reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

czesc dziewczyny,
u nas teoretycznie noc ok, bo karmienie o 4.00 i pobudka o 7.00 ale u nas taka pogoda za oknem ze wogole nie jestem wyspana, szaro, buro i mokro...

onanana niezle dystanse robisz na basenie, mi nie chce sie tak dlugo plywac, jak narazie to plywam 50-60 dlugosci ale plywam po 10 kraulem, zabka i grzbietem i od nowa. U mnie na basenie zazwyczaj jest pusto wiec jestem sama na torze, wtedy najlepiej sie plywa, no i zajmuje mi to ok 40 min. Na aerobik bardzo lubie chodzic, niestety jest tylko raz w tygodniu wieczorem i jak moj pracuje to nie mam jak isc. Na basen nie zawsze chce mi sie wybrac ale jak juz tam jestem to jest oki.

Julianna wszystkiego naj dla olka na te 8 miesiecy, niezly zdolniacha z niego, super postepy robi. Milo nam ze tak Ci sie podoba cookie monster:-) Spokojnego dnia zycze.

Syl super ze Igor dostal takiego przyspieszenia w pelzaniu. Fajnie ze nie macie problemow z rozszerzaniem diety, wiem ze musze sie uzbroic w cierpliwosc i wierzyc ze bedzie tylko lepiej :tak:. Kinga tez nie jest chetna do picia czegokolwiek oprocz mleka, ale u nas nawet nie ma cieplo, ja to taki wielblad jestem i bardzo malo pije wiec pewnie ma to po mnie. Mam nadzieje ze uda wam sie zorganizowac jakis krotki wyjazd dla odpoczynku.

reklama
tylko tyle?
A co Twój niuniuś je w ciągu dnia oprócz mleczka???i kaszki?
Może ma jakieś ulubione "słoiczki"...

Ma ulubione sloiczki :) z ulubionych obiadkow zjada polowe tego 120g. Deserki owocowe czesto zjada prawie caly sloiczek. On jest taki wielbiciel nabiału jak i my (ja i Maciek) wiec MM i kaszke zjada norlamna porcje ok 150ml na karmienie. Je co 3h. tylko teraz w upaly rytm byl zaburzony.
Podstawowy problem u nas jest w tym ze on jeszcze nie siedzi a wiec je w foteliku. nie za bardzo mu sie podoba ta pozycja. Chcialby z niego nieraz wyskoczyc a wiec brak mu cierpliwosci podczas jedzenia, niestety....

ponko
gdyby Kuba zaczol mi jesc wieksze porcje obiadow to staralabym sie mu gotowac, z nadzieje ze chetnie to zje ;) Bo na sloiczkach faktycznie mozna zbankrytowac.

dolcia
to bardzo ładnie ci je :) Tylko sie cieszyc :)

winki w PL jest spory wybor sokow dla niemowlat :) Ja kupuje teraz Bobofruty po 300ml rozne smaki. Tak samo Gerber ma soki po 300ml. Mozna gdzies znalesc tez takie półlitrowe wydania sokow dla niemowlat. No i te herbatki z graulatu do rozpuszczania w wodzie dla niemowlat tez sa super tylko kuba ich nie chce pic :(
Wiem ze za granica inny jest troche schemat zywienia - szwagierka w UK juz rocznym dzieciom daje mleko krowie i zwykle soki dla doroslych. Soki typu Kubuś itp mowi sie ze dopiero po 3 roku powinno sie dawac dzieciom. Ja to dalam Mackowi jak mial 2 lata i od tego czasu juz to pije :) ale Kubie chyba wczesniej zaczne podawac normalne soki bo jak on mi bedzie tak pil to zbankrutuje na te soki :p Jeszcze nie teraz ale moze na nastepne lato juz dostanie zwykly sok jablkowy czy Kubusia marchwiowy itp.

Ostatnia edycja:
Witamy się z rana:)

Ale naprodukowałyście.Czytam i czytam a i tak nie wiem co komu odpisać:-)

U nas też chyba ten kryzys 8 miesiaca.Tylko troche dlugo juz trwa.Mała ciagle chce byc na rekach a jak widzi, ze wychodze z pokoju to zaraz jest ryk.Z jedzeniem tez roznie, raz zje wiecej raz mniej ale ogolnie nie ma tragedii.Po ospie zostały nam strupy, ktore juz odpadaja ale niestety zostaja czerwone plamy:wściekła/y:Mam nadzieje, ze z czasem jej to zejdzie.
Co do picia to moja pije duzo minimum 3 butelki 150ml.Daje jej te herbatki rozpuszczalne dla dzieci ale czasami tez dostaje Kubusia i nic jej nie jest.Rozmawiałam z lekarzem i mowil, ze moze pic Kubusia ale tego malego bo jest bardziej tresciwy niz te w tych duzych butelkach tak wiec robie.
I powoli bede musiala sie zacząć organizowac bo za tydzien jedziemy na dwa tyg nad morze.Tzn ja jade sama z dziecmi bo mojem szkoda urlopu bo "musi" wziasc jak jego rodzice beda miec zniwa zeby im pomoc...ah mowię Wam śliski temat...

nimfii może rzeczywiście ta pozycja trochę mu nie odpowiada. Ja Filipa zaczęłam sadzać do krzesełka początkowo w pozycji półleżącej jak jeszcze sam nie siedział, w sumie to tak samo jak w leżaku, więc może mu lepiej będzie jak w jakimś innym "czymś" będzie się znajdował. Mój też jest wielkim mlekołakiem :-)

nimfii ja tez mysle ze Kubie moze byc niewygodnie, Kinga by mi na pewno nie usiedziala w foteliku, od razy sie prezy i wygina, jak w domu w nim siedzi. Ja jak karmie w foteliku/bujaczku, mam regulowane oparcie i jest w takiej pozycji prawie siedzacej.
Teraz zjadla mi troche kaszki tj 40 ml a teraz obgryza mi reke, ach te zeby, ciekawe czy kiedys nadejda...

filipkowa mama mimo wszystko zycze udanego wyjazdu nad morze.

Witam :-):tak:

wpadam tak na szybko się przywitać, ale zrobił się ruch od wczoraj na BB u nas rano popadało trochę lepsze powietrze jest czym dychać, Liwia wybudziła się z pierwszej drzemki, grzecznie się bawi pokazując przy tym raczki, pięknie potrafi trzyma pozycję raczka podpiera się tylko jedną rączkom drugą unosi do góry:tak::szok:

Liwia też od miesiąca ma mniejszy apetyt, soczków nie pije wcale daję jej herbatkę w granulacie ale też nie wypija ich za wiele:tak:myślę że wróci jej wilczy apetyt bo przez 2 miesiące pięknie jadł mały słoiczek wsuwała w mig :tak:

Zajrzę później idę robić owsiankę małej ciekawe czy zje bo ostatnio kaszkami też gardzi mleko jest najlepsze wypija 4 razy po 210ml:tak::-D

ja nie mam kona na FB ale Was mamuśki podglądam przez konto m, :tak:

Miłego dnia:-):tak:

Faktycznie ruch na forum się znowu zaczął.
Wczoraj Tymek w ciągu dnia miał tylko 1 drzemkę godzinną ale za to padł o 19 juz na spanie nocne...

a ze mną coś ostatni nie tak...całe dnie bym sprzątała, prasowała itp....:nerd:...dla domu nie jest źle ale ja taka raczej nie jestem żeby co drugi dzień z mopem latać i to od rana:-D

reklama
Do góry