reklama
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Mary-beth, Margana co do nocnika to jestem w trakcie zażartej dyskusji na FB w grupie mamy radzą mamom )) https://www.facebook.com/groups/mamyradzamama/448132698566058/?notif_t=group_comment_reply
ja osobiście byłam przeciwna czesnemu nocnikowaniu, planowałam dopiero około 18 mca życia, ale uległam naciskom ciotkowo babciowym i wcale nie żałuję-kupki są w nocniczku, ja nie muszę sikuli z kupy "szorować" ;-) i mniej się nawącham ;-)
w skrócie-sadzam jakieś 4 -5 razy dziennie i łączę to ze zmianą pieluchy
po pobudce, po śniadaniu (b często pielucha po śniadaniu jest dziewicza i zakładam ją ponownie), 20 minut po obiadku i piciu oraz przed kąpielą parę minut po kolacji
na 4 wysadzenia mam średnią 2 kupki dziennie, czasem 3 a czasem 1
jeśli się nie zagapię (np za późno po obiadku) to się nie zdarzają śmierdzące wpadki
więcej na FB
ja osobiście byłam przeciwna czesnemu nocnikowaniu, planowałam dopiero około 18 mca życia, ale uległam naciskom ciotkowo babciowym i wcale nie żałuję-kupki są w nocniczku, ja nie muszę sikuli z kupy "szorować" ;-) i mniej się nawącham ;-)
w skrócie-sadzam jakieś 4 -5 razy dziennie i łączę to ze zmianą pieluchy
po pobudce, po śniadaniu (b często pielucha po śniadaniu jest dziewicza i zakładam ją ponownie), 20 minut po obiadku i piciu oraz przed kąpielą parę minut po kolacji
na 4 wysadzenia mam średnią 2 kupki dziennie, czasem 3 a czasem 1
jeśli się nie zagapię (np za późno po obiadku) to się nie zdarzają śmierdzące wpadki
więcej na FB
Ojjj, padam. jestem mega nażarta (maniamm, były krewetki z czosneczkiem i chilli+bagieta z małsłem czosnkowym0, do tego oczywiście białe winko i różówe do cista i az huczy mi teraz w głowie, także wiele nie napiszę, bo zabazgrolę wswzystko i odpiszę nie komu trzeba.
Katerinko ja też tak zaczęlam robić jak Artur skńczył 7 m.i siedZiał stabilnie, jak trzymam się tych zasad co ty (nie zawsze niezsstety wychodzi choć opiekunka pomaga), to Artik robi ładnie kupki na niocnik (a robi nawet 3 dziennie).
No nic, padam i muszę zwolnić mężusiowi kompa, bo we wteorek ma obronę pracy i musi się przygotować.
Miłej nocki!
Katerinko ja też tak zaczęlam robić jak Artur skńczył 7 m.i siedZiał stabilnie, jak trzymam się tych zasad co ty (nie zawsze niezsstety wychodzi choć opiekunka pomaga), to Artik robi ładnie kupki na niocnik (a robi nawet 3 dziennie).
No nic, padam i muszę zwolnić mężusiowi kompa, bo we wteorek ma obronę pracy i musi się przygotować.
Miłej nocki!
Margana
Fanka BB :)
Katerinka ja nie mam konta na FB, wiec nie podczytam Ja sie tylko tak zastanawiam jaki jest sens tego sadzania na nockim skoro dziecko jeszcze nic z tego nie rozumie? Tylko zebym nie była źle zrozumiana - nie chodzi mi o to zeby krytykować osoby, które tak robią, po prostu nie jestem do końca przekonana do tego i chciałabym wiedzieć co inne mama sądzą na ten temat
Margana sens jest, bo dziecko nie jest wysmarowane kupą (sorry za doslowność) i niejednokrotnie robi mu się ją o wiele łatwiej (bo jest to fizjologiczna pozycja, tłocznia brzuszna lepiej działa)
Gola a nie działa ci funkcja auto save? Kopiuj może co jakiś czas tekst, który piszesz.
Dobrej nocki!
Gola a nie działa ci funkcja auto save? Kopiuj może co jakiś czas tekst, który piszesz.
Dobrej nocki!
Anek82
Fanka BB :)
Pracuję od końca maja. Przez brak opiekunki musiałam w lipcu i sierpniu brać po 1 tyg. urlopu wypoczynkowego nieplanowanego. Opiekunka "na stałe" jest po operacji i dochodzi do siebie. Chociaż jej to ciężko idzie. Od września mam 20letnią dziewczynę za opiekunkę i mimo szaleńczo młodego wieku - dziewczyna daje radę bardzo dobrze. Pomimo to modlę się o powrót naszej niani-babci, bo ona mi bardziej pasowała.Anek82 - na 100% winowajcą jest ząbek, myślę że to już się dzisiaj nie powtórzy-na szczęście dzisiaj nie musiałaś iść do pracy troszkę nie byłam na bieżąco i w sumie nie wiem czy rozwiązałaś opiekunkowe problemy i pracujesz?
Qrde... a tak lubię Twoje posty czytać.Dziewczyny , skasowałam sobie stronę , odpisywałam chyba z pół godziny!!!!!!!!!!! Przepraszam, nie mam już siły pisać od nowa((((((((
Dziewczyny, dzisiejsza akcja nocna z Zośką to nie był jednorazowy wybryk. W tym tygodniu 2x wstała mi o 02:40 i tak szalała z pół godziny, potem 40 minut snu i od nowa i tak do 6 rano. A do pracy wstać musiałam Tak, że tego... tylko czekam aż mnie szefowa wezwie na dywanik, bo sama widzę, że przez moje niedospanie i generalnie znerwicowanie (czyli z powodu B.) gorzej pracuję i jestem mniej efektywna a w korporacjach tego nie lubią, oj nie lubią.
Chyba zaraz pójdę spać i aż mnie w żołądku ściska z nerwów, jak sobie pomyślę o "akcjach nocnych Panny Zofii" grrrrrrrr
P.S. B. dzwonił po południu, że chce przyjść do Zosi Oczywiście pozwoliłam i co... pacan nie przyszedł. Ciekawe co ja będę małej mówić jak ta już zacznie rozumieć, że co, że tatuś ją znowu olał... ehhhh.
Co do nocnikowania - ja zaczęłam Zośkę sadzać odkąd zaczęła stabilnie siedzieć, ale zołza drze się na tym nocniku niemiłosiernie i ani myśli usiedzieć. Muszę chyba kupić jakiś inny, może tego co ma nie lubi?
ja dziewczyny widziałam taką konstrukcę, ale nie wiem czy to nie przesada
Nocnik miękka nakładka WYSOKA JAKOŚĆ W-wa HIT (2687982178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupisz za taką kasę a potem i tak dziecko ci będzie spylać z niego :-)
Nocnik miękka nakładka WYSOKA JAKOŚĆ W-wa HIT (2687982178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupisz za taką kasę a potem i tak dziecko ci będzie spylać z niego :-)
Heh podczytalam was ogolnie. Oczy mi sie zamykaja wiec szybko znikam. Po rozmowie z koolezanka mam okazje sie przekonac po raz kolejny jaka kiepska jest slozba zdrowie:-( zero info przed zabiegiem, zero po... Lekarze zrobili swoje i majak w doopie pacjenta. Ze jzu nie wspomne ze przed wywpisem zapomnieli zrobic usg. Jakby sie nie upomniala to by nie pamietali. Ech szkoda gadac.
jak chodzi o nocnik to macka wczesnie sadzalam. Sadzalam a on uciekal. Jak mial 0onad rok to zbieral w nagrode naklejki za udane zebranie kupy czy siku. Ale ciagle jakos nam to nie szlo. Odpuszcilam mu na czas zimy iczekalam do lata jak mial 2,5 roku. Wtedy zakladalam mu majtki po domu i tak w 2 tyg pozegnalismy sie z pielucha na noc i na dzien. Takze sugeruje sie tym doswiadczeniem i na razie nie spiesze sie do nocnikowania.kuba i tak nie robi kup o stalych porach tylko najczesciej tuz przed zasnieciem jak juz lezy i zasypia wiec to jeszcze bez sensu.Widzi do czego nocnik sluzy bo widzi nieraz macka jak na nim siada.
jak chodzi o nocnik to macka wczesnie sadzalam. Sadzalam a on uciekal. Jak mial 0onad rok to zbieral w nagrode naklejki za udane zebranie kupy czy siku. Ale ciagle jakos nam to nie szlo. Odpuszcilam mu na czas zimy iczekalam do lata jak mial 2,5 roku. Wtedy zakladalam mu majtki po domu i tak w 2 tyg pozegnalismy sie z pielucha na noc i na dzien. Takze sugeruje sie tym doswiadczeniem i na razie nie spiesze sie do nocnikowania.kuba i tak nie robi kup o stalych porach tylko najczesciej tuz przed zasnieciem jak juz lezy i zasypia wiec to jeszcze bez sensu.Widzi do czego nocnik sluzy bo widzi nieraz macka jak na nim siada.
reklama
My mamy najzwyklejszy w swiecie nocniczek z kaczuszka Chcialam kupic jakis grajacy ale przeczytalam wiecej krytyki niz pochwaly. Moja mama i babcia tez uznaly ze najlepszy najprostszy..
Jednak korzystanie z niego dla Lenki jest abstrakcja i uzywa go jako schowka na drobiazki, przewraca nim i kladzie na kolana. Posiedzi chwilke i zaraz schodzi.
Jednak korzystanie z niego dla Lenki jest abstrakcja i uzywa go jako schowka na drobiazki, przewraca nim i kladzie na kolana. Posiedzi chwilke i zaraz schodzi.