reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Maggipka jak po obiedzie? co dobrego jedliście? Fajnego masz tego męża grunt to dobra organizacja.
Ankuch a może Martyna sanki dostanie od Św.Mikołakja
Nimfi u Was już czuć święta, ja już mam kilka ozdóbek świątecznych wystawionych i zdobią dom tzw, kupiłam co nie co i już nie opłaca się chować święta już zza rogiem:tak:
Mary życzę Wam zdrówka, u Nas dziś też mała marudna na całego nie poznaję swojego dziecka zęby idą na całego a do tego katar:no: w dzień pospała tylko 20min. i to jeszcze na moich rękach po odłożeniu do łóżeczka zbudziła się płaczem,:szok:
Gola takie będziemy mieć, chyba zdecyduję się na czerwony śpiworek:tak:My dziś w domu, Liwia coś nie teges
:no:

2797352691

sanki_30.jpg

u Nas pada śnieg:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
mary kochana zdrówka dla WAs i nie obwiniaj się tak jak nimfii pisze to mógł być zbieg okoliczności przecież nie chciałaś źle. Koniecznie wyskocz do apteki.
Gola u nas w sumie tamte święta podobne jak u Ciebie Zuzia malutka płacząca to ciągle na rękach i cięzko było skorzystać z dobrodziejstw tego okresu, ale w tym roku myślę ze będzie już super!
Mi tez się bardzo podoba nowa szata graficzna dadek :) ten rudolfik jest świetny:-) mi nawet pasują żę są takie ciut większe lepiej mi je dopasować i zapiąć
helenka wow nieźle się orobiliście no i fajno że mężulek pomaga zawsze to dwie pary rąk a nie jedna :). Powodzenia jutro na wizytach lek.
ankusch oj wierze Ci kochana u nas tez widac ząbki ale przebic sie coś nei mogą
maggipka fajnie macie z tymi znajomymi ze tak się odwiedzacie obiadowo ja nieraz z moją psiapsiółką robimy sobie kolacyjki babskie :). Poproszę przepis na ciasto bo wygląda przepysznie!
nimfii fajnie tak z dzieckiem robić ozdoby a łańcuchy tez uwielbialam jako dziecko robić i napewno jak Zuzia będzie większa to też coś z nią porobię.
Katerinka jak babcia ok?
Angie kapitalną niespodziankę Ci siostra zrobiła minę musialaś mieć bezcenną?
onanana jak z mężem już dobrze jest?

Hejka, była dzisiaj teściowa i zdała relację
Babcia mojego T miała b wysoki cukier we krwi, cukier w moczu, doszło nawet do nietrzymania moczu i zatrzymali ja na razie w szpitalu bo tego cukry tabletkami nie zbiją :-( zobaczymy...

Pożarłam się mega z moim małżonem bo po 1 od dwóch dni proszę go jak wraca z pracy i mija sklepy żeby kupił mi kawałek szarlotki bo MUSZĘ JĄ ZJEŚĆ a on mnie tak zlał z góry na dół że już płakac mi się chce.
muszę lecieć suszyć małej głowę po kąpieli
wrócę potem
pa

Widze juz co u niektórych światecznie zaczyna się robic. Szczerze to ja nie lubię swiąt, ale ze wzgledu na małą bedzie trzeba w domu jakies światełka powiesic... Szczerze to nie wiele ich mam, bo tylko dwie pary i te na choinkę, ale coś się wykombinuje. Choinka u ,,teściowej,, będzie musiała oddac, bo w tamtym roku pożyczała, bo my mieszkali jeszcze z rodzicami, a mieliśmy jak w NL byliśmy
Ostatnio w Pepco widziałam fajnie rzeczy świąteczne i to całkiem nie drogo, będę musiala sie wybrac na jakieś swiateczne zakupy.

mirelka sanki super
Sanki... ja mam jeszcze po siostrze, ale bez oparcia. Jak się uda jakiemuś mądremu chłopowi w rodzinie dorobic to się dorobi, a jak nie to bedziemy musieli kupic... choć narazie u nas śniegu nic nie widac. Oglądałam dzis pogodę długoterminową i w niej przynajmniej do 15 grudnia zero śniegu.

mary-beth - jak naszą Małą zaczynała choroba brać, to też niewiele specyfików wykorzystałam i podziałało - ciepła kąpiel, nasmarowałam klatkę Pulmexem, dałąm więcej wit.C, ubrałam o 1 warstwę więcej, żeby się wypociła, nagrzałam w pokoju, włączyłam nawilżanie i rano była zdrowa. A ja się wtedy rozłożyłam :-) Spróbuj tego u Mii.

nimfii - no fajni ci znajomi, jedzonko było pycha, moje ciasto zrobiło furrorę, ale jak mówili pachniało...malizną :-)

ankusch - no właśnie tak to widzę, że sama dostroiła się do mnie i zaczęła się odstawiać. Dziś historia wieczorna się powtórzyła, cycuś tylko na początku na chwilę, potem butla i aaa. Spróbuj może zmienić butelkę, albo smoczek, może jej słabo leci, albo zmienić mleko na inne??

gola - a chciałabyś już odstawić?? Ja planowałam karmić rok, a tu już się zeszło ponad rok :-)

mirelka - obiadek, jak już wyżej pisałam pychota, był ryż jaśminowy i kurczak w sosie curry z mleczkiem kokosowym, dynią i żurawiną, do tego surówka z sałaty i zielonego ogórka z limonką. No i deser - ciacho serniko-brownie z malinami, polane zmiksowanymi malinami (wklejałam wczoraj zdjęcie). Winko, kawa, itp.

gola, mirelka
- u nas sanki były prezentem od dziadków na roczek, ale oczywiście my wybieraliśmy. No i nie dałam się namówić mężowi na te z rączką i mamy te klasyczne, tylko do ciągnięcia, z oparciem i zapięciami. A teraz żałuję :-(

asia - już podawała przepis, ale jeszcze raz specjalnie dla ciebie Moje Wypieki | Sernikobrownies z malinami

Miłego wieczorku :-)

Kochane dziewuszki
na zamkniętym zamieściłam link do zdjęć z urodzin Filipa, które odbyły się wczoraj. W wątku "pierwsze urodzinki" relacja.
Serdecznie dziękujemy za miłe życzenia zarówno tutaj na BB jak i na FB :*
Wkrótce nadrobię forum:)
Miłego!

Ostatnia edycja:
mirelka fajnie sanki tez muszę pomyśleć o zakupie pewnie na all coś pasuje poszperać.
maggipka dziękuję Ci kochana za przepis jakoś musiałam przegapić.

Hejka kochane,
mloda dama śpi. Ja mam trochę czasu dla siebie.

mirelko - super te sanie, pięknei śpiworek czerowny śliczny. To są te z Trzebini? Miałam je też kupować, ale zauważyłam, że amortyzatory mają mocowania na plastikach i boję się, czy szlag szybko ich nie trafi - może przy samej jeździe nie, ale np jak mój by z Polą chciał zjechać, albo ja (ja to pół bidy ;), amorytzator jest normalny metalowy, ale popatrzcie na te mocowanie właśnie to jest plastik

maggipko- planuję przez zimę karmić , no i też siedzę w domu, więc cyc zawsze "pod ręką" i nie muszę wprowadzać na razie MM, ale po zimie chciałabym młodą odstawiać. I tu pytanie do mam, których dzieci tylko cycem karmione, jak długo zamierzacie jeszcze karmić bobiki?

nimfii - fajnie:) Prawdziwie rodzinne święta :) No i już pisałam - pomysł z losowaniem -super.

mary-beth - my mamy, tak już mamy ;) Że jak coś dzidzi jest to ZAWSZE absolutnie zawsze się obwiniamy. Rano coś młoda pokasływała, a też ją wzięłam dziś na dwu godzinny spacer. Na szczęście nawet dobrze zjadła po spacerku i już nie kaszle w ogóle. Kuruj się kochana, ciepła herbata, kąpiel i fru do łózia!

asia333- a jak tam Wasza przeprowadzka?:) Ile będzie radości, że na Święta w domku! :):tak::-D

Katerinko - a chorowała wcześniej na cukrzycę? Miała jakieś problemy z cukrem? Zdrowia dla babci! Mam nadzieję, że czuje się już lepiej i cukier po insulinie już spadł.
No jak mógł nie kupić ciężarnej szarlotki! Jezuu, ja jak byłam w ciąży i mi w środku nocy nutelli brakło to była katastrofa większa niż brak ciepłej wody przy - 20! Rozumiem,bo jak się ma na coś smaka to się nie da odpuścić,zjedz koniecznie tę szarlotkę bo Ci dzidź spokoju nie da!!

Mikado -lecę na zamkn. :) Super, że impreza udana

Dziewczyny u nas sypie śnieg jak cholera! :-):-) ( swoją drogą nie wiem z czego się cieszę, chyba z tego jutrzejszego odśnieżania auta)

gola moja mała je w dzień 1 raz tylko daję na spanie koło 12 a potem po kąpieli i w nocy.Staram się jak najmniej już dawać w dzień ona poza tym nie domaga się w dzień w nocy częściej..
mary oj przestań się obwiniać..jeszcze nie raz zachoruje;-)Aby szybko przeszło bo choroba jest najgorsza..
helenka ale synuś musiał się stęsknić;-)
mirelka oj nie wiem czy sanki chcę w tym roku..za rok myślę że bardziej będą przydatne.Pożyjemy zobaczymy;-)ale saneczki super podobają mi się :)
katerinka zdrówka dla babuleńki ;-) mojego m babcia też ostatnio była 2 razy w szpitalu coś z serduchem a babcia już ponad 85lat kocham ją jak własną moje już nie żyją i każdą jej chorobę strasznie przeżywam i łzy mi do oczu napływają.:-(Kochana czemu nic nie mówiłaś że miałaś ochotę na szarlotkę biekłąm ostatnio jeden placek po drugim dziś skączyłam rano;-)mąż mi jabłek nakupił i szalałam.
maggipka znaczy ze sama ci sie Amelka odstawiła ułatwiła ci sprawę .Kochana ja jej żadnego mleka mm nie podawałam a że smoka żadnego nie chce pić mam z tt i lovi no nie umie nigdy nie piła..:-D muszę coś wykombinować.

A my wróciliśmy od rodziców moich..tato wrócił z delegacij i z bratem moim mój m popił połączył piwo z jakimś innym alkoholem i same wiecie jaką mam imprezę mam chęć chłopa rozszarpać:wściekła/y:przytula mi kibel a to już trochę trwa:sorry: a mi się chce siusiu i spać.Mała się wyszalała z moją siorką uwielbia ją i psem non stop chodziła było super dziadzio zachwycony bo nei widział jej 3tyg.kasy trochę dostała od taty i brata poszła brudna spać po drodze w domu przy rozbieraniu się zbudziła cyca dopiła i śpi dalej.A ja mam nudy ...dobranoc

reklama
Ankusch - no czasem tak się imprezy kończą , że się rozmawia z Panem Bogiem przez duży biały telefon :-D Kurde, nie wiem co ten moj maly zbój się taki za cyckiem teraz zrobił :/ A nie domagała się częściej Martysia w dzień cyca ??

Do góry