reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola jak pogoda dziś pozwoli bo coś się pierniczy to pocykam fotki mam kilka robionych na początku wiosny ale wszystko takie maleńkie, wiesz ja się cieszę że mieszkam w domu z ogrodem ale jak by to było o połowę mniejsze to by było super dom ma ponad 300m, ogród 25a:szok: no i dużo musimy jeszcze zrobić, ogrodzenie, taras czymś wyłożyć i tak w kółko :rofl2:
Ankusch współczuję nocki kochana też mieliśmy takich parę, korzystajcie póki m ma wolne a wy już w tym foteliku następnym się wozicie bo my już tak Liwia lubi się wozić:tak:

ja gotuję wodę na pierogi sąsiadka przyniosła pyszne są bo wczoraj już jadłam takie swojskie ma rękę kobita do pierogów sam bym takich nie zrobiła kto chętny zapraszam jest ponad 1kg z mięskiem do tego cebulkę z boczkiem zapodam :tak:

Liwia już po drzemce idę jej owsiankę zrobić z świeżą naktarynką:tak:

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka w miare chociaz Ja to bardziej czuwalam niz spalam ale jestem wyspana.Sami mial wczoraj nadal goraczke 38,5 wiec na noc zapodalam mu Nurofen 2,5ml no i zbil goraczke ale tak sie upocil przy tym ze hej,w nocy pojawil sie jakis katar wodny i maly zaczal lekko kaszlec:-( wiec teraz to Ja juz nie wiem czy to jest od zebow czy jakies cholerstwo sie mu przyplatalo,Czesc nocki spal ze mna tzn na moim brzuchu i dosc ladnie w tedy spal bo jak go tylko odkladalam do lozeczka na plecy czy boczek to od razu sie dusil i kaszlal ehhh jadl w nocy 2 razy a o 5 juz musialam mu podac paracetamolu 2,5ml bo znowu byl rozpalony na maxa nawet mu nie mierzylam tempki zeby go nie meczyc juz zbytnio,spal ze mna dzisiaj az do 9,na razie goraczki brak ale z nosa cieknie,odciagam ile moge ale mlody nie bardzo mi pozwala na to i zazwyczaj ubeczy sie przy tym jak bobr potem na widok buteleczki z woda morska jest to samo ehh
Macie jakies sposoby na katar u takiego malucha??
Margana milego wypoczynku kochana !!! no i fajnie ze te nocki to tylko tak jednorazowo Natalcia miala.
margo witaj i super ze u was wszystko wporzadeczku ;-)
mirelko my to roczek bedziemy mieli bardzo skromny tylko my i moze wpadnie moj brat z dziewczyna...Sami sie juz wozi w tym foteliku nastepnym i uwielbia siedziec przodem do jazdy,wszystko tak oglada :-)
ankusch wspolczuje kiepskiej nocki,mam nadzieje ze to bylo jednorazowe i dzisiaj juz bedzie span Martynka jak aniolek i da sie wam wyspac ;-)

mirelka tak mamy następny ale ona długo w miejscu nie usiedzi i tak furę zabawników (zabowek)jej biorę :sorry2:nawet jak je to się wierci jak wiertarka..w sumie nie daleko pada jabłko od jabłoni <po mnie :-)tatuś spokojny,zresztą teściowa mówi ze z Szymkiem nie miała problemu wszystko mogła zrobić spał 3h curkiem w dzień do 3 rż ale mnie tym wkurza zawsze mnie wkurzała jak tak gadała a moja spała 0.30min teraz jest lepiej ;-) Ja odpowiadam nic dziwnego jak w becie leżały bez ruchu do 6mż :-Dzabawek tele kolorowych nie było i tak wysoko się nie nosiło tylko am,pielucha i siup do beta spać:-D

Kochana ja też ci zazdroszczę ogrodu :-)Ale w zimę to już średnio zazdroszczę odśnieżanie,palenie itp.

jak ja Wam zazdroszczę pogody, u nas od wczoraj popołudnia pada.a mam zamiar dziś z małą iść kupić jej buty.
mirelko my roczek będziemy robic w domu, taki skromny, dziadkowie, i męża bracia.bo moje rodzeństwo to akurat wchodzi w skład chrzestnych tzn. jeden brat a drugiego żona.a domu Ci zazdroszczę choć ja takiego dużego bym chyba jednak i tak nie chciała, zresztą moje 22 ary chce tak za dysponować, żeby było coś dla każdego:-D

a my jutro jedziemy na dżamprezkę, tj. roczek syna mega brata, a zarazem chrześniaka męża:tak:ale sobie trochę podjem:-D

Ssabrina tą brzydkę pogodę do nas przywiało niestety... Mam nadzieję że z Samim lepiej dziś!!
Gola to fajną mama miała teściową. Ja bym miała taką superową jakbym była z poprzednim chłopakiem (którego zresztą wczoraj spotkałam i kolana mi zmiękły...)
martttika tak jak laski piszą, mam nadzieję że z tym guzkiem szybko lekarka zadziała!!
filipkowamama, cocca, Gola, Angie widzę że jest nas trochę chetnych do spotkania. koniecznie tzreba coś zorganizaować. Gola chyba się juz nie chce ze mną spotkać wiedząc jak nadaję hehe
Gola Ty sie nalatasz!! Karmi ja wczoraj popijałam jak byłam na piwku z mamą i koleżąnką Agą:-D
mirelka moja juz tez różne roślinki podjada.... jak pierwszy raz zobaczyłam w jej buzi listek byłam przerażona!! Ty juz dziś tez na pełnych obrotach!! Super!! Kochana ja na te pierogi!! To ok 17 będę!!

margo super że się odezwałas!! zaglądnij do ans częściej!! Wiem że pogodzenie wszystkiego z pracą to nie lada wyczyn:tak:
ankusch korzystajcie z urlopu!! U nas w aucie jest jeszcze kwestia zworu jakiegoś i egr. Auto ostatnio mi się zawieszało na trasie na wczasy, tu jak jeżdże to luzik. Tylko strach wypzredzać czasem bo ajk nagle braknie mocy moze być źle. A z tą turbiną to wiem ze się ceni. Mój D jest mechanikiem z wykształcenia- zna sie dosc na tym i mój brat jest z zadowu mechanikiem- tych ci u nas nie brakuje
:-D
Margana
ja trzymam kciuki za Wasze mieszkanie!! Niewazne jak duże, wazne żbey było własne!!
Aneczka udanej imprezki jutro!!

Co do roczku to ja raczej w domu zrobię.

Tata dziś wyszedł ze szpitala. Dostał krew więc go trochę wzmocnili choc nadal ma mało. We wtorek mają byc wyniki bo mu brali wycinki z żołądka bo ma jakieś zgrubienia... Poza tym musi jeśc papki bo inaczej sie zagłodzi- tak powiedział lekarz. Lekarz pwoiedział mamie że bez operacji się nie obejdzie... takż eteraz czekamy do wtorku co będą operować, :-(

U nas są dni miasta. dziś kilka koncrtów, jutro tez iw ndz zakopowr. pójde pooglądać karpiela - bułeckę:-D:-D

Nic kochane ja dziś mam mega lenia. Miłego dnia!!

Hej mamuśki, u nas pada. Byłam na spacerze z Fifim na plaży, zaczęło padać to poszłam na kawkę do baru plażowego a Filipek się sfajtolił. Ani pieluchy ani chustek a do domu daleko, najbliższy autobus za pół godziny...
No a ja w tym deszczu koc na plaży, kupiłam wodę i zwykłe chusteczki higieniczne zmoczyłam i mu doopkę wyczyściłam. Siostra mi pomogła bo z nią poszłam na szczęście.Za pieluchę zrobiła flanelowka ale i tak przesiąkła jak mały siknął w drodze powrotnej... ale dumna jestem z siebie, że sobie poradziłyśmy :) Teraz żaden spacer nie jest mi straszny :-D

Aneczak też wolałabym mniejszy ale jest jaki jest i z tego się cieszę:tak:udanej imprezki oj też bym pojadła jakiś smakołyków:tak:
onanana wpadaj na te pierogi szybko ja tylko chodzę i podjadam zjadłam już 7szt. :tak:oby do wtorku szybko zleciało i decyzja zapadała, zdrówka jeszcze raz dla taty
Ankusch oj tak jest co odśnieżać i co opalać ale powiem ci że przez takie roboty to cały czas jestem w ruchu i jak przychodzi wiosna nie muszę się martwić dietami żeby szczupło wyglądać po prosu wszystko spalam odśnieżając paląc w piecu hehehe:tak:
ponko dobrze że sytuacja opanowana ależ Wa zazdroszczę tego morza

u nas też się rozpadała eh a tak fajnie było:szok::wściekła/y:

Gola, Aneczka, Ankusch wysłałam Wam zaproszenie na FB:tak::-)

Ostatnia edycja:
onanana dzieki! Trzymam kciuki za tatę, zeby to nie było nic poważnego i szybko zoperowali!

Ssabrina oj to mam nadzieje, ze to jednak ząbki! Jak dziś sie czuje Sami?

Mi pakowanie poszło szybko i sprawnie:-)Teraz Natalka drzemie po obiadku, a jak wstanie to jedziemy do tesciów na kawkę, zeby jeszcze trochę z małą pobyli, bo przecież "tyle" czasu nie bedą jej widzieć;-)Już raczej dzis tu nie zajrzę. Postaram sie zaglądać z Karpacza jak czas i zasięg pozwoli. Wracamy 11.09. Trzymajcie sie wszystkie cieplutko!

Ej dziewczyny a mi zeby ida :| mnie nie Kubie. Dwie osemki jedna u gory a jedna na dole. Czuje sie jakby po mnie czolg przejechal :p ech a kiedy wyjda temu mojemu szczerbatkowi? Moglibysmy sie teraz razem pomeczyc :p

reklama
Hejka:)
Ankushc - u nas w focusie regeneracja turbiny w zimie wyniosła 2700!!!!!!
onanana - ja w ogóle bym chciała wybyć, zapomnieć na chwilę o tym całym syfie, nawet piwo wypić, nie kurde karmi, tylko normalne, niech choć z 2 procenty ma! ;):-D A długo byłaś ze swoim ex bojfrendem ?;) Tata musi trzymać ścisłą dietę, pamiętam jak moja mama jadła przez rok wszystko bez soli, przypraw innych, jabłka gotowane, mięsko też... Trzymam kciuki za Twojego tatę&&&&& A tak w ogóle to napiszę Ci to co kiedyś Sabrinie, żałuję, że bliżej nie mieszkamy...
mirelko - woow to macie duuuuży dom, ale Wy sami w nim mieszkacie?? A , że ogród duży to super! Fakt przy domu się człowiek narobi, ale to i tak moje marzenie, nawet kozę bym chciała mieć!! Czekam z niecierpliwością na foty ogrodu i kwiatuszków! Matko, jakie TY pyszności zawsze masz, nie chcesz mnie zaadoptować??:):rofl2::-D
ponko - nieźle, pamiętam też kupkę w jakiejś knajpie, wtedy Twój został z młodym ,a TY po pieluchy czy chusteczki już nie pamiętam, hehe
SSabrinkoo - kurcze, mam nadzieję, że to nic poważnego - tylko zwykłe przeziębienie, jak to suchy kaszel, to wiem , że syrop prawoślazowy Syrop prawoślazowy | Lekorady.pl daje, żeby w mokry przeszedł. Możesz małemu podawać wapno i witaminkę C, no i np jakąś maść rozgrzewającą na klatkę, czy plecki u nas jest np pulmex baby http://www.domzdrowia.pl/29987,pulmex-baby-masc-20-g.html - nie wiem , pewno jest u Was coś podobnego, zdrówka dla naszego przystojniaka!!
nimfii - 8 ki bolą jak jasna cholera jak idą, płucz może buzie szałwią?

Dziewczyny śniły mi się dziś zęby - , że plomba mi wyleciała i oczywiście coś się posrać musiało, niby nie wierzę w sny, ale jakoś niestety u mnie się to sprawdza... Nie mam już siły, chyba pierwszy raz od 18 m-cy pierdzielnę se jakiegoś alkohola!!!!!

Do góry