reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hejka:)

Margana- tak jak laski piszą max do 3 roku życia posłuży takie standardowe łózio :) Kochana trzymam kciuki &&&&& za jutro! W ikedi te najtańsze chyba po 70, czy 80 zyla są
Ssabrinko - przykro mi :( Zawsze coś się musi zesrać :( Mam nadzieję, że Twój znajdzie coś taniej i auto będzie w końcu sprawne. Ale Samik miał spanie! :)

Brat pojechał, fajnie było posiedzieć razem i się pośmiać :)W niedzielę mamy my jechać do mojego brata i iść na obiad do restauracji, w której będą mieć wesele . Byłyśmy w mię∂międzyczasie na poczcie, więc zaliczyłyśmy z 2 km spacerek :) Aneczko - u nas się zrobiło cieplej, ale bez szału, ale u WAs cuudna pogoda!
Pola wykąpana,śpi, padła od razu, jak cyca zaczęła doić.

Idę się myć kochane i też w kimono , dobranoc:*

reklama
poczytałam ale nie wiem co komu odpisać tyle tego, u nas popołudniu cieplutko się zrobiło więc korzystałyśmy z pogody podobno to ostatnie takie dni słoneczne

Aneczka oby obeszło się bez operacji, zdrówka dla Zosi. Będzie dobrze:tak:
Julianna oj aż tyle spakowałaś ubrań teraz za pewne luzy w szafie. Oby dzsiejszą nockę Oluś przespał i dał pospać mamie. Liwia pół dnia marudna resztę dnia marudzenie przszło.:tak:
Gola dzięki kochana ale nie będę Was obżerać, przyda Wam się do potraw na wigilię teraz sobie przypomniałam że mam borowiki marynowane które dostałam od brata m. zaspokoję pypcia, Liwia na spacerku ożyłam ona się nie lubi kisić w domu lubi spacerować po polu:tak:
Ssabrina kurde to też bym się wściekła taki wydatek oby m coś wykombinował i udało się obniżyć koszty. Superancka zabawka ta kostka ile możliwości zabawy, fajnie Sami się bawi:tak:
Madzia gratulacje dla małej na te pierwsze kroczki, moja mała to jeszcze chyba daleko do samodzielnego chodzenia boi się puścić:szok:
niunia super że u Wikunia ok. szkoda że praca cię nie satysfakcjonuje;-)
Margana trzymam &&&&& za spotkanie z doradcą oby Wam fajnego coś przedstawił, powodzenia. A co się dokładnie Wam zepsuło w tym łóżeczku a nie da się zareklamować wiesz ja też planuje kupić nowe łóżeczko ten co mamy muszę siostrze oddać w styczniu będzie mieć dzidziusia więc pomału myślę nad nowym łożem:)
Nimffi fajna ta opowieść, życie:-)
Helenka prawda wszystko co dobre szybko się kończy.:tak:
Ankusch dostałaś już decyzje z Mopsu do mnie dziś dzwoniła babka z Mopsu i kazała podejść po decyzje a jak byłam u nich to mówiła że pocztą przyślą bez sensu :crazy:
Gola super że dzień udany fajne są takie spotkania rodzinne u mnie siostra wczoraj była i tez dzień miło zleciał:tak: Obiad w restauracji powiodasz ja też chyba sobie jakiś wypad zrobię na obiadek do restauracjii:tak::-)

co nieco nadrobiłam, lecę się opłukać, coś zjeść i będę czekać na
Gesslerową

Spokojniej nocki:-)

Ostatnia edycja:
Gola dzięki! To fajnie, ze miło czas spędziliscie z bratem:-)

mirelka wiesz, zareklamować się nie da, bo to z naszej winy;-)A dokładniej to mąż rano zaspany za mocno sie oparł o bok i coś tam sie porobiło (pewnie połamało), ze jeden bok dłuzszy nie chce się trzymać sztywno i opada, a jeden krótrzy nie chce sie w ogóle złozyć:baffled: Chyba raczej nie będziemy nic tam kombinować z naprawianiem, bo w końcu tu o bezpieczeństwo dziecka chodzi.

Margana no właśnie mnie też dziwi ten fakt, więc albo wczęsniej nie wkryli przeoczyli (choć w szpitalu 2 razy miała echo serca robione) albo nie wiem co, no mniejsza o to, ważne że wykryte.

Kurde, a ja jeszcze wlazłam na neta (uzależnienie), nie doczytałam gdzieś

Madzia- GRATKI dla Majci !!!!!!! :)Pola tak jak Liwia od mirelki, boi się puścić, za jedną łapkę chodzi ;)

mirelko ,a nie jutro jest Gesslerowa??

Gola taak właśnie wychodząc spod prysznica mówię sobie przecież dziś środa :-D
Margana no jak bym też nie kombinowała z naprawą ;-)

no nic chyba pójdę do wyra:tak:

Dziewczyny a wiecie co? Natalka wcale nie boi sie puscić. Jak stoi to sie często puszcza i długo postoi bez trzymanki. Czesto też wstaje z podłogi bez trzymania sie niczego i nie wyglada na przerażoną, wrecz zadowoloną i dumną z siebie:-D Ona chyba jeszcze nie wie, ze tak można chodzić:eek:

Margana to dobrze że się nie boi, tylko czekać jak zacznie śmigać, a pamiętam jak mówiłaś że Natalka jeszcze tego i tam tego nie robi, a tu patrzeć jak się wzorowo rozwija. mi sie wydaje, że dzieciaki mają zaje..bista satysfakcje z tego co same osiągną.Zośka np. sięga jakąś rzecz, i widzę, że nie może to troszku chcę jej pomóc, przybliżam no to za chole.re już juz nie chce tej rzeczy.więc tak juz nie robie,a ona dzięki temu tak kombinuje aż osiągnie swój cel.a wieczorem przed spaniem ma manie włażenia na nasze łóżku, jak ona sie cieszy jak się jej uda, siada i taki uśmiech robi, i taki odgłos zadowolenia hmmm

Margana a dziekujemy pomalutku! Marika to chyba powinna byc jednak chlopakiem, bo taki maly lobuz z niej. Ma 7 zebow, od tygodnia juz chodzi po calym domu, je to co my i najladniej wyglada w dresach :-) robi mi za 3 dzieci, ciaga brata za wlosy i ciaglechodzi za Olafkiem. duzo rzeczy wymusza krzykiem, ona tak jakby ciagle walczy o wszystko. wydaje mi sie ze bedzie z niej charakterna kobita w przeciwienstwie do mnie. Z kolei Olafek tak jakos wydoroslal i spowaznial, prowadzi ze mna bardzo powazne i dlugie rozmowy. a z drugiej strony dalej taki pieszczoch z niego.rozumie, ze nia mam dla niego tyle czasu co kiedys. A ja generalnie nie mam czasu na nic, wiec staram sie wczesnie ulozyc dzieciaczki do snu zeby miec chwile tylko dla siebie i troche dlameza.

u was tu ciaglegwarno i wesolo, ja co wieczor sobie podczytuje,ale brak mi sil na pisanie, ale bede probowac. dobrej nocki w sensie przespanej dla ws

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuśki, nie było mnie sporo czasu ale u nas gdzieś tak od miesiąca totalny koszmar nocny :-(po 10 miesiącach spokojnego snu zaczęło się nocne wstawanie po 2-4 razy. Jestem padnięta i ledwo w robocie wyrabiam ze zmęczenia :-pno nic w przyrodzie nie ginie, Lenka spała całe noce i nie wiedziałam jak to jest wstawać do dziecka, a teraz wiem aż za dobrze :wściekła/y:
Oglądałam galerię, ślicznie rosną wasze dzieciaki, a niektóre skończyły już roczek - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MALUCHY :-) BUZIAKI OD CIOCI I LENKI :-)
Lenka rośnie w oczach, chodzi przy meblach, a dziś cały dzień zasuwała na prostych nogach i się podpierała rączkami - co wyglądała naprawdę zabawnie! w wolnej chwili wstawię jakieś nasze nowe foty! Moja mała ma już swoje zdanie, nie przyjmuje do wiadomości słowa nie, a ostatnie dni nie odpuszcza mnie na krok jak jestem w domu - faza na mamę ;-)
POZDRAWIAM WAS GORĄCA DZIEWCZYNY I DO NASTĘPNEGO. LECE TROSZKĘ POCZYTAĆ CO U WAS. CAŁUSY :-)

Do góry