reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola piłam te piwko midowe z Lidla nawet całkiem całkiem, zdrówko:tak:wyśpij się dobrze:tak:
Ssabrina biedny Sami oby mu szybko przeszło
onanana zdrówka dla taty życzę
Marttika to pędź to tego specjalisty niech oceni jak to wygląda na pewno przepisze jakieś hormony i się wchłonie
Filipkowa mama oby dzisiejsza nocka pyła lepsza tez mieliśmy kilka takich nocek oj to wiem jak to wygląda współczuję ale od pukać mała śpi znowu całą noc bez mrugnięcia oka:-)

Moja mała wczoraj kwiatka na ogrodzie włożyła do buźki to znaczy płatka i przykleił jej się do podniebienia musiałam jej palcem wyciągać i przez przypadek ją dziabłam oj ale biedna płakała :wściekła/y:

ja idę pod prysznic łepek umyć fe ale mi się nie chce:tak:;-)

Spokojne nocki:tak:

reklama
Hej mamusie, nie było mnie bardzo dawno na forum, ale natłok obowiązków wziął górę :sorry2: troszkę was poczytałam i widzę, że wszystko oki dzieciaki rosną :-)nu nas wszystko fjnie Lenka zaczyna chodzić, fajnie się rozwija robi papap, duża lenka, mama cacy, daje cześć :-) strasznie dużo radości daje patrzenie na nią :tak: z nianią nadal super jestem z niej bardzo zadowolona.
Pozdrwaiam was gorąco i przesyłamy z Lenką gorące buziaki dla wszystkich mamuś i dzieciaków z BB :-)

Kochane dziś tylko szybko melduję że jeszcze nie ma wyników badań. Pewnie będą jutro. Mam kilka rzeczy do zrobienia więc spadam. jutro poodpisuję!!

onanana mamy za soba pierwsza zupke z grudkami ktora zjadl chetnie - Bobovity ;) A jak ja mu zrobie to mniej chetnie, ale i tak bede mu podawac to chocby miedzy posilkami aby sie przezwyczajal. Oraz owocki tarte na tarce ;) A nawet jesli bedzie wolal od razu "obiady domowe" w kawalkach to tez bardzo dobrze.

ssabrinaa
to jutro jak bede miala chwile to wrzucejakies przepisy na pasty na watek kulinarny ;)
Choc to generalnie sa wlasnie takie polaczenia - jajko z rybka gotowana i pomidorkiem (wszystko zmiksowane i doprawione ziolami) albo jajko z kruczakiem i marchewka i selerem (wszystko zmiksowane). Warto dodawac odrobine masla do pasztetow to fajniejsza konsytencja jest. Mozna tak miskowac samo jajko z warzywkami jakie nam przyjda do glowy.

Ssabrina współczuje kiepskich nocek! Mam nadzieje, ze te nocki i goraczka to od ząbka, szybko sie przebije i wszystko wróci do normy! U nas to na szczęście była tylko jedna taka nocka. No i tych przebojów z autem też współczuję. W ogóle te ubezpieczenia tyle kosztuje, ze szok!

onanana jaki dom?! Planujemy zakup mieszkanka dwupokojowego, jakiegoś nieduzego. Niestety nie stać nas na nic wiekszego. A i z tym nie bedzie łatwo, bo musimy troszke pokombinować.
Trzymam kciuki za wyniki taty, zeby nie były aż takie złe!

Anek super, ze udało sie Wam tak szybko znaleźć tą nianię. Oby była fajna!

Gola to widzę, ze nie tylko my sie męczymy z rodzicami:baffled: Tzn.nie chodzi o to, ze są źle, bo nie są, ale wiadomo, ze kazdy wolałby być na swoim. A Wy to juz w ogóle tyle problemów macie, że na prawdę Ci wspólczuję. Trzymam kciuki zeby wszystko jak najszybciej sie poukładało!

marttika mam nadzieję, ze guzek niegroźny!

A u nas z tą kiepską nocką na szczęście był jednorazowy wybryk. Ostatnie nocki ok:-)
Jutro wielkie pakowanie, postaram sie jeszcze zajzeć do Was!

margo a wiesz że dziś o Was sobie pomyślałam że dawno Cię nie było na forum ale wiadomo wróciłaś do pracy to czasu mniej na BB, fajnie że Lenka tak fajnie się rozwija i jesteś zadowolona z niani oby tak dalej, pozdrawiam:tak::-)
Margana sprawnego pakowania i miłych wakacji, odpoczywajcie ;-):tak:

Idę do wyrka
Dobranoc :tak:

images

Dzień dobry kochane:*

Ssabrina - jak mały? Myślę, że to może być oz zębów...
margo - witamy :* Domyślam się, że pracujące mamy to już w ogóle mają hardcore z wolnym czasem
mirelko - lubię te Twoje posty, zawsze coś ładnego nam zapodajesz :* Ja tak ostatnio wyciągałam z buziolka koniczynę u dziadka i też młodą podrapałam:/
Margana - udanego wypoczywania! :) Mnie też nie jest do końca źle- tzn raz jest super, a raz wiesz sama... Ale póki co na razie myśl o kredycie muszę odłożyć, bo zaczynamy znowu od zera :(

Nocka u nas spokojna, 2 karmienia. Pobudka 6:10 - standard ostatnio...
Angie- jak Kingusia??

Witam się

u nas nocka ok. Liwia spała od 19.40-nie wiem do której jak się obudziłam o 6.30 to się grzecznie zabawkami sama bawiła:tak:teraz ucina sobie pierwszą drzemkę, :tak:ja już co nie co posprzątałam, pranko się robi:tak:u nas pogodnie i cieplutko ale nie słonecznie byłyśmy już na polu powoziłam Liwie po ogrodzie i podlałam moje nowe kwiatki hortensje bukietową mam aż 4 krzewy:tak:

dziś już ostatni dzień sierpnia o maj gad ale ten czas leci jeszcze 2 miesiące i będziemy 1 urodzinki wyprawiać naszym dzieciaczkom:tak:

a właśnie jak to u Was wygląda czy robicie roczek dzieciom w kościele u nas jest taka msza dla dzieci które skończyły roczek razem z chrztami:tak:
ja się zastanawiam czy będę w kościele robić bo przygotowania takie samie prawie jak do chrztu (jakieś ubranko, obiad, tort, ciepła kolacja dla gości, i za msze z jakieś 50zł jak nie lepiej):szok::rofl2:

Gola też mi się podobają te kolorowe obrazki świetne są jak piwko miodowe smakowała mamie:-)

Miłego dnia:-)
images

Hejka mirelko - u nas pogoda taka jak u Ciebie, niby ciepło, ale bez szaleństwa i nie tak słonecznie...
Kobito - jak ja Ci zadroszczę domu, ogrodu, tych kwiatów, porób foto z Twoimi kwiatkami, bo wiem, że bardzo lubisz i dbasz o nie bardzo! A piwko babcia stwierdziła, że takie sobie i woli karmi, ja nawet nie spróbowałam, miałam wziąć łyka i poszłam spać i tyle :( Ja roczek robię w domu - tylko dla najbliższej rodziny, a w kościele niektórzy też zamawiają Mszę

reklama
Hejka ;-)
Wpadłam na chwilę :-)
Mój ma urlop do końca tyg i tak korzystamy jak się da jesteśmy rozchwytywani.Nocka u nas dzis lipna mała zasneła ok.21 ostatnio chodziła o 22 o zgrozo:szok: i przebudziła się po 23 z takim płaczem że szok cały blok na bank słyszał (nie nawidzę takich sytuacij bo się stresuję denerwuję że innych budzi)nie wiadomo o co chodziło dostała czopka i jeszcze na śpiaco popłakała wstawałam do 4 kilka razy potem do 7.30 pospała.Dostała dziś jakiegoś uczulenia policzki czerwone takie dziwne możliwe że po gruszce zjadła wczoraj całą.Jutro jedziemy do babci a Martynki prababci do wa-wy juz mam stresa jak ona wytrzyma 3-3,5h w foteliku jak to wiertara jak mój mówi straszna :-D Świetnie sobie radzi z wstawaniem i poruszaniem się po kątach i wcale się nie boi.
onanana mój mówi że turbinkę masz do regeneracij w autku koszt ponad 1tys .zależy od auta on turbiny robi to w temacie;-)zdrówka dla tatka twego.

Napiszę coś jak mój wróci do pracy i będę na czasie ale podczytuję was i wiem co u was;-)

Do góry