reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

anus no denerwujace to zgrzytanie, na szczęście nie robi tego czesto, w nocy w ogóle, wiec mam nadzieje,z ę jak ząbki do końca powychodzą i sie przyzwyczai to przestanie.
To fajnie, ze u Was juz lepiej. Oby juz do końca przeszło!

reklama
MARGANA niestey my mamy problemy z raczkami caly czas. Czytalam na ten temat ze problem sprawnosci rak moze byc widoczny dlugo jeszcze w szkole. U nas wszystko sie zgadza. Maciek nadal niechetnie uczy sie jedzenia sztuccami. Ostatnio namowilam go aby sam pokolorowal kwiatka kredka ale mu to zadnej radosci nie sprawialo i szybko odlozyl kredki. Tak samo dlugopis nieraz mu pokazywalam jak sie trzyma a on nie chce. Woli pisac klikajac na klawiaturze, albo jesc wszystko paluszkami nawet obiad! To tez jeden z powodow ze zup mi nie je. Jak wchodzik w okres samodzielnosci i chcialam mu pokazac jak sie lyzke trzyma czy cos to sie bardzo irytowal, szybko zniechecal tez do samodzielnego jedzenia.

MARGANA zobaczysz jak bedzie u was ;-) nam rechabilitantka do 2 roku zycia mowila ze on tak moze miec po prostu. A co dalej zobaczymy na bilansie 4latka juz niebawem.

Gola tak trzymać nie odmawiaj sobie przyjemności.:tak: U nas dziś nawet przyjemnie było nawet 14stop było jak wychodziliśmy na polko, my jeszcze jesiennie się ubieramy aczkolwiek łapki zmarzły:tak:
Anus fajnie że dzieciom przechodzi. A ciebie dziś prasowanko czeka nastawiona bojowo:tak:
Gola, Anus chyba coś jest na rzeczy moja od wczoraj coś grymasi przy obiedzie :tak:
onanana które macie miejsce? wiesz ja oddałam głos z konta FB mojego męża ale to już dużo po czasie :wściekła/y:
Ankusch gratulacje dla koleżanki ale oryginalne imię. Szkoda że stancja okazała się za mała. Macie jakiś inne na oku?
Margana ciężkie nocki przed Wami przez te zęby oby szybciutko wszyły, gratulacje na kolejnego ząbka. Wiesz moja czasem do tej pory zgrzyta zębami ona wie że mnie to śmieszy i tak mnie rozśmiesza tym. U nas już często tylko 1 drzemka, kryzys senny przychodzi ok 16.30-17.00 ale już nie kładę ją na drzemkę przytrzymuję ile się da i dziś dotrwała do 19.00. na śpiocha wypiła mleko i śpi.
Ssabrina o której ci Sami idzie spać na noc widzę że 2 drzemkę ma dość późno kurde ja tak późno nie chcę jej kłaść na drzemkę boję się że na noc pójdzie spać późno a ja lubię jak ona już śpi po 19stej ma czas w tedy dla siebie:tak:

Miłego wieczorku:-)

idę łep myć co 2 dzień muszę myć och jak ja to kocham:rofl2::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorkiem!

Kurcze, Mia wybudzila mi sie juz trzeci raz z takim porzadnym placzem! :sad: O co chodzi?... :-( W zasadzie co wieczor przynajmniej raz krotko po polozeniu (tak z 1-2 h) jest pobudka z placzem. Dosc szybko sie uspokaja, ale cos ja kurcze wybudza!... :-(

Margana my smoczka nie używamy więc jedno odzwyczajanie mniej.Mój z kubków też nic nie chce pić, a na mleko rzuca sie jak szalony i na początku strasznie się uśmiechał jak tylko się napił...
Od wczoraj wieczora też uczymy zasypiać samemu w łóżeczku.Dziś poszło już gładko!!Tylko 5 minut płaczu i to takiego wymuszonego a nie strasznego ryku.
A od nocnego mleka to będę odzwyczajała tak że najpierw będę rozcieńczała a później w butli mu wodę podam, jak nie bedzie chciał to do lóżeczka i tak w kółko.
No wygoda jak Ci Natalko jeszcze o 8 pójdzie spać po butli, u nas Tymek nawet jak dostał to już spać nie chciał.
Mój dzidziol też "chwilę" zgrzytał zębami, chyba musiał się przyzwyczaić do nowego stanu rzeczy.

mery-beth a to nie ząbki? A jak nie to moze gazy? Moja czasem tak się przebudza z płaczem przy ząbkowaniu, albo jak ja gazy meczą.

Anna hehe, za to u nas usypianie od początku samodzielne w łóżeczku, a brak nocnego jedzenia od ukończenia 5 miesiaca. Tylko ten smok :-/ I tak na szczęście, ze tylko do spania:-)
Muszę spróbować jej dać tego mleka w kubku, ciekawe czy bedzie pić. Bo ona cwaniara odróżnia kubeczki i jak daje jej czerwony z herbatką to ust nie otworzy, a jak dam niebieski z wodą to pije;-)

Dziewczyny, właśnie mi mirelka przypomniała, ze zapomniałam zapytać. O której te Wasze dzieciaczki chodzą spać skoro tak późno mają drugą/trzecią drzemkę??? Moja śpi raz tak mniej wiecej 13.30-14.00 do 15.00-15.30, kapiel 19.30. mleczko i spać. Jak wstanie po 16.00 to juz bywa problem z usnięciem po kapieli:sorry:

Ostatnia edycja:
Witajcie u nas dziś też pochmurno i deszczowo, jakoś dzień zleciał i nawet na spacer nie ruszyliśmy się. Dotarł do nas hipcio pchacz więc Igor zachwycony i zajęty nową zabawką, oczywiście tak jak mowiłyście woli jak go na niej wożę...

Zastanawiam się nad kupnem fotelika i moim faworytem zdecydowanie jest maxi cosi priori, głównie za niewygórowaną cenę, no i jednak dość przyzwoite opinie w testach ADAC. stąd moje pytanie chyba do Mary, bo zdaje się, że masz i chwalisz? Ponieważ nie mam doświadczenia to Cię dopytam, rozumiem, ze nie potrzeba do niego bazy i montuje się na pasach?

gola - też muszę się wybrac do fryzjera i o ile planuję się ściąć na długości bo mam już mega długie i dość zniszczone włosy to grzywkę hoduję i chyba już nie zetnę, bo zawsze się napalę na fryzurę z grzywka a potem zapuszczam latami i znowu ścinam i tak ciągle więc mam dość.

onanana - Igor mi też często łapie się na uszka, ale nie płacze przy tym i robi to jak jest bardzo zmęczony, więc nie zawsze to oznacza zapalenie uszka, ale dobrze że u was już ok.

cocca - super wrzuciłaś zdjęcie z misiem, kurcze pamiętam jak pisałaś, ze będziesz co miesiąc robić nowe, świetnie musi to teraz wyglądać, trochę żałuję, ze sama się nie zmobilizowałam, ale taka już moja natura, że rzeczy które wymagają systematyczności są moją słabością.

juliannna - dobrze, ze u Was już lepiej, wszystkiego naj dla Olka na roczek, mały cwaniaczek wszystkiego chciał spróbować na imprezce ( w sensie rzeczy które przed nim położyliście), hehe

margana - mój cały czas zgrzyta, masakra, w nocy na szczęście nie, ale czekam z niecierpliwościa kiedy przestanie, a trwa to już trochę, na razie ma 8 zębów, po 4 góra i dół.

ankusch - gratki dla koleżanki, moja rodzi w lutym i już nie mogę się doczekać kiedy wymiziam jej córę!Jakoś mi teskno za tymi noworodkowymi czasami, mimo, że teraz też njest super, nawet lepiej to wspominam je z rozrzewnieniem bo Igor musze przyznać, ze był idealnym noworodkiem, spał i się uśmiechał głównie....ehhh

milego wieczoru

reklama
Do góry