reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry kochane,
anus - czyli imprezka udana :) Fajnie, że przynajmniej dziś nie musisz nic pichcić - też tak lubię ;)
Angun - gratki dla Twojego męża, że tak super sobie poradził!
Ankusch - to Ty nie wiesz, że jak krzywda się dzieje i jest źle, to najlepsza wtedy jest mama?;) U nas cały dzień ta-ta, ba-ba, dia-dia , a ja od bidy jak głodne jest małe, albo trzeba przebrać ,albo się uderzy i płacze to mnie woła ;) Jak nocka dziś?

angie - kochana, tak to już jest z dziećmi, moja też raz lepiej raz gorzej zje, jednego dnia. Gdy była młodsza super jadła, na wakcjach spała jak nigdy i jadła wszytsko dosłownie tylko z nami w restauracji, tylko się kelnerzy poijawili to Pola już dzioba otwierała i chciała jeść. A teraz ? Raz zje , raz nie, w nocy cyca je z 4 razy, gorzej śpi. Jednego dnia rosołek jest suuper , a na drugi dzień nawet buzi nie chce otworzyć...

Kochane, pobudka pierwsza przed 6 tą, potem jakoś dokimałyśmy do 7. Karmień chyba 4.
Pogoda ma być tak samo piękna, więc na pewnp wybędziemy.
Mam śliwki z soboty, więc chyba zrobię knedle na obiad.
buziaki:*

PS a samopoczucie chyba lepiej, co ma być to będzie. Nic na siłę.

reklama
nimfii to ja i tak nie mam co narzekać, bo on czasami wstaje jak ja juz nie mam sił. No i tych pobudek też generalnie nie mam za dużo, tylko ostatnio coś Natalka niespokojnie spi. A jak ma wolne to i rano nakarmi:tak:Tylko mnie strasznie denerwuje to jego niesłyszenie czasami:dry:

My caly pierwszy rok zycia Macka żarliśmy sie strasznie o to jego nie wstawanie nocne :sorry2: Oczywiscie najglupsza wymówka na świecie - bo on musi wstac do pracy. A w weekendy? Cisza, nic nie powie. A jak bede chodzic do pracy, to kto wtedy bedzie wstawal? Cisza, nic nie powie.
To niestety jest strasznie niesprawiedliwe, ale po pewnym czasei zluzowalam z tego ;-) Wzielam sie na inny sposob i jesli jestem zmeczona/ niewyspana w dzien to mu mowi o tym wprost i np jak ma wolne to on idzie z chlopakami na spacera a ja leze i sie obijam ;-) albo wykonuje za mnie jakies prace domowe...
W sumie to i on wiele zrozumial przez te ostatnie lata. Nie umie sie obudzic w nocy, ale umie mnie odciążyc w ciągu dnia. Jak na przyklad bylam w drugiej ciazy to kazdego wieczora mialam czas dla siebie, zeby odespac, polezec itp. Tak ze nie taki zly chlop ;-) Ale irytujacy nieraz jak kazdy....

BTW czasem juz wole zeby nie wstawal w nocy :-p Bo on wtedy tylko by zagadywal dziecko i rozbudzal :eek: Np dzis o 6 rano zobaczyl ze Kuba usiadl w lozeczku taki nieprzytomny jeszcze z zamknietymi oczkami i od razu gada do niego: "Czesc, już pospałeś? kochanie, chyba zacznie sie Wam dzien.". A ja mowie mu zeby zostawił młodego, bo on jeszcze w półśnie jest :-p Dalam mu smoka, polozylam i zasnol. Wstalismy dzis dopiero o 8 :-D:-D:-D

No to odespalam bo padlam po 21 zaraz :tak:
Co prawda w nocy az 3 pobudki :confused2: czekam az minie ten okres czesto pobudkowy :tak:

Hej kochane.
Spadam nadrabiać! ja już w pracy od 6..
Nimfii ja z jabłkami polecam jeszcze "Jabłka pod pierzynką". Banalne a wyśmienite!! Jabłka robisz pod kruszonką i do pieca. Jakbyś chciała to poszuakm Ci przepisu z którego ja robiłam:tak: Super że wyskoczyłaś na piwo z kumpelką!! Takie wypady są NIEZBĘDNE!!! Co do zachowania męża- u nas identyko!!
Mary super prezent. Mój D tez kiedyś dostał ode mnie zegar i bardzo go używa:-D Mam nadzieję że urodziny M.-a udane:-)
Margana ale miałas sen ostatnio!! Piękny!! Może to znak ze kolejna ciąża będzie zupełnie lightowa!! Czy ty kochana juz amsz jakieś wieści od tego doradcy?? On miał Wam coś zaproponowac czy już wtedy Wam powiedział na co możecie liczyć?? Moż eja czegoś nie doczytałam:sorry2: Lub zapomniałam:zawstydzona/y: A ze żłobkiem naprawdę się cieszę, tylko szkoda że mała tak mało w nim jest i wiecznie jest chora:-:)-:)-( kochana wspłczuję wczorajszej nocki!! Mam nadzieję że dziś było lepiej!!
syl my czekamy na zdjęcia z sesji (chyab z ejuz sie gdzieś pochwaliłaś a ja nei zauważyłam..).
helenka dziękuję:tak: Kurcze Twój mały to się juz rzeczywiscie nachorował a Ty masz kochana stalowe nerwy!! Podziwam!! Ja mimo ż enie jestem beksą ostatnio już ryczałam z bezradności. .. Kochana spóźnione życzenia urodzinowe!! Spęłnienia wszystkich marzeń a pzrede wszystkim zdrówka dla Ciebie (i dla Olusia- choć to twoje urodziny;-)). Ale Olus miał super zabawę z tym gonieniem za zwierzaczkami:tak:
ankusch ja tez czasami jak tu wejde i widzę jaka tu ostatnio produkcja to mi ręcę opadają jak pomyślę o nadrabianiu hehe Ale wiadomo, lepiej tak niż jakby miała być mega cisza!! Co do imienia to mi Martynka tez się pdoba!! Ale nasi przyjaciele mają Martynię więc raczej odpada:-(
Winki haha jak byśmy miąły Cię nie pamiętać!! Wpadaj no częściej opowiedzieć co u Was- my baaardzo lubimy czytać o Waszych przygodach!! Ale Wy się najeździcie!! Super kochana!! No i graty na te zęby!! Nieźle mu ich wylazło!! fajnie że Olinke taki zahartowany!! Wiesz niby jest szansa na to ze w przedszkolu będzie zdrowsza ale tam przynajmniej umiałaby nos wysmarkać. A teraz pozbyć się glutów to jest udręka:-( Wszystkiego naj dla oliego na te 11 mieszków:-D
Ssabrina współczuję tych kiepskich nocek!! Kiedys będzie dobzre kochana!! Nie wiem czy to znów pora na jakiś skok?? Może rzeczywiście Sami ma dużo wrażeń? Mam nadzieję że się poprawi!!
Gola ale Pola jest mądrutka!! Wow!! Lada dzień zacznie chodzić pewnie!! Kured Ty też te obiady takie wypaśne zawzse robisz!! Zresztą chyba już chwaliłam. Było 13 osób razem z dziećmi i Mają!
mirelka u Was musi być teraz cudnie!! Pewnie pięknie góry widać w taką pogodę?? Kured zazdroszczę tych kuraków wiejskich... u nas jak na lekarstwo:-( Ile za nie płacisz jak mogę zapytać?? Moze by mi się opłaciło u Was gdzieś tam kupić??
filipkowamama a jaki macie teraz wózek ż ejeszcze jeden byś chciała??
anus haha niedawno kupiłaś kurtkę chyba hihi:-D:-D Ale wiadomo, tamta ma inny krój, do czego innego pasuje- jasna sprawa dla nas kobiet:tak: Fajnie że Marika już lepiej:tak: Mam nadzieję że niedzielę spędziliscie miło i rodzinnie!!
Angie rzeczywiście i u Was roczek juz nedługo!! Przyjedzie ktoś z rodzinki?? Kingusia dziś w żłobku??
Angun kochana spokojnie Maja ma urodziny jutro:tak: Nic nie przegapiłaś!! Tzn ze spędziłąś kilka dni bez małego??

Jak pisałam tego posta to mi pięknie za plecami słonko wstawało!!! Cudnie, aż sie lepiej dzień zaczyna:)))

kochane roczek opisałam w odpowiednim watku. Teraz zabieram sie za robotę. Miłego dnia Wam życzę!!

Witajcie!!
u nas nocka średnia, pobudka o 6 - grande bomba w pampersie, nie było szans, zeby Mloda jeszcze przysneła, ale ja jakos lepiej sie czuje, jak wstałam o tej 6, niz jak dosypiam i budze sie doslownie nieprzytomna. Maz mi wczoraj zrobil wieczorna kawe (Wiem, ze to dziwna pora, ale ja lubie chociaz jedna kawe w ciagu dnia wypic w spokoju) posiedzielismy chwile i oooo tyle bylo z romantycznego wieczoru.
Mariczka to też obraziła sie na jedzenie chyba, ale musze to przeczekac, chyba taki okres.
gola cieszymy sie, że dzisiaj już lepiej. Bedzie dobrze - musi być!!!!!!!!!!!!!!!!
onanana TAk tak tamta kurtka była na jesien, a ta nowa jest juz na zime :-) wiec sama rozumiesz. Zaraz ide czytac co tam sie dzialo na Waszych urodzinkach, ciesze sie, ze sie odbyła, bo pisałas, że Maja jest w złej formie :-( rzeczywiscie jestes mistrzynią w nadrabianiu.
nimfii fajnie, ze sobie wyszłaś w sobote, czasami trzeba. Moj chłop jeszcze niewiele zrozumiał, jesli chodzi o podział obowiązków.

zbieramy sie do przedszkola (nie moge wylaczyc pogrubienia)
:no:

Ostatnia edycja:
onanana to ja taka szarlotke robie ;-) Na kruche ciasto jablka, a na to pianke z bialek i kuroszonka :tak: Uwielbiam!
Ale juz nie ebde nic piec wiecej z tych jablek. W sobote 6h robilam powidla :eek: Juz na jablka patrzec nie moge :-p ale powidla smacznie sie je :-D Teraz mam uraz jablkowy wiec nie szybko zabiore sie za pieczenie z nich.

anus
ano wiem wlanie ze niektorzy panowie zupelnie inaczej sie zapatruja na podzial obowiazkow. zreszta oni sa wygodni i chyba uwazaja ze odpoczynek im sie nalezy za to ze pracuja tak ciezko zarabiajac kase :sorry2: moj mi cos takiego kilka razy powiedzial... ale mowie mu tak ze ja bez jego pomocy sie obejde, ale ze dzieci chca miec ojca z ktorym beda mialy fajny konbtakt, z ktorym gdzies wyjda i sie pobawia. Wiec dlugo bylo tak ze musialam go sila odciagac od komuptera, nieraz ze lzami w oczach - dlaczego woli gre niz zabawe z synem ktory w tym czasie krecil mu sie pod nogami i domagal chwili uwagi. teraz wszystko sie zmienilo. U nas komputer jest uzywany coraz rzadziej. az sama nie moge uwierzyc :-D

Anek kochana najlepsze życzenia dla naszej slodkiej jednolatki Zosieńki!! Spełnienia wszystkich marzeń!!!
images

Hej:-)

dziś pogoda też dopisuje ale pod koniec tyg. temperatura ma spaść do 0 i ma padać śnieg o mamam mija a ja nie mam kurtki, butów zimowych:szok:
nocka ok. mała teraz drzemkę odwala, obiadek prawie wczorajszy tylko ziemniaków naobierałam,:tak:

Anus
oj ja ci zazdroszczę że masz już kurtkę zimową ja strasznie nie lubię kupować dla siebie ubrań :no: super że imprezka się udała. Wiesz ja mam tak samo bardziej jestem wyspana jak wstanę od razu po przebudzeniu tak jak piszesz takie dosypiane sprawia że wstaję cała połamana i nieprzytomna. Marika wam niespodziankę z rana zafundowała, ale za pewne lżej się poczuła.
onanana oj jak super że już macie po urodzinkach. Wiesz kurde nie wiem ja się nie orientuję zbytnio po ile są kuraki ja zapłaciłam za 2 kuraki 67.50 zł ważyły ponad 5 kg. dużo ale wolę takie niż ze sklepu :tak:
Gola pozytywne nastawienie działa cuda, trzymam &&&& za Was. Miłego gotowania.

Anek
i ja się dołączam do życzeń urodzinowych dla Zosi
sto lat kochana kruszynko, rośnij zdrowo:)

images

Mi się dziś nic nie chce, kurde do fryzjera by się zdało wybrać, odrost nie samowity a przez to szybciej mi się włosy tłuszczą feee:szok:

Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
mirelka moje włosy też potrzebują fryzjera. ja odkad mam Dzieci tez latwiej mi przychodzi kupowanie Dzieciom, bo jak juz wychodze z dzialu dzieciecego to jestem mega zmeczona i wale prosto do kasy (najbardziej mnie drazni glosna muza w sklepach, ale oni to chyba celowo robia :-)) to odpocznij sobie chwilke, skoro Malutka sobie drzemie.
nimfii ja uwielbiam drzem z papierowek, moj maz potrafi godzinami siedziec przzy kompie czytajac o jakis nowinkach technicznach, ogladajac samochody ktorych nigdy i tak sobie nie kupi. Jak mu cos powiem to to grzecznie robi, bo wie, ze malo robi,ale sa rzeczy w ktorych mnie nigdy nie wyreczy gotowanie,zmywanie,prasowanie, ale Dziecmi potrafi sie przeciaz zajac,wystarczy tylko chciec.
mary beth fajny prezent zrobilas, mysle ze kazdy facet ucieszylby sie z takiego prezentu, u Was tez wekend imprezowy byl :-)

moja sobie drzemie, zasnela w wozku jak wracalam z przedszkola, ale udalo mi sie ja rozebrac i przelozyc do lozeczka, ja tez sobie leze, dzisiaj nic nie robie, trza w koncu odpoczac.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka kiepska ehh raz jest dobrze a potem znowu kicha mlody stekal i jeczal przez sen prawie pol nocy wstawalam do niego chyba z 6 razy :confused2::eek: pobudka przed 7:confused: pogoda kijowa,deszczyk kropi a my dzisiaj kilka spraw na miescie musimy zalatwic ale to z tatusiem samochodem pojedziemy :tak:
Angun super ze Twoj taki ogarniety chlop jest i ze se super radzi z Arturkiem,tylko mozna po zazdroscic ;-)
anus fajnie ze goscie zadowoleni i wy tez no i wiadomo niby krotki pobyt gosci itd a czlowiek taki wymeczny jest ;-) mnie tez czeka goscina w piatek maja znajomi wpasc,a raczej znajomi mojego A. bo Ja ich praktycznie nie znam wiec bedzie ciekawie na pewno.
Gola i u Ciebie nocka ciekawa,kiedy my sie wyspimy??mmmm knedle ze sliwkami oj kobieto ale mi smaka robisz :-p ;-)
ankusch wspolczuje nocek ostatnich mam nadzieje ze tej nocy Martynka lepiej juz spala ;-)

Anek Wszystkiego Najlepszego Zosienko !!!!! Rosnij zdrowo cukiereczku !!!!

Do góry