reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niuniuna tesciowa jutro idzie do szpitala juz na 3 z rzedu chemie. Jest o tym dobrze ze dzieki niej zmniejszyla sie ilosc jednostek nowotworowych z 6tysiecy na 1 tysiac. Wiec cos sie rusza.... Wlosy jej wypadly, no i jest slaba. Przed nia na pewno jeszcze kilka chemi nie wiem iel dokladnie.
BTW widzialam fotki z chrzcin na FB. mialas ladna mala ksiezniczke ;)

reklama
hej kochane!
my wczoraj byliśmy ze starym w kinie (ostatnio byliśmy razem na Avatarze...). byliśmy na "Jesteś Bogiem". Polecam. Jestem zachwycona grą głównego bohatera. W ogóle to ekipa ode mnie z miasta, tzn nie wszyscy. A muzyka PFK to moja młodość:-D Może nie byłam mega fanką ale teksty kojarzę a w tamtych czasach u nas wszędzie to leciało bo kolesie z miasta:-)

Co do spotkania to ja naprawdę bardzo chętnie ale dziewczyny musimy wymyslec miejsce dogodne dla wszystkich. Bo wiecie że nam z południa na północ daleko i odwrotnie, a jechać 500 km żeby posiedzieć dwa dni i wracać średnio sie kalkuluje:tak: temat musimy poruszyć myślę w okolicach marca, chyba że w planach urlopu musicie się wcześniej okreslać.

Mary to super że okularki pomagają oby na następnej wizycie wszystko już było ok. no i fajnie że pediatra Wam się zmieni obyś była z niej bardziej zadowolona :tak:

zdjęcia są w grupie zamkniętej do której nie wszyscy mają dostęp zaproszenia do tej grupy wysyła Ssabrina:tak:

Niunia ślicznie wyglądałyście :tak:

Hej babeczki :-)
U nas nocka jak dla mnie rewelka dzisiaj byla mimo ze wstawalam 3 razy i butla o 5 ale pospalismy do 8 za to :szok::-D bylam w szoku jak zerknelam na tele ktora godzina juz jest hehe,Sami dopiero poszedl na pierwsza drzemke wiec mam chwile dla siebie :-)
Co do zlotu to super ze juz cos planujecie moze i Ja sie zalapie na niego.
mary-beth super ze okularki pomagaja i ze sie obejdzie bez operacji oby tak dalej bylo ;-) a i fajnie zescie dzionek spedzili,super zescie mieli okazje pojsc na koncert i sie rozerwac ;-)
Gola wspolczuje kiepskiej nocki mam nadzieje ze to chwilowe jest u Polinki i znowu bedzie ladnie spala,super ze Poluni wrocil dobry humorek w dzien ;-)
Wszystkiego Najlepszego kochana z okazji 5 Rocznicy Slubu,duzo milosci i zrozumienia kochana oby kazdy nastepny dzien przyniosl Ci same szczesliwe dni tobie i Twojej rodzince ;-)
nimfii super ze nocka Ci sie udala i ze chlopaki dali Ci se pospac troszke dluzej ;-)
mirelkakochana no nie wiem czemu te zaproszenia do Ciebie nie dochodza musialo sie cos porabac jak Ci adminka polaczyla te 2 konta,no nic moze sprobuje do niej napisac w Twojej sprawie i cos zaradzi,bede probowac ;-)

Milej niedzieli lasencje;-)

Hej dziewczyny fotki ze spotkania są super. Pokazałam Olusiowi laseczki i pytam się którą wybiera a On paluszkiem najechał na Polcie i zaczął piszczeć i się ślinić. Więc Gola jakby co to zięcia moge mieć dla Ciebie :))) hehhe.
Wczoraj poszedł spać o 20 i wytrzymał bez mleka do 6 i spaliśmy jeszcze do 8. O 24 miał małą przerwe na antybiotyk i picie, grzecznie wypił przytulił misia i poszedł spać.
Jestem mega wypoczęta tylko wiecie co nie dostałam @ poczekam kilka dni i test zrobie ale myśle że to nie dzidzia bo jak miałam płodne to akurat w szpitalu leżałam, więc pewnie znowu się kićka.

Co do spotkania to jestem za, pytałam mojego K. czy pojechałby to powiedział ze jak jakieś chłopy będą to On też pojedzie.

Obiadek już się robi chłopaki drzemają, a ja kawkę pije, później na 15 do kościółka i do znajomych na kawe, mają syna 6 miesięcy starszego od Olka, tylko że wyglądem Olo jest większy i bardziej kumaty. Czasem się zastanawiam czego Ci lekarze chcą od małego że niby gorzej sie rozwija itp , ja nie widzę różnicy miedzy nim a innymi dziećmi w tej chwili, może odpuszczą nam te rehabilitacje. Powiem wam że jak byłam teraz u pani neurolog to powiedziała że gdyby nie ja to mały by nie był taki rozwinięty (zostały nam do odwrażliwienia rączki i buźka), powiedziałam jej że każda mama by tak postąpiła , a ona na to że nie każda i opowiedziała mi o chłopcu gdzie mama tylko w opowiadaniach do Pani doktor ćwiczyła z synkiem a w rzeczywistości nic nie robiła, dopiero babcia chłopca zajeła się nim i powiedziała prawdę. Szkoda mi takich dzieciaczków.

Miłego dnia kobitki.

Gola Dużo miłości i zrozumienia w małżeństwie i oby kłopotki finansowe wam już tak nie dokuczały

Fantastycznie,ze spotkanie sie udalo. Pierwsze drogi przetarte, wiec na pewno bedzie latwiej kontynuowac nastepne.
Och jak zaluje,ze mnie z Wami nie bylo ale od cioci angie i ze zdjec troche sie dowiem:)
W srode dzwignelam wanienke i cos mi w krzyzu siadlo tak,ze od czwartku wieczora nie moglam chodzic, siedziec i czegokolwiek podniesc. To byl koszmar. W piatek na przeciwbólowych, w sobotę juz lepiej ale nadal niczego nie dzwigam. Na szczescie mój J zajmuje sie Filipem i nawet w nocy mi podaje go pod cycka a potem odklada.... Starosc nie radosc:>
40 letnia Babcia Mikado!!!!

Ostatnia edycja:
Hejka kochane:)
Nie było mnie cały dzień w domu, najpierw byłam u dzieciaków, potem szybko obiad i po obiedzie od razu pojechałam z moją mamą i Polą na zakupy do Tesco.
mirelko - nie za często, raz na jakiś czas wpadam z odwiedzinami, ale coraz mniej dzieciaczków ( i bardzo dobrze!) które były w placówce, gdy ja jeszcze nie poszłam na L4. Za to jest baaardzo wiele nowych dzieci!!

Dzięki kochane za życzenia!:)

onanana - super, że wypad do kina udany, a film fajny - u nas też chyba wszytskie chłopaki w LO słuchali Paktofoniki ;)

mirelko - ciekawe, która u nas pierwsza zaciąży. Trzymam kciuki za Helenkę i mary-beth :)

mary-beth - super
- same dobre wieśći i od okulisty i od pediatry :) Pamiętam, że sredni obyliście z obecnej zadowoleni, może nowy bę∂zie lepszy :)

Ssabrinkoo - super pospaliśćie!

Helenko
- dobre! :) Szkoda, że wczoraj Fifi Polish nie widział ( a raczej nie słyszał) bo by mu się odechciało takeij rozwrzeszczanej i humorzastej baby hehe. Ja tam mam nadzieję, że z tego braku @ jest jednak bobo!!!! Tego Wam kochana życzę!! :) Ty i Ssabrinaa dziś się wyspałyście :) Ja ofkoz nie :/

Mikado - ło matko , ale Cię bidulko połamało! Ostatnio pisałam, że też mi coś w krzyżu strzyknęło, ale szybko przeszło, wygrzewaj plecki, dobrze, że na chłopa możesz liczyć ! :)

Miłego wieczoru maminki:********

U nas nocka ok. Tylko moje dziecie coś z jedzeniem zaczyna szwankować:baffled: Tak jak nigdy problemów z tym nie miałam to teraz mam:confused2:Nie wiem co jej sie stało, ale je sporo mniej niz wcześniej i nie chce w ogóle kaszek ani deserków:szok: A wszystko zawsze tak pieknie zjadała. Obiadki jeszcze je, ale też mniej niż kiedyś. Dzis np. zjadła rano normalnie mleko 300ml, na II śnadanie pół bułki i pół banana, na obiad słoiczek 100g, na podwieczorek dwa srednie jabłka. Podejzewam, ze na kolację zje normalnie mleko. W zyciu tak mało nie jadła, nie wiem o co chodzi:no:

helenka no moja mała też tak niziutko leżała w brzuszku, ale ja miałam pessar od 18tc, wiec była bezpieczniejsza. I całe szczeście, bo gdyby nie on to bym urodziła w 26tc jak mi sie skurcze zaczęły.
Fajnie, ze dzis nocka była ok. A rehabilitantka miała rację. To na prawde Twoja zasługa, ze Olus jest taki sprawny i tak fajnie sie rozwija!!! To Ty chodzisz z nim do lekarza, na rehabilitację i cwiczysz w domu. I wierz mi - nie kazda matka by tak robiła!

Ssabrina super, ze nocka ok. A jak dzis katarek Samiego?

Mycha to fajnie, ze Ci sie praca podoba. Moja Natalka też tańczy jak tylko usłyszy muzykę. Super to wygląda:-)

Gola oj współczuje kiepskiej nocki! Ale dobrze, ze Polcia dzis w lepszym humorze. Za dzis to mi dziecko podmienili;-)

nimfii super, ze sie wyspałas. Gratulacje dla Maciusia!

mary-beth to fajnie, ze u okulisty wszystko dobrze. Mam nadzieję, ze uda sie uniknać operacji. A mozesz mi powiedziec czemu Mia nosi okularki, bo gdzieś mi chyba umkneło?:zawstydzona/y:
No i bardzo dobrze, ze dostaliscie skierowanie do alergologa. Z alergią nie ma co chodzic do pediatry. Życzę szybkiej i udanej wizyty.

onanana fajnie, ze poszliscie sobie do kina:-)

reklama
Dziewczynki -gratuluje i zazdroszcze fajowego spotkania. DObra ciocia Onanana ,ze uratowala sytuacje i ladnie ugoscila kolezaneczki. Wszystkie dzieci sliczne.
niuniunia -super fotki ze Chrztu. Obie slicznie wygladalyscie.
Margana -naprawi sie dziecko- U mnie tak bylo ,ze wszystko bylo beee ,a teraz wszystko jest super dobre i moge jesc cale michy. U mnie niejedzenie trwalo jakies 10 dni. Oli juz glownie je dorosle jedzenie. Choc zgadza sie na delikatnie posolone sloiczki.
Mikada
Mikado
- bidulka. Masaz pozadny mocno ci sie nalezy. Profesionalny
Mary -Beth -oblukalam sobiie twojego FB. Fajnego masz pana. To norweg? Napisz jak tam sie znalazlas. Faktycznie norweski to prawie szwedzki. Wszystko rozumiem co piszesz. Co to z oczkami Mii ,zo okularki ma?

U nas zauwazylam dzis trzeci zab. Gorna dwojka. Jedynek nie ma. Przechodzimy zupelnie bezbolesnie. Na szczescie. Uciekam film ogladac.
Sciski

Do góry