reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mirelko nie mogę znaleźć, bo nie mam tego już w kupionych bo to bylo z 2 m-ce temu, ale zrobię Ci foto, a butki u nas w mieśćie w zwykłym obuwniczym, nie są ocieplane, skórka w środku i na zewnątrz, na Allegro też są butki tej firmy , ale mają drożej, firma EMEL. Najlepiej butki kupować z dzieckiem, żeby przymierzyć...
Poszukam tej kurteczki jeszcze w innym rozmiarze , żeby Ci pokazać

reklama
Angun w sprawie Macka to dla mnie teraz iskierka nadziei jest Kubus, ze moze starszy nabierze przyklad z mlodszego ;-) juz teraz mowie mu np jak nie chce skonczyc jesc jogurt ze dam go Kubusiowi to sie bierze za jedzenie. A dzis jak wychodzilam do sklepu to tez go zmotywowalo i mowil ze on chce zdazyc zjesc kolacje nim ja wyjde :-D

Ej ale mnie te zeby zaskoczyly :-( kiepsko sie przez nie czuje a wiem ze to dlugo potrwa bo jakis czas temu 8ki mi poszly po drugiej stronie i jeszcze nie wyszly cale. Mam na nie malo miejsca i mysle ze niebawem przyjdzie czas na rwanie jednej 7ki co juz ledwo sie trzyma

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Poczytywałam inne fora nt.bucików, polecają Elefanten (marka Deichmann), Ecco i Geox (drogie) oraz tańsze Befado. Ja przypominam sobie, że ważne jest, by buciki miały giętką podeszwę (trzeba test zrobić i powyginać go sobie) a z tym usztywnianym zapiętkiem to rzeczywiście zdania są podzielone.
OO Nimfii, iskierka nadziei jest!
Gola mogę napisać, ale pewnie i tak nazwiska nie skojarzysz :-)
Mirelka dzięki, Mały narazie śpi a potem zobaczymy :confused:

Ej jak chodzi o temat bucikowy to ja dla Macka na poczatek kupowalam miekkie pantofelki jak do przedszkola za 15zl w Lidlu. Rewelacja! Pierwsze buty na pole jako ze byla zima to byly kozaki mieciutkie z ociepleniem. Teraz dla Kuby podostawalam w spadku trzewiki Clarksa oraz kozaki Geox. Ale jak dla mnie te buty w niczym nie sa lepsze ;-) sama bym ich nie kupila bo za drogie, a buty niemowlakowi zmienia sie co 3msc nieraz :-(

Witam dziewczynki!

Wybaczcie, ze mnie tyle nie bylo, mialam pewien projekt do zrobienia, bardzo wazny dla mnie i pochlanial on mnostwo czasu. Juz wyslany, wiec teraz wracam do Was! ;-)

Widze, ze temat bucikow - ja zastanawiam sie nad tym, jakie pierwsze kupic dla Mii, bo juz zaczela wstawac jakis czas temu, wiec pewnie za jakis czas pomaszeruje... :happy: Do Ecco i Geox mm dostep, wiec chyba kupie takie, skoro polecacie. ;-)

Angun - jak sie nowa niania sprawuje?

Sabrinka - jak sie ma Sami? Doczytalam, ze sie pochorowal, bidulek! Zdroweczka!!!

Angie - jak Kingusia sie miewa?

Zaraz doczytam reszte. A tymczasem milego dnia!
My w ogole dzis zmykamy do domku letniskowego rodziny mojego M., wiec jesli nie wlece dzis, to na pewno jutro!

Buziaki dla wszystkich! ;-)

Ostatnia edycja:
hejka:)
U nas pospzrątane , mloda spi juz prawie 2 godzine.
nimfii - ja tez dostalam papucki od kolezanki dla Polci, wlasnie takei wiazane miekkie, a drugie kupilam zapinane tez takie -buciko - papucki. Te to prezent od moich rodzicow, nawet do Czech musialam z nimi jechac, bo sobie ubzdurali, z ekupia jej z cielecej skorki, takie jak my z bratem mielismy w dziecinstwie. A na zime, lepsze rzepy czy wiazane, albo zameczek z boku??
Angun - ja te papuski mam właśnie z Befado 37 zł dałam, piętusia super usztywniona, a podeszwa mieciutka, tak samo w tym skorkowych trzewiczkach - w nich jeszcze jest mieksza podeszzwa, bylam w Bartku ale ceny kosmosss!!!
mary-beth - hejka:*

Gola wiesz ja ogolnie nie lubie wiazanych butow dla dziecka. Zwlaszcza malucha co stawia pierwsze kroki moze latwo sie potknac o sznurowki. Mialam raz zapinane na zamek z boku kozaki dla Macka ale okazalo sie ze sa za waskie nie nie mogl wcisnac nogi przez ten zamek w cholewce. Dlatego ja stawiam zawsze na rzepy z jezyczkiem jesli to mozliwe ;-) polbuciki Clarksa mam wlasnie zapinane na rzep i kozaki Geox takze.

Kuba przechodzi pierwsze w zyciu przeziembienie. Kaszel mu sie nasilil wiec poszlismy do lekarza. Na FB pisalam jak to niemilo potraktowala nas lekarka z pogotowia. To juz 3 raz uslyszalam od niej ze przychodze z niczym. Bo co to jest kaszel u 9msc dziecka. Przeciez powinnam sama wiedziec jak go leczyc :p biedny Kubulek nie moze spac spokojnie bo mu ciagle do plucek splywa wydzielina, budzi die z placzem. Bardzo pomaga nam sam zapach olejku eukaliptusowego. Nie podejrzewalam ze bedzie tak skuteczny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej maminki :-)
U nas nocka kiepska bylam rano niewyspana jak nic mlody sie bardzo czesto budzil i wstawalam do niego co 1h ledwo co oczy zmruzylam on juz zaczynal plakac albo sie dusisc :-( kaszle troche w dzien w nocy duzo wiecej bo lezy i to mu chyba gdzies tam stoi i go meczy,kaszel ma mokry,staram sie go ukladac jak spi na brzuchu ale jakos zaraz sie przekreca na boczki albo sie przebudza,goraczki na szczescie juz nie ma jedynie ten kaszel i lejacy sie nos ehh bylam teraz z nim na polu bo chcialam kupic jakis syrop na ten kaszel apteki zamkniete a w innych sklepach kolo mnie mieli jedynie na suchy kaszel wiec dupa i nie kupilam nic :-( do miasta z nim nie chce jechac nie chce ryzykowac zwlaszcza teraz jak moze wszystko latwiej zlapac jesli bedzie tak dalej kaszlal to w poniedzialek do lekarza bede probowala sie z nim dostac co by go osluchali.No a najlepsze jest to ze jestem z nim sama od wczoraj bo tatus musial jechac oczywiscie do tych znajomych naszych pozamykac sprawy papierkowe zwiazane z samochodem no jakas porazka normalnie bo chocbym chciala chociaz wyskoczyc na miasto sama i cos kupic bo sa tam apteki 24h to nawet nie mam go z kim zostawic:-:)-:)no: normalnie czuje sie taka bezsilna dziewczyny az mi sie ryczec chce z tej bezradnosci :no::-(A co do psikania czy wyciagania tych gilkow to Sami sie jakos przyzwyczail do tego i juz normalnie mi pozwala bez placzu,kochane to moje dziecie jest nawet czasem sie usmiechnie przy tym.
Jedyny plus tego wwszystkiego to taki ze widac juz tego zeba teraz tylko trzeba czekac az sie przebija ta jedynka.
Gola dzieki kochana za linki zakupie sobie na przyszlosc jakies takie masci i syrypoy dla mlodego zeby bylo a teraz jakos musze se radzic z tym co mam no a kaszel to on ma mokry wiec chyba dobrze tzn lepiej niz mialby byc suchy?? a wapno czy wit.C to malemu podaje od 2 miesiecy zestaw 16 witamin i tam jest wit.C wiec nie bede jeszcze osobno jakis mu podawac zeby nie zaszkodzic mu.Buciki Polunia ma super,sliczne sa :-)
Julianna gratuluje zabkow !!! szalejecie z nimi ;-) no i wspolczuje ze tak ciezko to Olus przechodzi :(
Angun wspolczuje kiepskich nocek zwlaszcza ze Ty jeszcze do pracy lazisz wiec jakos funkcjonowac musisz w dzien oj mam nadzieje ze Arturkowi szybko wyleza te zebole i maly bedzie lepiej juz sypiac.
mary-beth no i taka postawa mi sie podoba ;-) nie ma co se dupy zawracac jakimis babami chca poczytac co piszesz a niech se czytaja az sie im znudzi ;-)
nimfii duzo zdrowka dla Kubusia !!!

Zmykam dziewczyny bo moj krasnal juz mnie wola ;-)

reklama
Kochane,musze sie wam pochwalic,ze zostane ciocia!!!! Moj brat z bratowa oczekuja pierwszego dziecka,to juz 14 tydz.!!!Strasznie sie ciesze,tym bardziej,ze brat ma 33 lata a bratowa jeszcze starsza (38). Oby wszystko bylo w porzadku i w lutym urodzil sie zdrowy dzidzius!

Do góry