reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Dziewczyny zazdroszcze wam sniegu... tez by w sumie mogloby byc i u nas troche zimowo...
Niuniunia nie zazdroszcze ci zagoraczkowanej malej, Dorosły ma dosc jak ma taka wysoką, co dopiero taki maluszek
tez zmieniam kolor wlosów. Miałam czarne ostatnio potraktowałam rozjasniaczem, wiec są rude ;p ale odczekam troche i rozjasniam dalej ;-)

reklama
Hej Dziewczyny.
Znowu mnie nie było, ale mam problem z ogarnięciem się... Tony papierów do wypełniania, jeżdżenie do Opola, itd. Do tego Malut zrobił się okropny i jak coś mu nie pasuje (a ostatnio nie pasuje mu wszystko) bierze zabawki (jaka mu tylko w rękę wpadnie, nieważne czy to pluszak czy drewniany pchacz) i rzuca, a raczej próbuje w nasze kompy, telewizor, na stół... A to wszystko okraszone mega wrzaskiem i tupaniem nóżką :szok:

A dzisiaj przekonałam się, że są na tym świecie jeszcze dobrzy ludzie. Musiałam się pofatygować na pocztę, po pisemka z sądu (na poczcie wydadzą G. wszystko do mnie, jak ma mój dowód, ale z sądu nie dadzą, bo nie mogą, niestety), oczywiście z Malutem. Jako, że z wózkiem na pocztę wejść się nie da, wzięłam go na ręce a w środku ogon na pół kilometra. Myślę sobie, trudno, poczekam. Ale coraz ciężej mi, Mati dostaje rumieńców, bo gorąco. Weszła jakaś kobieta, stanęła za mną, pozaczepiała Maluta i na całą pocztę "Niech pani idzie bez kolejki, nikomu nic się nie stanie, a po co dziecko męczyć" ;-) Ludziom przede mną chyba się głupio zrobiło, bo mnie puścili :-D Ładnie podziękowałam bo to były ostatnie chwile Malutkowej cierpliwości, bo przy podpisywaniu zwrotek już zaczął "wyginam śmiało ciało" i nerwy pokazywać.
Na zamkniętym napiszę parę zdań jeszcze i zmykam, bo zaczyna się rzucanie - tym razem szczeniaczkiem uczniaczkiem :eek:

Witajcie maminki!
Mały wreszcie zasnął, strasznie wył, jak chciałam go odkładać do łóżeczka, chyba te 4-ki dają mu w kość, dziś jak ryczał, to widziałam takie białe czubki na dziąsłach, dużo im jeszcze brakuje do całkowitego przebicia i stąd chyba te cyrki.. Impreza udana choć dojazd na nią był katorgą, pożarłam się z mężem a Mały płakał przez pół drogi. Niestety jak przewidziałam, nie zdążyliśmy na sam wstęp (nie widzieliśmy zdiwionej miny jubilata), ale dobrze, że dotarliśmy w ogóle.

Maggipka nie wiem czy już kiedyś pisałam, ale zazdroszczę męża potrafiącego upichcić takie pyszności, mój chyba tylko kanapeczki, jajecznicę i herbatę, ale o wszystko muszę proiś ze 40 razy.. Amelka widać chce konkretów a cycuś już mało, tylko na popitkę ;-) to widać dobry moment na odstawianie, wiem przykro jest..
Mary dzięki za info o tranie, chyba zaczne dawać Artikowi. Kurujcie się dziewczyny, jak pisze Maggipka, wytocz ciężkie działa- nacieranie maścią, ciepełko, nawilżone powietrze, ciepłe napoje do picia, będzie lepiej!
Marttika a co sięd ziało z tobą, zwykłe przeziębienie czy coś cięższego?
Nimfii nie zauważyłam, że te reniferowe Dady sa większe, a czy przyjemnjiejsze w dotyku??- możliwe? Kaszek Bobovity nie kupowałam, za słodkie dla mnie, wolę Nestle a i tak zwykle mieszam z inną (np.musli albo 7-ziaren). Mobilizuj nas kochana do tego świątecznego strojenia domu, bo jakoś nie mam weny;-) fajne prezenty chłopaki dostaną!
Onanana jak Majunia? Mam nadzieję, że nasza slodka rekonwalescentka ma się lepiej!
Gola no szkoda, że wzięłaś bez pokrowca, my mamy nawet dodatkowo taką olię (jak do wózka) zabezpieczającą przed śniegiem. U naś śniegu narazie ni dudu! Enfamil ponoć w smaku niedobry, dużo mam poleca zwykłe Bebiko lub Bebilon.
Ssabrinko wierzę, że czasem brak chęci na pisanie, tym bardziej, że Mały ci wyje a starszy tez dorzuca swoje 3 grosze. Zrób coś tylko dla siebie kochana- długa kąpiel, zakupy, zobaczysz, że lepiej się poczujesz!
Mirelko ja tez chciałam zamówić te sanki (chyba u tego samego sprzedawcy), ale wreszcie wzięłam b.podobne prosto od producenta.
Aneczko u nas picie calą noc w podgrzewaczu a woda w czajniku na mleko przegotowana i chwilę ją podgrzewam, także Mały nie zdąży rozkręcić decybeli :-)
Helenko jesteś, udalo się wszystko załatwić? Mam nadzieję, że tak i że choć trochę pomogłam. Zdaj relację :-)
Katerinko- niedobry mąż, nie wie, że spełnianie zachcianek ciężarnej to święty obowiązek!
Justyna a dlaczego nie lubisz świąt, źle ci się kojarzą? Ja obmysłam jaką choinkę kupić, żeby Mały mi jej nie ściągał na siebie wraz z ozdobami i światełkami. Chyba jakąś w wersji mikro na wysokości umieszczę :-)
Mikado- Filipek wyglądał cudnie, torcik miał smakowity i doborowe towarzystwo!
Ankusch udało wam się przestawić Martynkę na 1 drzemkę? U nas Artur nadal ma 2, koło 11 i 16, nie wyobrażam sobie jego do 20 bez takiego spania. To ci chlop poimprezował, mój też niedawno odchorowywał świowanie urodzin z bratem :-)
Winki, jak święta spędzicie, dobrze zrozumiałam, że w Poznaniu? Śnieg jest fajny, jak nie trzeba o 7 rano odśnieżać auta i nie robi się z niego czarne błocko( ze śniegu nie z auta :-)). Fajna sprawa ten odkurzaczyk!
Mycha- zaglądaj , zaglądaj i pisz! Mam nadzieję, że jak przeprowadzicie się do nowego miejsca, to szybko wszystko wam się poukłada łącznie z twoją pracą (a nie chcesz popytać gdzieś w salonach spa, odnowy biologicznej lub fittness czy nie potrzebują profesjonalnej masażystki?). Nadinka zawsze na sprytną "bestję" mi wyglądała :-)
Niuniunia a jaki masz termometr? Biedna Wiki męczy się z tą gorączką... A przemyślałaś sprawę z blondem, dla mnie ci b.twarzowo w tym brązie!

Potworek
u nas podobne napady złości, chyba taki etap. Fajnie, że czasem niektórzy potrafią się zachować!
Dziewczyny niedługo Święta i Nowy Rok, także zaraz na forum zaroi się od smakowitych opisów :-)
Rzeczywiście teraz będę doceniać Święta coraz bardziej, podejrzewam, że Artur będzie zafascynowany choinką. W zeszłym roku babcia kupiła mu strój małego reniferka, wyglądał uroczo, muszę mu coś sprawić podobnego na te Święta :-)

Ostatnia edycja:
MARY BETH 2LASNIE Kuba tez tak zaczynal.Najpierw mial katar, potem kaszel i luzne kupki. Jeden dzien byl cieplejszy ale nie mial goraczki. Byl bardzo niespokojny. Noc przed urodzinami przestekal cala. Myslalam ze to zabek, a w urodziny go wysypalo. Nastepnego dnia jeszcze wiecej plamek na brzuszku i plecach i lekarz stwierdzil trzydniowke bez goraczki ;-)

NIUNIUNIA zdrowka dla malej! Ja tez bede miala jasniejsze wloski a mialam ciemny braz. Ale nie az do blodu. Na wiosne jak mi odrosna troche to bede juz farbowac pod orzechowo miodowe kolory

POTWOREK i mnie na poczcie nieraz takie cuda spotkaly ze zostalam przepuszczona bez kolejki ale to rzadkosc niestety.

ANGUN ja takze mieszalam kaszki z wielozbozowymi ;-) a jednak bobovite lubilam za konsystencje teraz mnie osobiscie mniej smakuje

Ostatnia edycja:
Kochane nie mam czasu..
Przed chwilą wróciłam ze szkolenia, mam łeb jak sklep..

Maja dziś była z tatą na kontroli. Jest poprawa, może w przyszłym tyg pójdzie do żłobka. W piątek znów kontrola także zobaczymy. Do końca tyg jest z ciocią.
Padam na pysk także wybaczcie, może wieczorem coś więcej napiszę.

Golcia dzięki ze pytasz jakos idzie naraazie sie jeszcze nie wywozimy bo jeszcze w tym tyg.mamy deskę w pokoju i w salonie do ułożenia. Mamy nadzieję do świat sie wynieść stąd. Odnośnie karmienia to mi się Zuzia sama odstawiła także nie miała problemu
ankusch no to się mężuś załatwił wczoraj ale chyba się omęczył nieźle :/
mirelka wiem własnie ze na all jest tego od pierona tylko ja narazie kasy nie mam na takie wydatki ale moze jak dostanę kase w pracy na święta to się pomyśli
Katerinka zdrówka dla babci, a czasami to mi się wydaję ze faceci są faktycznie z innej planety i zupełnie nie rozumieją naszych potrzeb
winki wow ile u Was sniegu ale fajnie tak świątecznie sie od razu robi niby u nas też snieg ale pweni sie nie utrzyma i ciapa się zrobi. Wypaśny masz ten odkurzacz też taki chcę :-)
mary kochana ale się omęczycie obie z Mią niech te pieroństwa od was uciekają precz!
mycha wracaj wracaj:-) widziałam zdjęcia z impry na fb Nadula ślicznie wyglądała! Wiesz chyba taki okres i szybko sie rozwijają nasze Bobiki bo moja tez cwaniara niezła momentami to az mnie zadziwia
nimfii wow poszalałaś z prezentami co za książeczka z fb bo nie wiem nie widziałam z biedronie
niuniunia i jak Wikunia byłas u lekarza? Koniecznie masz się pochwalić nowym kolorkiem
potworek czasami jeszcze można uświadczyć ludzkiej życzliwości :)
helenka jak po wizycie?
angun ach te ząbale fjnie by było mieć już komplet a to jeszcze trochę drogi przed nami
Wiecie co jestem w pracy i nie wiem jak wysiedzę bo własnie mąż mi zadzwonił ze moja siostra z mężem i Lenką mieli wypadek normlanie laska im wyjechała z podporządkowanej niby nic im nie jest ale są w szpitalu robią im badania ale moja siostra jest w ciązy i bardzo sie o nia martwie,Boże jak mi źle

Angun chcę zobaczyć się w jaśniejszej tonacji bo w tym brązie ostatnio jakoś tak wyglądam taka zaniedbała, smutna. Muszę coś zmienić najwyżej jak będzie mi źle czy będę się źle czuła to zmienię kolor na ciemniejszy aż wrócę do brązu

dziewczyny ja już nie mam sił. Wika dosłownie co 4-5 godz max ma gorączkę, ciągle jest na przeciwgorączkowych. Najgorzej jest pod wieczór. W nocy miała 40stopni, ok 11 miała 38,5, ok 17 miała 39 to co będzie w nocy znowu 40? zastanawiam się czy nie podjechać z nią do szpitala żeby obejrzał ją jeszcze raz jakiś inny lekarz. Jak nas odeślą do domu to dobrze ale będę spokojniejsza może bo to tak być nie powinno. Ona ma coraz wyżej i wyżej, przeciwgorączkowe już powoli przestają działać. Jest już ponad 3 dzień brania antybiotyku a ona coraz gorzej się ma. A Wy jak myślicie?

ASIA ksiazeczka szczeniaczka uczniaczka z fisher price. Teraz pisze z kom to nie dam rady wkleic linka. Ona opowiada historie, wydaje dzwieki, gra melodie. W j. Polskim i angielskim :-) od dzis w biedronce. Mozesz na necie zobaczyc gazetke biedronki "swieta pelne radosci"

NIUNIUNIA tak myslalam sobie juz wczesniej zeby ci napisac ze ja bym pojechala na ambulatorium albo izbe przyjec

mary u nas wczoraj koło 23 był ryk niesamowity ale z 10-15min nie wiadomo o co kaman i noc z wierceniem.Zdrówka moc:-)
Ssabrina niech słonko nad tobą zaświeci i dołki sobie pójdą;-)
niuniunia ale się umordujecie obie..pamiętam jak Tysia miała 3 dniówkę maruda i rozpalona wszystko ją drażniło.Zdrówka dla Wikuni bidulka .Jedz z nią do lekarza bo to coś nie halo aż tyle temp...
potworek ogarnij się szybciutko ;-)są są dobrzy ludzie i też kilka razy tak się zdarzyło,sama nie raz puszczałam ciążówkę czy mamę z dzieckiem wiem jak to jest.Powodzenia z papierami;-)
angun nasza zazwyczaj wyje jak gdzieś powyżej 30min jedziemy czasem wcześniej;-) a 4-tki u nas już dlugo idą i dojść nie mogą a już prawie prawie..a z drzemką no problem przestawiała się i tak czasem potrafi do 22 poszaleć i 1 drzemka jest wytrzymała ;-)oj poimprezował że dziś do pracy nie poszedł tak się czuł fajnie hehhe już jest oki
onanana fajnie że z Majką lepiej..a ty się zrelaksuj po tym szkoleniu skoro masz głowę jak sklep:-D
asia oj się umordowałam ale co zrobić ;-)dziś już oki ale i 2 razy dziś obejmował kibelek ma za swoje po co łączyć :-D:-D
Już raz miał podobną imprezę..ojej aby wszysko było oki ale pewnie w strachu jesteś co? daj znać jak już w domu będziesz czy wszystko oki

reklama
Nimfii i chyba pojadę trudno jak nam powiedzą że mamy jutro iść do lekarza pediatry to niech chociaż mi obejrzą małą i powiedzą że jej nic się złego nie dzieje. Ta gorączka trwa i trwa i to jest dziwne dla mnie.

Do góry