reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Maggipka jak po obiedzie? co dobrego jedliście? Fajnego masz tego męża grunt to dobra organizacja.
Ankuch a może Martyna sanki dostanie od Św.Mikołakja
Nimfi u Was już czuć święta, ja już mam kilka ozdóbek świątecznych wystawionych i zdobią dom tzw, kupiłam co nie co i już nie opłaca się chować święta już zza rogiem:tak:
Mary życzę Wam zdrówka, u Nas dziś też mała marudna na całego nie poznaję swojego dziecka zęby idą na całego a do tego katar:no: w dzień pospała tylko 20min. i to jeszcze na moich rękach po odłożeniu do łóżeczka zbudziła się płaczem,:szok:
Gola takie będziemy mieć, chyba zdecyduję się na czerwony śpiworek:tak:My dziś w domu, Liwia coś nie teges
:no:

2797352691

sanki_30.jpg

u Nas pada śnieg:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
mary kochana zdrówka dla WAs i nie obwiniaj się tak jak nimfii pisze to mógł być zbieg okoliczności przecież nie chciałaś źle. Koniecznie wyskocz do apteki.
Gola u nas w sumie tamte święta podobne jak u Ciebie Zuzia malutka płacząca to ciągle na rękach i cięzko było skorzystać z dobrodziejstw tego okresu, ale w tym roku myślę ze będzie już super!
Mi tez się bardzo podoba nowa szata graficzna dadek :) ten rudolfik jest świetny:-) mi nawet pasują żę są takie ciut większe lepiej mi je dopasować i zapiąć
helenka wow nieźle się orobiliście no i fajno że mężulek pomaga zawsze to dwie pary rąk a nie jedna :). Powodzenia jutro na wizytach lek.
ankusch oj wierze Ci kochana u nas tez widac ząbki ale przebic sie coś nei mogą
maggipka fajnie macie z tymi znajomymi ze tak się odwiedzacie obiadowo ja nieraz z moją psiapsiółką robimy sobie kolacyjki babskie :). Poproszę przepis na ciasto bo wygląda przepysznie!
nimfii fajnie tak z dzieckiem robić ozdoby a łańcuchy tez uwielbialam jako dziecko robić i napewno jak Zuzia będzie większa to też coś z nią porobię.
Katerinka jak babcia ok?
Angie kapitalną niespodziankę Ci siostra zrobiła minę musialaś mieć bezcenną?
onanana jak z mężem już dobrze jest?

Hejka, była dzisiaj teściowa i zdała relację
Babcia mojego T miała b wysoki cukier we krwi, cukier w moczu, doszło nawet do nietrzymania moczu i zatrzymali ja na razie w szpitalu bo tego cukry tabletkami nie zbiją :-( zobaczymy...

Pożarłam się mega z moim małżonem bo po 1 od dwóch dni proszę go jak wraca z pracy i mija sklepy żeby kupił mi kawałek szarlotki bo MUSZĘ JĄ ZJEŚĆ a on mnie tak zlał z góry na dół że już płakac mi się chce.
muszę lecieć suszyć małej głowę po kąpieli
wrócę potem
pa

Widze juz co u niektórych światecznie zaczyna się robic. Szczerze to ja nie lubię swiąt, ale ze wzgledu na małą bedzie trzeba w domu jakies światełka powiesic... Szczerze to nie wiele ich mam, bo tylko dwie pary i te na choinkę, ale coś się wykombinuje. Choinka u ,,teściowej,, będzie musiała oddac, bo w tamtym roku pożyczała, bo my mieszkali jeszcze z rodzicami, a mieliśmy jak w NL byliśmy
Ostatnio w Pepco widziałam fajnie rzeczy świąteczne i to całkiem nie drogo, będę musiala sie wybrac na jakieś swiateczne zakupy.

mirelka sanki super
Sanki... ja mam jeszcze po siostrze, ale bez oparcia. Jak się uda jakiemuś mądremu chłopowi w rodzinie dorobic to się dorobi, a jak nie to bedziemy musieli kupic... choć narazie u nas śniegu nic nie widac. Oglądałam dzis pogodę długoterminową i w niej przynajmniej do 15 grudnia zero śniegu.

mary-beth - jak naszą Małą zaczynała choroba brać, to też niewiele specyfików wykorzystałam i podziałało - ciepła kąpiel, nasmarowałam klatkę Pulmexem, dałąm więcej wit.C, ubrałam o 1 warstwę więcej, żeby się wypociła, nagrzałam w pokoju, włączyłam nawilżanie i rano była zdrowa. A ja się wtedy rozłożyłam :-) Spróbuj tego u Mii.

nimfii - no fajni ci znajomi, jedzonko było pycha, moje ciasto zrobiło furrorę, ale jak mówili pachniało...malizną :-)

ankusch - no właśnie tak to widzę, że sama dostroiła się do mnie i zaczęła się odstawiać. Dziś historia wieczorna się powtórzyła, cycuś tylko na początku na chwilę, potem butla i aaa. Spróbuj może zmienić butelkę, albo smoczek, może jej słabo leci, albo zmienić mleko na inne??

gola - a chciałabyś już odstawić?? Ja planowałam karmić rok, a tu już się zeszło ponad rok :-)

mirelka - obiadek, jak już wyżej pisałam pychota, był ryż jaśminowy i kurczak w sosie curry z mleczkiem kokosowym, dynią i żurawiną, do tego surówka z sałaty i zielonego ogórka z limonką. No i deser - ciacho serniko-brownie z malinami, polane zmiksowanymi malinami (wklejałam wczoraj zdjęcie). Winko, kawa, itp.

gola, mirelka
- u nas sanki były prezentem od dziadków na roczek, ale oczywiście my wybieraliśmy. No i nie dałam się namówić mężowi na te z rączką i mamy te klasyczne, tylko do ciągnięcia, z oparciem i zapięciami. A teraz żałuję :-(

asia - już podawała przepis, ale jeszcze raz specjalnie dla ciebie Moje Wypieki | Sernikobrownies z malinami

Miłego wieczorku :-)

Kochane dziewuszki
na zamkniętym zamieściłam link do zdjęć z urodzin Filipa, które odbyły się wczoraj. W wątku "pierwsze urodzinki" relacja.
Serdecznie dziękujemy za miłe życzenia zarówno tutaj na BB jak i na FB :*
Wkrótce nadrobię forum:)
Miłego!

Ostatnia edycja:
mirelka fajnie sanki tez muszę pomyśleć o zakupie pewnie na all coś pasuje poszperać.
maggipka dziękuję Ci kochana za przepis jakoś musiałam przegapić.

Hejka kochane,
mloda dama śpi. Ja mam trochę czasu dla siebie.

mirelko - super te sanie, pięknei śpiworek czerowny śliczny. To są te z Trzebini? Miałam je też kupować, ale zauważyłam, że amortyzatory mają mocowania na plastikach i boję się, czy szlag szybko ich nie trafi - może przy samej jeździe nie, ale np jak mój by z Polą chciał zjechać, albo ja (ja to pół bidy ;), amorytzator jest normalny metalowy, ale popatrzcie na te mocowanie właśnie to jest plastik

maggipko- planuję przez zimę karmić , no i też siedzę w domu, więc cyc zawsze "pod ręką" i nie muszę wprowadzać na razie MM, ale po zimie chciałabym młodą odstawiać. I tu pytanie do mam, których dzieci tylko cycem karmione, jak długo zamierzacie jeszcze karmić bobiki?

nimfii - fajnie:) Prawdziwie rodzinne święta :) No i już pisałam - pomysł z losowaniem -super.

mary-beth - my mamy, tak już mamy ;) Że jak coś dzidzi jest to ZAWSZE absolutnie zawsze się obwiniamy. Rano coś młoda pokasływała, a też ją wzięłam dziś na dwu godzinny spacer. Na szczęście nawet dobrze zjadła po spacerku i już nie kaszle w ogóle. Kuruj się kochana, ciepła herbata, kąpiel i fru do łózia!

asia333- a jak tam Wasza przeprowadzka?:) Ile będzie radości, że na Święta w domku! :):tak::-D

Katerinko - a chorowała wcześniej na cukrzycę? Miała jakieś problemy z cukrem? Zdrowia dla babci! Mam nadzieję, że czuje się już lepiej i cukier po insulinie już spadł.
No jak mógł nie kupić ciężarnej szarlotki! Jezuu, ja jak byłam w ciąży i mi w środku nocy nutelli brakło to była katastrofa większa niż brak ciepłej wody przy - 20! Rozumiem,bo jak się ma na coś smaka to się nie da odpuścić,zjedz koniecznie tę szarlotkę bo Ci dzidź spokoju nie da!!

Mikado -lecę na zamkn. :) Super, że impreza udana

Dziewczyny u nas sypie śnieg jak cholera! :-):-) ( swoją drogą nie wiem z czego się cieszę, chyba z tego jutrzejszego odśnieżania auta)

gola moja mała je w dzień 1 raz tylko daję na spanie koło 12 a potem po kąpieli i w nocy.Staram się jak najmniej już dawać w dzień ona poza tym nie domaga się w dzień w nocy częściej..
mary oj przestań się obwiniać..jeszcze nie raz zachoruje;-)Aby szybko przeszło bo choroba jest najgorsza..
helenka ale synuś musiał się stęsknić;-)
mirelka oj nie wiem czy sanki chcę w tym roku..za rok myślę że bardziej będą przydatne.Pożyjemy zobaczymy;-)ale saneczki super podobają mi się :)
katerinka zdrówka dla babuleńki ;-) mojego m babcia też ostatnio była 2 razy w szpitalu coś z serduchem a babcia już ponad 85lat kocham ją jak własną moje już nie żyją i każdą jej chorobę strasznie przeżywam i łzy mi do oczu napływają.:-(Kochana czemu nic nie mówiłaś że miałaś ochotę na szarlotkę biekłąm ostatnio jeden placek po drugim dziś skączyłam rano;-)mąż mi jabłek nakupił i szalałam.
maggipka znaczy ze sama ci sie Amelka odstawiła ułatwiła ci sprawę .Kochana ja jej żadnego mleka mm nie podawałam a że smoka żadnego nie chce pić mam z tt i lovi no nie umie nigdy nie piła..:-D muszę coś wykombinować.

A my wróciliśmy od rodziców moich..tato wrócił z delegacij i z bratem moim mój m popił połączył piwo z jakimś innym alkoholem i same wiecie jaką mam imprezę mam chęć chłopa rozszarpać:wściekła/y:przytula mi kibel a to już trochę trwa:sorry: a mi się chce siusiu i spać.Mała się wyszalała z moją siorką uwielbia ją i psem non stop chodziła było super dziadzio zachwycony bo nei widział jej 3tyg.kasy trochę dostała od taty i brata poszła brudna spać po drodze w domu przy rozbieraniu się zbudziła cyca dopiła i śpi dalej.A ja mam nudy ...dobranoc

reklama
Ankusch - no czasem tak się imprezy kończą , że się rozmawia z Panem Bogiem przez duży biały telefon :-D Kurde, nie wiem co ten moj maly zbój się taki za cyckiem teraz zrobił :/ A nie domagała się częściej Martysia w dzień cyca ??

Do góry