reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzien dobry i milej niedzielki!

My zaraz smigamy po Mie do mamy M. :happy2::happy2: U nas mrozno, ale sniegu nie ma, za to pieknie swieci sloneczko!

Sabrinka - po imprezce OK. :-) Pospalismy dosc dlugo. :-) Fajnie tak raz na jakis czas.

Wlece potem, a tymczasem pozdrawiam! :-)

reklama
Hejka mamusie:)

Ssabrinkoo - u nas też pobudka o 6:/ Kiedy Twój chłop wraca?

nimfii - my jak tylko Polish wstanie idziemy jednak z wóziorem, ale podreptamy troszkę po śniegu też:tak: Też ubiorę Polci spodnie od kombinezonu, bo jest zero stopni

Aneczko - ja też czekam na fotki!! :) Mnie się nawet moja ślubna fryzura rozpierniczyła pod ciężkim welonem ( taki na 3 m miałam i trochę przygniótł włosy), a dziś już mała będzie z Wami na nockę??

Syl - u nas nie ma słoneczka:no: Za to sypie śnieżek...

anus - Pola tylko jest na cycusiu, myślisz, że jakbym Jej butlę dała jest szansa, że pośpi beż jedzenia??
PS pisałam tego posta z godzinę temu - może więcej, byłyśmy na spacerku z młodą na nóżkach, wózek został w domu, chyba z 20 minut pochodziłyśmy, zimno jak fiks, ja zmarzłam - Pola wygrzana. Zbierała śnieg, ale najbardziej szukała wystających liści i średnio śnieg ją interesował ;)
Teraz zjemy rosołek, pójdziemy może spać i po południu wyjdziemy na chwilkę wózkiem

Dobrze, że całego przed momentem skopiowałam , bo mi wcięło poprzednio otwartą stronę

Halo!
Dziekuje kochane za zainteresowanie Olinkiem. Juz z nim lepiej choc nadal ma katar i rano kaszle . Ale kaszle tylko po obudzeniu sie. Zakupilam tu rozniaste specyfiki ,jak syropki ,kropelki ,mam nawet Vick Vapo Rub dla maluchow. Jestem, wiec zabezpieczona. Jak Oli bedzie nadal chory to we wtorek bede w Poznaniu ,to pojde z nim do lekarza. Tutaj jakos nie mam ochoty.
Pochwale sie wam ,ze pierwszy raz od kiedy Oli sie urodzil zrobilam mega zakupy dla siebie ,a jemu wpadl tylko bezrekawnik i butki. Ostatnio prawie caly czas kupuje dla niego. A tym razem kupilam mase rzeczy dla siebie.:-D:-D:-D:-D:-D
No dobra ,kupilam mu troche prezentow ,ale to dopiero na gwiazdke. Zawsze jestem w szoku porownujac ceny tutaj i w Szwecji ,albo to jakie fajne rzeczy mozna tu kupic ,a jakie badziewie w Polsce za podobna cene.
Dzis pada wiec siedzimy w domu ,niech sie Olinek kuruje.

Nimfii -jestem w szoku jak czesto twoje dziecie spi. Bardzo zazdroszcze. A czy ty nie powinnas chodzic z Maciusiem na jakas rehabilitacje by mu te raczki usprawnic na 100%. zeby mu potem w szkole trudniej nie bylo.
Ciekawie macie z tym sniegiem. Ale to chyba taki ktory szybciutko zniknie i tyle bedzie z nim zabawy. A w sumi zima w miescie to samo zlo. Bryja i chlapa zamiast sniegu. To juz lepiej zeby go w ogle nie bylo. W gorach to dopiero ladnie.

Margana -ten artykol o szczepionkach tez jakis troszke lewy mi sie wydal. Nie dosc ,ze katolicka gazeta ,to jeszcze bez zadnych nazwisk ,tekstow zrodlowych itd. Widzicie ,ze bobikom nic nie jest. Nie stresujcie sie kochane.
Do dupy ,ze kredyty takie drogie. W sensie nie kredyty a mieszkania. Kurcze kupic cos malego ,daleko i jeszcze to cale zycie splacac:wściekła/y:

Anus -Super ze Mariczka juz zdrowa. Toys ar us mnie przeraza. I wielkosc i ceny. Jak dziecko moze tam cos wybrac. Mamy w Malmo i czasem tam wpadalam szukac czegos dla dzieciorow Petera. Teraz sa za duze a Oli jeszcze za maly. no ale niebawem sie zacznie.. "Mama kup..." Oj, mikrofalowka byla by boskim prezentem dla Olinka. Kocha ogladac ,dotykac i sluchac prawdziwej.
Sabrina- super ,ze Sami tak juz sobie swietnie radzi z chodzeniem. U nas nawet samego puszczania sie jeszcze nie ma. I jak tam bezmezowy czas?
Gola- przepraszam kochana ,ze nie odpisalam ostatnio jak pytalas o fotelik . Ja zazwyczaj czytam na telefonie i potem zapominam co mam odpisac. Oli wciaz jezdzi w Pebble ,ale planuje mu zmienic jak bede na swita w Pl. ( bo oczywiscie szwedzkie ceny za to samo sa 3 razy wyzsze) nie wiem jeszcze dokladnie jaki fotelik ,ja mam baze Family fix i do niej pasuje Pearl ,ale w sumie ja chcialam z baza bo mega latwo wpinalo sie fotelik w wozek. Teraz nie wiem czy to takie wazne bo przeciez ten fotelik jest zawsze w samochodzi. Wiec jak raz sie go dobrze zamontuje to i tak tam siedzi. choc z drugiej strony mamy dwa samochody i jeden fotelik i zazwyczaj w weekendy jezdzimy Petera samochodem ,wiec i tak trzyba bedzie przenosci. Kurcze ,nie wiem jaki kupie ,jeszcze sie nie wglebialam w to. ALe raczej nie do 35 kg ,bo nie wyobrazam sobie 35 kg dziecka jezdzacego w foteliku.
U nas zebole identycznie jak u Poli .Najpierw pod koniec 8 dwa dolne ,teraz cztery gorne ,wszystkie na raz i potem pewnie bedzie spokoj. No ale mamy ich juz 6 :tak:
Fajnie z taka zima. Zasuwajcie na sanki. Mam nadziej kochana ,ze troszke lepsze masz samopoczucie.
Angie - sliczna ta twoja dynia. I bardzo ladny pokoik. Pokaz nam caly jak juz go skonczycie. I zazdroszcze ,ze Kingusie zaczyna lubic obiadki. Bo Olinek niestety coraz mniej. sniadania je super, najpierw mleczko ,potem micha kaszki ,po jakiejs pol godz kanapke z szynka. Obiad najczesciej konczy sie butla mleka.
Onanana - niezla godzina na pisanie posta. Prawie jak moja zazwyczaj. No ale tak jest ,jak sie za dnia sypia. Fajnie ,ze masz prace ktora lubisz. nie duzo ludzi ma to szczescie. no i super ,ze Majeczka zdrowa. Nie wiem czy pisalam ,ale pirzepiekny tort zrobiliscie dla corci. Ja bede leniwa i zamowie jakis. O ogladaj sobie pieknych panow w telewizorze. Dalczego nie. Ja wciaz kocham miloscia utajniona Edwarda z Twilight.
Mary- w Sverige tez brak siniegu ,za to sloneczko i piekielnie zimno. ( Maz tak mowi)
Fajnie ,ze tak sobie imprezujecie. Podziwiam szczeze , ze chce ci sie na psychologie. To byl dla mnie jeden z przedmiotow na studiach ktorego nie znosilam. Wiem ,ze nie zabrzmi to za madrze ,ale wg. psychologii wszystkie problemy ludzi sprwoadzaja sie do tego ,ze kazdy chcial miec sex ze swoim rodzicem. No ,ale wybierz kobieto co ciekawe dla ciebie. Panstwo cie finansowo wesprze w twoich staraniach wiec luz. Jak poznalas swojego pana?

Zakladamy kombinezon i idzemy na spacerek z dzieciokim i pieskiem.
Milej niedzieli kochane.

A tu wczorajszy chory Olinek.
photo.jpg

winki - dobrze, że Oluś już lepiej :tak: Zamierzam kupić 9-18 kg, nie wiem jaki. Faktycznie baza nie jest już tak istotna, bo i tak montuje się taki większy fotelik "na stałe". Super, że się obkupiłaś w UK - to można zaszaleć, kocham ich wyprzedaże. Mam nadzieję, że niebawem też będę mogła w końcu coś sobie kupić - jak to nastrój poprawia to wiemy tylko my baby :)

Zjadłyśmy obiadek, Polci wrócił apetyt zjadła chochlę rosołku z makaronem i marchewką, szaleje teraz na podłodze. Chciałabym , żeby się jeszcze kimnęła i pójdziemy na szybki spacerek wóziorem:)

winki wlasnie dzis powiedzialam dla Meza, ze jakbym wpadla do tego sklepu, zeby cos na szybko kupic, to nic bym nie kupilam. Ja zawsze mam juz upatrzone co chce, a reszte ogladamy. Olaf chcial kolejny samochod, ale namowilam go na ta mikrofale. Fajnie ze sobie cos kupilas, w koncu!!!! niech Mama tez dobrze wyglada, bo ja to stwierdzam, ze u nas nasze dzieci maja lepsze ciuchy. najwazniejsze ze Olinek zdrowy, ale pewnie sie wystraszylas? pamietam pierwsze przeziebienie Olafka, bylam gotowa jechac do polskiej przychodni w londynie:confused: ja juz sie przyzwyczailam do sluzby zdrowia w uk, ale jak Marika miala zapalenie pluc to zajeli sie nami elegancko, ociagaja sie z postawieniem diagnozy,zawsze zakladaja ze paracetamol pomoze. Vic szczypie skore, wiec pierw posmaruj kremem nivea. a Twoj Spioszek jest przeslodki.
Gola ja dawalam Olafowi butle przed snem,mimo cycka, i spal ladnie, ale to juz byla koncowka mojego karmienia, wiec jak planujesz jeszcze karmic to moze sie wstrzymaj.
mary beth ​to fajny taki wieczor, jak Mia grzeczna byla u Babci?

Gola to fajnie ze spacerek sie wam udal a sniegiem Pola moze pozniej sie zainteresuje jak zapomni o lisciach :-) a moj chlop wraca dzisiaj po 14 powinien sie pojawic :-)
winki super ze Olinek czuje sie lepiej. Ja wyczekuje wyprzedazy po swiatecznych wtedy idzie niezle sie obkupic ;-) super ze zakupy Ci sie udaly I ze kuplas cos dla siebie ;-)
anus bylismy w tym sklepie jak Sami byl mniejszy I sprawdzil wszystkie hustawki tam oj pamietam jego minke taka zadowolona i zdziwiona :-) ale jak bedzie wiekszy to az sie boje jak bedzie reagowal na taka kraine zabawek:-)
mary-beth super ze imprezka sie wam udala a taka rozlaka z dzieckiem jest czasem potrzebna ;-)

WINKI maciek chodzil 2 lata do rechabilitanta. Cwiczenia mielismy w domu. Lekarz stwierdzil ze jest ok. Ale ja z nim nadal cwicze tylko ze on nie ma checi do tego.

snieg juz sie topi. Z sanek nici... Nawet balwana nie polepilismy bo Maciek wrocil do domu z goraczka :-( wiec mam sporo do ogarniecie. Ledwo chwile znalazlam aby sobie usiasc. Kuba ma luzne kupki. Cos ich znow lapie. Zajrze pozniej.

Edit. Widzie ze i tu nic sie nie dzialo ;-) u nas tak. Maciek z goraczka juz od godziny spi. Pije ciagle i odpoczywa. Niby niedziela dzien wolny a ja wyjatkowo zalatana. Nogi mnie juz bola. A moze tez mnie cos bierze bo kiepsko sie czuje. Hmm a myslalam ze pierwszy snieg wymrozi wirusy a tuaj atak porzadny :-(

Ostatnia edycja:
nimfii - biedne chłopaki, jak teraz?? Podobno wirusy szaleją - właśnie biegunka, temp...

Ssabrinkoo - Wy już pewno w 3kę, ja też pamiętam poświąteczne wyprzedaże w UK - szał! :-)

GOLA Kuba mial tylko jedna taka kupke. On dobrze sie trzyma. Nic mu nie jest na razie. No a Maciek z goraczka niestety. Spada mu po ibupromie, ale na chwile. musze dokupic jeszcze paracetamol jutro na zmiane zeby dawac

reklama
Do góry