reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Agutek super, że mały wraca do zdrówka, uściski dla Niego !! :-)
Kumciu, także dołączam swoje gratulacje z powodu "wisiorka" :-)

reklama
anus ja niestety też mam jakieś niespodzianki, ale przed ciążą też się zdarzały. Miałam cichą nadzieję, że w ciąży będzie lepiej, no ale trudno, zdążyłam się już przyzwyczaić :)

Anus0207 ja mam podobne problemy- jedną stronę twarzy mam wysypaną i zaczerwienioną, a jeszcze dodatkowo skóra zrobiła mi się strasznie wysuszona. Momentami schodzi mi z czoła i policzka ( zawsze tylko z jednej strony). Wcześniej miałam cerę tłustą, mieszaną, więc jest to dość dziwne. Może nam przejdzie i za nie długo będziemy wyglądać kwitnąco :-)

Dziękuje wszystkim za gratulację :tak: choć jeszcze nie powiedział nam na 100%, ale K. chodzi dumny jak paw, bo przecież sam widział wisiorka, więc co może się zmienić :cool2:

Ostatnia edycja:
Madzia737 a na kiedy masz termin? bo ja też mam równo 12sty tydzień (tylko na suwaczku jeszcze nie zmieniłam)
a wakacje planuje spędzić w Polsce (jupi) już nie mogę sie doczekać. Tak tęsknie za Rodzicami, za znajomymi. A jeśli chodzi o morze, to może uda sie wyskoczyć nad morze.
Ciężko nam sie wybrać na jakąs konkretną wycieczkę, bo zawsze mamy do wyboru albo wycieczka albo pobyt w POlsce, i ja zawsze wybieram Polske :))) bo tam chociaz sobie odpocznę od domowych obowiązków :p tak sie pocieszam, ze jak Dzieci odchowam to wtedy sobie odbijemy :))

Anus doskonale Cie rozumie jezeli chodzi o problemy z cera, mam dokladnie ten sam problem, tak mnie wysypalo ze makabra.

Agutek ciesze sie ze maluch wraca do zdrowia.

Dla mnie to tez jest pierwsze forum na ktorym sie udzielam i moze nie zbyt czesto bo nie mam wystarczajaco duzo czasu ale wszystko czytam i naprawde wiele mi to daje, dlatego chcialabym z Wami pozostac do konca.

Dzień dobry kochane:-) Na Śląsku pogoda dziś piękna:tak: My z Babelkiem ostro pracujemy ale oczywiscie na formu musieliśmy zajrzeć:)
Emy ja odstawiłam luteinę już ok 11-12 TC. wszystko było ok, dzidzia sobie dobrze rośnie. Z tego co wiem progesteron nalezy przyjmowac aż nie wytworzy się łożysko które to przejmie jego funkcję. Ale jesli bardzo Cie nie męczy branie dupka to bierz do wizyty albo odstwiaj stopniowo- żebyś czasem z dnia na dzień nie przestała brać, bo to moze zaszkodzić:-(
Anus ja mam buzię bardzo zniszczoną przez jakiś trądzik który mnie dopadł jakis czas temu i teraz tez cały czas coś wyskakuje choć musze przyznać że od kilku dni jakoś mniej ( mam nadzieję że tak juz zostanie). Ale nigdy nie miałam żadnych wyprysków na plechach ani dekoldzie, a teraz to masakra. Plecy jeszcze ujdą ale dokold bardzo mi obsypało. mam nadzieję ze to zejdzie, w końcu lato pzred nami.
Nic dziewczyny, miłego dnia życzymy. Biorę sie do pracy, musze do piatku wszystko zamknąć bo potem planuję 2 tyg L-4 (od poniedizałku).
No to buziaki;-)

Emy, ja właśnie odstawiłam Duphaston czyli ok 12 tygodnia i się stresuję czy będzie ok, lekarz powiedział, że dłużej nie trzeba brać.
Moja cera się przetłuszcza bardziej niż przed ciążą i jakieś niespodzianki też się zdarzają niestety.
Mam mieszane uczucia co do grupy zamkniętej głównie dlatego, że sama mam bardzo mało postów i jestem nowa na forum, a chciałabym mieć dostęp do wszystkich tematów i czuć się członkiem grupy listopadówek, bo czułabym się bezpieczniej mogąc się dzielić swoimi troskami i radościami.

Ostatnia edycja:
Anus ja mam termin na 23.11.Myślę,ze się już nie zmieni,nie wiem jak to jest w Polsce,bo jak poprzednio byłam w ciąży w Anglii,to mi tam powiedzieli,ze biorą pod uwagę termin z pierwszego usg.Wydaje mi sie to logiczne ,bo później mogłoby byc zamieszanie,bynajmniejw naszym przypadku,jakoś w 25 tc byłam w Pl na usg 3D i lekarz powiedział,ze maluch jest duży i dałby mu 2 tygodnie wiecej niż przy tym terminie który ja podałam.A młody i tak się urodził tydzień później:-p
Z resztą z moich pobliczeń termin wypada idealnie wtedy kiedy mija 38 tyg od zapłodnienia.;-)
No a suwaczek pokazuje ukończone tygodnie czyli zaczynam 13 tc.
Onanana my też pracujemy ;-),właśnie musze nadgonić z papierami,bo ciągle mnie na forum ciagnie.

czesc dziewczyny w tak piękny dzień. U mnie słonecznie i bezchmurne niebo. Tylko stawy mi znowu dokuczają już 10 lat się "budzą" co jakiś czas i bolą ,ale później to mija. Pewnie bedzie zmiana pogody albo wyziebiłam je. My po śniadaniu ,mały lata i psoci a ja mam chwilkę żeby do was zaglądnąć. :-)
Anus0207 co do cery to już od poczatku ciąży mam okropną , wypryski i wogóle masakra bo poliki mam suche i czerwone plamy (smaruje kremem dla bardzo suchej skóry) a za to brode i czoło tłuste ,tam pojawiają się wypryski.Wyglądam kosmicznie hi tu skóra schodzi ,a tu pryszcze wyskakują :-D Zawsze miałam okropnie suchą cere, nie miałam nigdy trądziku ,ale za to właśnie meczyły mnie suche plamy. Teraz dlatego myśle ,że bedzie dziewczynka :tak: zabiera urode. Przekonam się już niedługo.
Lece przebrać małego zrobił niespodzianke w pieluszke i nie da się nie zauważyć hi. Życze miłego dnia. Zajrze wieczorkiem.:-)

reklama
Ewa87 ja w sumie też myślałam, że to będzie dziewczynka, bo jeszcze tak brzydko się nie czułam chyba;-) a tu wczoraj widziałam wisiorka :-p więc to chyba będzie bardzo ładny chłopak :cool2: może podobnie będzie u Ciebie?:-)

Do góry