reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mirelka - no właśnie jeszcze nie wiem na co, nawet nie patrzyłam co grają, jak się zdecydujemy zaryzykować i zostawić Małą, to coś na pewno znajdę, bo uwielbiam kino. A gdzie kupiłaś tą huśtawkę?? My dzisiaj byliśmy z Małą na placu zabaw i włożyłam ją na chwilę na huśtawkę i miała mega ubaw.

marttika - gratki zdanego prawka!! śmigaj po drogach :-)

gola - fajny ten twój dziadziuś, ja niestety już nie mam ani babci ani dziadka

winki - w środę nawiedzam twoje miasto Poznań :-)

reklama
maggipka, huśtawkę kupiłam w hurtowni za zabawkami, mamy taką najzwyklejszą kubełkową ale radochę miała Liwia podobało się huśtanie, na pewno coś wybierzecie ja to się wo ogóle nie orientuję co teraz grają
ale polecam film z 2011r z Cameron Diaz "Bad Teacher" polskie tłumacznie "Zła nauczycielka" wczoraj wieczorem oglądałam, nawet całkiem fajne
marttika gratuluję, brawo
onanana miłego zumbowania

Dobrej nocki
Idę do wyrka, coś mnie spanie bierze
:tak::-)

Hej kobiety..

Jakos nas mniej na tym naszym foum. Szkoda troche. Ale to pewnie przez pogode. Fajnie ze macie takie upaly.
U mnie przyzwoicie ,ale nie tak goraco. Choc szczeze mowiac moja temeratura ulubiona to 25 C.
U mnie siostra nadal jest ,wiec zalatwia mi 3/4 roboty przy syneczku lacznie ze wastawaniem nocnym co druga noc.
Stary wrocil z Ukrainy gdzie Szwedy przegraly oba mecze:-D
Oli od dwoch dni gada jak najety papa ,papapa. Oczywiscie zero mama a tatus zachwycony. Lazi i wszystkim na okolo gada jaki synus zdolny ,ze wie kto naprawde wazny ,a ten tylko papa ,papa.
U nas wciaz zero zebow ,raczki wciaz mieszane z czolganiem ,ale ze to po calym domu.
Wybralismy sie dzis do ikea zakupic bramke na schody ,ale mieli za waskie. Poszlismy do innego sklepu a tam mieli czarne ( ja chce biala). Bede mieli w przyszlym tygodniu. Bylysmy dzis na plazy ,gdzie Oli lazil po piachu i co jakis czas pach ,glowka w piach i lizemy piach. Staralysmy sie go powstrzymac ,ale nie zawsze dawalo rade. photo 57.jpg

Dziewczynki wy sie wszystki widzicie na fb ,a ja zadnez z was nie mam. Jelio ktoras by miala ochote to ja jestem Kasia Sedira. Zapraszam

Onanana -widzisz jak sie wszystko pieknie poukladalo. Pewnie chudniesz w oczach ,no i pieniazki zarabiasz. super mamusia jestes.
Gola -dobrze ,ze troszke lepiej miedzy wami. Mlodzi ,piekni jestescie ,dacie rade. Kaska to tylko kaska. Raz jest ,raz jej nie ma i potem znowu jest. Czy uzywacie juz nocnika ,czy tylko zakup na przyszlosc? U nas nawet nie pomyslala, cgoc moze kupie cos niebawem. Taki z melodyjka to moze dla starszych troche dzieci. Taki maluchy nie zalapia o co chodzi i tylko sie wtstrasza.
Ty to masz fajnie z tym dziadkiem. On pewnie szczesliwy ze wnusie z prawnusia widzi ,a wy prawie wakajki u niego. no i Pola rewelka w tej wannie. przynajmniej zero stresu ,ze spadnie. oli sie doczolguje do brzegu mojego wyrka jak jest razno ze mna wiec nie ma mowy o spaniu jak on nie spi.
Mary-Beth- witamy z powrotem. Nie strasz nas kryzysem 8 miesieczniaka ,bo brzmi to koszmarnie. Oli zaczyna ryczec jak tylko cos mu sie nie podoba i na wyrazne NIE.
Maggipka- to masz fajnie ,ze bedziesz w Poznaniu. Ja bede ,ale w przyszla srode:-D Baw sie dobrze. Tam jest najfajniej. a dlaczego tam bedziesz?
Marttika- gratuluje prawka. Bardzo dobrze ,super ,ze dalas rady. Teraz tylko szalec za kierownica ile wlezie.
Niuniunia- no ,maz sie spisal. super ,ze mieliscie mily wieczor. Gratki dla Wikusi.
Sabrina- fajny shoppigowy dzien. Kupilas sobie cos fajnego? moje dziecie uwielbiacentra handlowe. W pierwszym byl jak mial 4 dni. Zawsze jest mega zainteresowny wszystkim na okolo. No to wam sie wizyta szykuje. Na pewno bedzie fajnie.
Ponko- gratuluje podjecia decyzji. Londyn obecnie jest za rogiem. Samoloty sa tanie ,i lataja bardzo czesto. A jakie tam super sklepy sa. No i Filipek angielskiego w przedszkolu sie pewnie nauczy. Same plusy.
Mirelka -dobrej nocki

Lasencje upał był niesamowity, chyba mi termometr się popsuł bo na słońcu u nas na termometrze było 40st w słońcu! Szok!

egzamin beznadziejny, mam nadzieję, że zdam. W środę druga część.

w środę czeka mnie rozmowa w sprawie pracy z moją byłą kierowniczką ;) mam nadzieję, że się dogadamy;)

Dzien dobry:)
kochane padam wczoraj jak mucha po 21ej! Nocka super- tylko JEDNO karmienie:)
i pospayśmy do 5- ale zaraz po karmieniu do lozka, Pola do swojego wyrka i dociagnelysmy do 7:40 :DDDDDDD !
Dalszy ciag upalow.
Niuniunia - u nas bylo ponad 50 stopni - braklo termometra! 3mam kciuki za prace i druga cz. egzamu:)
winki - ja tez nie lubie az takiego goraca, dla mnie tak optymalnie to wlasnie ok 25stopni :) Fajnie masz z siostra :) Zawsze chcialam miec siostre - ale teraz moi rodzice juz nawet nie chca tego slyszec - hehe;) U nas nocik zakupiony, ale jeszcze nie ochrzczony, zapomnialam i schowalam do szafy, ale trzeba bedzie sprobowac rano od razu po wstaniu :)
miłego dnia kochane:*

Witam:-)

u nas kolejny dzień upałów:tak:Liwia ucina sobie pierwszą drzemkę:tak:ja zupkę ugotowałam warzywną z kalafiorem zrobię jeszcze do tego zapiekankę makaronową z szynką i serem co by m sobie pojadł:tak:jutro robię gołąbki już mi ślinka na samom myśl cieknie :tak:
niunia, zdasz na pewno trzymam &&&&& a ty do pracy wracasz:tak:
Gola ja też wczoraj zasnęłam na wet nie wiem o której spałam całą noc jak zabita ale nadal czuję się nie wyspana nic mi się nie chce jakaś taka nie przytomna jestem to chyba przez ten upał:szok:
winki fajnie że tak z siostrą sobie miło czas spędzacie,
Liwia też jeszcze nocnika nie ochrzciła ale już siedziała dupcią na nocniku:tak:

Gdzie się podziały nasze fajne mamusie coś cicho na forum halo co tam u Was :-);-)

Miłego dnia

Witajcie. Rozpływam się, ja nie jestem w stanie funkcjonowwać w tkaich temperaturach, dla mnie też max to 25 stopni, a najlepiej 20, dlatego tak kocham góry. Nie pisze ostatnio za dużo bo jakoś mało czasu zostaje na net. Mąż więcej ostatnio pracuje, a ja z zębolkiem w domu.

No właśnie jak czytam o postępach waszych bobiczków to aż nie mogę uwierzyć, my póki co o nocniku możemy zapomnieć, Igor dalej nie siedzi samodzielnie, za to robi postępy w pełzaniu, wszędzie go pełno, chociaż tak do końca to nie ruszył z miejsca na razie porusza się w obrębie maty, najczesciej dookoła własnej osi o trochę do przodu i do tyłu. Rozgadany jest za to za wszystkich, mama mówi ciągle od kilku miesięcy, ostatnio zaczął mowić tata, i kłócić się, normalnie nie można przy nim rozmwawiać przez telefon bo zagłusza wszystkich, wydaje z siebie miliony dźwięków;)

Ehh, nie uda mi się przez małego marudera poodpisywać, ale bacznie was podczytuję. Pozdrawiam Was kochane i miłego dnia.

Laski to już jutro lecimy:) trzymać mi tu kciuki obyśmy burzy nie doświadczyli!
Dziś już wyjeżdżamy do Dublina, tam będziemy nocować.
Nie wiem jak upały zniesiemy tu max 18 stopni.
Odezwę się może z Polski:)
pozdrawiam Was!

Hej maminki :-)
U nas pogoda duzo lepsza ale Ja za to uziemiona jestem w domu bo czekam na dostawe mojego A. jak bylismy w tym centrum handlowym to moj upatrzyl sobie super adidasy no ale oczywiscie nie mieli jego rozmiaru i zamowil je i dzisiaj maja przyjsc wiec siedzimy puki co w domu :nerd: jedno pranie juz wisi drugie sie pierze,korzystam puki jest ladnie bo nie lubie kisic prania w domu potem.Dzisiaj przezylam szok nad ranem tzn kolo 5:30 budze sie zdziwiona bo Sami nadal spal nawet sie na mlesio nie obudzil wiec spalam ciurkiem jakies ponad 6h :szok::-D:happy2: no ale pewnie to byl jakis jednorazowy wyskok z jego strony wiec nie wierze w cuda ze kolejne nocki tez takie beda :tak::-)
winki nie kupilam nic specjalnego jakies dresiaki i bluze bo nie mam nic kompletnie po chacie wszystko jakies ciasnawe mam :baffled: moj se buty kupil no i Sami tez sie zalapal na male conieco buciki,spodnie z dzinsu no i jakies bluzki z dl, rekawem :tak: Sami tez uwielbia centra handlowe jakos zawsze jest spokojny a pierwszy wypad to mysmy zaliczyli troszke pozniej jakos jak maly mial 2 tygodnie Ja to to po CC musialam troche dojsc do siebie zeby gdzies wyjsc bez stekania :-D Olinek wyglada supcio a jedzenie piachu na pewno mu sprawilo frajde :-D
mary-beth mam nadzieje ze malutkiej szybko przejdzie kryzys zlego samopoczucia i da sie wam wyspac,a o kryzysie 8 miesieczniaka tez slyszalam az sie tego boje :nerd:
Gola powodzenia z nocnikiem oby proby siusiania byly pomyslne ;-)
Mikado powodzenia kochana no i bezpiecznego oraz przyjemnego lotu wam zycze ;-) bede trzymac kciuki za ten wyjatkowy dzien &&&&&&&&& wybawcie sie i wyszalejcie sie bo do nastepnej takiej imprezy jeszcze troche bedziecie musieli poczekac ;-):-)

A co do pogody to i Ja jestem za max 25 stopni w wiekszej temperaturze okropnie sie mecze i czuje.
Milego dnia lasencje ;-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka :-)
Już melduję się w domku wczoraj w nocy wróciliśmy było super u babci.Martynka przespała nam drogę w jedną i drugą stronę prawie całą a tak się bałam strasznie ...ogólnie była grzeczna tylko jak nigdy płakała jak zobaczyła ciotki i babcię pierwszy raz..jest już na tym etapie koga znam kogo nie :sorry2:Podostawała ubranek,zabawek i 200zł od ciotek :-) Aaa byłyśmy w niedziele w lesie nazbierałyśmy jagód i wczoraj się z nimi bawiłam pół dnia..;-) Martynce też w niedziele ząbek się wykluł 4 i chyba coś jeszcze się szykuje dziś i wczoraj niezły ślinotok dopiero zasneła od 7 nie spała tylko marudziła i nic jej nie pasowało...mój ma tacierzyński więc go troszkę wykorzystuję.
Nic nie odpisuje ale jestem w temacie bo podczytałam was wcześniej :-)
Miłego dnia

Do góry