reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Pieluszkowe zapalenie skóry: Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom

Widze ze wiele maluszkow cierpi na problemy odparzeniowe wiec podrzucam link ktory moze conieco wyjasni lub komus pomoze. Pieluszkowe zapalenie skory niestety czesto spotyka dzieci miedzy 7 a 12 msc zycia - a wiec nasze listopadowe takze...

mycha ciesze sie ze mala juz zdrowa - my nadal chorujemy :(
Gratulacje za nowa prace! Super!

julianna ja tez musze biegac za chlopakami ;) Kuba lubi uciekac a najwiecej frajdy ma jak ucieka z gola pupcia przed pieluszka. Czasem tez jeszcze tesnknie za tym kiedy tylko lezal i sie parzyl ale jednoczesnie ciesze sie ze jeszcze przed nami daleko do buntu 2latka - to dopiero hard core :D

ankusch papiery skladasz w miejscu ZAMELDOWANIA. Ten sam adres masz w dowodzie? Czy ty i maz macie ten sam adres zameldowania? Tak jak becikowe :)
Sama nie wiem czy to sa kwoty brutto czy netto :p Bo u nas to i tak granica dalekkkaaaa jest. Ale wiesz jak bedziesz miala zaswiadczenie z Urzedu Skarbowego to mozecie z nim samym podejsc do Urzedu ds Socjalnych czy Mopsu (zalezy gdzie zalatwiacie zasilek) i poprosci czy moga wam wyliczyc kalkulacje czy przekraczacie kwote czy nie... Oni to wyliczaja albo z tego zaswiadczenia z US albo na postawie Pit 11 (przychod lub dochod wlasnie nie pamietam jakos tak ze dziela ta kwote zarobiona w ciagu roku na 12msc, a potem dziela ta kwote z 1 msc na liczbe osob w rodzinie)

Ostatnia edycja:
reklama
Nooo... I śpi mój mały Lucyfer. Normalnie chyba go przechrzczę na Belzebuba. " Belzi, nie jedz kwiatka!" "Bubuś, nie ruszaj psiej miski!"- no mówię Wam, bardziej pasuje niż " Oluś, nie wolno żuć kabla od laptopa!". Oluś brzmi jakbym miała kochane ( jest kochane, ale ...... ^^ ) , grzeczne ( jak śpi i o jeść nie woła ^^) dziecko, a nawet mój K. czasem łapie się za głowe i stwierdza " urodziłaś opętane dziecko".
Ja już nie wiem gdzie sobie dodatkowe oczy podoklejać :szok: Nauczył się poruszać pokrętłami od kuchenki gazowej i o pralki, w dodatku są na jego wysokości, więć spokojnie łapką tam dosięga, i co go wyniose z kuchni to minutę później znowu stoi na tych swoich pulpaśnych girkach w pełnym rozkroku i majstruje :angry: Ani naczyń umyć, ani oko podmalować ;P
A! NO i nauczył się na mnie wspinać, jak siedzę na podłodze. Łapie mnie za włosy, stawia mi nogę na kolanach i bęc- robi z mojego brzucha trampolinę- areobikto przy tym pikuś, mówie Wam, 10kg żywej wagi dycające po napiętych mięśniach brzucha. A i prysznic przyokazji fundnie, ślini się jak buldog na kość ostatnio ( górne dwójki już wyszły a on wciąż ma szał). Przed położeniem na obecną drzemkę stadardowo zmieniłam mu pieluchę. Efekt- zasikany tapczan, pościel, ja i Olek. Psu też się oberwało, biedna sunia leżała w polu rażenia. A chciałam się położyć na drzemkę, no niestety, płacę za wietrzenie pupki Olusiozaura.

Za dwa tygodnie zostanę z nim sama- mój ponoć wybiera się pracować do Berlina. Jak dobrze pójdzie załapiemy się na Kindergeld około 200 euro miesięcznie :) Oj, poratowało by to nas niesamowicie. Jednak muszę zrezygnować z dodatków w Polsce- i tak wielkie G**** dają- 67zł :wściekła/y: Szaleństwo, na waciki nie starcza.

STO LAT dla Kubusia, Alanka, Liwii i Olenki na 10 miesięcy :)!

Ostatnia edycja:
ankusch - ten próg dochodowy to jest netto :tak: No ale zawsze można zadzwonić do odpowiedniego urzędu i się upewnić :tak:

nimfii - ja Ci powiem, że bunt 2-latka w porównaniu z tym, co jest później to jest pikuś :-D Oliwia jak zaczęła od buntu 2-latka jak miała 1,5 roku, tak do tej pory ma bunt, z tym, że z roku na rok coraz gorszy, większy i bardziej denerwujący :cool2:

Już moje pyt.nie ważne.Zadzwoniłam sobie do mopsu tam gdzie jestem zameldowana i kazali w miejscu zamieszkania tylko muszę od nich papier załatwić że tam nic nie biorę.I jednak raczej dostaniemy bo to ma być 504zł netto a mój ma na umowie 1700zł brutto fajnie bo 400zł zawsze się przyda:-) Uhh tylko nie lubię tego latania po urzędach.
Myślałam że się nie załapiemy i już sobie dałam spokój a mąż przyniósł papiery i kazał mi załatwiać.
nimffi u nas dziwnie bo mąż i Martyna są zameldowani u teściów a ja u swoich rodziców tak głupio musimy to zmienić.:sorry2:
mycha gratuluję pracy ;-)
julianna ja moją na siedząco z rozkrokiem obrabiam a jak kupa to zagaduję i na leżąco.Już opanowałam na siedzącą..bo nie ma innej opcij;-)A kręcenie korków w kuchni to normalka i otwieranie szafek..nie lubię coś robić w kuchni jak mi młoda się plącze a mam małą wąska kuchnie .

Ostatnia edycja:
ankusch kurcze wiesz najlepiej zadzwon do najblizszego Wam urzedu albo podejdz i sie upewnij :p Zazwyczaj dziecko ma to samo zameldowanie co matka a matka sklada podanie a wtedy nie ma problemu. A tak to nie wiem czy wazne jest zameldowanie osoby skladajacej czy dziecka o.0

potworek no tak wlasnie wiem ze te "problemy" narastaja z wiekiem. Maciek tez zaczol bunt 2latka majac 1,5 roku ale w miare łagodnie to przeszedl. Teraz ma 3,5 lat to niby jest spokojnie, no ale i tak mam z nim przejscia :( Ma spokojny charakter, ale im dziecko starsze tym bardziej sie upiera przy swoim i ... nie ma przebacz o.0

julianna
wiesz ja przy starszym synu mialam non stop to "nie ruszaj tego, czy tamtego". ale rok temu podczas remontu zrobilismy tak aby mlodsze dziecko nie mialo dostepu do niebezpiecznych rzeczy no i tak jest w wiekszosci ;) Wiem ze krzywdy sobie nie zrobi tym co ma w zasiegu reki poki co....

Witajcie kochane!
Ja na szybciora z pracy.Juz pisze dziewczynom nt.niani-jestesmy z niej b.zadowoleni,fajna,ciepla kobietka,byla przedszkolanka i sama ma 4 dzieci.Spiewa mu fajne piosenki i radzi sobie z wszystkimi obowiazkami zwiazanymi z dzieckiem super.Wczoraj nawet poprasowala Artikowe ubranka.
Mycha gratki z powodu pracy!!
Julianna skad ja znam te pieluchowe zapasy,moj maz mowi na Artika Bestiak :-) Olus zdecydowanie kojarzy sie z grzecznym chlopcem.
Onanana mam nadzieje,ze Majunia szybko dojdzie do zdrowka!
Helenko super,ze juz w domku!Dobrze,ze planujecie kolrjnego bobika,skoro mozesz juz niedlugo miec problemy z jajnikami.
Mary u nas taka pogoda byla w pt.umieralam i chyba tez wypilam 2 kawy.jak dupcia Mii?
Potworek,mam nadzieje,ze sprzet da sie zreanimowac
ok dziewczyny,spadam,bo obowiazki wzywaja.
Ja wczoraj poklocilam sie z J.bo cisnie mnie o dodatkowa robote,juz pravuje w srofy na 2 godz.dodatkowo,ale uwaza,ze moze i dam rade wiecej,bo trzeba podratowac nasze finanse przed pojawieniem sie kolejnego bobika..sam w sumie zapieprza jak dziki.Ojjj..

nimffi o kurczę no ciekawe..jutro pojdę te papiery złożyć to się dowiem.
A po te rodzinne i ten dodatek co miesiąc chodzicie czy wam na konto przelew robia??

ankusch - to fajnie, że się łapiecie :-)

nimfii - no a moja Oliwka to jak ja to mówię adhd :-D No i podejrzewam, że na jej zachowanie wpływ miał też rozwód, bo mimo wszystko, choćbym na głowie stawała, to i tak się to na niej jakoś odbiło :sorry2:

Angun - super, że niania taka fajna :tak:

A mnie 18 października czeka sprawa w sądzie... A wcześniej zapewne mega awantura ze strony eksa...

reklama
Angun - dupcia duzo lepiej, dziekuje! Ale serio: wiecej sie tu od Was dowiaduje niz od tego babsztyla! Dla mnie ta baba jest OK, nie mam co narzekac. Ale ona nie ma pojecia nt. pediatrii, a troche chyba powinna miec, skoro jest lekarzem rodzinnym... Tu jest inny system, do pediatry sie ot tak sobie nie chodzi... Ehhh! Dobrze, ze mam Was! Super, ze niania taka fajna!

I dziewczynki, bardzo bardzo Wam dziekuje za wszystkie rady i cieple slowa!!! Bez Was zginelabym! :-*

Do góry