reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziekuje kochane. zupka ugotowana. Marchewa ,ziemniaki ,kalafior ,troche kalarepy i cebuli. Pokroilam warzywa w male kosteczki bo Oli nie lubi papek juz ani troche. Teraz zobaczymy czy ksieciunio jutro zje.
gola -no przesliczne fotki dodalas na FB.
nimfi -a twoje dziecko jak si to normalnie anioleczek. Slicznie.¨'ankusch -dzieki za strone. widze ,ze ty tez juz nie blendujesz.
sabrinka -wspolczuje klopotow z autem. To musi byc okropne. Jakos mam fuksa ,bo mi nigdy auto sie nie popsulo. ( no poza rozladowaniem akumulatopa w aucie meza na polu namiotowym tego lata)
Mary -beth -zdrowiej bidulko i nie wymiguj sie od odpowiedzi na moje natretne pytania:-D
Mycha -no to gratki dla przyszlego pana policjanta. Teraz to niebawem prawdziwe kajdanki w domu..:-)
Angun Onanana- ale wy obrotne panny jestescie. Praca ,dom, spacery no i jeszcze forum ciagniecie. Bravo

Zapomnialam wam napisac ,ze moj malzon jako jeden z prezentow na urodziny ,stwierdzil ,ze w sumie dlaczego nie drugi bobik niebawem. Cisze sie ,ze nie musze go na sile przekonywac. no to zaczynamy staranka po zimowych wakajkach:-D
Lece jutro ( w sensie jade autem) z Olinkiem odwiedzic kolezaneczke co to mi sie 150 km dalej wyprowadzilo. cholera niestety leje i leje. Mam nadzieje ,ze dziecie sie zachowa i w samochodzie no i pozniej. On tez najchetniej w wozku by wstawal , i ciagle na raczki a najchetniej raczki. Wczoraj na basenie zwial mi na golasa i uciekal pod szafkami. Ja pol gola go gonilam a on sie rechotal.

reklama
Angun - brawo!!!!!!!
Margana - już onanana chwaliła, że warto, może też się wybiorę :)) Fajnie urodzinki spędziliście:) Dzięki kochana, ja też mam nadzieję, że wkońcu będzie dobrze, czasem się tylko dziwię ile jesteśmy w stanie znieść
winki - to kolejna mama w kolejce do starania o następnego bobika :) Fajnie! A wiecie jak mnie tęskno za brzuszkiem?;) Ale niestety na razie nic z tego, wiele spraw musi się jeszcze rozstrzygnąć. A ty dziołcha tylko jeździsz i jeździsz, Olinek we krwi już ma to podróżowanie :) - i dobrze! :)

Ciotki, dość tego dobrego! Idę legnąć, bo już oczy na zapałkach - DOBRANOC :*

mary-beth angun dziękuję za życzenia dla Zuzi:-)
mycha gratki dla męża i oczywiście kciuki zapewnione &&&&
potworek nieźle Twoja córcia kombinuje :tak:
nimfii nic się nie martw moja Zuzia jeszcze drobniejsza bo niecałe 8kg ale jest zdrowa i bardzo wesoła dlatego nie martwi mnie to
ankusch moja Zuzia od zawsze nie lubi za bardzo siedzieć we wózki dlatego u nas dłuzesze trasy odpadają
angun gratulacje dla Artiego ze tak pięknie sam zasypia
winki udanej podróży

U nas ok Zuzia nawet nie kaszle tylko ma małą chrypkę ale myślę ze będzie dobrze. Dzisiaj zamawiam fotelik zdecydowałam się na chicco 9-18 koleżanka ma i zadowolona i Zuzia dobrze sie w nim czuje.
Piękny dzionek się dzis zapowiada także ciesze sie ze mam 1 zmianę to może później pospacerujemy z młodą.
Dobra poczytam jeszcze ciut i do roboty:-)

asia fajnie :-) Nie wiem czy Zuzia tez jest taka akrobatka? Bo widze ze Kuba dziekit emu ze jest szczuply moze sobie pozwolic na wiele kombinacji..... Robi mi jakies mostki, stawanie na rekach i inne cuda, dziwy. Bardzo ulubil sobie wpychanie sie w male otwory np pod stolem miedzy nogami. Heh w zyciu czego takiego nie widzialam. Maciek nie byl az tak giętki - on mial sztywne i ubite miesnie nóg wiec po prostu twardo stąpal po ziemi.

Dzień dobry kochane!
Ssabrina ale macie z tym autem. Mam nadzieję ż ejakoś uda się to naprawić po taniemu. A zachowanie Twojego taty- przykro mi:-(
Angun, Asia ja tez maję oklepuje tym Pulmexem. Wg mnie jest ok:tak:
mary beth zdrówka kochana!!
Mycha film polecam, naprawdę jest fajny! Graty dla męża! jesteśmy z niego dumne. kciuki za dziś już trzymam&&&&
Gola Ty tez masz wypasione obiady! kurde ja bym tez jakies smakołyki pogotowała ale czasu nie mam:-( Od kilku dni zabieram sie za grzybową zupkę (D. był na grzybach w ndz) i wiecznie nie mam kiedy. Dziś juz musze to zrobić bo mi te grzyby zjadą!
Ankusch dobrze że juz wróciło Twoje dobre dziecko!! Oby ten potworek juz Was nie nawiedzał hehe
Nimfii drobinka z Kubusia. Ale wiesz co, mój chrzesniak też był zawzse taki drobny- zresztą do tej pory skóra i kości i w niczym mu to nie przeszkadza:-D
potworek u ans tez nie mierzą dzieci. my sobie sami w domu mierzymy. Ale kombinatorka z Oliwki hehe, fajna z niej dziewczynka!!
Angun rzeczywiście u nas podobnie! Do której Ty pracujesz?? ja rano na 8 jeżdżę do pracy to zawożę Maję do żłobka, po 15 jade ją odebrac a potem różnie, w zależności jak Maja- ajk jets śpiąca to cycuś i nyny ajak nie to zabawa lub spacerek. W między czasie obiad, sprzatanie, zakupy- wszystko w biegu... Jak już Maja pójdzie spać to przewaznie padam na pysk.. Gratki dla Artiego że tak ładnie zasypia!!
Winki kochana mam nadzieję że Oli wciągnię Twoją zupkę:tak: Ale prezent dostaniesz od mężą hehe będziemy trzymać kciuki jak już będzie pora na to:-D
Margana kurde jak się chce to wszystko można! sama wiesz że jak zaszłaś w ciążę tez pzrestałaś palić. No ale nikt mu już nie przemówi, to racja. Może Natalcia rzeczywiście woli juz dorosłe jedzenie!!

U nas ok. Maja miała wczoraj zapchany ten nosek. Wieczorem jej czyściłam i czyściłam, psikałam solą, posmarowałam majerankową, klate i plecy pulmexem i spała do 4 prawie, potem juz spanie byo takie szarpane, bo nosek sobie przypomniął że ma byc zatkany... Pojechała do żłobka, dziś ma tam być lekarka to ją obejrzy mam nadzieję. Nie płakała dziś, więc mi serce nie pękało z rana:tak:
Wczoraj byłam u taty na chwilę wieczorem. Wyciągneli mu sonde która miała mu dziadostwo odciagać z żołądka. I jak tam byłam (mama akurat tez była) tata poszedł wymiotować. dziewczyny mysląłam że zejde na zawał. Przeciez ma zrobiony ten nowy obieg czyli wszystko powinno dobzre działać a tu znów wymioty... ale mama poleciała do pielęgniarek i się okazało że to nic strasznego bo zwymiotował to co normalnie mu sonda odciagała.. Massssssakra!!!
nic, biorę się do roboty!
Miłego dnia!

Dzien dobry!

Winki - hehe, chyba musze doczytac o tych natretnych pytaniach! :-D

Zaraz bede nadrabiac kochane, a teraz tylko napisze, ze nadal jestem chora i zdycham... :-(

-o-

OK, poczytalam nieco, ale tylko nieco, bo naprawde zle sie czuje... :oo:

Winki - jeju, nie moge znalezc, o co pytalas... :sorry: Super, ze bedziecie sie starac! :-) Witaj w klubie w takim razie! :-)

Dziekuje Wam za zyczenia zdrowka!

Ostatnia edycja:
Hej maminki :-)
U nas nocka kiepska,Sami sie czesto budzil,katar nie dawal mu spac,jest gesty i ciezko jest go wyciagnac z nochala psikam i sciagam ale malo tego wylazi a slysze jak pociaga noskiem i wszystko do brzuszka idzie :sorry::confused2: Ja tez cos kiepsko,katar nadal meczy a w nocy obudzialam sie z okropnym bolem gardla ehh teraz juz lepiej ale mam nadzieje ze tylko na tym sie skonczy moje przeziebienie i nie bedzie nic wiecej :sorry:a do tego zapomnialam wam napisac ze od zeszlego tygodnia bodajze od piatku boli mnie 8 tzn boli mnie dziaslo strasznie w miejscu gdzie mam 8,myslalam ze ropa mi sie zbiera ale nic nie ma,lekko spuchniete jest i boli,plukam buziala czym sie da raz jest lepiej a raz troszke gorzej,i jak to nie przejdzie to pewnie jeszcze dentyste bede musiala odwiedzic :confused2:
Samochod nasz hmm wczoraj zajechal z nim znowu na warsztat i powiedzial gosciowi co i jak i ma sie odezwac ale twierdzi ze nie wie kiedy sie za niego zabierze bo nie mial wczoraj czasu i lepiej zabrac samochod i przywiezsc go w czwartek a moj A. patrzy sie na goscia i mu mowi ze elektryka siadla na calego bo nawet nie moze zatankowac wszystkie zamki sie mu poblokowaly ze nawet bagaznika nie otworzy a zaczelo sie najpierw od glupiego ogrzewania tylniej szyby jak to wlaczyl tak to ogrzewanie potem zaczelo wariowac laski i samo sie wlaczalo i wylaczalo co jakis czas :sorry: az poszedl dymek w kablach i wielki smrod :confused2:
Angun no to tez mial niezla akcje Twoj malzon hehe ale sie musialo mu glupio zrobic a Ty usmiac z niego :-) no a my zobaczymy,gosciu ma dzwonic co z autem.Gratki dla Artura za samodzielne spanie ;-)
Margana super ze milo spedzilas czas w swoje urodzinki ;-) a Natalka moze woli wlasnie juz takie bardziej dorosle jedzonko i sloiczki juz ja nie interesuja,mysle ze jesli nic jej nie jest po takim jedzonku a sie dziewczyna najada to jest jedyny plus dla was obiady dla 3 osobek gotowac i nie bedziesz miec dodatkowej roboty w gotowaniu osobnych dan dla malej ;-)
winki co do obiadkow to ja gotuje miesko osobno i warzywka tak samo i nie blendruje tylko rozdrabniam jedzenie widelcem do ziemniaczkow zazwyczaj dodaje maselka :tak: maly lubi walczyc z kawalkami :-) Gratki kochana za podjecie decyzji o bobiku,bede trzymala kciukasy mocno za owocne staranka ;-)
mary-beth zdroweczka kochana,kuruj sie.
onanana ale musieliscie sie strachu najesc,zdroweczka zycze dla taty no i dla Majuni tez,cos ja ten katarek dlugo juz meczy.

reklama
dziewczyny,
szlak mnie k****a zaraz trafi!!! własnie dostałam pismo z urzędu że nie dostałam płatnego wychowawczego!!! no to są chyba jakieś kpiny!!! że niby przekroczyliśmy próg :eek::eek: mój D. zarabia 1100 i innych dochodów nie mamy i niby przekroczyliśmy, no jaja jakieś sobie robią!!! załamałam się własnie :no::no::no: nie wiem za co będziemy zyć, jak mnie nie zatrudnią tam gdzie teraz jestem na praktykach to wylądujemy pod mostem!

Do góry