reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kobitki, ja znowu w szpitalu tylko tym razem z mojego powodu. Od prawie dwóch tygodni bardzo źle się czułam ledwo chodziłam osłabiona bóle głowy zawroty i zaburzenia widzenia, pojechałam z chłopem moim na SOR i powiedzieli że to zaburzenia hormonalne no i leżę sobie od tygodnia na endokrynologii, Oli wywieziony do babci a ja leżę i rycze już za nim mam nadzieję że po niedzieli mnie wypuszczą jak będą wyniki badań, narazie wiem ze testosteron mam wysoki i prolaktynę no i poziom cukru i bardzo wysoką insulinę. Ahh szkoda gadać. Miałam już kiedyś problemy nim zaszłam w ciąże z Olkiem ale nie aż takie. Tak się źle czuje że nawet nie mam siły chodzić a moje dziecie potrzebuje sprawnej mamy. Jak dzwonię do mamy i słyszę małego jak woła mamamamam to az ryczeć mi się chce. Mam doła strasznego.

reklama
Dobry wieczór kochane
nimfii - właśnie zauważyłam, że sporo maluszków zimą nosi butki na rzepy:)
Ssabrinaa - jak jest suchy kaszel to zawsze się dąży do tego, żeby przeszedł w mokry i zaczął się odrywać, także możesz malutkiego oklepywać - pomaga przy mokrym kaszlu:tak: Echh, domyślam się jaka musiałaś być sfrustrowana, wiem, że bardzo brakuje Ci rodziny, zwłaszcza w takich sytuacjach, gdy Twojego męza nie ma. Nie martw się za chwilkę katar bę∂zie gęstszy i kaszel przejdzie, nie ma temp więc już lepiej, ale dobrze, że na pocz. się pojawił - organizm sam zwalczał infekcję! Przesyłam Ci koachana uściski i buziary od nas:******* Jutro będzie lepiej - jak mawiają Amerykańce:):tak::tak:
Helenko - biedna jesteś :-( Współczuję kochana, wiem jak musisz tęsknić za malutkim, bo sama bym tęskniła baaaaaaardzooo, nawet sobie nie wyobrażam... Małemu na pewno dobrze u babci i ma najlepszą opiekę, pomyśl ,że przynajmniej bę∂ziesz wiedzieć co Ci jest i poczujesz się lepiej. Trzymam kciuki za poprawę wyników, mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko Cię wypiszą

Byłyśmy z Polcią u mojej koleżanki Ani (z mojego osiedla ma Misia miesiąc stareszego od Polci) Dzieciaki szalały, Potem padły i spały ( młoda ponad 1,5 godziny) ! Potem jadły i znowu szaleństwa! Polcia wstaje przy czym się da i robi pierwsze kroczki przy łóżeczku i wersalce. Idę pod prysznic i popatrzeć na TV, dobranoc kochane:*

helenka kurczę bardzo Ci współczuję :-( Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz i po weekendzie Ciebie wypuszczą. No i że podreperują Ci zdrówko przede wszystkim!:tak:Nawet sobie nie wyobrażam jak tęsknisz za Olim, ale pamiętaj, że dla niego też jest bardzo ważne Twoje zdrowie! 3maj się kochana!!!:**

Witam sie wieczornie :-)
U nas popoludnie bylo w miare i wieczorek juz lepiej Sami juz byl taki bardziej zywszy i wiecej energii mial w sobie,juz sobie biegal jak zwykle i szalal kolo kanapy w salonie i w ogole,kaszle mniej a katar juz sie tak nie leje i jest juz gesciejszy niz byl na samym poczatku :tak: wiec mysle ze wszystko idzie ku dobremu.Malego na wieczor posmarowalam odrobinke Vic plecka i klatke,zrobilam mu tez inhalacje z rumianku i dalam mu sie napic tez troszke rumianku a i zrobilam mu syropu z cebuli o dziwo wypil kilka lyzeczek malych a potem butla i poszedl spac.Ja pije herbatke i powoli bede sie zbierac do spania bo jestem wykonczona lasencje :sorry2:
helenka wspolczuje Ci kochana problemow z hormonami no i wierze ze bardzo tesknisz za synusiem ale najwazniejsze ze jest z babcia i ma super opieke kochana a Ty jestes w dobrych rekach,podlecza Cie i wrocisz do swojego szkraba szybciutko ;-) zdrowka zycze.
Gola dzieki za mile slowa,jestes kochana :-) :* no to mialyscie udany dzionek a Polunia pewnie wyszalala sie jak nigdy ze swoja rowiesniczka :tak:

Milej nocki kochane ;-)

Hej dziewczynki

Helenko biedactwo ty moje tak mi cie szkoda naprawde... Olus napewno teskni za mamunia ale najwazniejsze by cie wyleczyli byscie mieli spokoj.

Ja ostatnio podupadlam. Zle sie czuje jestem przemeczona zaniedbana i mam brudno w domu bo nie mam kiedy posprzatac. Dzis mam w dodatku wielkiego dola. Buziole:-*

p.s. Wiki raczkuje:-) lata po podlodze jak y motorek

angun fajnie ze ci sie rodzina powiekszy :)

helenka wspolczuje... znam to kiepskie uczucie gdy jest sie daleko od swojego dziecka... Ja tak sie czulam gdt trafilam na porodowke w 2 ciazy a w domu czekal na mnie Maciek, kotry na dodatek tego samego dnia mial dość porzadne zderzenia z drzwiami, ogromnego siniaka na pol czola i wiedzialam ze mnie potrzebuje, a ja musialam nococwac na porodowce i potem te kolejne 2 dni po narodzinach Kuby w szpitalu.
Zdrowka zycze! Oby cie szybko wypuscili!

Helenko- wracaj szybko do zdrówka, może przyspieszą ci niektóre badania, żebyś wcześniej mogła wyjść do domku? Wiedzą, że masz szkraba w domu?
Ssabrinko jak noc? Sami już czuje się lepiej?
Niuniunia głowa do góry, każdy ma czasem doła.. ale fakt, jak się tyle pracuje, to ciężko się na czymś skupić porządnie. Komu jak komu, ale tobie należy się odpoczynek!
Gola super, że Polcia ma fajne towarzystwo! Ja się cieszę, bo Artik bedzie niedługo też miał z kim bawić na co dzień :-)
Nimfii jak Kubulek? wydobrzał już?

Miłej niedzieli mamuśki!

Angun wiesz Kuba dopiero wczoraj zaczol chorowac na calego bo wczesniej to tylko pokaslywal. Co prawda bez goraczki i ma pelno energi, ale teraz wlasnie kaszel go meczy wiecej,bo go odksztusza wiec dobrze bo wydzielina schodzi ;-) a przynajmniej w nocy dobrze mu sie spi bo mu kropie olejkiem eukaliptuspwym na pieluszke do lozeczka. Bardzo pomaga oddychac.

Witam się niedzielnie :tak::-)

u nas z oknem nie ciekawie jest zimno i pochmurno, Liwia nockę miła taką sobie, komary strasznie ją pogryzły aż 12 razy biedna całą buźkę ma pogryzioną, kładąc się wczoraj spać nie widziałam żadnego komara dziś rano zabiliśmy 8 dziadów:szok::wściekła/y: daję jej wapno co by szybciej się goiło:tak: obudzi się wypije mleczko i jedziemy do GH kupić buciki, :tak:

Helenka oj strasznie ci współczuję na pewno tęsknota za Olusiem jest ogromna ale kochana on ma dobrą opiekę, życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domciu, trzymaj się kochana
Angun gratulacje dla brata i bratowej, będzie dobrze i w lutym przywitacie nowego członka rodziny
Ssabrina biedny Sami się namęczy przez ten katarek ale dobrze że już lepiej się ma, zdrówka życzę, trzymaj się kochana
Nimfi Wszystkiego dobrego:)100lat:) a Tobie gdzie suwaczek się zapodział?
Niunia oby dobre samopoczucie szybko wróciło:tak:

Miłej niedzieli:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
Powróciłam z wakacji..."holenderskie karaiby" super i jak dla mnie rzecz ważna to nie było tłumów!!!

Tymek również był zadowolony, basen, morze,piasek i byl gwiazdą w hotelowych restauracjach itp.Usmiechał się i zaczepiał wszystkich i nawet zdjęcia sobie z nim robili
laugh.gif
...
Lot mimo iż długi(10h) moje dziecię zniosło świetnie, aż byłam miło zaskoczona.
Muszę się jeszcze pochwalić że już "mówi" pierwsze "słowo" ze zrozumieniem. Mówi "ka" na kota, który za oknem jest u nas kilka razy dziennie i jak wczoraj byliśmy w parku ze zwierzakami to na kangura, konia i owcę też mówił "ka".Czyli jets to określenie ogólne zwierząt
laugh.gif
...

helenka mam nadzieję że szybko wrócisz do domu i do zdrowia.
niuniunia głowa do góry!Ja w domu tez mam wiecznie bałagan-mimo że 2 dni wcześniej sprzątałam, mam męża strasznego bałaganiarza!!!
Sabrina dużo zdrowia dla Samiego!!!
Nimfi wszystkeigo naj naj...
mirelka mam nadzieję że walkę z komarami wygrasz i nie bedą się panoszyć w domu!

Do góry