reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzien dobry! :-)

Jeju, jestem w szoku!!! Mia nie dosc, ze wczoraj pieknie zasnela ok. 20.00 (polozylismy ja po 19.00, ale troche zajelo zanim zanela, a do zasniecia SAMA sie cichutko bawila z misiem, gadala sobie, po czym poszlam ja nakryc, przytulila sie do mnie, "dobranoc" i pieknie zasnela!), to jeszcze spala BEZ POBUDEK do... 9.15!!!!!!!!!!!!!! :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2: Po ostatnich nockach to az cud i jestem normalnie jak nowonarodzona! :tak::tak::tak::tak:

mary - Pola pospała do 12:30 ! Woow 2,5 godziny, rzadko Jej się to ostatnio zdarza, a jak długo Mia??

Gola - Mia wczoraj tez mnie bardzo zaskoczyla, bo spala w dzien 2 razy po 2 h jak za starych czasow!!! :shocked2::tak::happy2: Widocznie po nocnych akcjach potrzebowala odespac.

Mary ja zawszę twoją kawkę chętnie widuję :-) lubię czarną, ale i z mleczkiem też (najllepiej wzburzonym), koniecznie z ekspresu ciśnieniowego (mam u rodziców i w pracy kupuję, swojego się jeszcze nie dorobiliśmy). Czy Mia zasypia sma w łóżeczku? &&&&&& za egzamin na prawko!!!!

Angun - Mia sama zasypia w lozeczku odkad skonczyla 3 miesiace. :tak: Nie lulamy, nie nosimy. Tak jest od poczatku i ona takie zasypianie zna. ;-) A jak zasypianie Arturka? Dzieki za kciuki, bardzo sie przydadza!

mary - ponawiam pytanie o fotelik priori:)

Syl - wybacz, musialam przeoczyc... Ten fotelik bardzo polecam, jestesmy zadowoleni! :tak: Pytaj, a z checia pomoge!

Ankusch - sto lat dla niuni!!!

imagesCAMPIU9U.jpg

A co do tych szczepionek, to Wam powiem, ze mnie juz szlag trafia na to, ze ciagle jakies afery wylaza, kolejne szczepionki sie wycofuje, a panstwo chce wprowadzic nakaz szczepien (nie wiem, wprowadzili juz?)!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Skoro wiadomo, bo jest to poparte badaniami, ze czesc szczepionek szkodzi, to po jaka cholere nadal je stosowac?! :angry: Glupi ten system, a najbardziej to, ze nie daje sie rodzicom prawa wyboru...

reklama
winki to lipa bo jest wekend, a w Uk to przychodnie zamkniete. w Londynie sa na pewno polskie przychodnie prywatne i siostra Ci na pewno jakas znajdzie. do szpitala nieraz jechalismy z malymi objawami,ale balam sie dziecko sie od kaszlu zakrztusi w nocy. Ja to zauwazylam, ze jak jedzie sie z goraczka to szybciej cie przyjmuja, wiec nie zbijam goraczki. wiesz co to moze byc od klimy w samolocie, moj zawsze tak ma w polsce w okresie jesienno zimowym. po dwoch dniach przechodzilo zawsze. zdrowka dla Olinka.
ssabrinabiedny Sami, ale nasze Maluchy sa na takim etapie , ze ciezko miec oczy dookola glowy. nie miej wyrzutow sumienia, a dzisiaj pokaz mu, ze tam kategorycznie nie wolno.
gola my mamy telewizje na karte Tvn HD, 25zl miesiecznie za podstawowy pakiet, to tak na wieczor. w dzien staram sie angielska ogladac. Fajnie, ze mialas dzis spokojny poranek i nastroj lepszy. ciekawe co Pola na snieg powie?
mary beth ​zazdraszczam nocki bardzo. dobrze, ze juz dzisiaj bylo spokojnie

u nas nocka w miare spokojna, ale Marika po kazdym zjedzeniu mleka robi brzydka kupke, tak jakby miala uczulenie na mleko, zapisalam ja w srode do lekarza,dopiero w srode. Jest marudna, bo kreci ja w tym brzuszku. Bidulka Mala.

ANkusch duzo zdrowka i slodyczcy Anus Martynce zyczy.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,

u mnie nocka spokojna, jedno karmienie ale Kinga miala znow temperature wiec podalam jej paracetamol, ladnie spala do 7.30, rano nie miala temp ale po godzinie znow zaczela sie pojawiac, no i znow ma luzniejsze kupki. Poza tym jest w swietnym humorze, slicznie zjadla kaszke na sniadanie, chyba jeszcze nigdy mi tak szybko nie zjadla. Teraz bawi sie ale mam nadzieje ze zaraz pojdzie na drzemke bo potem musimy jechac odebrac tort. No wogole dzis dzien przygotowan do roczku.

Dziewczyny dzieki za mile komentarze o mojej "dyni" ;-) Kinga troche urosla ale ona wogole na zdjeciach wyglada na wieksza niz jest w rzeczywistosci.
Gola to sa naklejki na sciane, na druga sciane tez mamy bande kubusiowa. Super te naklejki. Wogole pokoj ma zrobiony na Kubusiowo.

mary-beth super ze Mia tak fajnie Ci dzis pospala.

Ssabrinaa to korzystaj ze spokoju w domu, mam nadzieje ze Sami da ci troche odetchnac no i paluszki na pewno juz go nie bola.

winki wspolczuje ze Olinka dopadlo wlasnie na wyjezdzie, zdrowka zycze.

Ankusch wszystkiego najlepszego dla Martynki na ten pierwszy roczek, duzo zdrowka

Ostatnia edycja:
Gola my teraz dopiero na święta do PL.Ja z Tymkiem samolotem, a mąż później autem dojedzie.

Sabrina, Winki mój też się za siusiaka ciągnie i krzyczy(chyba że boli...ale to po co się ciągnie-żeby mi jakiś sadomasochista nie wyrósł:-D).
Sarbina mam nadzieję że Sami już zapomniał o sparzonym paluchu.
Winki no przechwaliłaś Olinka... będzie ok...to tylko katar.psiukaj wodą morską i odciągaj fridą...Szybkiego powrotu do zdrowia dla Olinka, mam nadzieję że bardziej się nie rozwinie choroba...
Angie mam nadzieję że Kinga nadal będzie tak pięknie jadła i to nie tylko kaszki...."Dynia" cudna i nakleiki w pokoiku również.Wrzuć kiedyś fotkę drugiej ściany..

Wszystkiego dobrego dla Martynki od Ankush.

Ja włśnie zrobiłam obiad.Dziś na zdrowo.Ziemniaki i łosoś na parze a do tego marchewka z groszkiem.
Kupiłam tez sardynki i będę robić marynowane a na kolacje zapiekane...

heloł:)

Martysiu - kochana wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin myszko! :tak::-D:-)

winki - kochana, no zawsze musi być ten pierwszy raz - gdy Pola miała katar i pokasływała ( też tylko jeden jedyny raz jak skończyła 8 miechów) to nawet nie przypuszczałam, że można tak bardzo się o kogoś martwić i bać.
Jeśli to mokry kaszel to oklepuj go dłonią ułożoną w łódeczkę, jak suchy to musi przejść w mokry - w aptece pewno dadzą odpowiedni syrop - jak u nas np prawoślazowy ( na suchy, żeby w mokry przeszedł i się odrywało).
Odciągać gilki, nawilżać słuzówkę noska i jeszcze jeśli siostra już grzeje, a jest sucho to można nawilżyć powietrze. Tak jak nimfii pisze jakieś coś jak nasz pulmex baby - rozgrzewająco na noc. A nie ma gorączki??

Syl -ja NIGDY w takie rzeczy nie wierzyłam, ale od ciąży z Polą dziwne sprawy mają miejsce ;) Ja nie lubię jesiennej słoty, chyba w jakąś deprechę wtedy popadam :baffled:

mary ------- WOOOOOW, ale super Wam młoda śpi!!! Jaki aniołek grzeczniutki, buziak dla Niej:*

anus- biedna ta Wasza Mariczka, musi jej nieźle w brzuszku buzować :( Wiesz ostatnio się zastanawiałam z koleżanką jak nasze bobisławy zareagują na śnieg ;) A tylko i wyłącznie po mleku takie koopki są??

angie - super, że mała tak ładnie wszamała kaszkę - trzymam kciuki, żeby tak już zostało :) Może ta temp teraz to od ząbków? Uroczy taki cały Kubusiowy pokój :)

Kochane chyba jesienna nostalgia udzieliła się Poli, bo ma drugą drzemkę:szok: Pierwsza od 9 do ok 10:30, a teraz śpi od 14:50 , dawno tak nie miała, buziaki :*

Anna, Gola czekam jeszcze na kubusiowe obrazki, przyjda w przyszlym tygodniu i jak wszystko juz bedzie gotowe to sie pochwale Kingusiowym pokoikiem.

Gola mam nadzieje ze to na zabki, bo Kinga w sumie w swietnym humorze, obiad tez zjadla, tylko ta podwyzszona temp i znow ma rzadkie kupki :-(
Kinga za to dzis jak narazie miala tylko jedna 30 min drzemke.

Witajcie mamuski najwspanialsze:-)
Ale zima nadeszla, u nas snieg pada prawie od rana i nawet sie utrzymuje. Dobrze, ze ostatnio kupilismy Natalce kurtke;-)

Co do tych szczepionek to mam mieszane uczucia. Dziwne jest to, ze nikt nic o tym glosniej nie mowi, wiec nie wiem czy to nie jakas kampania. Pamietacie jaka byla akcja jak wycofywali kilka serii Hydrocortisonu, jak glosno o tym bylo? A nawet jesli to prawda to przeciez sa dwie serie dwoch szczepionek, a nie wszystkie szczepionki. Generalnie to w kazdym leku moze sie zdarzyc skazona seria, chocby ten Hydrocortison czy wspomniany Vigantol. Zreszta nie tylko leki, np. ostatnia akcja z Rossmanowskim plynem. Mysle, ze w tym przypadku nie ma co debatowac czy szczepic czy nie, bo moge dziecka w ogole nie szczepic, a podam zwykly Paracetamol skazony, albo jedzenie nie przebadane. Moje zdanie jest takie, ze wieksza jest szansa, ze dziecko zaszczepione zachoruje i bedzie mialo powazne powiklania niz, ze trafimy na skazona szczepionke i beda jej powiklania. Ale to moje osobiste zdanie.

Martynko duzo zdrowka, szczescia i wielu szczesliwych chwil w zyciu!!!

Niuniunia a kto jest chory, Ty czy Wikusia?

Angun hehe, ja tez nie bralam Euwaxu, mialam swoj Engerix;-)
Wiesz co, nie probowalam odstawiania tego smoka na drzemce dziennej, bo Natalka ma ja tylko jedna, ktora trwa 1-1,5 godziny i po prostu chcialabym zeby szybko usnela i spala spokojnie. Ona bez smoka nie usnie, a jak nie ma smoka to ciumka przytulanke:sorry2: Jak zasnie to czesto wypluwa smoka, ale jak sie przebudzi to nie usnie spowrotem bez:baffled: Nie wiem zupelnie co z tym zrobic. Moze poczekac az sama kiedys odrzuci?

helenka zdrowka dla Olusia. Wiesz co, ja karmilam 3 miesiace, a ostatnio Natalka tez ciagnie mi bluzke i stanik i tak sie zastanawialam czy to cycus jej sie przypomnial czy tak sobie ciaga:sorry2:

Ssabrina wspolczuje wypadku Samiego. Dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo. No ale musze sie powtorzyc, ze nie unikniemy niestety takich rzeczy.

winki zdrowka da Olinka! Oby sie nie rozwinelo w nic powaznego.

mery-beth wow, co za noc! Oby takich wiecej:-)

anus a te kupki tylko po mleku czy w ogole po posilkach?

Margana jak zwykle zgadzam sie z toba w kwestii szczepien.

Dziewczyny pisze na szybciora z tel. Dowiedzialam sie,ze Prevenar 13 wycofano ze wzgledu na wystapienie odczynu poszczepiennego.Wystarczy,ze pediatra zglosi 1 taki przypadek i wstrzymuje sie szczepienia ta seria. Wiec nawet nie musi byc to kwestia szczepionki a zbiegu okolicznosci.Moze tez chodzic o wystapienie osadu we fiolce,wycofuja wtedy cala serie.
Jesli chodzi o Euvax,to niestety zawiera zwiazki rteci.Dowiedzialam sie o tym w dniu porodu i w trakcie skurczy podpisywalam odmowe szczepienia w szpitalu,ale bylo zamieszanie.Gdybym wiedziala o tym wczesniej,dalabym wam cynk..

Martysiu wszystkiego najlepszego z okazji twoich 1 urodzinek !!!!

ankusch 100latek dla martynki. Niech rosnie zdrowo.

ANGUN i ja o tej rteci dowiedzilam sie zbyt pozno aby cokolwiek zmienic. Przy Macku sie tak jeszcze nie zaglebialam w to wszystko. Dostawal i tak szczepionki z opuznieniem i inne niz te w przychodni. Kuba idzie zupelnie innym trybem

reklama
angun hehe, to ciesze sie, ze sie zgadzamy:-) Mi o tym Euvaxie powiedziala kolezanka z pracy jak bylam w ciazy zeby sobie zalatwic recepte na Engerix i z nim jechac do porodu. Oczywiscie zapomnielismy z lodowki i maz zaraz po porodzie jechal przez cale miasto po szczepionke;-)A Ty jak to rozwiazalas w takim razie? Szczepilas pozniej?
A jeszcze lezac na patologii pytalam sie poloznych o to i powiedzialy, ze rzeczywiscie odkad zaczeto stosowac Euvax zamiast Engerixu to zaczely sie bardzo przedluzac zoltaczki.
Dzieki za info o Prevenarze. Akurat mam inna serie, ale dobrze wiedziec, ze to tylko taki powod.

Kurcze wydaje mi sie, ze gdzies tu pisalam w ciazy o tym Euvaxie, ale moze sie zagubilo:dry:

Do góry