reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ANNAJ007 tak bylam na wychowawczyn jak zaszlam w druga ciaze. Nie szlam na L4 na druga ciaze ale moglabym. Dla mnie nie bylo to roznicy bo bralam wtedy zasilek wychowawczy a kasy za L4 pol etatu dostalabym prawie tyle samo. No ale kierowniczka powiedziala mi jak bylam w drugiej ciazy ze jesli chcialabym miec L4 to musialabym zrezygnowac z wychowawczego, pochodzic troche do pracy chcocby miesiac i dopiero brac L4 na kolejna ciaze ktore normalnie sie oplaca jak ktos zarabia duzo kasy w pracy ;-)

reklama
Ssabrina trzymam kciuki oby to nic strasznego u Samika;-)
anus oj dawno się nie odzywałaś fajnie że czas znalazłaś;-)
angie Kinga jeszcze nabierze ciałka spoko ma czas ;-)

Mała dziś mało spała tylko 30min teraz śpi dopiero 20min byłyśmy 1h na dworku ale u nas dziś ciepło a ja za grubo się ubrałam i małą ale kwas ;-)
Przypomniało mi się dziś jak teściowa była to mała zobaczyła jak się ubiera i pokazuje jej palcem na dzwi i robi pa pa :-Dale się uśmiałam przegoniła babcię ;-)

Kochane ja Wam wpadam pwoiedzieć że się dziś natyrałam umysłowo. Jeszcze kilkanaście minut i spadam do domku. Jutro tez od 7 do 16, mam do odrobienia jeszcze 3 godziny. W przysżłym tyg do mai przychodzi teść a na 14 idzie do pracy więc ja sobie załatwiłam zmianę godizn pracy od 6 do 13 żeby zdążyć go zmienić.
Pogratulować takiej organizacji :tak:

POTWOREK ogarnij sie i pisz nam tu wiecej :-D na FB smigasz jak torpeda ;-) :-*
Hehe, staram się jak mogę. A z FB bywa złudne, bo dużo przez wifi z fona wrzucam, a na kompie FB mam zawsze włączone, od rana do późnej nocy :-D

Przypomniało mi się dziś jak teściowa była to mała zobaczyła jak się ubiera i pokazuje jej palcem na dzwi i robi pa pa :-Dale się uśmiałam przegoniła babcię ;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Poległam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hejka mamuśki :)
Witojcie!

Angun - kurcze, nie dotarłąm jeszcze może w weekend się uda ?;) Wow, ale pospał Król Artur! Zazdroszczę, bo ostatnio Polcior gorzej mi śpi:wściekła/y: Kochana, czy nie Wy czasem macie jeździk = pchacz Hipcio z Fisher Proce?? Bo mam okazję kupić, niedrogo używany i nie wiem , czy warto?

Hejka margo - i u nas probem ze snem - młoda je po 4 razy w nocy!! A ja kursuję między swoim , a jej łózkiem, no ale nie pracuję...

Witaj angie - a więc już po przeprowadzce, domyślam się ile rzy tym było roboty, najważniejsze, że to już za WAmi. Dzielną macie tą córę bardzo! Super, że tak się fajnie zaaklimatyzowała w żłobku. A o dk tórej pracujecie?? Masz rację - cudny widok jak człowiek wraca do domu i dzidź już z okna wita ! :tak::tak::-D

onanana - u nas różnie :( Bardzo momentami źle, jestem zmęczona tym wszystkim. Wesele mamy w kwietniu. Świadkową raczej nie będę, laska mojego brata ma siostrę, a On nie wiem kogo poprosi ;) Twój chłop i tak super sobie z małą od początku radzie, a deserek to mała dupsa - olej ;)

Helenko - ja dziś trafiłam do Lidla ( poszłam po wodę), kupiłąm ciemny fioletowy welurkowy dresik - te po 24,90 , chiałam jeszcze bluzę taką mięciutką pluszową, ale zostały same ciemny fiolet i jakś mala różowa i beżowa, widocznie wszystko wykupili. Widziałam też te ogrodniczki ( 3 pary zostały) super są! Aaa i wzięłam rajstopki do raczkowania z ABSem na kolankach i stopkach. Oli - Wszystkiego najlepszego ! :)))

magggipko - Super, że mala tak łądnie się rozwija :)Pola na czterech jak perszing, przy meblach chodzi, za rączkę chodzi, stoi kilka sekund sama - i bach jak tyl kosię zorientuje, że się nie trzyma ;) Jest też bardzo sotrożna i widać, że się boi. Z gadaniem też ma jakoś lekko, baba, mama da, ba, sisi, cycy ( tak miękko bardzo po swoijemu), też potrafi pokazać części ciała. Daje bizi, przesyła całusy , papa kosi kosi i ostatnio robi też oprócz wkurzonego dzidzi silnego dzidzia, zaciska piątki i podnosi ręce w górę - ale ubaw! ;:-D
Ale też robi się zbój, jak jej się powie NIE stanowczo, to wyć zaczyna i się złości i kurde ugryzła D. Zarzuca doopiną tak, że nie sposób jej ubrać pampa i dre się przy tym. I zaczyna pokazywać różki :/
Niestety też zdarzyło się i u nas, że obiadek był za ciepły. Dzięks za info o pampkach - faktycznie się opyla!

mirelk o- jak się czujesz? Zażyj se coś, najlepiej końską dawkę wit. C i weź aspirynkę. Fajna nocka:)

hej potworek ;) Widziałam czapy na FB, fajowe - gdzie zamawiałaś??? Nasza młoda też ubóstwia auta, ma już chyba ze 4 , ale mój brat bawił się moimi lalami i wszystkim włosy poobcinał i same Robin Hoody były , hehe ;)

Ankush - no p opatrz i ja dziś jak hrabina pospałam z Poliszonem do 7:30 !!!!!!!!!! ( nie lada wyczyn jak na nas ;) Pola też pierwsze 2 tyg jak kuternoga raczkowała i asekurowała się nogą, pokazuje paluszkiem na światełko i mówi cyk, pępek, ucho, włosy, buty itp
A jak rano wstaje, to od razu z palcem wyciągniętym i pokazuje ( nikt nigdy nie wie na co, bo ona sama wtedy też nie, bo chce wsi ona raz) mówi cie, cie - znaczy chcę ;) A co bym nie pokazywałą rano to nie to ;).
Świetne te Lidlowe dresy, nasz to ciemny fiolet:) I u nas cieplutko , 3 godziny na świeżym powietrzu spędziłyśmy. I od rana nasze dzidziorro spało TYLKO 30 minut!! I szaleje caly czas po mieszkaniu, gdzie dzieciory mają schowane te baterie?! A teraz bierze swój tel . zabawkowy do ucha przykłada , nie tą stroną co trzeba i ostro gada, hehe, tylko, że nawet dzioba nie otwiera tylko siedzi jak mumia teraz z tym telefonem, heheh

Witaj AnnaJ - co u Was ?:)

Aneczko - nagraj - fajnie to musi wyglądać;)

Saabrinaa - a może to ciemieniucha, może taka grubsza skorupka?? Albo faktycznie uderzył się niedawno i ma guziora, na pewno nci poważnego - ale zawsze lepiej iść i sprawdzić, daj znać jak wrócicie

Anus - czekamy na foty. Twowarzyska ta Wasza mała :)

Angie - najważniejsze, że mała jest zdrowa, a , że drobna - taka jej uroda, choć nie jest nigdzie zapisane, że całe życie bę∂zie drobinką :) Mój D. tp był do 4 roku życia szczuplaczek, widziałaś Go teraz ?:) Nasza, też nie jest jakaś większa, nawet 9 kg nie waży, nie wiem jaka długa

Ale naprodukowałyście - sekretarki ;) Nadrobiłam, p odługich, a ciężkich ;)
Po spacerowaniu i zakupach lidlowskich, wstąpiłyśmy na kawę do cioci Ani i Michałka ( który od 1,5tygodnia CHODZI SAM - za tydzień kończy roczek). I tam Pola na takim lewku pchaczu z Fsiher Price pomykała, tzn boi się jeszcze, al pchala ostro zanim się skapła, że sama jest ;) I zaczyna się z Niej robić cycuś mamusiny, byłą ,jak pisałam cygańskim dzieckiem, a tu dziś prosze :) Zjadla żurku cioci Ani i potem oboje z Misiem szaleli.

Jak to możliwe, że tak mało mi teraz śpi, np tak jak dziś. Jeszcze niedawno miała zawsze 2 drzemki, pierwsza 1,5 - 2,5 godziny , a teraz, gdzie jest moje dzidziorrrrrrrro?!?!?? Wracaj ;)

Gola - czapy zamawiałam tutaj :SZYDEŁKOWE ROBÓTKI
Najlepiej mailowo się dogadywać :tak:

WYobraziłam sobie Polę jak robi silnego dzidziora :-D:-D:-D Strong woman :-D

ankusch - przypomniało mi się, jak moja Oliwka kiedyś moją siostrę wręcz wyganiała - ciocia przyjeżdżała, a ta bezczelnie po kilku godzinach - No to co, jeszcze dzisiaj wyjeżdżasz z powrotem? :-D To jest dopiero obciach :-D

POTWOREK mnie tak samo latwiej ogarnac FB. Takze kontroluje przez telefon i ciagle mi wyskakuje nowe powiadomienie ;-) ale na BB tez czesciej juz siedze na telefonie. Nie najwygodniej sie pisze ale lepsze to niz wcale tu nie siedziec bo bym zwariowala bez towarzystwa.

BTW jak mowa o towarzystwie. Musze rzec ze czuje sie totalnie olana przez starych znajomych :-( juz od dawna to bylo widoczne ze mnie nie zapraszaja na zadne wyjscia tylko do mojego meza dzwonia zeby zaprosic na bilard albo piwo i on czasem chodzil. A teraz w sobote maz ma zaproszenie na urodziny naszego kolegi, bedzie jakas wielka impreza w klubie i wszyscy zaproszeni poza mna :-( nawet kolega nie rzekl ze jak chce to mozemy przyjsc razem. Nic zero jakby mnie nie bylo i jakby to bylo oczywiste ze maz przyjdzie tam sam. Ech.. Juz naprawde nie mam znajomych.. Kiedys to choc raz na jakis czas zaproponowali mi bym wpadla.

potworek -cudaaa , te czapały!! A ile kosztują?? Mnie się mega podoba myszka i elmo!! Choć szczerze powiedziawszy wszystkie są urocze, każda jest piękna!

nimfii - to już jest chamskie trochę:/ Bo skoro to Wasi wspólni znajomi to powinniście iść razem, nawet jak tylko kolega męża, to choćby z grzeczności też powinien Was zaprosić jako parę.
Nie smutaj się, w takich sytuacjach wychodzi czarno na białym, na kogo można na prawdę liczyć i kto był "prawdziwym przyjacielem"
Ty jesteś z K-wa to jakieś 45 km od mojej wsi :D Trzeba się spotkać, koniecznie!!!! :)

Laski , ja tu gadu gadu, a dziecko z pampersem chyba na 2 kilo przelanym lata i kąpać trzeba!!! ło matkooo! :)

gola my mamy dres różowy a bluzę z kapturkiem tą taką cieplutką fioletową babcia kupiła i takie kolory wybrała;-)
potorek,gola widziałam na grudniówkach laska takie czapy robi;-)A Oliwka faktycznie obciach niezły zrobiła hahha
nimffi no to faktycznie nie miłe zaproszenie..powinien zaprosić was razem.
A my jutro idziemy do kuzynów na ognisko fajnie dobrze że podwórko dalej od teściowej to Martyśkę później podrzucę aby na marzła ;-)

:-)aaa wiem,wiem jeszcze dostaniemy przesyłkę od Bobovity :) Pisałam wczoraj e-mail aby adres mi w bazie danych zmienili bo niedługo z tej stancij musimy wiać i napisali że dziś coś wysłali jeszcze na ten adres:)))

Ostatnia edycja:
reklama
nimfii - to faktycznie nieładnie... ja bym chłopa nie puściła :-D
Ale powiem Ci, że ja to w ogóle nie mam się do kogo odezwać.. Wszyscy ludzie, których poznałam w Brzegu okazali się albo s**insynami albo niedojrzałymi dzieciakami...

Gola - ja płaciłam za 2 razem z przesyłką 64 zł (taką mi kwotę podała dziewczyna, bez wyszczególnienia za co ile), więc nie wiem, ile jedna kosztuje :confused2: Mniej niż 30 zł na pewno :-D

Ankusch - udanego ogniskowania - nie spalcie nic :-p

Do góry