reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
U nas znowu nocka kiepska:baffled: Nie wiem juz o co chodzi. To te zęby? Dwie noce było kiepsko, dwie juz super i dzis spowrotem wiercenie i jedzenie ok.4.00 :confused2:

Ale mamy nowego ząbka:biggrin2:Druga górna jedyneczka. Zorientowałam się jak zaczęła zgrzytać :sorry2:Mam nadzieje, ze jej to przejdzie jak sie przyzwyczai. No i obie górne dwójeczki pchaja sie usilnie;-)

Dziewczyny, których dzieciaczki zgrzytały ząbkami jak im wyszły do pary górne i done - przestały to robić? Po jakim czasie?

Ssabrina widzisz, a jednak szykuje sie ta jedyneczka. To widzę, ze Samiemu idą w takiej kolejnosci co Natalce;-) Musisz pilnować kiedy mojej wychodzi nowy ząbek to niebawem bedzie u Samiego:-D Moja tez dzis marudna. Myśle,z e to te zęby, jak jeden wyjdzie to jest na chwile spokój, ale zaraz kolejny sie czai i znowu gorzej. Niech juz powyłażą wszystkie!

nimfii gratulacje dla Kubusia za pierwsze kroczki! Moja to wspina sie juz wszędzie, wszędzie by chciała wejść i nieźle jej idzie - ale w pionie:eek: Przy meblach też świetnie chodzi, ale do samodzielnego chodzenia cos sie dziewczyna nie garnie:sorry2:
Gratulacje dla kuzynki! Pewnie mała bedzie rozpieszczana skoro jedyna wnuczka;-)

angie super, ze Kinga jest taka dzielna na badaniach! I swietnie, ze leki pomagają i wyniki są lepsze. mam nadzieję,z e sie wszystko juz unormuje. A jak apetyt? Poprawa sie utrzymuje?

anus mam nadzieje, ze wirusisko szybko opusci Twoje dzieciaczki!

Julianna super, ze urodzinki udane!

Anna ja to bym chciała moja małą odzwyczaic od butli i smoka do spania, ale nawet nie wiem jak sie do tego zabrać:baffled: Z tą butlą to jest mi po prostu wygodnie jak Natalka obudzi sie ok. 6.00-7.00, dostanie butlę i śpi dalej do 8.00-9.00. Boje sie, ze kubek by ja za bardzo rozbudził:sorry2: Poza tym ona z kubeczka nie chce pić innego poza wodą. Ani soku, ani herbatki nie ruszy, wiec boję się, ze z mlekiem moze być podobnie:confused2:
A z tym smokiem do spania to grubsza sprawa, bo nie uśnie i koniec. A jak jej smoka nie dam to ciumka przytulankę, a tego jej przecież nie zabiorę. Widać taki mały ciumkacz z niej;-)

MARGANA a kuba jest za niski na wspinanie sie ;-) nigdzie nie wylezie. Maciek w jego wieku to juz umial wejsc i zejsc z wersalki.Po schodach wchodzil z pomoca. Jak mala koza skakal wszedzie ;-) kuba tez jeszcze slabiutkie nogi ma, zobaczymy jak mu bedzie szlo chodzenie :p

Kuba juz sie zbiera na trzecia drzemke. Dzis jest taki dzien senny ze nic tylko lezec.

nimfii Natalka też jest za niska i na łóżko nie wejdzie;-)Ale na narożniku wspina siepo poduszkach i na oparcie:-) A jak przy ławie stoi to tak fajnie nóżki podnosi jak by chciała tam wejsć:-D A ona akurat od zawsze miała nóżki silniejsze niż rączki i wszystko co nóżkami jej lepiej wychodzi. Tylko sama chodzić nie chce:sorry:
Ech... jak czytam o tych trzech drzemkach to mnie zazdrosć zżera;-)

MARGANA to moj Maciek mila takie silne nogi wlasnie i wszystko co nogami to mu szlo szybciej. Raczek mial oslabione napiecie miesniowe i tego skutki widac do dzis. Bardzo pozno zaczol samodzielnie uzywac raczek. Woli wszystko zwalic na mnie. Karmienie go, a nawet kolorowanie czy trzymanie olowka. A Twoja chyba tez cos miala nie tak z napieciem miesniowym jak dobrze pamietam? Kuba znow ma slabe nozki i male stopki. Trudno mu sie ich uzywa :p

Margana bede czekac na kolejne u was bo widac ze Samik leci z zebami podobnie do Natalki ;-)
nimfii 3 drzemka WOW :szok: zazdroszcz moj wlasnie odplynal na druga drzemke :tak:
Angun maly nie spi jako tako ze mna a raczej na mnie kolo mnie nie usnie ale on sie tak slodko kladzie na brzuchu u mnie I wtula sie w moja szyje hehe jak za czasow niemowlaka tylko wtedy sie fajnie miescil na mnie a teraz to nogi zawsze gdzies mu wisza :-D ale nie spi dlugo tak ze mna po 10-20 minutach odkladam go bo jednak jest to niesygodne ale slodkie :-)

Witajcie kochane, od wczoraj miałam problemy z netem, ale powracam !! :)

nimfii - zaraz pewno Wasz młodszy syn ruszy z chodzeniem pełną parą! :) Gratulacje dla kuzynki!!! :) Fajnie, że macie tyle bąbl iw rodzinie, zawsze Kuba i Maciuś będą mięli się z kim bawić i nie będą się nudzić w gościach ;)
Co jest z tym jedzeniem, Pola też już wczoraj mało, a dziś maluteńko zjadła...

AnnaJ - zdolny ten Wasz Tymciu, to prawda teraz najlepszy okres na oduczanie tych czynności - u nas smok był praktycznie odkąd młoda miesiąc skończyła, ale ostatnio zdecydowanie rzadziej go używa :)
PS ja mam bazę do tego maxi cosi Easy Base, ale chyba ona jest tylko do tych małych fotelików. Super ten Wasz fotelik:tak: Co do zębów, popatrz Pola miała niecałe 5 m-cy jak wyszła pierwsza jedynka dól, dwa dni później druga, jak maiła 6 i 3 tygodnie w jeden dzień wyszły 4 górne zęby! Od tamtej pory nie mamy nic nowego ;)

C0cca - u nas podobnie, Pola weselsza jak wszyscy w domu i popisuje się na okrągło. Jak jestem z Nią sama to łązi za mną często, zrobiła się w ogóle mamusina bardzo. Rzeczywiście, bardzo kiepski żart :/ Faceci i ich poczucie humoru ...
Co do psania, to chyba te dzieciory urodzone 8go mają tak , że śpią w poprzek i na kołdrze - bo u nas to samo!!! A w nocy już bardzoo zimnoo

angie- brawo dla małej wojowniczki, naprawdę to twarda laska!Super, że wynik itak się poprawiły i powodzenia na wizycie u fizjoterap. Fajnie z tą Żabą :) Jeśli tak długo byłaś jedną cudzoziemką w firmie - to gratuluję języka, pewnie suuper spikasz!

Angun - a to nie koniec opiwieści z krypy - gdy byłam w ciąży z Polą, nie wiedzieliśmy, że będzie kobitka, ale bardzo się martwiliśmy czy będzie wszystko ok, byłąm chyba w 4-5 miesiącu. Mojej mamie przyśnił się jej zmarły tata. Właśnie mgła, jakby las gdzieś i powiedział Jej : Wszystko bę∂zie dobrze, bę∂zie zdrowe i urodzi się 8.11. Ja od początku obstawiałam datę 3-4 listopad, D. obstawił 11.11, a moja mam ciągle nam powtarzała urodzi się 8go , chcecie się założyć?? Termin miałam na 6.11. Gdy Pola urodziła się 8.11 spytałam mamy skąd wiedziała i dopiero wtedy opowiedziała mi sen o dziadku. Mało tego młoda była za mną na sali nr 8 i łóżeczk oteż było nr 8. Myślałam, że każde dziecko ma taki numer łóżeczka jak dzień w którym się urodził i mnie położne też wyprowadziły z błędu. A dziadek ( tata mamy) zmarł 8 listopada , mało tego mój pradziadek - tata tego mojego kochanego dziadzia, do którego jeżdżę - też zmarł 8 listopada. Czuwali nad Poleńką od początku:tak:

Aneczko
- tak, tak pamiętam proswtownicę g, potem jeszcze którejś mamie się śniła, i czytałąm, że niedawno nimfii, kurde za duzo chyba WAs molestuję swoimi sprawami i biedne też pdośwaidomie myślicie...

maggipko- widziałam ten film pod koniec ciąży z Polą, ale się uśmiałam, w ogóle wszystkie z dzieciakami w roli głównej wymiatają!!!

Filipkowa mamcia - ale fajny dzionek mieliście w przedszkolu u młodego! :tak:Co jakiś czas są organizowane takie zajęcia??

Anus
- i u nas od wczoraj wieczorem są problemy jedzeniowe, mała je mniej i niechętnie. Nie ma kataru, kaszlu, zdrowa jak ryba, zębów nie widać. Nie wiem co z Nią. He he, mały chce rządzić, a Marika nie do końca rozumie jego polecenia - ale macie z dwójką dzieciaczków wesoło! :) Fajnie, że się wyspałaś, ja dziś też :)

Ssabrinkoo - mam nadzieję, że dziś SAmi ładnie zaśnie. Nie doczytałam chyba, to Ci sami znajomi co ostatnio?? Też myłam okno w sobotę i do dziś nie założyłam firany, bo nie uprasowałam :(

nimfii, filipkowa mama - to u Was naprawdę istniało spore prawdopodobieństwo urodzenai bliźniaczków! :) Mnie na pocz. ciąży się śniło, że będą bliźniaki ;)

mirelko -dzięki za pamięć, faktycznie cena zabójcza !!! Ja dziś kupiłam na poprawę nastroju, ogólnego odchamienia się i poczucia nieba w gębie - najzwyklejszą roladę jogurtową uwielbiam ją!! za kg 21 zł
. Ale macie szczęście do tych selerów:D

helenko - nie wiem o co chodzi z tą pracą, kurcze nie mogę odnaleźć postu? Z UP dali Ci propozycję i ktoś chce Cię zatrudnić?? Współczuję nocki... Niech te zębiszony wyłażą!!!!!

Margana - gratulujemy ząbka! :) Tak, Pola zgrzytała zębami jak miała górne, może z tydzień??

Ufff - Was androbić - katastrofa! :) Ale ajkoś przebrnęłam:)
Mam lepszy humor, co ma być to będzie - sama lub nie, dam radę.

Byłyśmy na małych zakupach i na poczcie, potem byłam grzywkę podciąć u koleżanki, nie było nas chyba z 2,5 godziny. Zimno jak na Syberiii ,POla już w butkach zimowych dziś i wkurtale i czapie zimowej - było tylko 8 stopni.

Dziękuję jeszce raz kochane za wszystko :*

Hello ;-)
Mam lenia przyznaje sie bez bicia :-p
Durna w wtorek niechcący się zastanawiałam czemu net nie działa a dzis mąż wyczaił że wi-fi wyłączyłam jakoś niechcący i sie zastanawialiśmy czemu neta nie ma :-D
Byliśmy mieszkanie od znajomej oglądać i doopa małe i nie ma na dole gdzie wózka zostawić :wściekła/y:
Koleżanka wczoraj urodziła Noemi 2800g nie mogła naturalnie rozwarcie na 5cm i tyle i o 12 zrobili cesarkę dziś czuje się już w miarę a malutka wisi na cycu non stop :-):-)

Mój ma wolne od wczoraj urlop ;-)w poniedziałek popiszę więcej jak do roboty pójdzie.Czytam was bierząco..Miłego wieczorku

nimfii dobrze pamiętasz:tak:Natalka miała wzmozone nepięcie mieśni grzbietu i przez to słabsze rączki. No i niestety, bardzo delikatnie, ale widać to. Tzn. ja te słabsze rączki widzę, bo wiem o co chodzi, myślę, ze inni tego nie widzą;-)Ale myślę, ze dlatego nie garnie sie do jedzenia łyzeczką, chociaż rączkami super wcina. To widze po Twoim Maćku, ze i u nas mogą być podobne problemy.

Ssabrina ja nawet Tobie tej drugiej drzemki zazdroszczę;-)

Gola cieszę sie, ze nastawienie u Ciebie lepsze. Mam nadzieję, ze niedługo wszystko sie ułoży albo w jedna albo w druga stronę. Bo tak pośrodku to jest najgorzej. Trzymam kciuki.
A ja tam sie boje takich snów. Na szczeście mi sie takie nie śnią, moze właśnie dlatego, ze ja nie chcę:sorry: Za to mojej mamie śnia sie takie różne sny i ona zawsze się czegoś w nich dopatruje.

ankusch gratulacje dla kolezanki!

reklama
Gola ostro, z tym snem, ale niektórzy mają jakąs taką cudowną moc, że ich sny sie sprawdzają i są takie prorocze, Twoja Mama mądrze zrobiła, ze Ci powiedziała po fakcie, bo byś pewnie sie martwiła tymi "8" no ale Polcia zdrowa, fajne takie historie, jak Pola urosnie to jej opowiesz na pewno!!! ciesze się, że humor masz lepszy!!!!!! masz rację co ma być to będzie!!!!!
Margana moj syn zgrzytał nocą bardzo długo, a Marike słyszałam narazie ze dwa razy, wiec chyba nie ma to zasady.....ale mnie od razy zeby bolą, współczuje takiej nocki :-( ale to raczej na ząbki
Ankusch dobre ztym netem, dobrze ze nie dzwoniliscie zeby zgłosci usterke. Gratuluje Kolezance, fajne imie. Ja znam Nemi - podobne imie. Jak stancja?

u nas druga drzemka, zaniosłam kopki do badania. Marika już lepiej dzisiaj, Olaf to w ogole zdrowy - tak jakby był dzien do przodu- wiec juz wiadomo kto nam wirusa sprzedał :-) ja czekam na meża, kupił dzis dla Olafa w małpim gaju bilet na "hallowen" do wieczorka Moje Miłe Panie

Do góry