reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Anus - dzieki, czuje sie super! Rano pojezdzilam na rowerku i porobilam A6W, wiec moja forma jest calkiem calkiem. ;-) Nocka przespana! :happy: Mia w sumie spala od ok. 19 do 7.30 z ta jedna malutka pobudka, wiec nie jest zle. ;-) Do spania ma swoja szmaciana przytulanke, z ktora zasypia, ale smoczus tez musi byc! :happy: Jak Twoja corcia?

Zmykam sie byczyc poki Mia spi (odpukac!)! ;-)

reklama
mary beth no niestety poprawy brak, tyle, ze Marika normalnie funkcjonuje, dzisiaj chyba starszemu sie pogorszylo, ale patrze na niego i tez po nim choroby nie widac. Zazdroszcze samozaparcia do cwiczen, taki rower to i mi by sie przydal na te jesienne wieczory :-) milego odpoczynku, ja lece do kuchni, dzisiaj znowu marchwianka :-) dla Dzieci.

anus z Macka jedzeniem ruszylo :-) Normalnie nawraca mi się chlopak.... Wczoraj calkiem sam zjadl 3 kanapki. bylam z niego taka dumna ze oczywiscie musialam o tym poinformowac otoczenie. Chyba mu sie spodobalo to chwalenie, bo dzis znow sie wziol samodzielnie za sniadanie
:tak:
Co prawda wybrzyda nadal ale i tak sie ciesze ze stara sie probowac rozne obiady. Widze ze kosztuje go to wiele aby sie przelamac. Nieraz jakby wbrew swoim checia, ale bardzo mu sie podoba, tez to ze nie odstaje tak od otoczenia np podczas obiadu rodzinnego. Bo do tej pory widzialam ze mu zle z tym ze kazdy go namawia - sporboj zupe, czy miesko a on nie chcial. przykro mu bylo.

Kuba wlasnie mi sie dobral do portfela :-D Juz w tym wieku :sorry2: ech....

Dzień dobry laseczki :)

Ssabrinkoo - z każdym dniem młody będzie lepiej pomykał:tak: I kurcze to jest najbardziej niebezpieczny okres, jak już dziecko samodzielnie zaczyna stawiać kroczki - oczy do okoła głowy - to chyba mało powiedziane

winki - Dziękuję za propozycję - ale nikogo nie będę obarczać moimi życiowymi problemami.
wzruszył mnie Twój, post, bo znamy się tylko z BB i w zasadzie od obcych mamusiek z internetowego forum człowiek dostaje więcej wsparcia i wyciągniętych dłoni do pomocy niż od najbliższej rodziny. Kiedyś się spotkamy, bo ja jestem ZA jakimś spotkaniem w wakacje!!!! Uściskam WAs wtedy wszystkie i pewnie się poryczę! Dziękuję raz jeszcze.
Ale jaja z tymi butami, ale przecież jak się coś kupuje np ws klepach na lotnisku , na promie to jest to strefa wolnocłowa, nie czaję...
Wy ciągle w trasie - super! Od malutkiego Oli będzie nauczony podróżowania:tak: Pola też ma okres, że ciągle tata i tata, mam jest przywoływana jak dzieje się krzywda, albo poproszę, żeby to powiedziała, a tata no i baba rządzą!

PS my ciągle jesteśmy w maxi cosi pebble, mimo, że na Poliszona dobry, to młoda zaczyna się buntować, bo nie widzi, kiedy wymieniasz TY fotelik i na jaki??

onanana
- uff, najważniejsze, że Majusia zdrowa , bardzo się cieszę :)

mary - nie chodzę na siłkę, ale nie raz idę na jakiś 5 km spacer z młodą , lubię się tak zmęczyć , wtedy się też tyle nie myśli. Widzę, że sąsiadka Ci bardzo spasowała - i dobrze, bo pamiętam, że kogoś takiego Ci bardzo brakowało:)

Cocca - gratulacje dla Franka za ten 3ci ząbek! Wiem, że muszę coś zmienić ,ale boję się podjąć decyzję :(

nimfii - dobre to ;)

mirelk o - u Ciebie pogoda pewno podobna do tej u mnie ;) 10 stopni i niebo zaciągnięte, wilgoć w powietrzu, feee. Wstanie Polcia - śpi o d 10:30, to idziemy do roczniaczka Michałka :)

Dziewczyny, nie pamiętam już co miałąm jeszcze której odpisać, aa wiem
maggipka - ile kosztował Was ten Maxi Cosi Tobi? i w sklepie, czy przez neta zamawialiście??

Noc ok - kobity, padłam jak kawka na płocie, nie wiem , kiedy, nic mi się nie śniło, Pola spała b. spokojnie - chyba obydwie byłyśmy już tak umordowane, że niemalże od razu zapadłyśmy w tak głęboki i spokojny sen - do 7 ! Dzwonię dziś o 8 rano do dziadziusia, mówi, że śniła mu się babcia i mówiła, że ma mi pomóc - pamiętacie pisałąm Wam wczoraj, że byłam na cmenatrzu u babci

ps jakis glab zaczal wiercic i obudzil mloda

Witam.

U nas od kilku dni ciężkie nocki...Tymek się budzi i nie chce spać. Więc obydwoje z mężem chodzimy jak zoombie.
Ja jeszcze w piżamie siedzę i oduczam Tymka rzucania się na laptopa.Niech wie że on ma swoje zabawki a mama swoje;-)...
Jak tata go pilnuje to nie podchodzi do laptopa tylko ładnie się bawi na dywanie..:tak:...czas żeby przed mamą też czuł respekt:tak:.

Hej mamuśki!!

U nas nocka dobra, z 1 krótką pobudką ok.5, wzięłam Małą do nas i spała do ok.8. Fajnie, ale jak na złość, bo dziś rano szłam na spotkanie, z nią oczywiście i musiałam ją prawie wybudzać, bo już czasu nie było. Ach to zawsze tak jest, jak gdzieś mam iść, wtedy ona pięknie śpi i muszę ją wybudzać. Wywrotowiec mały.

Dziś dzień lenia, nic się nie chce przy tej pogodzie. Kawkę zaraz wypiję, ale chyba najpierw drzemeczkę zaliczę, bo Mała swoją właśnie odbębnia, więc skorzystam.

Do zobaczyska później!!

gola - w sklepie kupiliśmy za ok.800zł. Dość drogo chyba. A ten sen o babci - jak on fajny, proroczy, być może wszystko się ułoży i dziadek ci jakoś pomoże... Nic się nie dzieje bez przyczyny

onanana - co to za szkolenie??

anus - oj chorowito się u ciebie porobiło

mary-beth - fajnie, że z tą sąsiadką się tak skumałyście. Ja tu w pobliżu nie mam nikogo takiego, wszystkie koleżanki rozsiane po całym mieście, więc i na spacery ganiam sama i na fitness też. Taki lajf.

winki - a ta siostra to w Londynie mieszka tak?? Dobrze pamiętam??

nimfii, sabrina - zęby w końcu wyrosną, nie ma innej opcji :-) U nas jak nie było to nie było, a jak się wykluł pierwszy, to potem worek zębów się rozsypał i mamy już 6, a 2 kolejne w drodze!!

Dzień dobry jesiennie:):-)

Wini
to mi dałaś do myślenia z tymi butami:szok: Miłego podróżowania.
onanana oj jak dobrze że to nie uszka, za pewne to od ząbków takie złe samopoczucie małej, zdrówka. Udanego szkolenia.
Gola oooj tak pogoda iście jesienna, Miłego spotkania u Michałka. Fajnie że nocka przespana tak trzymać musisz się kochana wysypiać to ci teraz potrzebne.
Anus oby dzieciom przeszło. A jak gotujesz tą zupkę z marchewki.?
Mary to leniu**** póki mała śpi. Fajne że znajomość z sąsiadkom kwitnie.
AnnaJ współczuję nocek.
Cocca gratuluję ząbka u nas też tylko 3sztuki.
Ssabrinko fajne że się wyspałaś:)
Nimfii to twój Kubiś tylko chyba nie ma ząbków,:tak: fajny ten tekst.
Maggipka fajnie że u Was nocka spokojna, oj z kąt ja to znam też tak mamy jej się gdzieś śpieszę to mała smacznie śpi. Życie:) Mi się też nic nie chce ech pogoda barowa ale mówię sobie byle do wiosny hehhe

... u nas nocka masakra Liwia obudziła się po 23.00 i co nie spała do prawie 2.00 ni nie pamiętam takiej nocki:szok: nie wiem o co jej chodziło nie płakała tylko się wierciła nie mogła zasnąć teraz ma pierwszą drzemkę i śpi od 10.00:tak: dość chwalenia bo później pokazuje na co ją stać:szok::tak:

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Mlody teraz spi a Ja mam chwilkedla siebie :-)
Gola super ze sie wyspalas kochana no i ze Polcia dala Ci ladnie pospac calusy dla cukiereczka malego ;-) no faktycznie mlody jeszcze prawidlowo sam nie chodzi a juz trzeba skakc gonic i dogladac kazdy jego krok bo jak tylko nawinie sie mu jakas okazja to probuje przejsc jakis tam dystans czasem sie mu nie uda wiec wywrotki zalicza na szczescie jak na razie laduje na pupie albo na raczkach :-) kochana sny duzo mowia wiec mozliwe ze dzidzio wam pomoze a babcia z gory was jakos ochrania.
anus biedne dzieciaczki oby im szybko przeszlo,a Ty kochana sprobuj odpoczac i moze odespac choc troszke.
maggipka Ja tam sie nie martwie o zabki mamy 2 kolejne chyba ida a kiedys i tak wyjsc wyjda a mowi ze im pozniej to lepiej bo niby zabki sa mocniejsze ale ile w tym prawdy to sama nie wiem,przesady ;-)
Anna powodzenia w nauce ;-) i wspolczuje ciezkich nocek u mnie bylo kilka dni tez kiepskich teraz :nerd:
mirelka widze ze i was dopadaja gorsze nocki oj moj wczoraj sie przebudzil o 4 i godzine zasypial a dzisiaj o 2:30 i tez jakos ponad 1h usypial:nerd:

Nimfii to twój Kubiś tylko chyba nie ma ząbków,:tak: fajny ten tekst.
.

dobre pytanie....
Któryś maluch jeszcze jest szczerbatek?
Jeszcze niedawno było kilka, ale zeby teraz się szybko pojawiaja i nie nadażam :-D
mam kolezanke co urodzila corke dzien po kubusiu tj 12.11.2011 i jej corka tez jeszcze bezzebna jest :tak: Czekamy do roczku najwidoczniej :tak:

A moj maluch zrobil dziś pierwszy samodzielny kroczek... dosłownie jeden od szafki do mamy :tak: Ale juz mu sie spodobalo prowadzenie za barki. Jak próbuje go posadzic na podłodze to on od razu na sztywne nogi i "mama prowadz";-)

anna to tak samo jest u nas z komputerem.... Mnie kuba wyrywa klawiatóre i spokoju nie daje, a jak og tata bierze na kolana siedzac przed komp to siedzi cicho i spokojnie i ani mysli mu przeszkadzac.

reklama
Nimfii super że Kubuś już próbuje sam stawiać samodzielne kroczki u nas już też się parę zdarzyło i sama potrafi stać przez kilka sekund ale widać że jeszcze się boi:tak: Ząbki kiedyś wyjdą:tak:
Ssabrina ciężka sprawa z tymi nockami nam ogólnie rzadko się zdarzają takie nocki ale jak widać się zdarzają:tak:

Liwia jeszcze śpi już prawie 3 godz.:szok: odsypia nie przespaną nockę gdybym wiedziała że tyle pośpi to też bym się zdrzemnęła:tak: oj ciekawa jaka nocka się szykuje:szok:

Do góry