reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Heloł
Ankusch - pamiętam!!!!! Pisałaś, że na korytarzu, czy w poczekalni długo czekaliście, a Tobie dalej się wody sączyły, tak??
FilipkowaMama a w H&M w Plejadzie byłaś?? Super będzie gwiazda wyglądać! :) Ja jeszcze nie wiem jak bę∂zie z roczkiem, albo mniejszy u nas w domu TYLKO dla najbliższych , albo właśnie na ok tyle os co wy w knajpie, obiad, kawa ciacho -zobaczymy jak z kasą, bo sprzedajemy ciężarówę
Aneczko - a nie boisz się, że spadnie Wam Zosinka z tej sofki?
Madzia - taki kraj:( W ciąży 2 razy mnie przepuszczono ! 2 razy , a średnio co tydzień byłam na poczcie, u wujka w przychodni. Szkoda gadać...
mirelko - fajnie, jestem za takim wątkiem :) Będziemy pisać co robimy, gdzie, co kupiłyśmy dla dzieciorków, no i foty!! :D

Byyśmy drugi raz na spacerk u iw Lidlu, chłopy byli na grzybach, na obiad grzybowa ( z suszonych z groszkiem ptysiowym) i kasza (niewolników;) z mięsem.

Pola dziś ugryzła D. jak zwrócił jej uwagę stanowczym głosem!! Co za zbój!

PS ktoś ma ochotę na jajecznicę z grzybkami ?:)

Załączniki

• DSC_0114.jpg
    DSC_0114.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
Hej lasencje :-)
Nie bylo mnie tutaj wczoraj caluski dzien ale mialam jakies problemy z netem i kompem a do tego doszedl problem samochodu i jakos wszystkiego mi sie odechcialo i nie mialam tez glowy na kompa czy forum,sorki dziewczyny ze tak tylko o sobie ale glowa mnie strasznie boli a i mam do nadrobienia az 6 stron:szok: z samochodem jest problem gosciu powiem ze jest prawdopodobienstwo ze nie uda sie mu go naprawic wiec jestem zalamana bo cala kase stracimy i na zime zostaniemy bez samochodu :no: no ale moj znowu jakas czesc zakupil na zlomach i teraz czekamy co nam powie mechanik czy sie udalo mu go naprawic czy nie,wiec trzymajcie dziewczyny kciuki jutro nam ma zadzwonic gosciu.Sami pobija rekordy w bieganiu kolo mebli ohh jak Ja bym chciala miec tyle energii dziewczyny co on a od wczoraj mlody zaczal se klaskac oj ale sie zaciesza przy tym hehe slodko to wyglada :-)
Mikado kochana moje GRATULACJE!!! super bedziesz babcia a corci zycze duzo zdrowka oraz spokojnej ciazy ;-)
agalodz Wszystkiego Najlepszego dla Wojtusia z okazji ukonczenia pierwszego Roczku !!!!!
mirelka
super pomysl z tym watkiem,zakladaj kochana ;-)
Gola slicznie Pola wyglada a jakiego grzyba ma ja nie moge :-)
Aneczka kciuki zacisniete ale wy juz jestescie po wizycie &&& i jak bylo,daj znac co i jak.
ankusch moj tez ostatnio strasznie duzo rozrabia i chce zebym i Ja sie z nim wyglupiala wiec jak pisze to tylko jak on spi a teraz no to on goni po pokoju ale tatus jest i sie z nim bawi ;-)
onanana a na targu staroci ojciec znalazl stolik ale troszke inny niz chcialam ale tez jest fajny no i zakupil mu jeszcze samochodzik taki duzy na ktorym moze jezdzic ale na razie to my musimy go popychac bo jeszcze nie potrafi sie odpychac :tak: duzo zdrowka dla Majuni niech zdrowieje dziewczyna szybciutko.

Dziewczyny milego wieczorka wam zycze ale musze uciekac,sorki ze nie odpisalam wszystkim ale mlody zbytnio juz szaleje a ojciec hmm poszedl sie zdrzemnac i nas olal :confused:

MIRELKA ja takze jestem za watkiem urodzinowym :-)

Kubus wlasnie mial okazje sprobowac kabanosa i szynke z chlebkiem. Zajadal az milo patrzec :-D
A Maciek nadal nie chcial sprobowac, ech o.0

nimfii - jak Maciuś widzi, że tak młody wsuwa, to pewno też zacznie jeść :)
FilipkowaMama - Ja nie wiem, że im gdzieś zimneij - tym naszym dzieciorom lepiej;)
Ssabrinaa - no żesz kutwa mać! Ale macie przeboje z autem! :(
Musi się dać naprawić! A gościu, skoro 2 tyg temu robił, niech nie bredzi - tylko ja wiem, że łatwo się mówi, a wiadomo jak to wygląda w praktyce:/ Brawo dla Samiego za kosi łapki :)
No właśnie, onanana - jak malutka??

Polish wykąpciana, śpi, ja idę się myć i zaraz się kładę, muszę się przejść do biblioteki po jakąś kciążkę, bo już nie mam co czytać
Dobranoc listopadówy :*****

Kochane sorrki aj dziś totalny zapierdziel w robcie, w domu nie lepiej.

Maja znów dostała gorączki po południu (najwięcej dziś 38,4). Poszłam z nią do lekarza bo mnie to już niepokoi. Maja dostała antybiotyk. Ma silny katar i od tego same problemy! ma go brać przez 6 dni. osłuchowo czysto ale musimy iśc do kontroli w pt lub pn czy się na oskrzela nie przeniesie. Biedne to moje dziecię.. ryczeć mi się chce.

Poza tym dostałyśmy dziś paczuszkę z nestle- próbka mleczka po roku, balonik i karteczkę urodzinową:-D

Coś Wam miałam jeszcze pisac ale zapomniałam.Idę Was nadrobić, moze mi się uda coś naszkrobac dziś jeszcze..

Hej:-)

Ssabrina
oj a ja nie wiem jak się zakłada nowe wątki:no:brawo za nowe umiejętności Samiego, kurde nie ciekawie z tym autem Wam się porobiło:no:
Gola kurde zjadłbym takich grzybów leśnych mniam dawno nie jadłam a najbardziej jajecznice:tak: Ślicznie Polcia wygląda z tym grzybem:tak:
Aneczka jak tam wizyta u kardiologa a mała coś ma z serduszkiem, bo nie doczytałam ?
Nimfii kurde ze tego twojego Maciusia straszny niejadek:rofl2:
Filipkowamama dużo gości będziecie mieć na urodzinkach fajnie Wam to wypadło 2w1. Na pewno będą ślicznie dzieci wyglądać jak mama ich wystroi w nowe ubranka:tak:
Ankusch ja zazwyczaj na BB jestem w porach drzemek Liwii z nią nie zasiadam do kompa bo nie usiedzi a po ostatnim ataku na klawiaturę wole nie ryzykować, moja za to dziś pospała 1- drzemka 1,5godz., 2- drzemka 1.5godz.
onanana grunt że wszystko pod kontrolą, zdrówka dla małej oby antybiotyk pomógł jak najszybciej, nie płacz będzie dobrze:tak:

nas dziś odwiedziła siostra, byłyśmy na szybkim spacerku bo zaczęło padać i z powrotem do domu, zrobiłam dziś sałatkę z kalafiora żadnej dawno nie robiłam więc smakowała podwójnie:tak::-)

Miłego wieczorku

Julianna ja od tego sprzedawcy kupowałam, oczywiście na swoich aukcjach ma różne ceny i fasony, pufka to tak naprwdę wyglada jak poduszka:-)
KANAPA SOFA ŁÓŻKO DZIECI kanapy+pufa+jaś+materac (2642646278) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a więc od ściany stoi wałek od tej sofki bo narazie nie ma potrzeby jej długości przedłużać, a od naszego łóżka stoi inny zagłówek, a to wszystko gdyby jej się chciało wędrować(a właściwie zapobiegawczo przed sturlaniem),przeważnie po paru godzinach śpi tj. jej głowa jest na tym zagłówku od naszego łóżka,śpi w poprzek:-)
Gola nie boje się że spadnie, bo jak jest złożona to wogóle się nią nie interesuje, a jak jest rozłożona to jest to grubości materaca jakie mamy w łóżeczku 8cm, więc nie jest to jakaś nie wiadoma jak duża wysokość, a jak jest pora spania to sobie bez problemu wchodzi no i czasem schodzi. najgorsze jest tylko to jak się wieczorem czasem koło niej położe od strony naszego łóżka to cholera się po mnie wspina i czmych na nasze wyro.zreszta i bez tego glizdeczka ćwiczy wchodzenie na tapczan ale jej się jeszcze nie udaje, choć to pewnie kwestia dni-tygodni
onanana dużo zdrówka, dla Majuni.kurcze ale się biedna męczy. ja zawsze w takich chwilach to mam myslenie, że wolałabym żeby mnie to spotkało niż takie małe dziecie, które nie koniecznie sobie ze wszystkim umie radzić

a co u kardiologa, i dobrze i nie.a mianowicie nasza kontrola tyczyła się tego że mała miała szmery jak się urodziła(wykryte 2doba życia)6tż-wizyta w poradni kardiologicznej. mieliśmy koło roku się pojawić czy te przecieki się zasklepiły.no i uff udało się, szmery zniknęły, ale otworzyło się coś innego-w styczniu tego nie było(teraz Wam nie powiem jak to się fachowo nazywa)co nie stety w porównaniu do tych przecieków-szmerów musi byc zamknięte.następna kontrola za 6mc, żeby zobaczyć czy to się zamknęło, ja się samoczynnie nie zamknię to będzie potrzeba ingerencja medyczna.oby nie.no nic trzeba myslec pozytywnie.dzisiaj szłam z takim nastawieniem, jeden problem zniknął a pojawił się inny. dzięki za kciukasy

agalodz i co Wojtuś wybrał za rzecz?

Ostatnia edycja:
reklama
GOLA tak Maciek czasem zazdrosci jak Kuba cos je i tez probuje. Dzis sie nie udalo ale i tak coraz wiecej probuje nowosci. W niedziele zjadl kawalek paluszka rybnego to myslalam ze ze szczescia zaczne skakac :-D jego zoladek nie widzial ryby juz 2 lata.

ONANANA tez dzis dostalam od nestle te zyczenia urodzinowe :-D ciekawe czy inni tez przysla. Bobovita czy gerber czy ktostam.

MIRELKA no z Mackiem to jest tak ze ja sie ciesze jak zje cokolwiek naprawde. Bo teraz standardem jest ze je tylko dwa posilki sniadanie i kolacje i wiecej nie chce.

ANECZKA pol roku to masa czasu, tez wierze ze obejdzie sie bez zabiegu. Zdrowka zycze malej.

Ostatnia edycja:
Do góry