reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Emy faktycznie kwas wam się tam zrobił:baffled:

no niezly kwas był, zresztą ja odeszlam wczesnie bo straciłam ciąze jak wiecie, ale poznie sie dowiedzialam, ze główna "aktywistka" wątku naciągnęła kilka dziewczyn na kasę, ah szkoda gadac

Wazne jest zeby wszystkie dziewczyny wiedzialy, ze mimo iż zostanie otwarta zamknięta społecznosc mam listopadowych to TEN wątek będzie działał tak jak zawsze i kazdy kto się na nim udzielał, będzie się udzielał. Ten zamknięty dział jest raczej po to, żeby dzielić się między sobą bardziej prywatnymi sprawami...

Ssabrina- wydaje mi się ze na wątek zamknięty powinny byc przyjęte dziewczyny, ktore sie kojarzy, nie koniecznie piszące codziennie, ale piszące konstruktywnie, udzielające się i biorące udział w dyskusji. dla mnie ktos kto wpada nawet codziennie i pisze "hej u mnie ok" i zmyka nie wnosząc swoim postem nic, nie interesuje się co slychac u innych

anus- ja mam straszną cerę, codziennie nowy syfek, aż mi sie twarz szorstka zrobiła, poza tym mam wiecznie suche stopy i dłonie, mało co pomaga, pozostaje przetrwac pryszczaty okres i liczyć na poprawę;-)

miss kumcia- gratuluję małego siusiaka! cos mi się wydaje ze będzie większosc chłopaków listopadowych.
Ja nie mam przeczuć, mąz twierdzi ze tez chłopak, chciałby.... dla mnie najważniejsze dotrwac do konca zdrowo i szczęśliwie
poza tym nie mam jakos imion dla chłopców, a dla dziewczynek chyba z tuzin:-D

Milego dnia dziewczynki!

reklama
U mnie w rodzinie też ciągle mi mówią, że będzie chłopak - nie wiem skąd oni to wiedzą, jak oni to widzą, nie mam pojęcia ale podejrzewam, że tylko obstawiają.

Emy ja też nie mam imienia dla chłopczyka, upieram się, że będzie Wiktoria i Wiktoria ale okaże się dopiero w późniejszym czasie. W sobotę mam USG to 3D lub 4D więc mam nadzieję, że może coś tam mój lekarz zobaczy czy chłopaczek czy dziewuszka;)

ja nie wiem co to jest i od czego to zależy, ale ostatnio wśród moich znajomych rodzą się sami chłopcy, jakiś wysyp siusiaków normalnie :-)

Julieet cieszmy się, podobno jest obecnie więcej kobiet niż mężczyzn więc może pokolenia naszych szkrabów uzupełnią te braki;)

Ja bym wolała dziewczynkę ale mam przeczucie, że jednak bedzię chłopak... Może to i dobrze bo u mnie w rodzinie ostatnio rodzą się też sami chłopcy więc będe miała masę ubranek:)

U mnie co do ubranek to akurat żaden problem dlatego, że mam mnóstwo ciuszków dla dziewczynki i mnóstwo ciuszków dla chłopczyka. A wszystko to dzięki temu, że mam 2 siostry, które dopiero co miały maluszki więc i ja skorzystam na tym;)

Z tym się zgodzę, jakoś faceci mają lepiej w życiu niż kobiety.

O dziewczyny jest teraz ogromny strach, ciągle w tv głośno o zaginięciach, gwałtach itp.
Poza tym dziewczyny muszą się męczyć bo mają wiecznie okres, problem z ciuchami, itp...

Ważne by było zdrowe i kochane przez nas;)

Powiedzcie mi do kiedy bierzecie luteinę bądz duphaston? Pamiętam ze niektore z was pisaly cos o odstawianiu, na innym wątku dowiedzialam sie ze odstawia się do 16tc.. wczesniej nie zapytalam do kiedy brac a nastepna wizyta za 2 tygodnie
ja jestem w polowie 16 tygodnia i na razie dupka biore 2x1 i podejzewam ze od nastepnej wizyty juz bede brala tylko raz dziennie i okolo 20tc odstawi mi gin calkowicie. Generalnie progesteron w poznijesze ciazy przeciwdziala skurczom macicy i rozwieraniu szyjki, aczkowliek nie ma co sie tez faszerowac jesli nie ma podstaw do tego. i w razie czego zawsze mozna na nowo luteine np wprowadzic i czesciej na wizyty chodzic:)

edit: laski, ja tez mam przeczucie ze bedziemy miec facecika:) ale wiadomo zdrowko najwazenijesz.

Co do syfow to mi sie masakryczne na plecach porobily...ale tylko tam, a buzia sucha nawet po nakremowaniu. W ogole mam skore sucha.

A dlonie jak u starej babci:) ale u mamy posmarowalam sobie kremem Maxima Soraya i jest genialny!!!! Wczoraj smarowalam rano a dopiero teraz widze ze sa lekko zeschniete. Chyba se taki krem sprawie:)

Co do watku zamknietego, oczywiscie bedzie mi milo jesli mnie nie pominiecie:) z tym ze jak pisalam ja Was czytam praktycznie codziennie, ale nie zawsze mam czas zeby nadazyc za pisanie, za zacytowaniem, za odpowiadaniem...i przyznam szczerze ze tak zmieniacie tematy ze nie moge nadarzyc a tyle mam do napisania:D
A zamkniecie watku rzeczywiscie moze sie przydac glownie do spraw typu bezposredni kontakt czy tez zdjatka nasze prywatne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)
Ja bym chciała się podzielić szansą kobiet na wysoki macierzyński, z którego sama chcę skorzystać. Oferta jest dla kobiet prowadzących działalność gospodarczą. Bez łamania prawa można otrzymać zasiłek macierzyński w wysokości 6 tys. Trzeba tylko zrobić przerwę miesięczną w opłacaniu składek i ponownie miesiąc przed porodem przystąpić do dobrowolnej składki chorobowej w wys. 250% średniego wynagrodzenia brutto. Wtedy za ZUS płaci się ok 3 tys, ale tylko przez miesiąc.
Polecam!
działalność gospodarcza i ciąża :) - forum na grupie Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych - GoldenLine.pl
TO JEST LINK DO STRONY, KTÓRA JEST OBOWIĄZKOWĄ LEKTURĄ PRZED PODJĘCIEM DECYZJI.

Do góry