reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam mamusie :-)

Gola u nas też całą noc padało teraz też jest chłodniej, fajne że mama sobie takie wypady robi i prezencik Pola dostała z wyprawy:tak:z tym grillem szkoda że nie wypaliło ale następnym razem się uda:tak:
Angie super że Wiesz kiedy siostra przylatuje do Was na pewno nie możesz się doczekać jej przylotu na pewno będzie miło, życzę miłego spędzonego dnia z mężem w tych wolnych dniach od pracy:tak:
onanana fajnie że mama pomaga w opiece przy Mai na pewno sobie świetni poradzi, miłej pracy:tak:
Mikado no i po balu fajnie że się wszystko udało, czekamy na fotki:-)

Też bym sobie z przyjemnością pooglądała Panią Młodą na FB ale nie mam namiarów na konto Mikado kiedyś dała namiar na konto córki ale musiałabym cofnąć się wstecz na BB a nie mam zbytnio czasu na to ale za pewne pięknie i uroczo wyglądała:tak:

Miłego dnia:-)

reklama
Hej maminki :-)
Ja mam w koncu chwile czasu zeby usiasc i cos napisac,znajomi wczoraj pojechali juz ale doslownie nie mialam sil na kompa marzylam tylko o spaniu hehe siedzenie do pozna a wstawanie wczesne dalo popalic mi,wszyscy spali do 9-10 rano a Ja oczywiscie pobudki mialam juz o 6 a spac chodzilam kolo 1 w nocy :szok: szok normalnie Sami sie tak wczesnie budzil a i w nocy czesto sie wiercil chyba z wrazenia wiec po 3 dniach takich nocek i kilku godzin spania tylko chodzilam juz jak zombi :nerd: a najbardziej podobalo mi sie z takiego wypadu to ze moj A. w koncu przekonal sie jak to jest z tym nocnym spaniem z malym dzieckiem bo spal z nami w pokoju i powiedzial ze on by tak nie potrafil i byl ze mnie bardzo dumny :-Dbylo fajnie,wesolo no ale pogoda oczywiscie byla do kitu zimno i deszczowo dopiero wczoraj popoludniu zrobilo sie ladnie :baffled: w piatek jedynie cala paczka pojechalismy do tego naszego duzego centrum handlowego jest zadaszone wiec bylo spoko,polazilismy kilka godzin i troszke sie rozerwalismy :-D Sami oczywiscie byl kochany,rozgadany i w ogole :-)
Postaram sie was nadrobic choc troszke ale mam 6 stron do nadrobienia :-D ;-)
Dolcia-Witam nowa mausie,zobaczysz ze szybciutko sie zaklimatyzujesz tutaj ;-)
ankusch super ze Martynka juz sie lepiej czuje i ze to byla tylko 3 dniowka a nic bardziej powazniejszego ;-) zdrowka dla malenkiej ;-)
onanana spoznione ale szczere zyczonka dla Majuni na te 8 miesiecy ;-) Ja tez robie z tym jajem tak samo jak i Ty :tak: i mam pytanko do Ciebie kochana jak gotujesz zupki miesne to ile tego mieska dajesz?? chce tez juz sama gotowacte zupki jak na razie gotuje jedynie z tymi jajami no i warzywne mixy no ale miesne na razie podaje ze sloiczka.
winki moje GRATULACJE dla Olusia !!!! super juz macie zabka,my nadal czekamy.
Anek niezla ma przerwe Zosinka z mlesiem,Ja bym sie poradzila lekarza co z tym zrobic bo w koncu caly dzien kaszek jesc nie bedzie a mleczko jednak jest jej potrzebne.Mam nadzieje ze to jest chwilowy kryzys u malenkiej i szybko zacznie znowu jesc mlesio,trzymam kciuki ;-)
Margan Ja od kilku dni podaje Samiemu zupki z tymi kawalkami,jest ciezko bo mlody len i nie bardzo mu sie chce przezuwac tego,czasem ma odruch wymiotny na te kawalki ale z kazdym dniem idzie nam coraz to lepiej :tak: a i teraz tez juz zaczynam powoli sama cos gotowac bo widze ze mlodemu sie tez smaki nudza wiec zaczynam kombinowac i sama jakies mixy mu robic i o dziwo mu bardzo smakuja,ale ze Ja len jestem wiec sloiczki tez jeszcze podaje :-D:zawstydzona/y:
Mikado u was juz po weselichu,gratulacje dla cory Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia dla nowozencow,duzo milosci im zycze !!!! ;-) PS cora wygladala slicznie,suknie miala cudna ;-) oraz bylam pod wrazeniem jej wlosow.

No i tyle udalo mi sie nadrobic dziewczyny,sorki jesli kogos pominelam ale sporo tego bylo ;-)

ssabrinko rzeczywiście nie miałaś biedna jak się wyspać:-( Odsypiaj dziś w porze drzemek Samiego! należy Ci się!!
mirelka ja mam zablokowany w pracy FB więc nie mam jak dać namiarów na Mikado. Mozesz wejsc na mój profil i w moich znajomych ją odszukać. Zaraz Ci na priv-a napisze jak sie anzywa- Mikado an pewno się nie pogniewa. A Ty bys mogła se kurka założyć konto na FB!!
Angie, Ssabrinko ja kupuję zawsze jakiś kawałek mięska. ok 20-30 dkg. Zaraz na świeżo kroję sobie małe kawałki- ok 7 gram i zamrażam każdy w osobnym woreczku. Angie- Ty mogłabyś połowę z tego mrozić. Taki kawałek ok 7-10 gram mam na zupkę na 2 dni. Zawsze wcześniej wyciągnę z zamrażarki i gotuję osobno.

Ssabrina fajnie że już do nas wróciłaś teraz jak znajomi już pojechali to wszystko wróci do normy i będziesz się wysypiać, :tak:ja tak samo jak ty gotuję zupki warzywne sama do tego gotuję jajo a obiadki z mięsem daje z słoiczka tak samo rybkę daję z słoika raz w tyg. też bym już chciała sam gotować i odejść od słoiczków ale Liwia ma teraz etap mało jedzenia i zbytnio mi się nie opłaca gotować wszystko bym musiała mrozić a już mam parę słoiczków zamrożonych z zupkami warzywnymi no i czekam na obiecane kuraki które majak do mnie lada dzień dotrzeć :tak:
onanana tak jakoś wyszło że nie mam konta na FB parę razy się zabierałam do założenia ale nie doszło to do skutku prędzej to przerobię konto m na wspólne:tak:ty zraz do domku będziesz już szła, :tak:

my byliśmy chwile na ogrodzie strasznie zimno teraz u nas pada, Liwia ucina sobie już 2 drzemkę, ja już obiadek zjadłam :tak:resztę dnia spędzimy już raczej w domku:tak:

Hej maminki, u nas też pogoda do kitu, niby grzmiało na burzę, ale tylko pada, co jakiś czas wyskoczy słońce dosłownie na chwilkę i znowu szaro, brrr... Strasznie mnie głowa boli od tej pogody.

MAMY DRUGIEGO ZĄBKA :) SĄSIADUJĄCA JEDYNECZKA :)

Ssabrina - tak jak sądziłam, że będzie to niezły hard core, brawa mamuśka, że dałaś radę, pomimo efektu zombie na finisz ;)

Angie- Kingusia wie co dobre co się będzie słoiczkami upychać, jak mama może dobrego zrobić, świeżego i domowego obiadku :p)

Mikado- chyba nie mam Cię na fb, ale i tak jestem przekonana, że wszyscy się prezentowali przepięknie :):):):)

Gola- też ciekawa jestem co takiego fajnego babcia kupiła dla małej :) Fajnie, że sobie robi takie wypady :) Chciałabym, żeby moi rodzice również sobie pojeździli troszkę....

u nas trochę się wypogodziło jesteśmy na grodzie kosimy trawkę jeszcze sporo zostało ale jutro też jeż dzień:tak::-D
Julianna gratulacje na 2 ząbka;-):tak:

Julianna gratuluje drugiego ząbka! My nadal czekamy na ten pierwszy:baffled:

onanana dzieki za opis gotowania zupki;-)Na temat jedzonka zaraz napiszę na odpowiednim wątku, zeby tu nie mieszać.

Ssabrina no to dzielna byłaś. Super, ze dałaś radę i maż chociaż docenił to co robisz na codzień:-)
Co do jedzonka, to pisałam dziś w wątku o jedzeniu, ze dałam dzis Natalce słoiczek po 8 mies. ze sporymi kawałkami. Wciągnęła w 5 minut i jeszcze poprawiła małym słoiczkiem:rofl2:

Hej mamusie:)
Julianna - gratki dla Olusia :)
onanana, mirelka- Pol dostała tuniczkę pomarańczową z leginsami , bluzę białą srebrne kropeczki i taki komplecik tunika rózowa w grochy białe i geterki z falbanką jak spódniczka :)
Ssabrinaa - brawo dla Ciebie, dobrze, że Twój się przekonał jak taka typowa nocka wygląda jak dzieck oje - mojego też muszę oświecić, bo ja od porodu zawsze wstaję karmię, nigdy mi jej nawet do cycka nie podał i tak kurka wodna kursuje moje łóżko , a łóżeczko młodej.
Bosh, laski, ja kurde nawet nie wiel ile , ale kawał mięska gotuję i po prostu miksuje potem z resztą, może ja jej za dużo tego mięsa daje???takie kawałek jak pół dłoni i gruby na ok 3 cm gdzieś, to za dużo??
Byłam dziś u kumpeli z Polą - kumpela kiedyś mieszkała na moim osiedlu, ma termin na 1-2 lipiec, więc już na finishu, będzie mała Laura - Pola roześmiana super grzeczna, przyniosłyśmy cioci reklamówkę ciuszków po Poli, laktator i wkładki laktacyjne, które mi zostały. Wróciłyśmy, zjadłyśmy, Pola odwaliła drugą drzemkę, ugotowałam obiad nam i zupkę Poli, młoda wstała i pojechaliśmy z moim do znajomych, Polcia się ładnie bawiła, gadała. Wróciliśmy przed chwilką, młoda nam padła w aucie, więc położyłam ją pd razu po nakarmieniu spać. PS jak Polcia mamę dziś zobaczyła po południu, tak aż cała "chodziła" wspierała się na łapkach, i na palcach od nóżek dupka w górze i próbowała do babci "iść" aż piszczała na jej widok:) Cudny widok, babcia aż syrki całowała z tęsknoty:):-D

Julianna gratulujemy 2 ząbka i my się chwlimy, że są już 2 dolne jedyny, ostrrre jak brzytwa:-D..no i mała od razu jakby spokojniejsza, dzisiaj u nas deszczowo bardzo było, więc leżałam z młodą na dywanie i oglądałm sobie TV a ona po mnie łaziła i bawiła się rozłożonymi wkoło zabawkami ( taka sielanka była nie do pomyślenia jeszcze ze 3 dni temu więc byłam dziś w lekkim szoku ) po południu pojechałyśmy furą na zakupy...wyobraźcie sobie , że jakiś baran na parkingu jechał jak szalony i ściął pas przy zakręcaniu , mało we mnie nie wjeżdżając, i jeszcze ryja do mnie wydarł : Jak jeździsz piz..o....no burak jeden , chamidło ze wsi...popukałam mu tylko do łba...i niby faceci są takimi świetnymi kierowcami...porażka:no:

Gola, Twoja Polunia znowu będzie największą modelką w tych cudnych fatałaszkach :-D

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was gotuje same dzieciaczkom, skąd warzywa bierzecie??

Edit :
dziewczyny doczytałam na wątku "40-tek" i daję Wam znać. Jedna z dziewczyn zainstalowała sobie w domu ukrytą kamerkę, żeby nianię podejrzeć ( tak jej doradził znajomy, który miał przeboje ze swoją nianią i pożyczył kamerkę ) i właśnie obejrzała filmik ...jest zdruzgotana ..cytuję jej wpis odnośnie nagrania :
" Filmik ma ok 2 godzin... już wiem dlaczego Kubutek ma kłopoty z zaśnięciem od jakiegoś czasu, nie chce zostawać sam w pokoju choć sam się ładnie bawił i nie było kłopotu żebym np nastawiłą wodę, czy skorzystała z łazienki... Pani M. przez 2 godziny zwróciłą się do Młodego 4 razy: CZTERY RAZY ... ŻE MU JEBNIE, ŻE MU ***** JEBNIE I CZEGO ***** CHCESZ ... "
dziewczynki, mam nadzieję, że nie będzie żadna z nas miała do czynienia z taką sytuacją, ale bądźcie czujne, jeżeli coś was zaniepokoi w zachowaniu waszych maluszków, miejcie wyostrzone zmysły !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska - ja warzywka kupuję albo na targu, albo taki chłop u nas we wt i w pt jeździ ze swoimi po osiedlu i się dre ziemniaki, ziemniaki, kaaartofle ! :)Choć pewno prayskane też były jak i wszystko.
Rany Boskie Szok!!!!!! Co za ***** !!!! Z tej baby!! Oczy bym francy wydrapała i zgłosiła to na Policję - tylk onie wiem czy sama bym nie bekła za kamerkę:/!!!!! Rany, biedulek mały, dobrze, że kobitka zainstalowała tą kamerkę, bo nie wiadomo jak to mogło by się skończyć !!

Do góry