reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Oj kochane ale Wy tu zasuwacie z tymi wpisami;/ ledwo nadążam z czytaniem;-)
Wpadam co jakiś czas zobaczyć czy Andrzelika się odezwała, ale widzę że nadal cisza:-(
Straszny u mnie zasuw ostatnio. W pracy masakra ( zamknięcie miesiąca, pensje i takie tam) a prywatnie działamy z tymi roszadami mieszkaniowymi i w sumie nie ma czasu na nic:wściekła/y: Wiec bardzo Was przepraszam, że się mało udzielam ale kurcze nie ma kiedy. Mam nadzieje że zostanę zaproszona do tego wątku co ma być zamknięty:baffled:

reklama
hej kochane po pierwsze winki angus miss kum. angie super że po wizycie jest wszystko oki :))))) ja jeszcze czekam na kolejną wizytę i liczę dni jeszcze 2 tyg :(
poxo współczuje dolegliwości i stresu w szpitalu - ale najważniejsze że już oki agutek mam nadzieję że z pociechą już lepiej
co do zamkniętej grupy czy wątku - to zróbcie proszę tak bym miała łatwy kontak z Wami - to jest moje pierwsze forum gdzie piszę i kompletnie się na tym nie znam, wiec jak podejmiecie decyzję proszę napiszcie co i jak ma robić bym mogła choć do listopada miec z Wami kontakt :-D:-D:-D co do niuni jako 2giej na posterunku też mi pasi :)
kurcze zastanawiam się stale co z Andrzelika tak myślę że jeśli byłoby źle to by była już w domu , a sądze że jest oki i tylko musi być w szpitalu a wiadomo że tam neta nie ma i dlatego milczy. Andzelka trzymam kciuki za Ciebie wracaj do nas szybko!!!!!!!!

Hej babeczki!
Widzę, że jeszcze nie ma wieści od andrzeliki. Mam nadzieję, ze jest ok.

Co do wątku zamkniętego, nie będzie on w tym wątku widoczny tylko dla niektorych, ale w "Społecznościach" z nazwą np "mamy listopadowe 2011.
Może powiem tak. Miałyśmy taki wątek zamknięty na sierniówkach 2009. Dobra rzecz, mogłysmy się tam pożalic na sprawy ktorych nie porusza się na wątku głównym, wklejalysmy swoje prywatne zdjęcia i filmy, ogólnie ok.
Niestety przy samym zakładaniu wątku było bardzo dużo problemów, wiele dziewczyn odeszło przez to z forum urażonych że nie spełniają kryteriów pisania częstych postów (bo to bylo głowne kryterium dziewczyn, ktore podjęły temat). Doszło do tego, ze zeby dostac zaproszenie na tajny powstawaly posty typu "czesc!!"
na koniec niestety tajny wątek stał się klubem, do ktorego nie wpuszczano zadnych dziewczyn ktore osmielily się nie narzekac na swoja sytuację finansową i głownie przez to ich tozszamosc byla podważana, bo pokazaly swoj pokoj po remoncie, albo mowily ze czesto jedza na miescie no i bylo trochę obgadywania. Ale nie musimy powtarzac tych schematow, prawda?

Powiem tak: jestem za, ale uważam że mozna z tym poczekać jeszcze trochę, az sie bardziej poznamy i utwierdzimy grupę osób , ktora ma zamiar pozostac tu na stałe. wiele dziewczyn się jeszcze wykruszy, wiele wpada sie przedstawić i znika.
Ważne żeby byc delikatnym w sprawie przyjmowania kolejnych osób do tajnego watku, zeby nikogo nie skrzywdzić. niestety nie każda ma czas pisac codziennie, sa dziewczyny, ktore mają pracę, dzieci i wiele obowiązków, ktore nie pozwalają na codzienne pisanie i nie mozna ich skreslac.

taki zamknięty wątek jest super sprawą, zeby bliżej poznać te kilka osób, moze się wirtualnie i nie tylko zaprzyjaznic, wymienic telefonami, zeby ktos zawsze mial z nami kontakt kiedy np. bedziemy rodzic

POzdrawiam dziewczynki!
U mnie brzuchol coraz większy, chyba się skuszę na zdjęcie, bo juz jest sie czym chwalić :)
Powiedzcie mi do kiedy bierzecie luteinę bądz duphaston? Pamiętam ze niektore z was pisaly cos o odstawianiu, na innym wątku dowiedzialam sie ze odstawia się do 16tc.. wczesniej nie zapytalam do kiedy brac a nastepna wizyta za 2 tygodnie

miss kumcia gratuluję wisiorka:tak:
W ogóle gratuluje udanych wizyt!!!

Emy faktycznie kwas wam się tam zrobił:baffled:

My na lipcówkach mamy wątek zamkniety jednak na forum jest on widoczny gdzie indziej,a na lipcówkach jest tylko przyklejony link,zeby nie szukac tego zamknietego wątku.Mamy tam kilka wątków na różne tematy.Na poczatku zostały zaproszone wszystkie dziewczyny z forum ogólnego,a jak sie później jakieś nowe dopisywały to musiały być z nami na ogólnym jakies 3 m-ce i wszystkie musiały zaakceptowac nową,aby dac jej dostęp do zamkniętego.Ale nie ma obowiązku,zeby pisać tam dużo i codziennie,więc nie ma stersu jak ktoś nie ma czasu;-)
Natomiast na mamach z Opola mamy zamknietą grupę,ale minusem jest to,ze nie mozna tam normalnie przez załąćznik wstawić fotki i trzeba np porzez tinypic.com,mozna wstawić załącznik -zdjęcie do całej grupy,ale jest ono wtdy widoczne nawet dla osób niebędących w grupie czyli bezsensu.
Czyli jak dla mnie watek zamknięty lepszy od grupy.

Ja się zgadzam z Emy, która jak widać, ma już z takimi forami doświadczenie - ale mam wielką nadzieję, że u nas tak się nie zadzieje - chodzi o negatywy związane z prywatną grupą.

Mi nasze forum bardzo pomaga, bo widzę, że przechodzimy przez to samo, a przynajmniej podobnie i utwierdzam się w przekonaniu, że każda ciąża jest inna i nie trzeba się denerwować aż tak swoimi "odchyleniami od normy" :-)

U mnie też to jest pierwsze takie forum, na którym się udzielam i chciałabym tu zostać do końca

cześć dziewczynki :-)
My mamy grupę zamkniętą ze staraczek, bardzo sobie to chwalę, nikt nie widzi co piszemy, jakie zdjęcia dodajemy itd więc ja jestem za założeniem takiej grupy, czy tam wątku tutaj u nas, jak wolicie. Myślę, że u nas powoli widać, kto zagląda często, albo kto pisze regularnie, trzeba by się było zdecydować na jakiej zasadzie właśnie będą przyjmowane nowe osoby.

Emy, ja brałam jedną tabletkę dupka dziennie, lekarz tydzień temu kazał mi odstawić całkowicie

miss_kumcia to wygląda że narazie mamy ten sam termin tylko ja nic nie przesuwam jeszcze na suwaczku bo wszystko może się zmienić. Jak narazie w trzy tyg przesunął się o 6 dni do przodu. Oczywiście gratuluje dobrego wyniku USG.

Co do tego zamykania wydaje mi się że to bobry pomysł ale czy wątek czy grupa to nie mam zdanie bo dla mnie również jest to pierwsze forum na którym się w miarę systematycznie udzielam. Mam tylko nadzieje że zostanę do niego zaproszona bo bardzo mi zależy na kontakcie z wami.

Emy, ja biorę dwie tabletki dupka na dzień, i mam jeszcze brać na pewno 3 tyg bo za tyle mam wizytę. Według OM kończę właśnie 13 tydzień ale na USG wychodzi tydzień do przodu czyli kończy się 14.
Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
Witajcie drogie mamusie :)

U nas dziś piękna pogoda a my musimy siedzieć w domu. Jeszcze wczoraj mały miał stan podgorączkowy. Fatalna infekcja wirusowa. Ale na cierpiącego dziś już nie wygląda :-D.

miss_kumcia - gratuluję syneczka :)

Miłego dnia życzymy :)

Witamy!!
Agutek79 cieszę sie, że Synek wraca do zdrowia. I oby takie infekcje wirusowe już go omijały szerokim łukiem.
Jejku Emy to co piszesz o grupie zamknietej to takie nieprzyjemne,ale z drugiej strony dość powszechne. Moja koleżanka też kiedyś należała do takiego forum, związanego z dziećmi i jak przestała sie tam udzielać, jeździć na spotkania to ją odsuneły. Smieszne to, ale prawdziwe. No my nie musimy powielać tych błędów. Ja osobiście rzadko pisze, ale to bardziej z braku czasu :( ale czytam Was zawsze zawzięcie. I jak tak sobie poczytam, to jest mi lżej czasem,ze nie tylko ja mam podobne problemy.

Mam jedno pytanie. Czy macie problemy z cerą??? Ja to normalnie sie czuje jakbym przeżywała trądzik młodzieńczy :( co chwila jakieś twarzowe pryszczyki zdobią moją buzie (oczywiście w pierwszej ciąży tego nie miałam) a jak jest u Was????

reklama
Agutek dobrze,ze synuś już lepiej:tak:
Anus ja z cerą jako tako duzego problemu nie mam,wiadomo cozs tam czasem wyskoczy,ale gorzej na ramionach i plecach,Mam nadzieję,ze jak sie trochę opale to to zniknie.

no właśnie,a planujecie jakieś wakacje?
My jedziemy nad morze,ale to dopiero za 2 m-ce:sorry2:

Do góry