reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Anek kurde to ważne żeby w pracy robić to co się lubi!! A lubisz być księgową? Trzymam kciuki żeby B kiedyś zmądrzał!!
Agalodz i jak Wam dziś minął dzień?? O co chodziło z tym wybieraniem??
Aneczka a nie możesz nam jakoś nakręcić tego śmiechu malej?? ja tez mojemu tak opowialam ktora rodzi, wymiary, waga wszystko hehe Kurcze oby ta wizyta za 6 m-cy byla Waszą ostanią bo się wszystko pięknie wyleczy!!
Nimfii mnie już wszyscy pytają co Mai na roczek a ja nie mam pojęcia..
Gola odwiedź pepco koniecznie. Dużo pierdół tam jest. fajny grzybek ma Polunia!! Sama znalazła? hehe Dziękuję za troske kochana!
Julianna oby Cię te bóle głowy nie męczyły zbytnio!!
Madzia ludzie są tacy chamscy czasem że szkoda gadać!! i tacy ludzie do kościoła chodzą!!! śmiech an sali!
filipkowamama super że zakupy udane!! Będziemy czekać na fotki Zuzinki z dżamprezy!
Ankusch Maja juz dawno raczkuje:tak: wszędzie jej pelo i wspina się gdzie popadnie:tak:
ssabrina trzymam kciuki co by sie tą Waszą formułe udało tanim kosztem naprawić!
mirelko oby to ząbki i były u szybko wylażly!! fajną wczorajsza nockę miałaś! Wrzuć przepis na tą sałatkę!

Smutno mi:-( żal mi mojej malutkiej i mam wyrzuty sumienia że to przez ten żlobek, że ją tam posłałam:-(
Idę sie myć i pójdę chyba spać. jutro na 7 do pracy bo znów muszę wcześniej wyjść- do laryngologa.
Dobrej nocki!

reklama
nimfii troche zaczęłam czytac o tym przewodzie Botalla, no cóż na samoczynne zamknięcie są nie wielkie szanse, ale są.ale zastanawia mnie fakt skąd, skoro w necie pisza że to jak dziecko sie rodzi to powinno się zamknąc.i tak tez wygladało i u nas, przynajmniej nic mi nie mówiła lekarka że ma takie coś.i nagle bach, i to dosłownie wszystko mogło spowodować otwarcie.gdzies na necie pisze że nawet drobne infekcje obciążają serce podwójnie itd.czyli cóż będę musiała na małą jeszcze bardziej uważać w kwestii przeziębień.no cóż czas pokaże co się z tego wykluje
onanana a w sumie spróbuje, choć ona to zawsze robi w mnie oczekiwanym momencie

Witajcie kochane dziekuje za zyczenia w imieniu Wojtusia:-DAz sie popłakałam ze tyle pięknych zyczen dostał..przez mojego madrego meza pewnie ktory kazał dac mu młotek wybrał młotek ja wiedziałam ze go wezmie bo on uwielbia młotki a potem dotknął rozaniec ale odłozył i złapał za kieliszek i juz nie chciał oddac:-D
Jutro wstawie zdjecia albo w niedziele z trzech dni imprezy:-DJa nic mu nie kupiłam uznałam ze wyprawiam mu trzy imprezy do tego kombinezon i fotelik to chyba wystarczy...

agalodz, to małego budowlańca masz w domu.mego brata syn teraz to sięgnął długopis.ale chcieliśmy sprawdzić czy napewo, to tak jeszcze 2 razy zamierzał się na kieliszek wyciągał rękę i w ostaniej chwili jakby ktos mu mówił nie bierz zabieral, robil rundke do okoła stołu i znów.i potem chwycił znów długopis.chyba z bratem bedą pisac powieści razem, ten starszy tez długopis sięgnął. żeby było smiesznie straszy to mój chrześniak a ten mały męża:-)

Kochane sorrki aj dziś totalny zapierdziel w robcie, w domu nie lepiej.

Maja znów dostała gorączki po południu (najwięcej dziś 38,4). Poszłam z nią do lekarza bo mnie to już niepokoi. Maja dostała antybiotyk. Ma silny katar i od tego same problemy! ma go brać przez 6 dni. osłuchowo czysto ale musimy iśc do kontroli w pt lub pn czy się na oskrzela nie przeniesie. Biedne to moje dziecię.. ryczeć mi się chce.

Poza tym dostałyśmy dziś paczuszkę z nestle- próbka mleczka po roku, balonik i karteczkę urodzinową:-D

Coś Wam miałam jeszcze pisac ale zapomniałam.Idę Was nadrobić, moze mi się uda coś naszkrobac dziś jeszcze..
Pamiętaj tylko, żeby małej dawać propiobtyki przy antybiotykach. Nie wiem jakie macie dawkowanie antybiotyku, ale zazwyczaj daje się pomiędzy antybiotykiem 1xdziennie (może być np. LACIDOBABY, albo DICOFLOR).

Zosia tą paczuszkę dostała wczoraj. Fajnie tak ,ale mamy duże te nasze dziecorki!!!!

Anek kurde to ważne żeby w pracy robić to co się lubi!! A lubisz być księgową? Trzymam kciuki żeby B kiedyś zmądrzał!!
Jak od maja jestem SALES CONRTOLLEREM, to już wiem, że wolę być księgową (z tym, że ja taka korporacyjna księgowa jestem AP a najchętniej AR... o ile Ci to coś mówi).

Dziewczyny - B. dziś się pojawił u Zosi na kąpiel:szok: Dokładnie po 2 tyg. - taki "super tata" z niego. Ale co, kolacji nie dał, bo stwierdził, że mała jeść nie chce a ja jak się wq...iłam i ją zaczęam karmić o to zjadła mi kaszki ze 150ml MM! A jak wykąpał, to już ani nie nasmarował ani nie ubrał, tylko świadczył, że ja mam to zrobić, bo on jest zmęczony pracą i jedzie do domu. JAK ŻEŚMY SIĘ POKŁÓCILI!!! To smasa od niego "na dobranoc" bym Wam nie mogła zacytować.
Laski, czuję że jednak będzie z nim wojna.... a tak tego nie chciałam :baffled:

W pracy nie skończyłam plików, chociaż i tak siedziałam godzinę dłużej. Nie znoszę zamknięci miesiąca - mój dział dziś skończył pracę o godz. 22giej!!! Ale dziękuję Wam za kciuki - oczyska mnie bolą strasznie a jutro ciąg dalszy....

Spadam za raz do wyrka. DOBRANOC.

aAAAAAAAAAA Gola - śliczna ta Twoja Polcia!!!!

agalodz
- wszystkiego najlepszego dla synia!!!!
P1090892.jpg

Ostatnia edycja:
ONANANA mnie tez czesto lapie takie poczucie winy ze mi dziecko zachorowalo bo je za cirnko ubralam, albo przegrzalam itp. Ale jak chodzi o zlobki i przedszkola to tam dzieci musza odchorowac nietety swoje i im sie organizm wzmocni. Mozesz jej dawac tran jesli jeszcze nie dajesz. A probiotyk to kupilam sobie Biogaje w zikoaptece za 6zl na promocji przedwczoraj.

ANECZKA a wy jestescie pod stala kontrola kardiologa ? Conieco wiem o serduszkach ale malo bo czytalam tylko to co Macka dotyczy czyli jak sie miewa serducho po zamartwicy urodzeniowej. Hm a tak mysle sobie czy nie daloby rady isc czesciej na kontrole? Bo mozeby cie to uspokoilo jakbys np za 2msc uslyszala ze to sie zamyka. Ja z Mackiem chodzilam do kontroli co miesiac do czasu az skonczyl 2 lata do poradni do specjalistow. Tutaj mamy wlasnie taki program dla dzieci ktorym cos dolega.

ANEK wspolczuje faktycznie masz przejscia z chlopem. No ale co zrobisz skoro on sam nie chce sie ogarnac to chyba jakis kubel zimnej wody by mu sie sprzydal. Moze jak Zosia podrosnie to dotrze do niego jak wiele stracil.kazdy facet to inaczej odbiera. Szkoda nie masz jego wsparcia, ale jak ma sie tak zachowywac to juz lepiej zeby do was nie przychodzil zawracac wam glowy. Niech sie otrzasnie chlop. Przytulam.

ej jest 8.17 a Maciek nadal spi. To jakies swiete dzis normalnie. Ale odkad zaczelismy mowic o przedszkolu to skubaniec zaczol lepiej spac, niemalze do 8. A tak to przed 7 byl na nogach razem Z Kuba o.0

Ostatnia edycja:
Hello:-) moje dziecie ma 1drzemkę wstała o 6.30 ja ją myk do swego łóżka (mój już był w pracy)myślę przycyckuje to zaśnie a ona pojadła i oczy myk,dupką porzucała,pogadałyśmy i 1h w łóżku poleżałyśmy następną godz.pokręciła się zobaczyła jak przebieram się i ręce w górę i cycy cycy:-DPołożyłam się z nią pojadła i spi o 8.25;-)Ale u nas pogoda dziś deszczowa może dlatego a jakie grzmoty w nocy były :szok:masakra pranie o 2 zabierałam z balkonu:-D

Gola tak czekałam na klatce schodowej z chłopami gdzie ich kobiety rodziły a ja w koszuli z podkładem między nogami z waty gdzie potem wszytstko mi oblazło w wacie:-DNie wiedzieli ci ze mną robić bo dużo było rodzących i dopiero po 22 zdecydowali że przetrzymają mnie do rana i 27Paźdz. o 15.25 pyśka Martyśka wyskoczyła:-)Oh jak ja mam ten dzień przed oczmi...poszłam do wc po 6 wracam a laski do mnie że mam iść na porodówkę a ja co:szok:przecież nic mi nie jest...i tam już małą popędzili :-D Sliczną masz tę swoją grzybiarę :-D
Ssabrina współczuję problemów netowo-samochodowych ehh a Sami jak moja Martyna co ona nie wyprawia masakra mój to mi tylko mówi "przecież chciałaś aby była taka jak ty rozgarnięta"no tak ale nie aż tak :-D
onanana nie zadręczaj się babie aby teraz ten antybiotyk pomógł i Maja lepiej się czuła ale ją trzyma już sporo biedulka:-( Sorki kochana gdzieś przyoczyłam wątek że raczkuje myślałam że odrazu zaczeła wstawac bez raczkowania;-)
Aneczka trzymam kcuki za Zosinkę aby za pół roku wsztystko było wsio;-)trzeba być dobrej myśli.
agalodz fajnie że dzień się udał i było miło:-)
Anek temu twojemu chłopu to trzeba chyba porządnie dupsko zbić niech się opanuje :wściekła/y: Szkoda Ciebie a Zosia pewnie czuje twoje emocje..ehhh
nimfii heheh boi się a to Maciuch ale daje po spaniu:-D

Też wczoraj dostaliśmy przesyłkę od Nestle :-)
Miłęgo dnia u nas szaro buro i ponuro

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry