reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

witam!

My rodzinnie przenieśliśmy dzisiejsze święto na jutro bo w Poznaniu leje niemiłosiernie ,a jutro ma być ładnie.
Wiec synuś śpi ( już 1,5 h) bo szaro i buro za oknem. A my siedzimy każdy ze swoim kompem i pysznym jagodowym serniczkiem i jest przemiło.

Nimfi- współczuje choróbstwa w domu. Bidulki jesteście.
Katerinka -trzymamy kciuki za jutro. A dziadowi kopa jednego w dupsko. Niech go trochę rozrusza.
Mirelka -fajnie ze cmentarnie już załatwiłaś no i prawdziwą ucztę w domu zrobiłaś. super.
Gola -co te nasze bobisławy takie śpiochy się zrobiły. Fajowo z panna @ ,ze się ogarnęła nareszcie.
U nas Peterson wywalił wannę jak zrobiliśmy remont łazienki. Jest superowa ,ale ja tęsknie za wanną. W Szwecji ( i z tego co czytam u Mary w Norwegii tez) każdy dom i często mieszkania mają pralnie. My mamy fajowa z oknem ,kiblem i umywalką , oczywiście z pralką i suszarką. Postanowiliśmy przerobić ją w przyszłym roku na dużą łazienkę i wtedy dostane swoja wannę. :-)

Sabrinka - ślicznie Sami chodzi. Gratulacje..

Ściski i gratki dla naszych roczniaków. STO LAT ,STO LAT
barney2.jpg

reklama
Ssabrinaa moja tata juz byl u nas przez godzinke :tak: Pote jeszcze wpadnie moja mama bo dawno nie mialysmy okazji sie spotkac. Takze tragedi nie ma. Chcialam dzis porodbic kilka rzeczy w domu, ale z uwagi na chorobowy stan naszej trojki - olewam prace domowe :-p Lenimy sie w domu, widze ze chlopaki juz nawet zapalu do zabawy nie maja. To ta deszczowa pogoda tez ich rozbila.

Normalnie sie zalamalam laski bylam 3tygodnie temu u lekarza z mlodym w sprawie tego guzka no i dzisiaj dostalam w koncu list ze szpitala ze ustalili nam wizyte ale data normalnie powalila mnie na kolana 5.12 :szok::no::angry:
winki fajnie ze tak milo spedzacie czas tak rodzinnie.My mamy wanne ale na scianie mamy panel prysznicowy takie 2w1 typowe w UK :tak:
nimfii no to dobrze ze masz pomoc ze strony rodzicow a Ty odpoczywaj a nie mysl o porzadkach to nie ucieknie a moze poczekac troszke ;-)

Witam.

gola super że @ już się uregulowała;))
nimfi zdrówka dla Was wszystkich zyczę.
winki ja mam i przysznic i wannę, ale jak dla mnie wanna mogłaby nie istnieć.Kiedyś lubiłam długie moczenie się a teraz to rach ciach i już.Wannę używamy tylko dla Tymka.
Sabrina to powiem Ci że odległy termin dostałaś.W NL jak już się człowiek zakwalifikuje do szpitala to terminy są bliskie.

U nas 1 listopada to dzień jak co dzień, żadne Wszystkich Świętych...mąż w pracy.Chwilowo przestało padać więc zaraz biorę się za obiad dla Tymcia i później jakiś spacerek.

Wszystkiego naj naj dla Roczniaków, dzisiejszych i Wczorajszych.

Wszystkim naszym solenizantom skłądam najserdeczniejsze życzenia!!! 100 lat maluszki kochane!

Mirelko - u Was pyszności! Narobiłaś smaków tym ciachem i naleśniorami :tak: Aaa i strogonow jeszcze - mniam. A u nas flaki i sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem. A ciacho jakieś orzechowe - średnio dobre babcia kupiła wczoraj ;)

Margana - u nas też lało od rana, potem nieco się uspokoiło, więc szybko ubrałam małą i z moją mamą do auta. Wsadziłam młodą w fotelik, babcia się zapakowała do auta, otwieram bagażnik i miły Pan mnie pyta czy daleko jadę, no to mówię, że w kilka miejsc - "To pani daleko nie pojedzie" - kuźwa kapeć jak się patrzy z przodu w kole!!!! Niestety nie dało się dopompować, bo odeszła opona od felgi, więc jutro na szybkensa muszę czynnej wulkanizacji szukać :( Także wycieczka do auta i z powrotem:-(

nimfii - kurde i Ciebie dopadło choróbsko, zdrowiejcie z kawalerami! Mniam - kocham naleśniki !

anus - fajnie dzionek spędziliście wczoraj! Cieszę się, że nocka OK i nasza anus wyspana :D

Kati - witaj , mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej :) Ale amcie zęborów - Woooooow !:tak:

Ssabrinaa - chyba telepatycznie Cię ściągnęłam myślami, bo dziś miałąm Ci pisać, żebyś jakieś foto Samika zapodała, bo dawno Go nie widziałyśmy;)
A więc Wasz krasanal po pierwsze zapyla jak mała motorówa!!!! Tempo zabójcze, a po drugie - no meeega przystojniak!!!!!!!! Laski - pamiętać - zaklepuję Go dla Poli :-D:-D
Kurde, szok - myślałam, że tylko u nas terminy! Nie dość, że tyle na pismo czekaliście to jeszcze na termin 1,5 mc-a!

winki - widzę, że nie tylko u nas pogoda doopiata. My, siłą rzeczy też nie byliśmy nigdzie (kapeć wrrrrr w kole i to tak , że bez wulkanizacji nic nie zrobię:(
Ja na co dzień tylko szybki prysznic biorę, ale nie ukrywam, że czasem też moje stare kości potrzebują się wygrzać w ciepłej wannie ;)
Olinkowi widać służy do spania taka deszczowa pogoda :) I u Was pyszności , sernik jagodowy! Gdzie indziej naleśniki - a ja jestem mega pomęziara , więc smaki mam konkretne na takie specjały ! :)

Idę pić herbatkę z sokiem malinkowym i zjem to średnio dobre ciacho orzechowe - normalnie ubóstwiam orzechowe masy , ale ta jakaś nie teges:/

Cześć dziewczyny!
My się dziś nigdzie dalej nie ruszamy, tj.ja zostaję caluśki dzień w domu, żeby się chociaż podleczyć i móc jutro iść do pracy a J.z Małym teraz na spacerku i mam xchwilę dla siebie i dla was! :-)
Trochę się martwi, bo Arti zrobił dziś 4 kupy (2, nawet 3 to standard), ale 2 były luźne, mam nadzieję, że to nie wirus. Po powrocie ze spaceru dam mu Smectę, cholercia, szkoda, że nie mam Dicofloru. Cholerne wirusy...

Gola czytam, że chyba już lepiej się czujesz, cieszę się niezmiernie z tego. Śmigasz z tym sprzątaniem kochana! :szok: fajnie, że trafiła ci się czapula w lumpku. Moja bratowa kupiła Arturowi jakąś kurtałę z Nexta na polrku, muszę jechać odebrać, jak wyzdrowieję.
Helenko, jak się czuje Oluś? Mam nadzieję, że już lepiej! dzieciaki rzeczywiście przesadziły z porą odwiedzin!
Ssabrina, no nieźłe się naczekacie na to usg. Ja czuję, że to nic groźnego, ale trzeba chociaż zrobić jakieś badanko, żeby się uspokoić.
Angie zaraz zajrzę na odpowiedni wątek, żeby poczytać, jak wyszły 1 urodzinki Kini. Sama robiłaś torcik, bo nie jestem na bieżąco?
Maggipka ja też kiedyś byłam w szoku, jak Mały spał niani prawie 3 godz.! U nas różnie ze spaniem, ale nie mogę narzekać, jest lepiej niż było, bo jak go lulałam na drzemki, to spał tylko 40 min.a dziś to sporadycznie ma takie krótkie. Zaraz lecę obczaić galerię czy są zdjęcia małej halloweenówy :-)
Nimfii kurcze,widzę, że u was wirus rozpanoszył się na dobre! Zdrowiejcie szybko wszyscy kochani!
Margana, Ankusch również zdrówka dla was!
Mary u nas śniegu narazie nie uświadczyliśmy (na szczęście!), ale już noszę się z zamiarem zmiany opon na zimowe. Zdrówka dla ciebie również! A saneczek ci nikt nie może przywieźć z PL, tuta są przeróżne za śmieszne pieniądze.
Katerinko mam nadzieję, że na najbliższej wizycie usłyszysz piękne bicie serduszka twojej kropeczki! Będzie dobrze!!! Ojej, taki mi przykro z powodu siostry.... mama musiała przejść koszmar. Bliżniaki łączy szczególna więź, szkoda, że nie miałaś dane się o tym przekonać...
Asia rób, rób tą cytologię, ktoś się na pewno znajdzie, żeby zostać z Małą na kilka godzin. Ja tez coś ostatnio kiepsko śpię..
Syl ja tez nie lubię, jak Małemu poprzestawia się rozkład dnia, bo później caly dzień taki rozwleczony. Zwykle tak jest w weekendy, bo Mały nie chce iść szybko spać na 1 drzemkę, jak ma oboje rodziców w domku :-)
Fajnie, że masz mniej bolesne @.
Onanana fajnie, że Majka ma kompanów do zabawy, to dobrze wpływa na rozwój dziecka. Powiedz mi, czy ona jest taka spokojna, bo jak oglądam czasem jej zdjęcia, to z buziulki tak można wywnioskować :-)
Julianna oj Oli daje ci popalić, a ty kochana uważaj z tym kręgosłupem, bo ci się jeszcze przyda ;-)
Niuniunia jak tam mija wam czas, jesteś jeszcze na zwolnieniu. fajnie tak czasem wrócić do tego czasu na macierzyńskim i spędzać z dzieciaczkiem cały dzień prawda?
Cocca trzymam &&&&& za operację mamy! Dobrze, że zrobiłaś coś dla siebie i zapomniałaś na chwilę o problemach. Trzymaj się dzielnie kochana!
Anus, Helenko Artik też często się domaga mleka 2 razy w nocy, czasem oszukam go raz herbatką, ale już 2 chce mleczka.Takie te nasze głodomorki są :-)
Winki widziałam wasze jesienne zdjęcia, fajnie się prezentujecie z Olinkiem, on zawsze tak modnie ubrany! Fajnie, że spotykacie się tak często z rodzinką mimo tak dużych odległości, jaka was dzieli! Zdrowia dla was!
Mirelko, jesteś usprawiedliwona tym siedzeniem w krzaczkach, ty zawsze jesteś taka aktywna, więc odpoczywaj kochana!
Kati, witaj po długiej przerwie! Wszystkiego najlepszego dla Klauduni z okazji 1 urodzinek! Zaglądaj częściej!
Aneczko miałam pisać, że ślicznie wyglądałyście dziewczyny na tym weselu! A jak szczuplizna z ciebie!

Sandro i Jacusiu- wszystkiego najlepszego!!!!!!!

Jestem!

Dziekuje za kciuki. Na jezdzie bylo OK. Nikogo nie rozjechalam! :-D Na spotkaniu tez OK, ale leb mi teraz peka, bo duzo wrazen dzis... Do tego nadal chorobowo sie czuje, wiec... :eek:
Biore sie za zarlo, a Wam zycze milego popoludnia!
Wlece potem! :-*

Sto lat dla naszych dzisiejszych roczniaczkow!!!

Zobacz załącznik 512306

Margana i jak wyprawa na groby zabraliście Natalkę? u nas na szczęście nie pada ale jest wietrznie:)
Nimfii jak się czujecie? nasmażyłaś naleśników? Liwia zjadła z apetytem smakują jej z twarożkiem:tak:
Ssabrina , Winki, Gola zwykłe jedzonko aczkolwiek gościom smakowało ale w sumie co mieli powiedzieć hihih:-D
Gola kurde to nie fajnie z tym flakiem na pewno się umordowałaś z ubieraniem, zapinaniem Poli a tu takie coś ech szkoda a daleko macie na groby ?
Ssabrina no nie jakieś kpiny kurde ale u nas to też norma a prywatnie nie możesz iść ? i co będziesz czekać do 5.12?
Winki i u Was pada no nie fajnie bo przez deszcze musicie w domu siedzieć :szok:miłego leniuchowania :tak:
Angun kuruj się kochana, cobyś na jutro już była zdrowa. Oby Arturka wirus nie dopadł, Już pomalutku wychodzę z krzaków, fajnie tak popisać o wszystkim i niczym
Mary odpoczywaj teraz dość wrażeń na dzisiaj.

my leniu****emy z Liwią, m pojechał do kościoła na msze na 14.30 jest za mamę i babcię później ma cmentarz jeszcze się pomodlić ale lada chwila powinien być, goście już byli tak na szybkiego i jadą dalej na groby:tak:

Miłego

Ostatnia edycja:
Anna u nas tez 1 listopada to dzien jak codzien :tak: odlegly termin no ale co zrobic widac tutaj na wszystko jest czas:sorry:
Gola juz od kilku dni sie zbieralam zeby cos wrzucic ale komp szwankuje no I czasu tez brak przy takiej motorowce:-D
Angun czy bedzie USG watpie to pewnie bedzie zwykla wizyta tylko ze z pediatra bo tutaj pediatra czy ginekologa spotkac mozna jedynie w szpitalu:sorry: pewnie po dotyka mlodego wypyta sie co nieco i tyle ale bede sie pytac o to USG czy bedzie mozliwosc zrobienia. Fajnie ze Twoj zabral Artiego I dal Ci czas na odpoczynek,kuruj sie ;-)
mary-beth odpoczywaj i kuruj sie.
mirelka co zrobisz taki chory kraj I pozostalo nam czekac nawet nie znam zadnych prywatnych klinik w okolicy a polska chyba jest ale w Londynie wiec daleko od nas. Milego dnia ;-)

reklama
nimffi no właśnie nic od lipca nie pije, mleko MM jest beeeee
Angun szczupła to ja jestem w nogach i płaska w cycach, a reszta to kwestia kamuflażu

wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów

Do góry