reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam się

u nas piękna Złota polska jesień i tak ma być do końca tyg. a najładniej ma być na południu Polski, ja już z rana szybko wybrałam koce i wywiesiłam na pole trzeba wykorzystać pogodę hihihi jutro wypiorę pościel. :tak:

onanana fajnie że Maja już zdrowa, dziękujemy za menu przedszkolne. No i fanie że bliżej będziesz mieć żłobek, zawsze to czas zaoszczędzony. Miłej pracy:)
Ssabrina, Mary Wszystkiego dobrego dla Waszych pociech w dniu miesięcznicy:)Fajnie że nocka ładnie przespana oby tak dalej u nas też spokojna noc:)
Nimffi Liwia raczej wszystko wypija MM co zrobię zostawi zaledwie czasem 10-15ml, fajnie że i u was nocka spokojniejsza :)
anus u nas też wczoraj totalne obijanie się na całego :)
Maggipka oby mała szybko się naprawiła, oj ale wykwintne jedzonko, u nas też ostatnio był szpinak ale skromnie bo z jajem i ziemniakami, :)
Filipkowamama oby już tak zostało i mała była grzeczna, zdrówka. Miłego spacerku:)

My dziś mamy parę spraw do załatwienia, mała wstanie zje i wyruszamy:tak:. Jedziemy min. do ortopedy na wizytę mieliśmy się pokazać jak mała pierwszy raz sama wstanie ale że nie było terminu to dopiero dziś jedziemy.:)

Miłego dnia:-)

reklama
Sami, Mia - najelpszego bobiki na te 11 miechów! :*
mary-beth - a co to za kontrola u Was??
nimfii Pola też mało je w nocy, bardziej się chce napić i chyba przytulić...
onanana - super, że mala całkiem już wyzdrowiała! Elegancko bę∂ziecie mieć z tym nowym żłobkiem - i babcia będzie mieć rzut beretem do wnusi! A powiedz mi jak Twój tata? Już kiedyś miałam spytać i m iwyleciało z głowy...
anus - rosołek pychaaaaaa - taki bardzo delikatny w smaku, Pola jadła dwa razy : na obiad i na kolację ;)
Filipkowamama, mirelka - u nas ma być tak właśnie cudnie, ciepło jeszcze podobno do końca tygodnia !! Juupi.:-D:rofl2: Ubóstwiam taką złotą , ciepłą jesień, rozpieszcza nas w tym roku :tak:
mielk o -powodzenia na wizycie kontrolnej :)

PS Filipkowa mama - musimy się na jakiś spacerek umówić, blisko mieszkamy ( w miarę ;) , a pogoda super!

Dwa prania wywieszone, białe i kolory.
Pola śpi od godziny, wyciągała zemną pranie z pralki , ale mam pomocnicę ;) Jak wstanie to idziemy pozalatwiać na poczcie i drobne zakupu na placu i do parku po liście - ofkoz- rzecz jasna ;)

Załączniki

• kubuś.jpg
    kubuś.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 26
mirelko powodzenia u ortopedy ;-)
mary-beth no to tylko sie cieszyc ze tak ladnie spi Ci ;-) moj poszedl dopiero co spac ale pewnie pospi ze 2h jak zwykle hehe :-)
Gola a to Ci pomocnica hehe moj tez zawsze mi pomaga przy pralce ale raczej mi drzwiczki zamyka wiec pomoc zawsze w odwrotna strone :-)

My tez dzisiaj w sumie sporo zalatwien mamy ale to z tatusiem bedziemy latac no bo trzeba kupic jakis prezent tej kruszynie od naszych znajomych no i chyba dzisiaj pod wieczor pojdziemy w odwiedziny :-)

Ssabrinkoo - Wam też się sporo dzieci chyba wśród znajomych teraz urodziło, no nie?:)
Tak, tak :tak: zaczął się okres, kiedy nasze bobisławy stają się baaardzo pomocne, hehe ;)

A mój zbój śpi już prawie 2 godziny :-) - Zawsze , kochane, dokładnie zawsze tak jest, jak potrzebuję gdzieś wyjść, bo jest trochę spraw do załatwienia ;) Ale niech śpi, wyspane dziecko = grzeczne dziecko ;) (przynajmniej tak powinno być ;)

Sami, Mia - najelpszego bobiki na te 11 miechów! :*
mary-beth - a co to za kontrola u Was??
;)

Gola - dzieki! ;-) A u nas kontrola odnosnie powietrza i grzyba. U jednej babki wykryli i sprawdzali dlatego cale osiedle. W wiekszosci domow nic nie znalezli i na szczescie u nas tez nie. :happy:

mary-beth no to tylko sie cieszyc ze tak ladnie spi Ci ;-) moj poszedl dopiero co spac ale pewnie pospi ze 2h jak zwykle hehe :-)

Sabrina - hehe, Mia wstala niedlugo po tym, jak napisalam posta... :zawstydzona/y::-D Zawsze jak napisze, ze dlugo spi... :zawstydzona/y: Ale zjadla juz lunchyk i teraz sie bawimy. :happy: Najwazniejsze, ze w nocy ladnie spala, bo ostatnio mamy Kongo...

Gola no troszke hehe 3 znajomym urodzily sie dziewczynki wiec Sami bedzie mial kolezanki :-) a z tym spaniem to i u nas jest tak samo jak mi trzeba gdzies wyskoczyc albo na wizyte isc to ten se spi w najlepsze no ale co zrobisz wazen ze jak sie obudzi to w dobrym humorze bo najgorsze co jeszcze moze sie wydarzyc to spac dlugo i wstac lewa noga :-D
mary-beth hehehe a to Ci Mia zrobila niespodzianke hehe ale i tak fajnie pospala moj wlasnie sie zbudzil,slysze jak se opowiada no i pospal 2h :-p:-D

Zmykam lasencje i dac mlodemu jakis lunch,tylko co :confused2:ach z tym jedzeniem ale sie trzeba nakombinowac :sorry:
Milego dnia ;-)

wszystkiego naj naj dla 11 miesięczniaków...

Zazdrość mnie bierze na piękną Polską Złotą Jesień...też taką uwielbiam!!!!:tak:...szkoda że tutaj takiej nie ma...pochodziłąbym po lesie i poszurała liściami...:tak:...

Mam nadzieję że wejdzie projekt tej ustawy o rocznym macierzyńskim...nawet 80% płatnym... Może skorzystam;-)

Od jutra mam gości więc nie dam rady podczytywać pewnie.Nie piszcie za dużo.

reklama
onanana fajnie, że Majusia już lepiej. Ostatnio była w domu, dlatego sie odzwyczaiłaś od zostawiania jej w żłobku. Zdrówka, zdrówka Wam życzymy.
Gola Mariczka Rozbójniczka też sobie spi, a chcialam jeszcze skoczyc do sklepu przed odebraniem Olafka i pewnie nie zdarze jak zwykle. Heheh dobra Pola jest z tymi liśćmi, ale poczekajmy na zimę może Polcia bedzie do domu maszerowała z kulkami śniegu :-)
Mary beth w anglii grzyb jest prawie wszedzie, zwłaszcza w tych starych domkach - tyle wilgoci, wszystko na oknach wychodzi. W ogóle mam koleżanke w Norwegii i mówi ze chociaz momentami jest zimno, to klimat im bardzo służy, bo chorują tylko wtedy jak przyjezdzają na wakacje do POlski. :-) w Norwegii też jest chyba bardziej zimny wychów dzieci ?
nimfii ja pierwsze mleko robie jak kłade sie do łózka czyli po 24, stoi pol godzinki w termosie i na pół spiąca ją karmie. Drugie mleko juz robie normalnie, mam przygotwaną wode, butelke,ale dobrze ze teraz jest ciemno 6.
ssabrina a jak Sami zachowuje sie w stosunku do Dzieci? byłaś już z nim na playgrupach? ja mialam z Mariką isc, ale chyba odczekam troche ze wzgledu na to, ze teraz wszyscy podziebieni.
annaj to miłego goszczenia sie!! ja to lubię gości, ale nie ukrywam ze wtedy trzeba wiecej sie nastac w kuchni itd :-)
filipkowa mama dobrze, ze Zuzia już lepiej. Szkoda tylko, ze nocka kiepska :-(
mirelka powodzenia na wizycie u ortopedy. Tez muszę poprać pościele, ale u mnie wszystko sie kisi w domu.

ja byłam z Marika na spacerze, w asdzie, zrobiłam obiady. Jeden dla nas, drugi dla Dzieci i czekam jak moje Bejbe wstanie, oczywiscie nawet nie próbuje jej dawac teraz zupy, bo ona je jak Olaf je, sama nie lubi.
do wieczorka

Ostatnia edycja:
Do góry