reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

A my w koncu pospalismy 2 dzie z rzedu :szok: kubus ma jekies lepsze spanie teraz....

Zauwazylam druga noc z rzedu ze gdy budzi sie na nocne jedzneie to malutko popija - z 30 ml. Nawet mu sie ciagnac nie chce :-D No i teraz tak... do tej pory wylewalam cale to MM ktorego nie wypil ponad 100ml :baffled: a wy co robicie z nie wypitym mm? Wylewacie czy trzymacie do kolejnego posilku? Niby sie tak nie powinno...

reklama
dzień dobry!
Kochane nie mam czasu nadrabiać! Przepraszam. Postaram sie później.
Maja dziś w żłobku, było nawet ok. Poszła do cioci, zrobiła papa. A mi się ryczeć chciało ale w sumie nie wiem czemu. W piątek i sobotę się przenosi żłobek do nowego budynku,z czego się cieszę bo będę miała bliżej i na parterze będzie Mai sala. Poza tym moja mama mieszka zaraz na przeciw i będzie mogła ją czasem odebrać:-D
Ok mam masę roboty, więc spadam!
Miłego dnia!!

Hej maminki :-)

mary-beth Wszystkiego najlepszego dla Mii w kolejna miesiecznice :-D;-)

U nas nocka super jedna pobudka po 3 na butle i spalismy do 7. Tautus wczoraj wrocil dopiero kolo 22 :confused2: maly akurat zasypial no ale ojciec jeszcze chwilke go zabawil. Sami wczoraj puscil sie I stal sam bez podpurek jakies 10 sekund I zacieszal sie :-D a wieczorem w lozeczku tak szalal i skakal ze rozcial se troszke gorne dziaslo i polala sie krew :-(
No i popisalam mlody steka wiec zmykam ;-)

Milego dnia ;-)

Nimfi - wylewam. Ale moja pije Nutramigen, to inaczej. Nie do konca wiem, jak to jest ze zwyklym MM...

Onanana - milego dnia!

Sabrinka - dzieki! ;-)

Facet od kontroli juz byl, 15 minut i po sprawie, wiec nie jestem udupiona w domku caly dzien! ;-) Ale pogoda tragiczna, wiec nie wiem, jak my dzis na spacer wyjdziemy...
Mia cos mi steka zamiast spac, wiec ulatniam sie...

Dzieńdoberek

Widzę, że u was nocki coraz lepsze, a u nas na odwrót. Od kilku dni Mała się wybudza w nocy ze 2 razy na jedzenie. Nie wiem, co się dzieje, bo w nocy już nie jadła, a teraz znowu chce.

Miłego dnia, pełnego słońca i beztroskich zabaw z dziećmi :-)

maggipka o kurcze ale wykwintne danie :-) musiało być pyszne. Sama robiłaś?ja tez zauważyłam ze moja sie za zwierzakami zaczeła oglądać, wiec na wiosne ruszymy do ZOO.
ponko fajnie, że urodzinki poza domem zawsze to mniej szykowania i stresu :-) a dałas od razu wszystkie zabawki Filipkowi czy dawkujesz coby nie "oszalał" z wrażenia. Póki Filipek Mały to chyba taka praca Ci odpowiada?
nimfii tak,tak Olaf jest z 17 stycznia. A mleko wylewam, bo moja musi miec swieże,cieplutkie.
mary beth to ciesze sie, ze nocka udana, widzisz Tata w domu to Dziecie lepiej śpi. Buziaczki dla Mia na jej kolejna miesiecznicę.

ssabrina buziaczki dla Samiego z okazji 11miesiecznicy
gola jak rosołek smakował? Pola tez spróbowała?

My wstaliśmy po 7, tzn miałam wstać o 7, ale wyłączyłam budzik i poszłam dalej spać :-( teraz jestem juz gotowa do przedszkola, tylko Gwiazdeczka śpi. Dzisiaj nocka spokojna, Nimfii moja w nocy też jakoś mniej je od dwóch dni, wiec moze bedzie tylko jedno jedzonko?? wczoraj obejrzałam po raz nie wiem który "lejdis" i sie naśmiałam, a tak to wczoraj totalne obijanie w domu.
udanego dzionka !1odezwiemy sie po spacerze.

Magipka - teraz chyba tak bedzie po prostu... Bardzo wiele sie dzieje w zyciu naszych pociech. Zaczynaja stawac same, niektore juz chodzic, odkrywaja coraz wiecej, do tego dochodza zeby, wewnetrzne przemiany i skok rozwojowy gotowy. Ja juz sie po prostu nastawilam na to, ze u nas to byl/jest skok, bo taki niepokoj jak u Mii to chyba tylko z tym moze byc zwiazany... :zawstydzona/y:

Anus - dziekuje w imieniu Mii! Udanego spacerku!

maggipka wspolczuje nocki u nas zazwyczaj sa 2-3 pobudki ale wczoraj Sami poszedl pozno spac I pewnie dlatego lepiej spal. Pyszny obiad zrobilas wrzuc do naszej kaiazki kucharskiej przepis ;-)
anus dzieki ;-)
nimfii Ja wylewam mleko jak zostaje nie chomikuje.

anus to Olaf jest starszy niemal o rowny miesiac :tak: Maciek ma kolezanke sasiadke ktora tez jest o miesiac starsza :tak:

Kuba juz mial takie ladne noce ze spal z 6=8h jednym ciagiem. teraz od jakiegos czasu mi świrowaql i budzila sie po 2 razy a czasem i 3 razy! Ciesze sie ze mnie je, moze dojdzie do wniosku ze nie warto budzic sie dla tych kilku łyków.

A jak chodzi o MM to ja bym je stawiala do podgrzewacza. nie byloby zimne ;-)

bo ja robie tak ze wieczorem nalewam sobie wody do butelki i mi stoi w podgrzewczu. Jak slysze Kubusiowe "łaaa,łaa" to wrzucam te 5 miarek mleka do wody i gotowe ;-)

reklama
Hej mamuśki:-)

nimfii- ja wylewam mleko, nawet na opakowaniu mleka jest napisane żeby przygotowane mleko zużyć w ciągu 2 godzin

A u nas mała się zrobiła strasznie marudna już czasami nie mam sił. Z piątku na sobote nie dość ,że budziła się co po chwile w nocy to o 4 postanowiła wstać już na dobre...Kolejne nocki lepsze i mam nadzieję, że juz tak zostanie.Katarek trochę jeszcze jest ale nie ma tragedii. Pogoda robi się ładna więc dzisiaj spacerkiem pójdziemy po Filipa do przedszkola ale coś mi mała pyrda zaczyna wojować w wózku...

Do góry