reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Anna - dziekujemy! :-)

Anus - zimny i na tranie. :happy: To prawda, ze dzieci sa duzo lepiej zahartowane. W zimie biegaja w przedszkolach po dworze, a najmniejsze babelki spia w wozkach rowniez na zewnatrz. Deszcz tez nikomu nie straszny: gumiaczki i kombinezon przeciwdeszczowy i wio na dwor! Poza tym tu jest takie powiedzenie, ze nie ma zlej pogody, tylko ciuchy zle dobrane (w wolnym tlumaczeniu)! :-D Klimat nam rowniez jak najbardziej sluzy i powiem, ze mieszkajac tu tak sie odzwyczailam od upalow, ze juz mnie meczy zbyt wysoka temepratura.

Sabrina - no, jajcara z tej mojej malej... :-D Ale teraz ma drzemke nr 2, a ja relaksuje sie na sofce... ;-)

reklama
czesc dziewczyny,
zazdroszcze wam tez pieknej jesiennej pogody, tutaj mokro i zimno czyli jak zwykle.
Kinga juz po zlobku, teraz z tata w domu, nawet tam dzis niezle pojadla, moze sie w koncu rozkreci. Nadal ma katar ale chyba juz troszke lepiej.

onanana mi tez zawsze smutno jak zostawiam Kinge w zlobku, ale ona nie narzeka wiec t#o tyle mi latwiej.

nimfii
ja nigdy nie zostawiam MM na dluzej niz 2h tak jak pisze na puszce.

mirelka powodzenia u ortopedy.

mary-beth w Ire tez mase wilgoci, zwlaszcza jak ludzie oszczedzaja na ogrzewaniu to od razu wylazi. My pilnujemy zeby nam sie grzybek nie wkradl i narazie sie nam udaje, nawet osuszacz powietrza mamy, teraz w nowym domu jest lepiej i az mi jakos za sucho, a wilgotnosc jest ok 50-60%, wczesniej mielismy 70% a czasami nawet wiecej.

angie wlasnie i my chyba musimy cos takiego kupic, a w jaki sposob mierzysz ta wilgotnosc. u nas najgorzej jest w pokoju graniczacym z klatka i w salonie gdzie jest duze okno. mieszkamy na parterze, ale to jest niski parter.
Dobrze ze Kinga dzis pojadla, zuch Dziewczynka

anus ja kupilam taki zwykly elektroniczny termometr z higrometrem i pokazuje jaki jest procent wilgotnosci, juz nie pamietam ile placilam ale nie bylo to drogie. Ja tez dotychczas mieszkalam na takim niskim parterze i bylo malo ciekawie, teraz w domu jest duzo lepiej.

filipkowa mama ja tez wlasnie myslalam o Winki ze sie dawno nie odzywala

onanana - mówili wczoraj na ten temat w wiadomościach - pożyjemy , zobaczymy...

mary - beth dbają o Was :tak: To samo na wyspach! Dzieci bardzo rzadko choruję, niejednokrotnie w pubie widziałam noworodki bez czapeczek w kwietniu i samych bluzach! Szok :)

Ssabrinkoo - Samik rodzynek - będzie rozchwytywany ;):tak:

AnnaJ - witaj :) Kurcze, u nas mało grzybków w lesie - ale to fakt pogoda nas rozpieszcza!

angie - fajno, że małej wraca apetyt :) Pamiętam tą wilgotność z UK :/ Wewnątrz domu szyby mokre!

Filipkowa Mama - też ostatnio zauważyłam, że Majuski nie było sporo

Jak wybyłam z domu 13:20 tak wróciłam po 17, Pola przelana, ale załatwiłam wszystko co chciałam. Idę jeść, papap :*

angie dzieki bardzo za pomoc, moj maz juz poszukuje na ebayu, moze choc troche pomoze, bo dzien zaczynam od wycierania okien :baffled:
gola a liscie sa? moja nie lubi dlugich spacerow
onanana zaglosowane. zdjecie cudne

u nas jak zwykle po drugiej drzemce jest brak humoru. glowa boli :-(

Ostatnia edycja:
Hejka

pozałatwiane, u ortopedy wszystko ok., powiedział że jak mała zacznie chodzić i zauważymy coś niepokojącego czyli stawianie stopu na zewnątrz, do wewnątrz to mamy się pojawić na tym etapie stawianie stopy w taki sposób jest objawem normalnym :tak:

onanana zagłosowane
onanana, Gola tez słyszałam o tym macierzyńskim w wiadomościach ale to na razie projekt, zobaczymy co z tego wyniknie oby ustawa weszła w życie
Gola, Majuska jest bardziej aktywna na innym wątku BB, super że sprawy pozałatwiane:)
AnnaJ miłego spędzenia czasu z gościami, bawcie się:)
Angie oby apetyt małej pozostał:)
anus to i tak fajnie że druga drzemka się odbyła , u nas mała na 5 min. się zdrzemnęła jak wracaliśmy może i dłużej by pospała ale zdrzemnęło jej się jak podjeżdżaliśmy do domu o godz. 18.00 był kryzys ale przytrzymałam ją do 19.00, a twoja o której idzie spać na noc?

wpadłam na szybko do H@M dziecięcego ale pustki wszytko poprzebierane, wyłowiłam tylko legginsy czerwone jutro ma być nowa dostawa,:tak: ale kupiłam dla siebie w H@M komin na zimę fajny szary, mierzyłam też kurtkę zimową ale cena odstraszyła :szok: ale muszę tak czy siak coś kupić :wściekła/y:

Miłego wieczoru:-)

reklama
Onanana - ja z 5 razy probowalam, ale nic sie nie dzieje jak klikam "Wyslij"... :sorry: Bede probowac!

Gola - ja ostatnio widzialam dzieciaka 10 lat na oko w podkoszulku, cienkiej bluzie i szortach, a bylo... 7 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok: Takiemu to cieplo! :laugh2::laugh2:

Angie
- u nas na szczescie nie ma zadnych grzybow, generalnie trzeba sobie niezle zapuscic mieszkanie, by miec grzyba, bo tu juz teraz wprowadzaja wszelkie srodki zapobiegawcze. Wysciskaj Kingunie!

Mia spi (ODPUKAC!), M. gra na gitarze na gorze, a ja relaks. :-):-)

Milego wieczorku!

Do góry