reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

anek przykro mi że tak Wam się posypało... ale najważniejsze że masz Zosinkę i ona da Ci siłę żeby wszystko przetrwać... trzymam kciuki &&&

potworek hehe nie ma problemu możemy się spotkać u mnie... tylko czy zmieścimy się wszyscy na 38m2 ??!! :szok: :szok: no... chyba że do przyszłego roku wygram w totka to wtedy kupie wille i Was wszystkie ugoszczę :-D
p.s agalodz jest jeszcze z łodzi hehe :)

gola spóźnione życzenia rocznicowe :**** oby Was opuściły jak najszybciej wszystkie problemy i żebyście się mogli cieszyć sobą jak najdłużej :)

onanana też właśnie chcieliśmy sie wybrać z mężulem na ten film.... to też zespół naszej młodości hehe :)
na razie chodzę do pracy tylko na 5 godzin więc rozłąkę znoszę całkiem nieźle.... pierwsze dwa dni co 5 min patrzyłam na zdjęcie w telefonie :-p... a małżon przeszedł wszystkie egzaminy pomyślnie jak na razie :-)

mary-beth
fajnie że okularki pomagają,chociaż Mia wygląda w nich przesłodko :tak:

mikado zdrówka!

niuniunia extra foty z chrzcin! super rodzinka z Was!! :) a Wikunia wygląda jak Aniołek :)

ufff... trochę Was nadrobiłam więcej nie dam rady ....
u nas masakra jakaś wszyscy chorzy... Naduli gile leją się z nosa hektolitrami :szok::szok: odciągam i końca nie widać, na szczęście u niej tylko katar i nic więcej (tfu tfu), gorzej ze mną bo mnie i gardło boli i stan podgorączkowy mam no i mój D. tak samo :/
a Nadie załatwiła babcia w sobotę bo wyszła z nią na spacer w samych rajstopkach i butach z odkrytym palcem :angry::angry: dzwoniła do mnie i mówie jej przykryj ją chociaż kocem bo nie jest tak ciepło.... to nieee... przecież babcia wie lepiej.. no i wyszło właśnie jak wie lepiej :crazy:

jak już pisałam wcześniej mężuś zdał egzaminy sprawnościowe i z wiedzy ogólnej i powiedzieli mu że ma czekać teraz koło miesiąca i się będą odzywać do niego z KWP, a tu wczoraj dostał telefon że już w tą środę ma przyjść na testy psychologiczne :szok: ... więc znowu proszę Was o kciuki :)

co do spotkania przyszłorocznego to narobiłyście mi takiej chętki że już się doczekać nie mogę... ale fajnie będzie jak dojdzie to spotkanie do skutku :-)

u nas z nockami jest superowo ostatnio (pomijając ostatnią, no ale katar ją męczy to rozumiem), a tak to idzie spać koło 21 i budzi się o 7 ostatnio więc nie narzekam :)...
Nadia wczoraj poczyniła pierwsze samodzielne kroczki... było ich aż 3!!! no ale od czegoś trzeba zacząć ;-)

Oho skończyła się moja laba... Nadjeżnik się budzi... (nawet kawki nie zdążyłam wypić :no2:)
Miłego dzionka

reklama
Doczytalam cos niecos...

Angun - dzieki, kochana! Tez wiaze spore nadzieje z ta klinika alergologiczna... No i dziekuje za mile slowa! :-)

Mycha - dziekujemy pieknie! Na szczescie Mia sie przyzwyczaila, choc ostatnio nauczyla sie bic brawo i sciaga sobie okularki spryciula, a potem bije brawo! Haha! :-D Gratulacje kroczkow!

Gola - jeju, wspolczuje, kochana!!! Moze jemu sie cos poprzewracalo z powodu roli ojca? Moze to przejsciowe i minie... Czego Wam mocno zycze!!!

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow!

No i sobie polezalam... Dziecko mi sie obudzilo, ale 2 h pospala, wiec zle nie jest!
Do potem!

onanana - dzielna ta Twoja Majeczka, że tak bez problemów do żłobka chodzi :tak: Zdrówka dla niej, oby katarek szybko minął :tak:

Ssabrinaa - niefajnie z tym autem :sorry: Wydaje mi się, że powinna być gwarancja, nie może być tak, że tyle kasy wydaje się na naprawę, po dwóch tygodniach to się psuje i znowu trzeba kasę wywalać... Chyba, że tacy naciągacze, czego nie życzę.
Zdrówka dla Samiego :tak:

mary-beth - zdrowia dużo :tak: Niestety, sezon na choroby w pełni...

mycha - no jak się dobrze upchniemy to i jeszcze trochę placu dla dzieci na zabawę zostanie :-D
Gratki dla Nadii :-) I dla męża też ogromne gratulacje i trzymam kciuki &&& :tak:

A Malucisko od 15 minut gdzieś jedzie :-D Przemieszcza się po całym pokoju i robi "brrrrrrruuuuuu brrrrrrrruuuuu"... Byle za daleko nie odjechał :rofl2:

I napiszę Wam, że moja córcia już zaczyna kombinować... Rano mówi do mnie, że źle się czuje i żebym jej zmierzyła gorączkę. Zmierzyłam - 36,5. A ona na to:
-Łeee, myślałam, że mi się upiecze i nie będę musiała iść do szkoły :szok:

Dzień dobry kochane!
mycha- gratkii! Szybko mężonowi poszło! kiedy mój brat zadawal do Policji ( chyba z 5 lat temu) wszytsko szło ekspresowo a teraz się słyszy , że tzeba tyle czekać , a tu proszę ;) Trzymam oczywiście kciukasy&&&&&&. Mój D. też mysli o Policji, to jednak budżetówka pewna rpbota i późneij emeyrtura, a co z ZUSEM bedzie to nic nie wiadomo... A powiedz mi ,cwiczyl gdzies na sali, czy z marszu przeszedl? Bo pytania do testu wiedzy to wiem , że są oficjalnie teraz na stronce podane, jak moj brachol zdawal to trzeba bylo cichaczem zalatawiac odpowiedzi ;)
Ankusch - wiem co masz na myśli, mój Polish ostatnio przeszedł sam siebie, a do dłuższego czasu śpi tragicznie w nocy!!

onanana - zdrówka dla kukuni! Aż miło czytać, że tak fajnie WAsze dzidzi się w żłobku zaaklimatyzowało!
Obiad zrobilam, pola teraz wstała, zjemy i idziemy na zakupyi jakiś spacerek :)

PS onanana odzyskalam aparat zrzucilam foty, wysylalam juz do angie, jak znajde chwile to wrzuce na zamkn.

gola wszystkie ćwiczenia ze sprawnościówki są w internecie,pełno na youtubie :tak:
mój D mówi że taką przesiewkę robią że masakra, normalnie wybierają sobie kto im się podoba kto nie :/ chłopak dobrze zrobił przewrót a powiedzieli mu że gdzies tam dotknął palcem materaca i go uwalili :/ lasek było z 25 i tylko jedna przeszła.... taka pindziunia,dwa razy poprawiała cały ten tor (gdzie niby nie ma poprawek :/) i ją przepuścili, no ale wiadomo po co im taka dziunia tam :-p

Mycha- masz rację! Teraz jest full ludu wszyscy chcą do 2012 się dostać , bo potem nowe zasady! 10 lat dłużej się bę∂zie robiło, a co do lasek, to brat mówi to samo - tzn nie wszystkie takie są, ale jak się taka dostanei , a po szkoółće od razu trafia na stanowisko odpowiednie, to wiadomo co i jak ... Jeszcze raz gratki dla Twojego!! :)

Pola zjadła, tera zja jem (i piszę do Was ;) i idziemy u , u nas słoneczko i ciepełko :)

Jestem :-)
Dziś u nas już lepiej młoda poszla wczoraj spać o 20 i wstała o losie 5.30 poszalala i o 7.30 znowu zasneła na 2h i teraz od 13 śpi uff ale luz :-)Byliśmy chwile rano u teściów teraz mój w pracy a ja siedzę za sprzątanie muszę się wziąść ale nie chce mi się ..
anek jak ja cie dobrze rozumię z wczorajszymi fochami lasek;-);-)
mycha dużo zdrówka dla waszej rodzinki;-)i dla starego gratki.
onanana aż się wzruszyłąm jak napisałaś że ciocia wzieła i Maja zrobiła ci papap
gola co na obiad serwowałaś Polish i rodzince???
potworek ja ja dokładnie pamiętam te czasy ze sciemamy aby do szkoły nei iść:-D:-D
mary zdrowiej kochana u nas wirus juz był...sama sie wyleczyłąm i starego naszczęscie Martys nie podłapała.
Ssabrina nocka u nas w miarę raz wstała kolo 2 i rano o 5.30.Ciekawe czemu tak często Samik ci się budzi masakra tak wstawac moja czasem ma takei noce..

Dziewczyny pisalam na watku o bilansie.. ale powtorze tutaj bo wiecej was zaglada...

dzis po wizycie u lekarza Kubus na 10 miesiaczek ma
waga 8300g\
wzrost 74cm

Jest tu ktos jeszcze drobniejszy? :-D

Nie mam czym sie martwic lekarka stwierdzila ze taka jego uroda, ale jak czytam o bilansie waszych dzieci to ufff daleko w tyle jestesmy.
Maćko byl jednak pulchniutki w tym okresie ;) i mial juz 10kg :-D

ankusch - fajnie, że już lepsza nocka, chociaż ta 5:30 :baffled: Tyle dobrego, że później dospała ;-)
U nas też się poprawiło i UWAGA! - Malut po raz pierwszy od kilku miesięcy spał pod kołderką :szok: Chyba dupcia mu marznie już :-D

nimfii - szczuplutki Kubuś jest, ale może taka jego uroda :tak: Poza tym na zdjęciach nie wygląda na chudzielca ani malutki nie jest także na pewno nie masz się czym przejmować ;-)

A wiecie co? U nas w przychodni nie mierzą w ogóle takich maluchów :no: Tylko ważą. Raz chciałam, żeby mi Maluta zmierzyła lekarka,to mi powiedziała, że u takiego dziecka pomiar i tak jest niewiarygodny i mierzy się dopiero na bilansie dwulatka, zwłaszcza jeśli rozwija się prawidłowo i widać, że rośnie :sorry: Także ja tylko po ciuchach wiem, że moje dziecko pędzi ze wzrostem ;-)
A moja Oliwka też była klucha w porównaniu do Matiego. Każde dziecko jest inne :tak:

No i jeszcze Oliwka... W zeszłym tygodniu zgubiła śniadaniówkę, która po 3 dniach cudownie się odnalazła, jakaś dziewczynka przyniosła (nie wiem, czy specjalnie zabrała, czy przez przypadek...). Dzisiaj moje genialne dziecko wróciło bez kurteczki do domu... Naprawdę czekam, aż wróci bez tornistra, bo u niej wszystko jest możliwe :eek:

reklama
Hejka:)
Ankusch -zupka pieczarkowa ( znowu!;) a na drugie pyry i zrobiłam klopsiki z marchewką i pietruszką w sosie pomidorowym;) Pola jadła to i to, choć średnio zjadła teraz drugie danie.
potworek - jutro mam nadzieję weźmiecie kurtałę, ja to nawet na studiach wiecznie wszystko gubiłam, na pierwszym roku chyba z 5 parasolek ;) A u nas tak mierzą, że Pola po urodzeniu miała większy obwód brzuszka niż jak miała 3 m-ce;) hehe, podobnie ponoć ze wzrostem ;)
nimfii Pola waży ok 8700 - 8800, długa nie wiem ile, kochana a to na 10 m-cy dziecko powinno być na takim bilansie??

Do góry