reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Julianna ale za szalałaś z postem:-)
gola ja tez większość porodów pamiętam, strasznie się tym ekscytowałam i tylko mego zadręczałam, słuchaj a ta i ta jest na porodówce, jest chłopiec, tyle kg i takie tam:-D pepco to nie tylko ciuszki-akcesoria dla dzieci, równiez zabawki, odzieżówka dla mężczyzn i kobiet, pelno artykułów do domu, od szklanek, ścierek, ręczników, mioteł, mopów, walizek, itp. zreszta mają swoją stronę więc luknij. a ja kosza szukałam na pościel dla Zosi, takiego z wikliny, w środku materiałem wyścielany (ale nie znalazłam takiego co by mi pasował), bo lada dzień składać będziemy łóżeczko, bo od 2 tygodni ona śpi tylko na swojej nowej sofie a ona siłą rzeczy że jest mała i tylko wyłącznie do spania to nie ma nic takiego jak pojemnik na pościel.a pościel do tej pory była w łóżeczku przechywowywana
agalodz jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Wojtusia

reklama
JULIANNA ja tak samo niestety mam okazje widziec te dziewczyny ktorym nie dane jest miec dzidzusia i to jak one reaguja jak widza niemowlaka. Taka wielka radosc je ogarnia ze moga przytulic malucha. Pamietam jak dzis jak byl maly Maciek i szwagierka go przytualala i mowia do meza ze jej sie marzy taki maluch az mi sie ryczec chcialo. A jak im by sie w koncu udalo miec dziecko to bym naprawde byla przeszczesliwa.
niestety tak jest ze niektorzy bardzo na to zasluguja aby byc rodzicami a mimo tego nie sa.

jak juz wspominamy zeszly rok to pamietam ze my bylismy na etapie remontu i tak sie balam ze nie zdazymy do listopada z tym wszystkim. A jakos tydzien pozniej dowiedzialam sie ze moge urodzic w kazdej chwili bo juz mam rozwarcie to w ogole wszystko stanelo na glowie. Przygotowalismy lozeczko, ubranka, akcesoria i torbe do szpitala a i tak urodzilam 3tyg pozniej dzien po terminie.

Ostatnia edycja:
aaa zapomniałam, dziewczyny trzymajcie kciukasy za Zośkę, dziś na 14.30 kontrola u kardiologa, oby wszystko było wsio

nimfii ja też jakoś na początku października miałam rozwarcie chyba na 1cm, wszyscy wróżyli, że może urodze koniec października.heheh a ja przenosiłam tydzień :-)

ni i my po drzemce- 2.5h godziny, teraz oiadek - spagetti DoReMi :) a następnie szybko posprzątam ( zaraz bedzie mama) i wziuuuuuuuuuu na spacer ;) tyle, że mnie znowu głowa zaczyna boleć :(
Aneczka a co to za kanapa jest ? Tzn widziałam ją w galerii, ale podeślesz jakiegoś linka do niej? I czym zabezpieczyłaś boki :)?

oj no nie dam rady dzisiaj popisac, bo się mała uczepiła, ciągnie za rękę i trzeba iść:sorry2:

Wojtuniu wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i samych radosnych dni!
mamawkońcu sorki, naprawdę cie przepraszam coś mi się pofisiało:sorry2:
Nimfii my jako tako imienin nie obchodzimy,więc nawet nie wiem kiedy Maciuś ma:sorry2:
Co do prezentów roczkowych, to ja sama nie wiem. Chrzestny to kolczyki chyba kupi,a z resztą nie rozmawiałam,bo tez nikt nie wypytywał. Ja osobiście wolałabym coś pamiątkowego właśnie, bo zabawek mamy dużo. Myślę,że Maja to jeszcze nie rozumie czy to ona dostała czy brat,więc póki co zabawki ma w spadku ;-)
Mikado no gratulacje!!!! oczywiście kciukasy będę trzymać ,żeby wszystko było ok :-) jesteś pierwszą babcią na forum :-)
Gola ja się właśnie płaczu trochę boję i tego,ze coś się potem będzie paprać. No,ale i tak najpierw musze iść na konsultacje do żłobka, bo wydaje mi się ,ze kolczyki nie przejdą:no:
Onanana zdrówka dla Majusi. Bidulka nasza :-(

Byłam dzis Majkę za tą mszę roczkową zapisać,ale co się zbulwersowałąm to do teraz nie mogę przeżyć
baffled5wh.gif
Weszłam,a tam z 7 osób w kolejce, trochę mnie to zdołowało, bo wiem ,ze Maja to tyle nie wytrzyma,no ale wyjścia nie miałam,więc stałam, po cichu licząc ,ze mnie jednak ktoś przepuści. Miły pan zaproponował,żeby mnie przepuścić, no co dwie baby : no hmmmm no to może niech pani sobie tu kolejke zajmie i pójdzie na dwór się z dzieckiem pobawić
mad.gif
Pan zrezygnował twierdząc,że zrobią jak zechcą.
Noszzz na takie dewoty to mi się nóż w kieszeni otwiera
realmad2.gif
Z grzeczności nic nie odpowiedziałam,ale mocno się musiałam w język ugryźć. Dziewczyna za mną i jeden pan się niemal na głos zaśmiali,a pan to nawet bąknął,że pogoda nie sprzyja na zabawy z dzieckiem. Kolejny raz zarówno teraz jak i będąc w ciąży mam wrażenie,że to jedank panowie są bardziej wyrozumiali i więcej kultury mają, chociaż zdawałoby się, że baba babę bardziej rozumie.
Dewoty potem dawaj jedna drugiej pół szeptem,ze ostatnio to tez taka młoda przyszła i tyle siedziała, a ze o zawsze tyle czekac trzeba itd.
Na szczęscie dewoty były któreś tam w kolejce,a ta co była pierwsza to bez problemu mnie przepuściła jak tylko ksiądz drzwi otowrzył
p.gif

Byłam tam może ze 3 minuty, bo przy roczku to nic się nie wypełnia i mamy karteczkę z imieniem dziecka przed mszą przynieść.

hej:-)

Ja też tylko na chwile. Byłyśmy z Zuzinką dzisiaj na zakupach- chciałam kupić im ciuchy do ubrania w urodziny. My wyprawiamy 28 w niedziele tak jak przypadają Zuzi urodzinki a Filip ma 29 więc robimy razem.Teściowa zamówiła mszę na 12 w kościele a później robimy obiad i kawe w restauracji.
Kupiłam mojej gwieździe kamizelkę z "lisa" w H&M ale cudnie w niej wygląda, kupiłam też spodnie a białą tuniczkę już ma więc będzie piękna:-DNie chciałam sukienki. Filipowi za to dostała się czaderska koszula w kratę.
Widzę, że rozmawiacie o prezentach. My jako rodzice nic Zuzi na tę okazję nie kupujemy- wystarczy, że zapłacimy za impreze:-DA tak na serio bedzie ok 25 gości więc prezentów dostanie dużo a gdzie później to trzymać

Ale produkcja tu ;-)
Nie nadrobię was laski...u nas oki mała rano spała 30 min teraz już śpi trochę dłużej a tak to kozunia mała nie daje mi usiąść chce mojej uwagi co wasze dzieciaczki robia jak piszecie??Ale dziś mnie głowa boli szok w

Całuski dla roczniaka naszego pierwszego,dużo zdrówka Wojtusiu :-)

gola ja dzis tak przeleciałam na wiadomościach ze szpitala aż łezka się zakręciła ehh pamiętam jak do Ciebie pisałam że jestem w szpitalu abyście kciuki trzymały a potem jak Martynka wyskoczyła :-)ale się wtedy zwyłam jak kazała mi gin do szpiatala jechać bo wody się sączą...:-DPorodu się nie bałam a szpitala :-p
onanana dużo zdrówka dla twojej Majuni niech lacha ci zdrowieje;-)tak sobie teraz leżałam i myślałam czy Majeczka raczkuje czy nadal nie...?
julianna ale z produkcję dziś wyskoczyłaś szok:szok:to luzik miałaś jak babcia zabrała małego,naszej to jeszcze nikt na spacer nei zabierał tylko my z nią wychodzimy:sorry2:
Madzia oj na codzień często takich ludzi bez serca się spotyka gdzie ciężko im pomóc chociaży przepuścić kogoś.Ja ostatnio też stałam w kolejce w biedronie a mała zaczeła wrzeszczec nei chciała w wózku siedzieć a ludize a gdzie tam ktoś przepuści tylko się gapili co zrobię masakra :wściekła/y:A najgorsze że baby nei rozumieją ...

reklama
MADZIA sama miala nieprzyjemnosc zostac podobnie potraktowana w kolejce jak ty. Mlodzi mezczyzni chetnie przepuszcza a stare babcie albo dziadki sie musza nagadac swoje :-( kiedys kobieta zaproponowala zebym zostala przepuszczona w kolejce, a jakis dziadek bezczelny na to ze "mama ma buzie to niech sie sama upomni". Nosz ?!@%§$ jak mam niby sie sama upomniec, jak wszyscy traktuja ciezarne i mlode matki tak jabysmy specjalnie sie wpychaly w kolejke. Pozaty mnie uczono ze czeka sie na swoja kolej ;-)

ej a wiecie z przedszkolem Mackowym jest doopa wielka :-( 7 dzieci na liscie rezerwowej a my jestesmy na 8 miejscu. Ale dyrektorka powiedziala ze musimy czekac bo najpierw przyjmuja te dzieci co sa na pelny wymiar godzin a my chcielismy tylko te 5h bezplatne

Ostatnia edycja:
Do góry