reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny, skończyło się faktycznie na płaczu i to krótkim, aczkolwiek intensywnym. Z tym, że nie dał sobie zajrzeć do buziolka, więc nie wiem, jak to wygląda.

Gola, jak ja sobie przypomnę nasze praktyki na reso... Na II roku były dwie, jedna miała być w domu dziecka - wiesz co mi powiedzieli w DD? Że oni mi papiery podpiszą, ale kręcących się studentów nie tolerują u siebie :sorry2: W zakładzie karnym mogłam się kręcić tylko i wyłącznie ze względu na dobrą znajomość wicedyrektora tego ZK :dry: Poza tym miałam wtedy okres w moim życiu, że pracowałam w więziennej kantynie więc i czasem sobie pogadałam z więźniami, jeden nawet zgodził się opowiedzieć mi swoją historię (mimo strażnika w pobliżu, miałam stracha, bo koleś siedział za zabójstwo, 25 lat dostał, wtedy już był po 23 odsiadki). I to jest pewne - takie coś daje dużo, dużo więcej niż książki. A rewelacją by było na takim kierunku owszem, najpierw teoria, ale też częste wizyty w różnych placówkach, nie tylko w celu podpisania papierów :sorry:
A w ogóle to w ZK mogłabym pracować, tylko wiecie co? Więźniów może bym się tak nie bała, ale klawiszy na pewno... W tym ZK co ja miałam przyjemność bywać - to klawisze byli gorsi niż skazani...

Anek...​ tulasy przesyłam...

reklama
Anek przytulam mocno!!! Niech że ten chłop się zdecyduje czego chce!!! Nie wiem o co Wam poszło, mogę sie domyślać ale jesteś rozsądną babka i jestem pewna że sobie zasłużył, ale ku**a czy te chłopy nie mogłyby być mądrzejsze?? Czy to taki problem myśleć nie tylko o sobie??? Trzymaj się kochana, pamiętaj ze do nas tu możesz pisać zawsze!!

ANEK kochana widzisz kazda sytuacja niesie za soba jakies pozytywne strony. Jesli sie nie dogadywaliscie moze tak jest lepiej ze mieszkacie same. Podejrzewam ze tym razem chlop wyskoczyl z jakas "ekstra" niespodzianka. 3maj sie!

Dziewczyny polecacie jakis kreem do buzki dla maluszkow na zime?

Ostatnio uzywalam chyba tego z Nivea na kazda pogode. Ale szukam czegos co by mialo przyjemniejsza konsystencje. Moj starszy nie znosi tlustych kremow. :-(
Moze z Babydreak ktros probowal. Ponoc maja dobry sklad?

Dzień dobry.
Anek - kochana, przykro mi:( Przytulam najmocniej!! Nie wiem co się stało, ale na pewno będzie dobrze! Czasem trzeba podejmować decyjzę cholernie trudne, nie tylko dla nas... Między mną , a moim też kiepsko:( Badź silna, choć wiem - że sobie powtarzasz, ile można? Ale będzie dobrze kochana

potworek, nimfii - macie rację. A co do ZK, to byłam tylko w Lublińcu dla kobiet i w areszcie w Kato - tam powiedzieli, że nie ma najmniejszych szans na pracę . O ZK przestałam myśleć już na 4 roku, ale marzyła misię Policja, mam brata który pracuje w K-cach w Policji i ciągle mi odradzał, że to nie dla kobiet - ma pewno rację. Dziś żałuję, że nie przystąpiłam do testów (przygotowywałam się na sali prawie 2 m-ce), ale załapałąm się do DD i tak zostałam...
nimfii - a nie myślałaś o studium farmaceutycznym?? Technik farmacji na dzień dobry zarabia ok 1800 -2 tyś, czasem widzę ogłoszenia w gazetach i na necie, że potrzebują - na pewno częściej niż nauczycieli przedszkola, czy kogoś po reso...Żałuję, że nie zrobiłam, choć ja noga z chemii byłam, to pewno nie dla mnie...
Helenko - kurcze, szkoda, że malutki chory - zdrówka! Slimaczek ZAJEBISTYYY i za jaką kaskę, czemu u nas nie ma takich rzeczy, a w szmateksie tylko same maskotki:/

U mnie dzień się super zaczął, nocka spokojna jak nigdy i jedno karmienie o 4:30 !!!!!!! Wyciągłam z szafy kurtki zimowe, takie lżejsze , żeby uprać i kurde kochane w swojej znalazłam 130 zyla w kieszeni!!!! W przypływie radośći, zaczęłam szukać i znalzłam w torebce jeszcze 50 zł!!! Nie ma portfeal - tzn mam , ale pożyczyłam mamie, bo jej się popsuł, ale się cieszę!

potworek gola ja na poczatku pomyslalam ze jestescie po resocjalizacji w pedagogice - tak jak moja kolezanka. Ale skoro piszecie o wiezieniach i takie to chyba jednak ta resocjalizacja tez dla starszych? ;-)
Moja kolezanka skonczyla pedagogike ze specjalizacja w resocjalizacji. Chciala zajmowac sie trudna mlodzierza czy dziecmi z problemami. ale nawet w wielkim miescie Krakowie okazuje sie to nie realne! Tak jak piszecie duzo studetow konczy co roku studia w tym kierunku. Dlatego ona cos pomyslala o tym aby zrobic podyplomowke z wczesnoszkolnej czy przedszkolnej edukacji i otwierzyc jakis Klub Mlucha ale na to tez trzeba miec kase

gola na rachunkowosci mialam kolezanke co juz skonczyla technika farmacji :) W zasadzie to jest najzwyklejsza praca w aptece. Myslalam o tym przez chwile ale wiesz... tak naprawde na technika farmacji musisz miec opanowama ta sama wiedze co magister farmacji... A roznica potem tylko taka ze technik farmacji w aptece zarabia duzo mniej niz magister farmacji -za ta sama prace, tylko tytul przez nazwiskiem jest inny :eek: Dlatego wlasnie ta kolezank poszla na rachunkowosc, bo stwierdzila ze nie chce do konca zycia pracowac w aptece. Ja chyba tez bym nie chciala.

Pomysl mam taki aby pracowac z ludzmi, w jakiejs grupie, albo pomagajac innym. cos na ksztalt zwyklej pracy biurowej tez byloby okej. Tylko w sumie nie mam sie co spieszyc ze zmian apracy z obecnej bo na razie mam umowe na 1/2 etatu i sama moge decydowac o wlasnym grafiku pracy. wiec przy maluchcac to jest dobra opcja tylko kaski bardzo malo.... Lepsze niz nic...
Kilka dni temu maz wyskoczyl z zabawnym tekstem - zebym po wychowawczym zmienila prace zeby zarabiac wiecej. :-) Hehe tylko ze on ma na mysli zarobki rzedu co najmniej 1500zl a zeby tyle zarobic trzeba pracowac od rana do nocy - takie realia. To zapytalam se go co bedzie wtedy z dziecmi jak i on i ja bedziemy oracowac od rana do nocy :sorry: Jeden tekst tez mial fajny... Ze jak chlopaki pojda do 1 klasy sP to juz beda sami wracac do domu ze szkoly :rofl2: To sie go zapytalam - jak szesciolatek? Bo przeciez nas obejmie juz szkola w wieku 6 lat, a pamietam ze mnie prowadzali do szkoly rodzice jeszcze jak mialam 8 lat :rofl2: No a nawet jesli dziecko wrcic samo do domu to i tak nie wyobrazam sobie aby 8latka zostawic bez opieki w domu :eek:
chlopy to jednak maja inne spojrzenie na swiat :rofl2:

hej kochane!!
Ankusch super że masz taką sasiadkę co Ci moze coś przy oakzji kupić! Ja teraz to nie mam nawet od kogo pożyczyć szklanki mąki;-)
Madzia moja Maja mi nie chce pić z tego Lovi 360..
Nimfii, potworek studia rzeczywiście kosztują. Teraz kurde wszyscy po studiach, takie czasy a specjalistów brakuje. ja miałam na szczęście refundowane przez pracodawcę, a jak robiłam (broniłam się rok temu) to nie miałam jeszcze dziecka. Tak to nie wiem czy bym sie zdecydowała. Praca, studia, dom to już było dużo a tu jeszcze dziecko..
Nimfii Gola dobrze pisze! Farmaceutka to jest to! Zarobki mają fajne a taki zawód zawsze będzie potrzebny. A Ty już masz kochana sporą wiedzę w tym temacie;-) A ta koleżanka po rachunkowosci znalazła pracę w zawodzie za fajną kasę?? Dzieci mojego brata od poczatku smigają same do szkoły. Na początku Emilka chodziła na świetlicę, jak miała ok 10 lat to już nie. Karol teraz sam wybiera się do szkoły i sam do niej idzie. Raz w tygodniu idą razem (Karol- 7l, i Emilka 11l). Po lekcjach Karol siedzi na świetlicy. także wszystko da się zorganizować:-D
Aneczka współczuję tego dłutowania. Życzę szybkiego gojenia się ran!!
Gola mój tata to mega silny typ. Wczoraj juz żartował że bez fajek mamy się u niego nie pokazywać... Mój D wczoraj do niego polazł i siedział ponad godzinę (ja tam 5 minut nie umiałam wysiedzieć). Pod tym względem mój mąż to ideał. Nie wiem czy lekarz mu całą prawde powiedział ale tata nie jest głupi i pewnie się domysla... Fajnie że kasę znalazłaś. zazdroszczę!! U mnie bieda jak nei wiem...mega ciężki miesiąc mamy:-(
helenka zdówka dla Olusia!!
pootworek obczailaś już czy sa jakieś straty w uzębieniu?? Biedny Malutek:-(

U nas wsjo ok. Maja dziś zapłakała w żłobku jak ja oddawałam w ręce "cioci". Ale była akurat taka którą najmniej lubię, więc może ona też. Wczoraj przyszedł fotelik dla Mai. Jechała dziś jak dama w nim:-D jestem super zadowolona!!
Biorę sie za robotę.
Miłego dnia!!

onanana- z takim podejściem i poczuciem humoru, tata da radę każdemu choróbsku!!! :) Fajnego masz męża, u nas kochana bida aż piszczy od czerwca:( Co z naszym spotkaniem?? Ja nie mam transportu, ale raczej coś zorganizuje, od bidy pojadę focusem. Fajnie miałaś ze studiami, ja też za free bo dzienne na Usiu, ale wszytskie dojazdy, xera, to wszystk okosztowała też przez te 5 lat, a podyplomowka juz niestety platna
nimfii - konczyłam pedagogikę, specjal: reso z profilaktyką społeczną, miał być dość szeroki wachlarz możliwości, jeśli chodzi o robotę, jak jest niestety każdy wie:(

U nas , pięknie, słonecznie, czeka mnie poczta i małe zakupy, drugie pranie się zrobiło, muszę wywiesić, na obiadzior naleśniki z serkiem homo :))

Hej maminki :-)
U nas nocka ok jedno karmienie i kilka pobudek a i wstalismy juz o 6:30 tzn Ja bo krasnal jeszcze dosypial u mnie w lozku tzn na mnie tak do 7:20 dostal butle i sie bawi w lozeczku a raczej juz pojekuje bo sie mu nudzi :-) Dzien szary,bury ,chlodny i deszczowy u nas dzisiaj :sorry: Maly wczoraj szalal jak nigdy spal 2x po 1,5h z drugiej drzemki wstal o 15:30 i szalal az do 21 ale szalal tak az do bolu laski,skakl,tanczyl,biegal dookoloa mebli i kanapy jak wariat a na koniec taki wymeczony i zdyszany bawil sie pileczkami :-) poszedl spac o 21:30 skad to dziecie ma tyle energii:confused2::laugh2:
Anek kochana bardzo Ci wspolczuje ze Ci sie tak posypalo z nowu,duzo sily Ci zycze oby ten chlop w koncu poszedl po rozum do glowy i zmadrzal.
Gola no to super ze sie extra kaska znalazla :-) Ja tez czasem znajduje u siebie w kieszeni jakies drobniaki :-)
helenka super slimaczek :-)
nimfii no te chlopy maja czasem pomysly i inny top myslenia niestety :-D
Ja zmykam lasencje bo mlody juz nie w lozeczku i lata mi po pokoju i zacyna mi kompa rozbrajac :-D
Milego dnia ;-)

Gola pisałam Ci sms odnośnie spotkani:-D U mnie dizs tez nalesniki ale z dżemem własnej roboty z brzoskwiń ufo (na zaprzyjaźnionym straganie babka mi kiedyś dała całą siatę, bo by jej nie wytrzymały pzrez weekend i nie nadawąły sie na spzredaż to dżemiku zrobiłam- trochę za słodki ale da się zjeść:-D).
ssabrina fajnie że nocka ok. Ciulato że pogoda u was do bani! U mnie zimnoooo ale słonecznie:-)

Filipkowamama do Angie tez już pisałam. jak ustalimy co i jak (tzn głównie od Angie zalezy wsjo) to dam Ci znać!!!!!

Dziewczyny kóra jeszcze ma ochotę na spotkanie??? Nie znamy jeszcze szczegółów poza tym że w Tychach!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny nocka okropna Oli płakał całą noc, wieczorem krzyczał że szok z K. pomogliśmy mu zrobić czopkiem kupkę twardą jak kamienie, od temperatury pewnie, później zasnął na troszkę ale wybudzał się co chwile, mam dziś oczy sine normalnie, narazie nie gorączkuje.

Jeśli chodzi o pracę ja jestem technikiem farmacji i nie ma już pracy na naszym rynku wyczerpała się przez nowe ustawy od stycznia. Technik jest tanią siłą roboczą ja pracuje 5 lat w zawodzie mam duże doświadczenie i super referencje od byłych pracodawców a mimo to nie moge znaleść pracy. Zawód ten daje cholerną odpowiedzialność i na Tobie wyżywają się wszyscy przeciwnicy NFZ że leki drogie bo apteka musi zarobić a guzik prawda ten nasz chory system to wszystko napędza.

Moja maruda stoi i kojcu i zawodzi piszczeniem a ja ogarniam dom i jak wstanie z drzemki to na kontrole idziemy. Dałam mu Nurofen co trochę przyśnie, bo jak starego głowa boli przy katarze to jego też napewno boli. Mój mały bidulek.

Jak sobie przypominam ze rok temu też była taka pogoda a ja leżałam na patologii ciąży i słuchałam ktg jak bije serduszko Olka jak się rusza, a teraz słysze jak piszczy z kojca :)

Anek trzymaj się Twoje i Zosi dobro jest najważniejsze.

Miłego dnia laseczki

Do góry