reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam w tak ładny dzionek... :happy2:

Widzę, że na razie sami chłopcy się "kroją" (chyba, że coś przeoczyłam- to przepraszam... ;-)) gratulacje !! :happy2:

Ja gdzieś tam też stawiam na chłopaczka... :-p ale nie nastawiam się na nic (byle zdrowe było... i nie wysyłało mamusi do szpitala... ;-))
My mamy wizytę 26-go więc może już nam coś tam powie lekarz... ;-)
Ja się za to już zdążyłam dziś "ładnie" podenerwować... oczywiście odbiło się to na moim p. małżonku... :-p ale powoli się uspokajam bo sobie zostałam sama w domku... :-D

Kiedy (i czy w ogóle) zmniejsza się ryzyko plamień itp??

reklama
ja też mam problemy z cerą, chociaż na początku miałam o wiele gorzej, teraz chyba hormony się troszeczkę uspokoiły, ale co jakiś czas jakaś niespodzianka się pojawia niestety

A ja dziewczyny cierpię na trądzik różowaty od jakiś dwóch lat i cud się stał, bo odkąd się dowiedziałam o ciąży odstawiłam leki na polecenie gina i cerę na buzi mam niebo lepszą. Nawet kiedy się zdenerwuję to nie zalewa mnie fala czerwieni, wszystko jakby ustąpiło. Co powie moja dermatolog to okaże się w przyszły czwartek. Rano mam wizytę u ginekologa a po południu u dermatolog, bo z końcem 4 miesiąca mogę wrócić do leczenia dermatologicznego, ale naprawdę nie wiem czy będzie konieczne.
Koszmarem są natomiast u mnie nogi i dłonie, skóra sucha i choćbym nie wiem ile balsamów nałożyła po godzinie wyglądają tak samo i swędzi.

Witam wam dziewczyny :-)
Ja takze mialam problemy z cera na samym poczatku ale teraz juz jest o wiele lepiej z czego sie ciesze :-D A co do plci dzieciaczka ja jak na razie nie mam zadnych przeczuc ale moja znajoma z Collegu ktora ma tam jakies przeczucie podobno co do plci dzieciaka stwierdzila ze bede miec coreczke no ale to jest tylko kogos gadanie wiec nie biore sobie tego do serca:-D Jak nam pokaze w swoim czasie co tam chowa miedzy nozkami to sie wtedy dowiemy :-D

A co do tego watku zamknietego to tez nalezalam ale do grupy w jak bylam na marcoweczkach i tez mialy rozne wymagania jesli chodzilo o nowe dziewczyny :tak: Dla mnie taki watek nie jest po to zeby kogos obrazac albo dawac jakies warunki,bo przeciez forum jest dla wszystkich dziewczyny wiec jak sie znajdzie jakas fajna zgrana grupka to wszystko fajnie sie uklada,i wiadomo ze na takim watku nie prowadzi sie caly czas rozmow tylko jak mamy potrzebe sie wygadac a nie chcemy np na ogolnym,tam zawsze mozna sluzyc komus drugiemu dobra rada jak sa jakies klopoty no i te zdjecia i kontakty to wiadomo tez nie na ogolnym ;-) I wiadomo ze nie kazdy ma czas bywac codziennie na forum bo przeciez kazdy ma tam jakies zycie prywatne wiec nie powinlo sie kogos obgadywac albo wyzucac z takiego watku bo nie jest na biezaco bo ma jeszcze inne obowiazki:tak::-D Takie jest moje zdanie dziewczyny ale wszystko wyjdzie w praniu.Wiec moze jeszcze sie wstrzymamy z tym watkiem i bedziemy gadac o tym np na jakich zasadach chcialybyscie zeby taki watek funkcjonowal itd. bo wkoncu to bedzie zalezec od wszystkich a nie tylko od jednej dziewczyny prowadzacej :tak::-D
agutek super ze synusiowi juz sie zrobilo lepiej :-)
Miss_kumcia gratuluje syneczka :-) ale fajnie juz wiedziec co rosnie w brzuszku :-)
Ale sie rozpisalam :-D

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny;)

Miss kumcia gratuluję Ci synusia;)
Gratuluję pozostałym mamusiom dobrych wyników i ruchów dzidzi;)

Ja już też marzę o tym by czuć te ruchy choć wydaje mi się że powoli takie bardzo delikatne ruchy wyczuwam przeważnie jak leżę. Ja to nazywam takim delikatnym bulgotaniem w brzuszku he he;) Ja będę miała USG teraz w sobotę więc mam nadzieję, że może też już będzie widoczne co moja dzidzia ma między nóżkami.
Ale powiem Wam, że szczerze mówiąc marzę o dziewczynce;)
Chłopca też będę kochać:) ale mam cierpliwość słabą więc troszkę się o to martwię bym nie była jakąś złą matką.

Ja też mam problemy z cerą. Jak jest chłodniejsza pogoda to mam wszystko super z twarzą, ale jak świeci słońce i jest taki upał jak dziś to mam strasznie wysypane czoło i gdzie nie gdzie krosty na twarzy. Wkurza mnie to bo nie wiem co mam z tym dokładnie robić żeby było dobrze.

Co do naszego wątku zamkniętego to czy on będzie wątkiem zamkniętym czy grupą zamkniętą ja jestem za bo chciałabym na luzie bez żadnych obaw pokazywania zdjęć czy mówienia o jakiś problemach itp. Z mojej strony nie będzie żadnego problemu gdyż nie przeszkadza mi to czy jedna jest bogatsza i będzie miała różne drogie nowe rzeczy czy któraś jest biedniejsza i będzie miała używane.;)

Ssabrinaa a w Doncaster mówią płeć dziecka???
widzę, że nie tylko ja zmagam sie z krostami,wiec jest mi raźniej. Nie ma zasady, jednej sie poprawia, jednej psuje. Homrony szaleją :)
dobra lece sprzatać. Do uslyszonka później :*

anus0207 to co slyszalam od znajomej to czasem mowia a czasem to jest takie ''chyba'' wiec to tez na pewno zalezy na kogo sie trafi no ale zobaczymy czy Ja sie dowiem czy tez nie :-)
Niuniunia ale musze Ci powiedziec ze dziewczynki tez poradza miec niezly charakterek i czasem moga byc bardziej rozbrykane niz chlopaki no ale to tez zalezy od dziecka i nie zamartwiaj sie juz na starcie bedzies swietna mama :-)

anus mi w poprzedniej ciązy bez problemu powidzieli,tylko najpierw się pytali czy chce wiedzieć,a byliśmy w Manchester.

Niuniunia ale musze Ci powiedziec ze dziewczynki tez poradza miec niezly charakterek i czasem moga byc bardziej rozbrykane niz chlopaki no ale to tez zalezy od dziecka i nie zamartwiaj sie juz na starcie bedzies swietna mama :-)

Dziękuję za słowa otuchy;)

Muszę kupić sobie nowe klapeczki bo w tych moich dziś w korytarzu już 3 razy bym orła wywinęła, za bardzo się ślizgają. Musiałam pozdejmować pierścionki bo oczywiście mi palce troszkę popuchły ale delikatnie na szczęście więc zdjęłam bo aż nie wygodnie mi było.

A co do płci to wiem, że dziewczynki też potrafią mieć charakterek i gorzej broić niż chłopcy widzę to po mojej chrześnicy, którą co dzień widuję;)

reklama
hej
Sabrina i Niuniunia20 napiszcie na wątku https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2011-f405/moderatorka-listopad-2011-a-50943/ że zgadzacie się być moderatorkami , no chyba że już pisałyście do tej adminki ;) będziemy mieć już tą sprawe z głowy
Niuniunia moja koleżanka ma synka ale to jest tak grzeczne dziecko że nawet nie słychać że jest dziecko w domu , jest starszy od mojego Kuby o 2 miesiące ale mojego wszędzie pełno i hałasu narobi i bałaganu a ten strasznie spokojniutki ,
co do wątku zamkniętego to można zamieścić w jednym temacie linka do niego i wtedy dostęp jest łatwiejszy ;) , no i moim zdaniem dostęp do tego powinny mieć osoby które się udzielają , bo czasem jest tak że ktoś wpada raz na 2 tygodnie skrobnie posta i znika

Do góry