reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witajcie Kobity

no i chyba na tym zakonczę swoje pisanie bo na miłość boską ileż Wy piszecie :szok:
toz to jak skoczylam czytac to nie wiedzialam co bylo na poczatku:zawstydzona/y:

Miło mi że podoba Wam sie imie mojego pysia :zawstydzona/y:

nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Wam milego weekendu bo w weekendy nie wlaze na neta bo moj M jest w domu i nie ma nawet jak na spokojnie popisac bo zaraz pepla...a po co a na co i takie tam inne:baffled:

reklama
Hejka.
Dziewczyny jak wasze niektóre bobiki miały trzydniówę jak ona wyglądała jaka temp i kiedy ta wysypka???

Ehh moja Martysia ma temp od wczoraj cały czas zbijam byliśmy dziś u pediatry bo rano miała 39,5 a teraz niedawno 39,7(tam minus 5 bo w tyłku mierzone ) dostała nurofen i śpi kurczę cała rozpalona marudna nic jej nie pasuje na zabawki nawet nie chce patrzeć tylko na rękach i cyc..ehh martwię się :-:)-(Pani zbadała wszystko oki tylko ta temp.powiedziała że być może trzydniówka ale nie wiadomo mam obserwować jak coś to mam wpaść w poniedziałek rano..dziś wyskoczyły jej dziś na buźce i na barkach takie drobniutkie krostki czerwone i małe...mam pilnować aby piła a ona nie chce więc cyca jej proponuję cały czas..:-(krupniczu ma zjeść i kaszkę żadnych owoców i soków.Coś wspomniała że chyba jakiś wirus jest...bo w tym tyg miała dużo pacjentów.
winki chciałabym rok jak onanana ;-)ale zobaczymy...znów mam mleko :-)
nimffi dzięki że mnie wczoraj uspokoiłaś bo myślałam że coś nie tak.
dolcia witaj u nas :-)
anna śmieją się śmieją a może rodzeństwo się szykuję dla Tymka ;-)Słyszałam takie przypadki po anty :-D

Ostatnia edycja:
Ankusch biedna Martynka oby szybko jej przeszło my nie mieliśmy 3dniówki ale z tego co kojarzę co mamy tutaj pisały ze na 3 dzień wychodzi wysypka, trzymajcie się;-)
Ponko zauważyłam że piszesz blog, fajnie będę zaglądać
Julinna Wszystkiego najlepszego na te 8 miesięcy
Dolcia nasze forum wiecznie żywe, zaglądaj do nas czekamy po weekendzie wypoczywajcie sobie:tak:

my już zaliczyliśmy spacerek znowu strasznie duszno się robi :szok:Liwia zjadła obiadek i ucina sobie 2 drzemkę:tak:ja też idę na obiadek głodna coś się zrobiłam a gołąbki w sosie pomidorowym czekają:tak:

Ankusch my miałysmy niedawno trzydniówkę, dziecko ma wysoką gorączkę między 38 a 40stopni przez 3 dni, ciężko trochę się ją zbija. Ja podawałam małej na przemian nurofen w czopku a jak gorączka narastała po 4 godz to podawałam w płynie IBUFEN. I tak przez kolejno 3 dni z nocami włącznie. Mała była wiecznie gorąca, mokra, senna (ciągle mi spała) i mało jadła. Na koniec dostaje dziecko wysypkę, którą nie trzeba niczym smarować bo sama zejdzie szybko. Tak więc kochana powodzenia i zdrówka dla Martysi;**

Laski ja nie nadążam! Wchodze a tu już ponad 4 strony do nadrobienia, produkcja idzie pełną parą!

Anna ja też bym chciała mieć tyle energii przydałaby mi się ojjj bardzo.

Wizyta u neurologa ok, kazała dalej nam się rehabilitować, mała waży 7320g, a miesiąc temu na szczepieniu ważyła 7120g i kazała nam iść do pediatry bo za mało przybrała.

Wiktoria nie chce ssać już cyca, a ja mam dziś pełne piersi bo nie karmię jej już dobre 4 dni i trochę się nazbierało w nich. Dziś miałyśmy pierwszą noc całkowicie przespaną od 22 do 6 rano;) Z tym, że mała o 21 zjadła 100ml mleka, a godz później o 22 zjadła 90ml mleka więc spała do rana;)

Mirelka, tak uczę się fotografii i chcę mieć gdzieś porównanie dla moich obecnych i przyszłych prac :tak:

A my dzisiaj mieliśmy trochę dzień zalatany, byłam u mamy, potem w galerii na zakupach (siorka ma jutro urodziny i szukaliśmy prezentu) a potem pojechaliśmy na imprezę do kumpla z tym, że z Fifim bo nie było go z kim zostawić. Siedzieliśmy ponad 1,5h i zwinęliśmy się bo było już dużo ludzi a małe mieszkanie więc Fifi się niecierpliwił. Obiecałam nadrobić ale nie wyrabiam. Przez weekend się postaram odpisać każdej ;-)

onanana fajnie, ze wpadasz mimo takiego zapracowania i natłoku zajeć :-) Fajnie, ze z Majeczką wszystko ok, a niania jej odpowiada.

angie super, ze Kinga nadal robi takie postępy!

A u nas dziś jakiś marudny dzień. Mam nadzieję, ze jutro bedzie lepiej. Mąż nadal ciągle w pracy, a ja już nie mogę się doczekać wyjazdu.

Witam mamusie

u nas nocka ok. Liwia ucina sobie pierwszą drzemkę, za oknem ciepło ale nie słonecznie, :tak:ja już obiadek zrobiłam łazanki na dziś :tak:wczoraj na wieczór posprzątałam więc dziś siedzę i się byczę no tylko małe pranko pralka robi ja tylko wywieszę i tyle:tak::tak:

Ankusch jak Martynka lepiej już się czuje;-)
onanana Wszystkiego dobrego dla Mai na te 8 miesięcy:tak:
Margana a kiedy planujecie wyjazd i w jakie fajnie miejsce jedziecie:-)
niunia to fajnie że wizyta u neurologa pozytywna życzę dalszej owocnej refabilitacji

my dziś raczej w domku będziemy siedzieć m jak wróci z pracy idzie na poddasze gipsować a my z Liwia na spacerek pójdziemy:tak:

Miłego i spokojnego dnia mamusie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czesc dziewczyny,
ale jestem niewyspana, Kinga jadla o 1.00 a potem obudzila sie o 5:30, zjadla i wzielam ja do siebie bo nie zamierzala juz spac. Po jakims czasie w koncu zasnela ale na 30 min tylko. Chyba dzis razem z Kinga pojde spac o 20:00. Za oknem dalej pomuro i dosyc chlodno, juz mam tego dosyc.

AnnaJ podeslij mi troche tej twojej energii, bo u mnie wrecz odwrotnie

Ankusch jak tam Martynka, mam nadzieje ze temp juz jej minela. U nas trzydniowki narazie nie bylo wiec nie pomoge.

Niuniunia dobrze ze wizyta u neurologa pozytywna, mam nadzieje ze Wiki zacznie ladnie przybierac, choc teraz nasze dzieci juz znacznie mniej przybieraja na wadze.

ponko wszystkiego naj dla siostry, udanego weekendu.

Margana gdzie sie wybieracie? bo mi umknelo.

onanana wszystkiego naj dla Majki na te 8 miesiecy!

Do góry