reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

anus - wietrzył się długo na balkonie, żeby polem nie było tak czuć. Wisiał na sznurku za nogi.

pisała Ci wczoraj, ale pousuwało m isię wszystko - fajnie, że będzieice mieć rodzinkę na miejscu:tak:

Pola śpi od 11, mam nadzieję, że z godzinkę jeszcze pokima. Pogoda nie najlepsza, chłodno, czuć wilgoć w powietrzu, oby nie padało, po obiedzie chciałabym wyjść na spacer

Syl - kurcze, ja też chodzę teraz bardziej niewyspana niż jak Pola była maleńka! Zaraz sobie zrobię kawkę - może pomoże ;) Bo na co dzień nie pijam;)

reklama
Hej maminki :-)
U nas spoko ojciec wczoraj pojechal z kumplem do znajomych i tak se siedzimy od wczoraj sami :-) zero narzekania,stekania ze strony starego strasznie uwalnia umysl hehehe :-) Sami wczoraj nadal byl jakis w nie w sosie ale raczej ze zmeczenie bo dawal czadu na wszystkie strony a potem juz marudzil.
A co do nocnikow to slyszalam ze kazde dziecko przechodzi jakis tam bunt nocnikowy kolo 2 roku nie wiem czy to prawda ale slyszalam od znajomych tych co wysadzali dzieci bardzo wczesnie i super se sikalu i kupcialu do nocniora a nagle przestaly a i te ktore ledwo zaczynaly sie uczyc na nocnik siadac mialy podobnie.Ale ile w tym jest prawdy to sama nie wiem,ehh tez sie przymierzam do nocnikowania ale jak na razie kiepsko nam idzie :-D
Margana gratki z okazji kolejnego zabka !!!
Gola ale dostalas prezencik,super niech smakuje jak najlepiej bazancik ;-) Ja tam nigdy dziczyzny nie jadlam ale jestem smakoszem otwartym na nowe smaki.Wspolczuje nocki.
asia i u was kiepskie nocki oj biedna jestes,mam nadzieje ze szybko to u was przejdzie.
syl oj trzeba miec stalowe nerwy przy tych naszych bobikach hehehe Ja to zawsze przekupiam mlodego czyms przy przebieraniu zeby se polezal spokojnie przez te 5 minut,daje mu cokolwiek byle by sie zajal na moment :tak:
nimfii ​czy Macius nadal chce miec torcik w ksztalcie samochodu,bo wczoraj natknelam sie na fajny przepis na tor samochodowy z masa budyniowa i byl super opisany jak go zrobic itd troche czasochlonne dzielo ale do zrobienia ;-)

Milej niedzieli laski ;-)

Hejka Ssabrinkoo :)

To piszesz, że sami jesteście - ja teraz się trochę uspokoiłam, jak mojego nie ma - też już działał mi na nerwy. Oooo właśnie znowu mnie w.....rwił!!! Mam dość

anus to prawda młodsze bardzo naśladuje starsze dziecko :tak: a i ja sama uczylam Macka nocnikowania poprzez naśladowanie mnie - zreszta wiekszosc go tak uczylam ze mu pokazywalam a on za mna powtarzal. Nocnika, mycia zebow, mycia siebie podczas kapieli itp.

gola
zabieg usuniecia torbieli u kolezanki trwal ponoc 30min. Spala poltorej godziny. Mowi ze brzuch bardzo ja boli. Uznala tez ze nie wyobraz sobie co musza przechodzic mamy po CC ktore po zabiegu musza zajac sie swoim dzieckiem. Ona nie ma siluy nawet wstac z lozka. Tzn chodzi normalnie, ale wstawanie, siadanie to duzy problem dla niej.
hmm tez mi sie wydaje ze mala Kubusiowa pupa wpadnie do nocnika :-D

ssabrinaa a masz link do tego tortu? On ciagle zmienia zdanie ale wydaje mi sie ze na pewnoby mu sie podobal :tak:

Gola nie denerwuj sie kochana kurcze te chlopy to nas kiedys wkoncza :confused2:
anus Ja tam czasem lubie wlasnie pobyc bez mojego chlopa bo on czasem umie zagrac mi na nerwach tak jak wczoraj kumpel mial przyjechac Ja oczywiscie wysprzatalam itd i wiadomo cos tam zostalo do zabrania i usprzatniecia ale skad ja mialam wiedzec ze on przyjedzie zaraz praktycznie po jego pracy ehh a ten jak zaczal mi wymieniac co jeszcze trzeba zrobic to mnie sie normalnie reka otwierala i mialam ochote mu przywalic no i mu tylko powiedzialam ze zamiast gadac to mozesz sam tez cos zrobic bo jak widzisz mam tylko 2 rece a teraz odkurzam :no: no i sie ruszyl i cos tam porobil :-D ehh kocham go ale czasem ma swoje zagrywki glupie :tak:a no a jak jest w domu to tak jak u Ciebie jakby go nie bylo zawsze go cos boli albo spi :sorry:
nimfii sama sie zastanawialam nad zrobieniem go ale stwierdzilam ze mlody jest za maly a taki to jednak bardziej ucieszy starszego dziecka :tak: Tort Zygzak McQueen - Przepis

Na tej stronie co wkleilam jest kilka innych tez fajnych torcikow w krztalcie motyla,lwa i misia i innych ;-) moze komus sie spodobaja ;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,
czytam co u was ale zawsze braknie mi czasu na odpisywanie. Teraz Kinga ma drzemke to postawilam bna gulasz na obiad i pije kawe, mam nadzieje ze jeszcze troszke pospi. Wczoraj po sniadaniu spala 2h a potem juz nic do wieczora i padla mi o 18.00 myslama ze tylko na pol godziny ale ona juz nie zamierzala wstawac, wiec przed 20:00 tylko ja przebralam, dalam lekarstwo, butle i poszla spac dalej, obudzila sie o 5:00 juz wyspana ale dalam jej butle i na szczescie jeszcze zasnela do 8:00 choc o 6:00 troche kaszlala, mam nadzieje ze nic sie z tego nie rozwinie, dalej walczymy z katarem, i leci z nosa i zatkany nos wiec Frida w ruch a Kinga ma juz tego dosyc. Jutro musi juz isc do zlobka, mam nadzieje ze bedzie dobrze. U nas w domu tez ciagle szpital, wczoraj rano rozlozylo T a ja w ciagu dnia nagle stracilam glos i wrocil bol gardla, juz mam dosyc tych wirusow.

Gola fajna sprawa z tym bazantem, my tutaj mamy znajomego ktory poluje ale zadne z nas nie umie tego pozniej oporzadzic wiec nie bierzemy od niego, a dziczyzne jadla ostatnio we wrzesniu jak poszlismy do restauracji na nasza rocznice slubu, mialam szynke z dzika , dobre bylo.

Ssabrinaa to odpoczywaj dzisiaj, mam nadzieje ze Sami bedzie grzeczny.

Syl nie ty jedna masz czasami dosyc, duzo cierpliwosci nam potrzeba, zwlaszcza jak jestesmy 24h na dobe z dzieckiem, ja teraz w tygodniu nie mam zbyt duzo czasu dla Kingi ale przez to mam tez do niej wiecej cierpliwosci.

anus fajnie ze masz rodzinke niedaleko, my niestety nikogo tutaj nie mamy.

Gola, anus, Ssabrinaa nie dajcie sie tym chlopom, i tak macie dosyc na glowie zeby sie jeszcze nimi przejmowac. Moj teraz spi ale jest po nocce, dzis tez pracuje wiec wiele czasu razem dzis nie spedzimy, ale chociaz obiad bedzie wspolny. Zazyczyl sobie na dzis gulasz to bedzie mial, ja w piatek zazyczylam sobie chili con carne to mi przygotowal pyszne mimo iz caly dzien byl z Kinga sam :tak: ale wieczorem po dwoch dniach calych z Kinga stwierdzil ze chyba jednak jest troche zmeczony:-D i padl na godzine na kanapie:-D

onanana i jak tam Maja, idzie jutro do zlobka?

maggipka Kinga jest bezsmoczkowa juz od dawna, sama przestala go uzywac i juz wogole nie chce wiec jestem zadowolona, a zasypia zazwyczaj bez problemu, wieczorem to wogole nie ma sprawy bo zasypia przy butli a w ciagu dnia to roznie, czasami musi troche pomarudzic zanim zasnie i wtedy wklada paluszki dobuzi, ale skoro jej to pomaga to czemu nie.

Anek wspolczuje tak ciezkich nocek, jak ty wogole dajesz potem rade w pracy, ja wstaje zazwyczaj dwa razy w nocy do Kingi zeby ja nakarmic a i tak w piatek w pracy bylam bardzo spiaca.
asia, Gola wam tez wspolczuje tego niewyspania.

nimfii ciesze sie ze sie spodobal,no i mam nadzieje ze Maciusiowi sie spodoba ale na pewno bo jest super ;-)
angie zdroweczka kochana,kurujcie sie tam,biedna Kingusia oby ten kaszel jej szybko przeszedl razem z tym katarkiem.

Mlody jeszcze spi ale pewnie za jakis czas sie zbudzi bo spi juz ponad 2h :-D a u nas zimno na dworze ze hej az mi sie nigdzie nie chce wylazic no ale moze po obiedzie wyskoczymy chociaz do sklepu.

reklama
SSABRINA na pewno sie spodoba bo chcial wlasnie taki tylko zielony ;-) to teraz mu zrobie niespodzianke ale to dopiero w lutym bo na urodziny kuby zrobie zwykly okragly chyba z zerkow homogenizowanych na biszkopcie zeby solenizant mogl jesc

Do góry