reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Snieg juz chyba w calej polsce jest? ;-) u nas bialo i nastaraja przedswiatecznie :-) tyle ze jeszcze nie te swieta w poblizu ;-)pospalismy do 8 jakims cudem! Starego czasu, czyli do 7 nowego. Alem sie wyspala. Kuba juz nie wrzeszczy w nocy. Budzi sie swoim "aaaa mamaaaammmaaa".

;-)
ONANANA jak chodzi o te szczepionke to duzy poziom rteci w niej zawarty moze prowadzic do powiklan poszczepiennych (zaraz po szczepieniu) albo jak napisali w artykole do autyzmu czy adhd (to moze sie objawiac z opoznieniem z tego co wiem) mysle jednak ze nasze dzieci rozwijaja sie prawidlowo. To juz rok minol od tych szczepien ale warto zapytac lekarza na wizycie czy zwracac na cos uwage. To byly tylko pojedyncze fiolki leku takie wadliwe wiec moze trafilysmy akurat na te dobre;-)
A jak chodzi o tvn to czasem na necie oglDam powtorki. Nagrywarki nie mamy. Tez lubie step up ;-) i tez lubie sie napalac na fajnych aktorow ;-)

A wczoraj lal deszcz caly dzien wiec sobie wlaczylismy rodzinnie Madagaskar 3 i o dziwo obejrzalam caly :-o dzieci a nami ogladaly ;-) lubia Madagaskar bardzo :p

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy!!
u nas wszystko ok, nocka normalna, kupek jakby ciut mniej. Wczoraj kolo 15 pojechaliśmyt do TOYS r US''a (ogromny zabawkowy sklep) Olafek pojeździł tam na czym sie dało, poogladał wszystkie zabawki, Marika oczywiście zachowywała sie tam lepiej niż w domu. "Wybrała" sobie Upsy Daisy - ulubiona postać z bajki, Olaf zażyczył sobie mikrofale. Oczywiscie Marika w domu tez chciała ta mikrofale i była wojna :-)
Sabrina ja nawet nie wiedziałam ze aptamil 1 jest do roku, nawet na niego nie patrzyłam. Marika ta "3" je od wrzesnia i wszystko było ok.
Onanana dobrze, ze Majeczka już lepiej. a Ty sie troche napisałaś. a ,że chłopy zawsze muszą nam ciśnienie podnieść to juz taka norma. Miłego przyjmowania gości.
nimfii fajnie, że sobie pospaliście, człowiek od razu inaczej funkcjonuje. U nas narazie Tata dosypia, a ja patrze jak moje dziedci "ładnie" sie bawią. normalnie strach ich samych zostawić.

Dzień dobry !!!
Laski Z I M A u nas na całego , wszę∂zie biało i 0 stopni!!!!!!! Brrrrrrr i pada śnieg

onanana - witaj kochana:* Super, że mała zdrowiutka! Silna babka! A na długo D. jedzie do tej Francji??

anus - straszna z Poli papuga: pokazuje: nos, ząbki, włosy, pępek, rączkę, nogę, psi psi. Robi papa, kosi łapci, sroczka kaszę, nu -nu, daje cześć, piątkę przybija. Wszytsko pokażę tv, lampę, książki. Pokazuje jak robi konik, kotek, piesek, w książce umie pokazać te zwierzątka , aa i jeszcze grucha jak się jej spyta jak gołąbek robi. Baba,mówi, tata, mama, da, ba, bam, sii, ciocia (po swojemu), brawo ( po swojemu), dia dia - dziadek, mniam mniam- no to wychwaliłam tego mojego mądrego człowieka. Nic się nie martw, bo od dawna już nasze dzieci wszystko rozumieją, tylko nie każde jest takie samo i musi od razu wszystko pokazywać. Wasza mała za to sama biega! :)

Margana - wiem kochana :( Jak to wygląda, trzymam za Was kciuki, bo doskonalę Cię rozumiem :*

Ja też się wyspałam, ale dziewczyny młoda je w nocy jak noworodek co 2 godziny! od 2 do 6! pobudka o 6. Idę zrobić jej kaszkę i będę ją kłaść, ale była zdziwiona jak śnieg jej pokazaliśmy za oknem, a jaką miała minę jak go dotykała:-D
Miłej niedzieli.
D na 13 jedzie, więc będziemy z dziadkami, po drzemce idziemy na nóżkach przed klatkę pochodzić troszkę :)

winki - jak Oli?

Hej maminki :-)
Nocka ok jedynie Sami nie uznaje zmiany czasu dzisiaj i wstal po 6 nowego czasu :sorry2: myslalam ze uda sie nam pospac troszke dluzej no trudno odespie se to :-D
onanana ach te chlopy oni nigdy sie nie naucza i chyba juz zawsze beda grac nam na nerwach. Tez lubie ten film Step up ale 3 nie widzialam. Super Majunia juz sie lepiej czuje.
anus to pewnie tak jak pisalas ze wszystko na raz sie skumulowalo zabki,jelitowka no i pewnie Mariczka bedzie potrzebowala troszke czasu zanim te kupki sie unormuja.
angie I jak tam piec mam nadzieje ze juz grzeje na calego.
winki I jak tam Olus mam nadzieje ze szybko mu przejdzie,zdroweczka zycze.

ANUS fajne sa takie duze sklepy zabawkowe ;-) szczerze powiem ze ja z Mackiem nie chodze czesto do takich. Co prawda on jest grzeczny w sklepie ale juz teraz ma taka faze na reklamy ze jak zobaczy cos w tv to on to chce:-S lista upragnionych prezentow jest juz dluga i dosc kosztowna :-o az sie boje w jaki szal wpadlby w sklepie :p

Kto dzis idzie na pierwsze sanki albo lepienie balwana?ja bym poszla z checia. O macka tylko sie martwie. Nie mamy jeszcze dla niego kozakow. No i kurtka zimowa z zeszlego roku chyba juz bedzie mala :-S spodnie ma na szczescie. Gdube ocieplane polarem

nimfii u ans bez śniegu
onanana specjalnie na Twoje zyczenie zarzuce jakąś fota z wesela choc powiem że mam pare sztuk.bo nie było czasu robić.na dodatek pannica w drodze na sale praktycznie przed nią sie przelała i była do przebrania tak ja kochany tatus ubrał, a z kolei mi fryzura tak jak myslałam nie wytrzymała ii poszła w cholere szybciej niz myslałam.urok moich włosów.ogólnie ok, nie licząc tego że tak mnie wkurzył mąż że normlanie chciałam się juz zawinąć po 21,

.a mała nadal u babci pierwszy raz na noc, jestem ciekawa jak.ogólnie pojechała wcześnije niz bylo planowane bo nic nie spała a była juz nie kumata, no i wczasie drogi się wyspała aż 5 minut.fajnie sobie tańczyła, puszczała się i dupcią machała, i próbowała samodzielne kroczki do dzieci robic.bynajmniej dla niej impreza pozytywnie

Witajcie, to do nas aura nie dotarła, póki co słońce jak latem, tylko zimno. Dlatego wykorzystamy to na długi spacer, bo pewnie na dniach śnieg do nas dojdzie. Noc z pobudkami, Igor budził się koło 1 i 4 i nie mógł zasnąć, trochę nie dospałam, ale cóż robić. Właśnie ma drzemkę a ja się ogarniam.

Miłego dnia

nimfii Olaf ren sklep traktuje jak plac zabaw,nieraz jest tak, ze tylko ogladamy,a my podpatrujemy czym sie najbardziej interesuje,ale fakt nieraz jak sie dziecko na cos uprze to nie ma zmiluj.
winki jak Olinek? mam nadzieje ze dzis lepiej i spedzacie milo czas.
Gola Pola bardzo duzo potrafi, ale to tez na pewno zasluga tego, ze poswiecasz jej bardzo duzo uwagi, w sensie na zabawe,czytanki,spiewanki. a Pola je MM?

reklama
ANUS i jak juz sobie upatrzy to zawsze te najdrozsze zabawki :p ja traktuje te Macka zachcianki z przymrozeniem oka bo wiem ze cos mu sie zaraz odwidzi. Ale fakt ze poprzez te zabawki poznajemy ich upodobania

Do góry