reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

To teraz sie jeszcze pożale.... Wirus wygrywa walke 3:1 :confused2:
Chwycilo cos i mnie i Kube... ale bez goraczki tylko lekki katar. Mnie boli gardlo, malego chyba tez cos jeszcze boli... bo zafundowal mi taka noc halloweenowa :-D jak z prawdziwego koszmaru :eek: Pobudka co pol godziny i nie zeby szybko sie chcial uspokoic - krecenia, wiercenia, postekiwania nie bylo konca. :confused2: Nawet mleka za bardzo ie chcial. Smoczek wypluwal jakby go bolalo :baffled: Myslalam ze moze w koncu zabek - ale skad... ani śladu nic rano.
Zrobil luzna kupke z rana. w ogole ostatnie dni robi kupe za kupa :-p Zupelnie nie jak on bo standardem byla jedna na dzien. No i to tak jestem NIEPRZYTOMNA :nerd: Dziki mezowi ze wczoraj byl w sklpei i pepsi kupil :-p Moj napój bogów ;-)

reklama
Dzień dobry.
Kochane - Pola padła wczoraj tak jak pisałam 17:3 0 i przespała do rana z dwoma tylko karmieniami do 5:30!!

winki -Super, że Oli zdrowieje - "żeleźniok" z Niego !
Nieźle z tym przewijaniem! ;)No , ale co innego mamy zrobić w takich sytuacjach?
Szkoda , że nie mamy prysznica, bo też bym z młodą wyskoczyła, tak jak Twój mąż. Tzn mamy wannę, zasłonę i uchwyt , żeby prysznic móc wziąć, może spróbuję, ale obawiam isę, że mało miejsca będzie ;)

Ankusch - ja też dokładnie pamiętam 1.11 rok temu, miałąm skurcze w aucie na parkingu cmenatzrza i myślałam, że rodzę!!!!!!! Fatalnie się czułam, ale już kolejne dni, aż do porodu było super ;) A Pola urodziła się 8.11 dokładnie tydzień później

maggipko - Ty miałaś sesję tydzień przed porodem - myślałaś, że m-c wcześniej ;) Ja robiłam na gwałt sesję z brzuchaczem tydzień wcześniej przed terminem- w niedzielę, a Polcia urodziła się we wtorek (termin miałam na 6.11 , a urodziła się dwa dni później) Też m itęskno za nbrzuszkiem , baaaardz0!

Katerink o- rzeczywiście super sprawnie poszło, malutka ajk widać zapomina, tylk otak jak napisałaś gorzej jak cysia dojrzy ;) Kochana, Za kilka m-cy będziesz tulić maluszka,ciąża to naprawdę błogosławiony stan:tak: Za niedługo pierwsze ruchy, kopniaczki - każdej kobiecie powinno być dane być mamą!! A jak dziewczyny z czerwca 2013? Tak samo wszytsko przeżywacie jak i my w lutym i w marcu :) Pierwsze zdj. USG, podawanie terminów - bardzo chciałabym być w ciąży, tylko niestety na razie to wykluczone...

Dostałam w nocy @ - do porodu, prawie niebolesne i równo co 28 dni! Wcześniej mega bóle, mega nieregularne krwawienia, dłuuugie cykle....

Pola śpi, nie wiem o której będziemy jechać na groby

gola i ja takze z @ :sorry: tyle ze juz wczoraj wieczorem zaczeta.... I nie wiem czemu wczesniej niz zwykle bo dopiero co skonczylam opakowanie tabsow. A maz na to tak -"że tez akurat teraz ten @ :-p" bo dzis jest rocznica naszego pierwszego razu ;-) i jakos tak zawsze lubil ją świętowac :tak:;-) A dzis nici z tego :-p:sorry:

Hej maminki :)
U nas nocka ok byly 3 pobudki I mlody przebudzil sie o 6 dostal butle I o dziwo sie mu usnelo i pospalismy az so 8:30 :szok::-D ale pewnie przez to bedzie jedna drzemka tylko.
Katerinka dobrze ze Patka dosc dobrze znosi brak cysia.
nimfii ach te chorobska zdrowka wam zycze I wspolczuje takiej nocki oby udalo Ci sie odespac w dzien.
Gola fajnie ze @ Ci sie uregolowaly I sa bardziej znosne.
mary-beth powodzenia kochana na spotkaniu oraz jazdach &&&&

Wszyszystkiego Najlepszego dla naszych roczniakow Sandrusi (Ewa87) i Jacusia(kasiente) rosnijcie zdrowo bobaski !!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pozniej Was podczytam, my wczoraj bylismy na tym hallowen party w malpim gaju. Dwie godziny i wrocilam mega zmeczona, ale warto bylo, bo i jedno i drugie sie wyszalalo. U nas nocka spokojna, az chce sie wstawac po takiej nocy. biore sie za odkurzanie i rosolek, wiekszosc z Was pewnie po grobach spotyka sie z Rodzinka na obiadkach,wiec zycze milego rodzinnego Dzionka, tym copojechali dalej bezpiecznej jazdy, a tym co zostali w domu spokojnego dzionka i zdrowka dla wszystkich Mamusiek i Dzieciaczkow.

Hejka

Nimfii, Gola i u mnie @ ale na szczęście ten cykl bezbolesny tylko się modliłam żeby nie było powtórki z poprzedniego cyklu był strsznie bolesny oj strasznie:szok:
Nimfii zdrówka Wam życzę a sio wirusy
Gola ale Polcia pospała my już byliśmy na grobach przed drzemką, teraz mała drzemie:tak:
Katrinka powodzenia na jutrzejszej wizycie, trzymam &&&&&&&&
Mary powodzenia na spotkaniu i jazdach również za Ciebie trzymam &&&&&&
Kati super że u Was wszystko ok. Wszystkiego dobrego dla małej
Ssabrina fajne że nocka ok. u nas zero pobudek mała spała od 20.00-6.05, miłego dnia:tak:

my jak już pisałam byliśmy na grobach pojechaliśmy przed 9.00, kwiatki postawione zdobią grobowiec, znicze zapalone :tak: mała ma drzemkę, czekamy na brata m ma przyjechać z żoną w sumie oni co roku przjżdzają na groby w sumie to mama i babcia najbliższe osoby zrobiłam z tej okazji wczoraj strogonow, kupiłam kołacz serowo-makowy dziś nasmażyłam jeszcze naleśników z serem do dziś miał termin do spożycia szkoda było by się skwasił:tak:

Życzę spokojnego odwiedzania grobów najbliższych obyście nie utknęli w żadnych korkach:tak:

Dzisiejszym Roczniakom życzę Wszystkiego dobrego, uśmiechu na twarzy i dużo zdrówka
:tak:
images

mirelka i ja sie zaraz biore za nalesniki :tak: ale z powidlami :tak: Dzis siedzimy w domu sami z chlopakiami - z katarem. Maz pojechal na cmenatarze i wrocic ma wieczorem wiec obiad szykuje na zyczenie macka :tak: a on zawsze nalesniki chce :-D

Sandrusiu i Jacusiu wszystkiego co najlepsze na ten roczek!!!

Kati fajnie, ze do nas zajzałaś. Wszystkiego najlepszego dla Klaudusi! Fajnie, ze mała sie tak dobrze rozwija:-) Wow 10 zębów:szok: U nas dopiero szósty w natarciu;-)

Ssabrina ale fajnie Ci juz Sami smiga:-)

Katerinka fajnie, że tak dobrze Ci poszło odstawianie od piersi. No i malutka taka dzielna i współpracująca. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte!

mery-beth to w takim razie kciuki zaciśniete!

nimfii oj bidulki, jednak i Was złapało. Trzymaj sie dzielnie! Najgorsze to jak i dzieci chore i Ty, bo nawet sobie nie wypoczniesz. Trzymam kciuki zeby szybko was choróbsko opusciło.

A my mielismy sie po południu wybrać z Natalka na spacer na cmentarz, ale leje od rana:-( Jak sie nie rozpogodzi to chyba małą zostawimy i sami sie przejedziemy szybciutko.

margana ja sie jeszcze na tyle dobrze czuje ze jestem w stanie funkcjonowac ;) Dreszcze mnie przechodza i ten katar, ale faszeruje sie czym moge zeby sie wzmocnic... Z chlopakami gorzej bo katar ich wkurza na maxa. zachowuja sie jakby chcieli sobie nosy pourywac :sorry:
Od dwojki przeziembionych dzieci w domu gorsze jest juz chyba tylko... jak do tego zachoruje i mąz :eek: wtedy ani spania w nocy nie mam już zupelnie, ani w dzien odpoczynku, ani tez pomocy :eek:
Na razie wirus wygrywa 3 : 1 bo trójka nas juz polegla, a jeden (mąż) jeszcze sie trzyma, jak zwykle zreszta on ma silny organizm.

reklama
nimfii az Ci wspolczuje oby maz wytrzymal i nie dal sie chorobie co bys miala jakiegos pomocnika,moze rodzice mogliby Ci troszke pomoc zebys mogla sie wygrzac i odpoczac? zdrowka zycze kochana kurujcie sie bo teraz jest taki zdradziecki czas i choroby strasznie atakuja.
Margana no to mama nadzieje ze sie rozpogodzi u was i uda sie wam w trojke polazic po cmentarzach ;-)
mirelka ​milego dnia kochana ale smakoloki szykujesz az slinka pocieka ;-)

Wstawilam filmik z moim chodzacym krasnalem :-)

Do góry