reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Hej mamuśki,
położyłam Małą na drugą drzemkę i klikam do was.
2-godzinny spacerek zaliczony, obiad gotowy, kawka już jedna wypita, bo inaczej się nie da funkcjonować dzisiaj.

Byłam wczoraj na bilansie i moja dziecinka ma już 76cm i waży 10300g. Tak czułam, że przytyła, bo ciężka kluseczka się zrobiła.

A ostatnio nauczyłam ją, że jak chce jeść, to pokazuje rączką do buzi i mówi "am" :-)

mirelka - ach... namawiasz na te buty... mi też się podobają. Jaka była różnica między UGG a EMU??

gola
- biedulko, przytulam cię mocno... tyle złego się u ciebie ostatnio dzieje, że ta zła passa musi się wkrótce skończyć!!

onanana - zdrówka dla roczniakowej Majeczki!! Oby to nie było coś poważnego!!

angun - całkiem nieźle, ale sposobem :-) Obserwuję ją i widzę, że wpadła w rytm 3-4h, co tyle godzin musi już iść spać, bo pada, marudzi, mówi "aaa", kładzie głowę. Więc czekam na ten moment, i to jest ok.10-11 i potem ok.15.30-16. Wkładam ją w bujaczek, lekko bujam i odpływa... No i śpi coraz dłużej.

No to brawo, Artur śpi w identycznych godzinach. Prawda, że jak dziecko w dzień się wysypia, to ładniej śpi w nocy? U nas się sprawdza. My trochę walczymy z dziennym zasypianiem w łóżeczku, ale dziś np.po mleku szybko zasnął.

onanana biedna Majunia,oby to nie bylo nic powaznego,daj znac po wizycie jak sie Majeczka czuje.
Gola wspolczuje Ci kochana oj biedna jestes nie dosc ze chlop to jeszcze rodzina klody podstawia,trzymaj sie,przytulam mocno.

Moj wlasnie poszedl spac na 2-ga drzemke wiec mam chwile dla siebie,wypije kawke,poczytam i bede brala sie za sprzatanko dalej:tak:

Dziewczyny u nas dalej wirusowo, dzien mi minal na przewijaniu i noszeniu mojej Gwiazdy, biedna ona taka, jesc nie chce, daje jej choc troche pic,ale tez nie chce, co zje to jest kupka od razu. Olaf zrobil narazie jedna i tez nie ladna, pojecia nie mam co to jest. U Mariki powrocil katar, eh szkoda gadac.
onanana nie daj Boze, zeby to bylo uszko. Biedna Nasza Kochana Solenizantka, zycze jej duzo duzo zdrowka na ten jej pierwszy Roczek. Napisz pozniej co lekarz powiedzial.
angun Marika ma brazowe oczyska, ja mam piwne, wiec mysle ze i ona bedzie miala w przyszlosci piwne. Fajnie chyba tak dla odmiany posiedziec w domku? dobrze, ze mialas mozliwosc zostac z ARtim.
filipkowa mama mam doslownie takie same odczucia. z synkiem nie mialam wiekszych problemow, spal cala noc, jadl wszystko, ladnie sie bawil, a Marika daje mi popalic od urodzenia, tak jakby ciagle walczyla o swoje i zauwazylam, ze jak cos chce zabrac dla Olafka to nawet jak jej dam dokladnie taka sama rzecz, to ona chce miec te dwie i juz, wiec podsumowujac ja trzeciego dziecka nie planuje.
mirelka oglafam na wspolnej, lekarzy i prawo agaty. wiekszosc nagrywam i ogladam przy wieczornej kawie. Dziewczyny ja moge wypic kawe,energetyka i tak padne jak juz moj organizm tego sie domaga.
gola tule mocno cokolwiek sie stalo, ale Ty to biedna jestes. mam nadzieje, ze to nie ktos bardzo bliski i ze wzgledu na Poliszonka Twojego slicznego musisz niektorych olac, bo szkoda ze na nia te nerwy przechodzily. Glowa do gory.
angie buziaczki dla Kinguni mam nadzieje, ze dzielnie to zniosla nasza Mala Bohaterka. Fajnie, ze takie grzeczne z niej Dzieciatko.
nimfii ja jak robie tiramisu to daje surowe jaja, dlugo sie je ubija, ale to dorosle ciacho. Dziecku bym jeszcze raczej nie podawala. ja robie krem z kremowki laciatej-ubijam ja, pozniej daje smietan fix, cukier waniliowy i cukier puder i jest przepyszny.

Dziewczyny dziekujemy za mile slowa, mam nadzieje ze o nic powaznego, jak moj K. wroci to moze pojedziemy na pogotowie jak bedzie jeszcze jedna kooopka, ale tutaj poki dziecko nie ma goraczki to jest zdrowe i samo przejdzie. Odezwe sie wieczorkiem i przepraszam, ze tak tylko o sobie.

Ostatnia edycja:
anus ​biedne dzieciaczki oby to nie bylo nic powaznego i szybko przeszlo,a u Mariki moze to byc przez zabki czesto dzieci maja wlasnie biegunke no ale jesli starszak tez ma to mozliwe ze jakis wirus oj oby im szybko przeszlo i wrazie czego jedzcie do szpitala zawsze mozna troszke sklamac co by was przyjeli.Zdrowka zycze.

reklama
Do góry