reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ANECZKA a probowalas robic koktajle owocowe na mleku albo moze juz kakao? Zupke mleczna z makaronem? Moze w takiej postaci. A inne na mleku kaszki zjada?

MIRELKA nalesniki z powidlami jablkowymi byly. Moje chlopaki tez lubia bardzo :-) katar nas nie opuszcza. Kolejna noc w plecy bedzie tak czuje :-(

reklama
Hejka!!!
ja na chwilę złożyć maluszkom roczniakom życzenia (tym co już mieli i tym co dziś kończą roczek)
100 lat, uśmiechów, zdrówka i zadowolenia dla rodziców!!!

U nas wszyscy zdrowi(był mały katarek ale8 dni i po- polecam maść majerankowa pod nosek u nas zadziałała)mamy już 2 nowe zęby i ida dwójki na górze i luźniejsze kupy mamy zauważyłam , że to standard u nas przy zębach)11 listopada wyprawiamy Korniemu roczek będą najbliźsi 20 osób.

nimfii było i kakao, kawa zbozowa, zupa mleczna.ja poprostu odpuściłam wciskanie mleka, to nie ma żadnego sensu.chyba taka była kolej rzeczy.mój bratanek 14 mc, jak był mały nie pił mm, jak skończył 8 to zaczął pić, teraz pił juz krowie a i też zaczyna tego nie chcięć

ANECZKA to mozesz jeszcze probowac sporadycznie ;-) za ktorym razem moze zalapie w jakiejs postaci. Wiem ze sie zmusic dziecka nie da. Moj nie chce nic pic zadnych sokow ani wody. Ma takie dni ze wypije z 50ml ale to bardzo zadko a tak to tylko mma pije.

Aneczka nie bądź dla siebie taka surowa, zdjęcia widziałam i wiem co mówię :-)

Artik wykąpkany padł przed 20, bo nie miał drugiej drzemki, tak się dobrze bawił.
Zrobił jeszcze 1 luźną kupkę i trochę się martwię czy to wirus czy zęby...
Ja czuję się lepiej, dzięki za zdrówko od was. Przed kąpielą zrobiłam sobie inhalację z tych kropli i łyknęłam łyżeczkę:
Informacja o leku dla pacjenta - ARGOL® ESSENZA BALSAMICA

Głupia jestem, bo zapomniałam, że je mam, a to super lekarstwo, polecam na przeziębienia i inne dolegliwości.
Miłej nocki dziewczyny!!!

Halo..
Pod wieczór zrobiło się cieplej i przestało padać ,wiec wybraliśmy się na mniejszy ,mega stary cmentarz do pradziadków i braci mojej babci. Ślicznie było..

Zadumany Oli z ciocią..
DSCN 004.jpg

Hej kobitki, meldujemy się w domku. Pogoda nam dopisała Oli ozdrowiał jak zobaczył mojego bratanka ( jego Anię ) piszczał z radości i powiem wam że zapomniał się i poszedł do niego parę kroczków sammmmmmmmmmm a jak się zorientował to usiadł z dupką na podłodze i biegiem na czworakach. Dziś poszedł z nami na cmentarz i udało nam sie wrócić do mamy sucho ale jak wracaliśmy do Grudziądza to lało strasznie, zatrzymaliśmy się na wyjeździe na chwilkę na cmentarzu, poszliśmy na grób taty i Olkowi strasznie podobały się światełka w ciemności. Mówił tylko oooooo. Oli spał całą drogę. W domu poszedł spać po 20.

Jutro urodzin Olka ciąg dalszy, chrzestna i teście na wizytację wpadają. Cały dzień biegiem zakupy i w garach będe siedzieć oby Oli współpracował.

Dobranoc

Angun spoko, spoko.mam lustro w domu.tak serio, to nogi chude (opina męża), doopa jakaś płaskata się zrobiła, cyca mialam zawsze małego ale teraz jeszcze mniejsze, tak troszku mi zostało skóry na brzuchu taki wałek, ale jak dobrze się za kamufluje to całość się jakos komponuje.ale ja jestem skromna:-D

reklama
angun dzieki ci wielkie za linka :-D takiego cuda potrzebowalam :tak:
A ty go stosujesz sytlko dsutnie czy do nacierania tez tak fajnie pomaga? Bo widze ze to jest takie bardzo uniwersalne ;-) Podpowiedz mi tez czy to starcza na dlugo? Bo wdze ze sa dwie opcje 50ml za 11zl oraz 100ml za 16zl wiec na pewno sie bardziej oplaca kupic wiekszy, ale czy na dluzej to starcza ;-)

U nas tak...
Pozytywnie.... bo jakims cudem moj mlodszy pospal dzis do godz 5 rano :szok: bez pobudki, bez marudzenia, mimo kataru i choroby. Starszy syn chrapal cala noc :sorry2: bo przez usta oddycha, ale tez spal. Wysapala sie :-D tego mi bylo trzeba to teraz....
Negatywnie... czyli wirus nas rozkalda :baffled: Maciek juz zaczyna kaszlec. Ja mam calkiem zatkany nos. Generalnie czuje sie dzis gorzej niz wczoraj :nerd: Musze zaoopatrzyc apteczke w leki, i zwlaszcza cos na bol gardla jeszcze :baffled:

Do góry