reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
hej kochane!
Ja teraz tylko o sobie, rano napisze do wszystkich.

Kurde laski przychodzę z roboty patrzę a Maja słabiutka... dotykam jej a ona ciepłaaaa. Daria mi mówi że mierzyła jej gorączkę i nie miała. Ale ja jej zapomniałam powiedziec że dotykowy termometr jest do bani. Zmierzyłam jaj temp i 38, podalam IBUM, ledwo co spadło do 37,8, wieczorem jej mierzyłam przy cycku nasennym i 38,2. kataru trochę ma- spływa jej, kaszel mniej ni wczoraj ale słyszę jak jej charczy ta flegma z nosa po gardle. No i rączki non stop w buzi. Na uszka wcale nie reaguje. Ja już nie wiem sama co jej dolega:-(
Margana własnie nie dawalam późno, bo ost dawka ok 17 (lekarki mówiła ze najpóźniej o 18). Teraz jak ma dwie dawki brać to ostatnia przed 16.

Sorry że o sobie tylko ale nie chce mi się szczerze mówiąc teraz nic pisać. Ja ugotowałam ogórkową na jutro, jutro dorobie naleśniki z serem i będzie obiados tradycyjnos.
Dobrej nocki kochane!!

onanana wiesz co, dobrze by było jak byś za kazdym razem po podaniu tej Flegaminy (powiedzmy po pół godzinki) położyła sobie Majeczkę na kolanach głową i dół i oklepała (wiesz jak?), a potem oczysciła nosek. A przy okazji moze też maleńka odksztusi tą wydzielinkę z gardziołka. Cięzko powiedzieć czy to coś sie bardziej rozwija czy po prostu ząbki sie do tego dołączyły. Zobaczysz jak bedzie w nocy i jutro, a jak gorzej to najwyzej podjedx znowu do lekarza. A na tej pomocy doraźnej trafiliscie do pediatry? Osłuchiwał ją?

Bardzo dziękuję za gratulacje i proszę o &&& aby wszystko było dobrze:)
Wujaszek Filip będzie starszy rok i 5 miesięcy.
Szkoda tylko,że nie mogę być przy córci i widzieć jak się zmienia, Na poród i po oczywiście polecę i zostanę na dłużej do pomocy.
Oj cudny dzień dziś był rodzinka w komplecie (bez zięcia), chyba znów się zryczę jak ona wyjedzie i nie chcę o tym myśleć, buuu

onanana oby to nie było groźne choróbsko! Niestety sezon wirusów rozpoczęty:(
mamawkońcu łączę się w bólu, pobudka o świcie to jeszcze zabrałam malucha na dół,żeby tata odespał bo w nocy wrócił z lotniska, odbierał córkę. ja tylko marzę przespać 3 godziny non-stop:)
potworku to mamina nadgorliwość jest z tym ubieraniem:) a potem jeszcze synowa jakaś nie taka będzie:)
gola oj fajnie masz z tymi dziadkami, ja samiuśka a z dziadkami to tylko na skype czasem:) my też po rybce dziś,świeżusiej, pysznej.
Margana zawsze w awaryjnej sytuacji mozesz ugotować manną na wodzie z sokiem owocowym, dzieci to lubią.
alma26 wcześnie poczeliśmy (17) to teraz tak mamy:) Właśnie sobie zdaliśmy sprawę,ze może jeszcze doczekamy pra - prawnuków:)
mary-beth zdrówka! nie rozkładaj nam się tu a i Mia potrzebuje zdrowej mamy!

Margana oklepujemy Maję. Szczegółowych instrukcji nikt mi nie dał:zawstydzona/y: Ręka w łódkę, tyle wiem. tak, wczoraj byla osłuchiwana i było wsjo ok, poza tymi świstami z flegmy. Ja już nei wiem czy to te ząbki czy co. ręce ciśnie do buźki jak nie wiem... ja zawzse myślałam że pod pojęciem "wychodzenie ząbków" czy "wyżynanie się ząbków" kryje sie fakt samego przebijania się ząbkow przez dziąsłai jak już się przebija to ok, a tu mnie lekarki uświadomiły że to do momentu aż zeby całkowicie wyjdą. Masakra!! Mai teraz jeszcze 4 wychodzą, widac jej już bardzo dobrze ale cale jeszcze nie wylazly.

Kuźwa ja nigdy nie chorowałam, mój D tez nie. my się kompletnie nie znamy na tych sprawach!!!

ONANANA moze Maja jest oslabiona po prostu choroba. Wiesz jak ma temperature to znak ze organizm wlaczy z choroba to dobrze ;-) moj Kuba miesiac kaszlal ale nie mial goraczki ani jeden dzien. Tak jest gorzej jak sie organizm nie broni.

MADZIA kiedy obchodzi imieniny twoj Maciek?

Albo jakis inny Maciek na forum jak jest ;-)wlasnie sobie uswiadomialam ze jeszcze nie zaklepalam zadnej daty imienin dla Macka bo dla Kuby juz mam w lipcu. Maciek urodzil sie w lutym i wtedy tydzien po urodzinach wypadaja imieniny ale ja chetnie zaklepalabym jakas inna date.
a wasze maluchy obchodzily juz swoje imieniny? :-)

A teraz deser:)

Dziewczyny, w maju zostanę BABCIĄ :-)
Przebiłaś wszytkie posty -G R A T U L U J Ę !!!

Wybaczcie, nie doczytam wiecej, ale umieram! Czuje sie coraz gorzej! :-( Przespalam 1,5 h na kanapie po raptem godzinnym spacerku! Normalnie musialam sie polozyc, akurat byla pora drzemki Mii. I po drzemce nie moglam sie dobudzic - leb jak z kamienia! :-( A teraz gardlo boli, glowa boli - wszystko od nowa! :-(
Zdrowiej kochana, bo coś za długo chorujesz...:cool:

No i rączki non stop w buzi. Na uszka wcale nie reaguje. Ja już nie wiem sama co jej dolega:-(
Maja chyba jest strasznie osłabiona... ząbki dają popalić i do tego ta flegma... Zdrówka małej życzę. Ja gsyby gorączka utrzymywała się dłużej niż 3 dni - biegła bym DO INNEGO PEDIATRY.

Ja laski nie będę pisać co u nas, bo lepiej nie mówić. Dziś w pracy utwierdziłam się w przekonaniu, że ja jednak nie mogę być kontrolerem finansowym, ja chcę spowrotem do księgowości!!!:crazy: 3majcie za mnie jutro kciuki, bo mam takie pliki w excelu do zrobienia, że chyba oślepnę od cyferek a mózg mi wyparuje...

Co do B. to dalej cisza... Czuję się, jak by moje dziecko pół-sierotą zostało:zawstydzona/y:

Mikado Wielkie sczere gorące gratulacje!!!Napewno bedzie ci smutno jak corcia wyjedzie więc korzystaj z kazdej chwili..

Mary-bet
h duzo duzo zdrowka Ci zycze aby jak najszybciej Ci przeszło.
Onanana zycze zeby Majeczce jakl najszybciej przeszło zeby sie bidulka nie meczyła i Ty tez..
Nimfii ja naszczescie nie mam tego problemu bo moj syn ma imieniny raz w roku i to lubie przynajmniej kazdy wie kiedy jego imieniny:tak:a weź do Jana zadzwon jak jest 3 razy w kazdym miesiacu:-DZ reguły imieniny wybieraja pierwszde po urodzinach.

A propros urodzin my juz po pierwszym roczku i torcie jutro ten własciwy powinnam go obudzic o 1.40 niech dmucha swieczke:-DCiekawe co jutro wybierze..Wrzuce zdjecia z imprez Wojtka..

reklama
Do góry