ja mu wszystkie daty na urlop wysyłam na maila bo np jak jest długi weekend w listopadzie czy maju to on by nie wiedział a ja dbam o to, żeby miał trochę więcej wolnego. Do tego nie wie czy wigilia i sylwester to dzień pracujący. Cud, że o moich urodzinach pamięta, chociaż myślę, że to ktoś z rodziny mu przypomina. O urodzinach jego rodziców, babci i takich różnych okazjach jak dzień babci, mamy, taty pamiętam ja, chociaż prywatnie obchodzę tylko dzień mamy. Dodatkowo nie zna się na analogowym zegarku i potrzebuje 5 minut, żeby odgadnąć co na nim się kryje. A nosi! Chociaż sam mówi, że dla ozdoby. Tak więc mam totalnie zfiksowanego faceta :-D

Przed chwilą wpadła mama i dała dla Fifika czapkę mikołaja. Potem pokażę Wam zdjęcia, wygląda przebosko! :-)

Filipkowa mama fajne prezenty wybrałaś najbardziej podoba mi się zestaw sprzątający fajowy jest:tak:

ja jeszcze nie wiem co kupię co chwilę mi się zmienia ale najbardziej bym była zadowolona jak by Liwia dostała drewniany wózeczek dla lalek ( wwrzuciłam tutaj nie dawno linka do 2 wózeczków)ale kurde cholernie drogie zobaczę jeszcze, Maggipka zazdraszczam tego wózeczka który Wam się robi a to twój mąż czy tata struga ten wózeczek;-)

Witam wszystkie małe i duże Mikołajki :)

Nocka u nas ok, Chociaż sąsiadce dzrwi wymieniali i obudzili nas już przed 7. POla , rózgi nie dostała (mimo straszenia, że za to lanie nas powinna!:angry:), książeczka z LIdla bardzo się jej podoba, a dodatkowo tatuś zakupił wczoraj w Tesco szczeniaczka uczniaczka. Od babci dostała śliczną bluzeczkę i taki wózeczek plastikowy leciuteńki, najzwyklejszy, ona go nosi zamiast pchać.

Ankusch - kochana powiem Ci, że 1200 za 3 pokoje z mediami prócz prądu, to bdb cena! Mój brat za kawalerkę, pokój z kuchnią płaci 1200 zyla samego odstępnego , plus czyns chyba 250, więc masakra! Ale to K-ce, tam drożej niż u mnie

anus- witaj kochana:* Super, że impreza roczkowa udana :) Cieszę się, żę bioderka ok:)Fajnie, tak przespać całą nockę, jak było dziś?? Jak OLafek? Fajnie się czyta, jak Mała się bawi lalą i się nią opiekuje :)

agutek - tłumaczę, nic nie daje leje nas równo dziś bardziej niż wczoraj. Nie mam już pomysłu..Zapodaj nam jakieś nowe foty chłopaków :)

Niuniunia- biedna Ta Twoja Wikunia:( Ale się biedactwo nacierpi, uszy bardzo bolą :( Ale dobrze, że to nic poważniejszego!! I jak udało Wam się załapać Mikołaja? Dziś psotkałyśmy jednego z młodą przed sklepem, Pola nie byłą nim w ogóle zainteresowana, ale w kółko powatrzała brum brrum, bo Mikołaj stał przed autem:baffled:

nimfii - jak Maciuś po spotkaniu z brodaczem ?:D Zadowolony, przeżywał ?:)

mary - pamiętam te kacpiszki - cudne są ! Rzeczywiśćie sukces, że Mia nie śćiąga! Pewno jej się bardzo podobają ;-) Zdrówka dla małej!!

mirelko - u mnie też na początku chyba 3x była, a teraz ani nie dzwoniła wcześniej, nic , i nic prze ztel teraz nie gadała, że jeszcze przyjdzie. Jak tam Liwcia? U nas dziś znowu apetyt do bani, a było już tak pięknie:/

Filipkowa- jak dla mnie super, cena też atrakcyjna, jeśli młoda lubi to pewno się będzie bawić, ja nie myślałam jeszcze o prezentach gwiazdkowych ... A muszę, by znowu nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę...

mycha - heloł :) PO pierwsze gratuluję Twojemu baaardzo przejścia całego tego sita kwalifikacyjnego! D. tez złożył papiury, ale pewno dopiero po nowym roku wsi oruszy bo teraz nie ma już naboru, powiedz mi ile czakal od momentu złożenia papierow do pisma, ze ma testy ( wczesniej wywiad z dzielnicowym itd). Dacie radę, pewno jak gdzieś dalej to bę∂zie na weekend tylko zjeżdżać, ale pomyśl, że idzie wszystko ku lepszemu ! :)

maggipko - pochwalcie się wóziore, jak już tata skończy, pamiętam te Emuski to Wam je dziadzio robił?? :) U nas też ziąb i ma w nocy sypać śnieg, zmarzłam na spacerze okrutnie, przez ten wiatr wydawało się, że zamiast -1 jest chyba z dycha poniżej zera

AnnaJ- bawcie się dobrze, a to do jakiegoś przedszkola otwartego czy do znajomych wymykacie?

nimfii -powiem Ci, że Michałek od mojej kumpeli ma te fonatnne i super się nią bawili z Polką, cena jest OK :) O kurcze, jak Ty umyłaś okna przy małym, jak ja myję to mi Polę biorą na pole, bo by mi się ciągle kręciła

Mała teraz śpi ( ok godzinę) moja mama pojechala do lekarza trochę się źle czuje ( D. z Nią pojechał, a ja zamiast sprzątać, prasować to siedzę na BB ;)

My już po Mikołajkach :-) A jak u Was po Mikołaju?

Gola dzięki, my dziś cały dzień siedzimy w domu Liwii z drzemki wstała z gorączką 37,7, dałam syropu, teraz też ma myślę że to na ząbki ogólnie cały dzień jakaś marudna:tak:
Twoja mam widzę lubi prezenty kupować Poli moja to kasę daje ona nie lubi kupować prezentów.
Zdrówka dla mamy.

Miłego wieczoru.:tak:

U nas pada śnieg hura pójdziemy na sanki.:-)

Załączniki

• mikołaj 2012 (6).jpg
    mikołaj 2012 (6).jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 48
Hej wieczornie!

My bylismy u rodzinki: dzis bylo swietowanie urodzin w rodzinie. Bardzo mila i ciepla atmosfera i pycha zarcie! :-):-):-)

Magipka - oj, wybacz... A mozesz ponowic pytanie? Z checia odpowiem!

Gola - wiesz, jakims cudem nie sciaga! Sa duzo wygodniejsze niz te skarpeciane! :tak:

Mirelka - oooo, ja Cie!!! A gdzie takie sanie mozna dostac? :-)
Tez mam te obawe, ze Mia moze cos w autobusie zlapac... :-( Ale po 10.00 prawie nikogo nie ma w autobusach na naszej linii, wiec o ile bedzie w formie i bez goraczki, to sie wybierzemy. A na pieszo to jednak za zimno, bo to jednak 1-1,5-godzinny spacer...

Ostatnia edycja:
Mirelka super dzien Mikołajowy, u nas bez najważniejszego gościa - świętego - ale prezent był ,

Mała sie nie bala?

U nas nasypało.. a mowili ze sniegu do polowy grudnia brak... ale fajnie że jest, Lenka dzis po sniegu pierwszy raz chodziła, nie chciala do łapek brak bo zimne jej było i mokre, a to taka panienka ;p
Długo spacer nie trwał... do czasu aż pies od babci na nią skoczył i przewrócił... był koniec wycieczki... no ale cóż... Sanek nie mamy, a szkoda bo trzeba by było korzystac z tego śniegu co jest, bo nie wiadomo jak dalsza zima wygladac bedzie

reklama
Mary sanki najzwyczajniej kupiłam przez allegro. Super że dzień miło spędzony.
Justynaz na początku jak zobaczyła Mikołaja była przerażona, troszkę też popłakał ale uśmiech na twarzy też się pojawił.:tak:

Fajnie że u Was posypało u nas tez wszędzie biało.:tak:

oj a popłakała się Lenka jak ten pies na nią skoczył?

Spadam oglądać " Anioł Stróż"

Dobranoc:-)

Do góry