reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Siadłam pisać, ale Artur się przebudził (zasnął w trakcie karmienia) i teraz jest istna histeria.:szok::baffled::no:
Czy on się kiedyś nauczy sam zasypiać? Już nie mogę słuchać jego płaczu, płacze jak jestem obok i głaszczę i jak odejdę też..

reklama
hej kochane, chwilkę mnie nie było, widzę, że Wam maluchy też dają do wiwatu z jedzeniem i zębiskami :/:/ Mój mały wciąż bez kłów, choć wiem, że dziąsełka swędzą pełną parą. Byłam dzisiaj u znajomej, która ma miesięczną córeczkę ( Polę :p ), jejcia, jakie to to maleńkie w porównaniu z Olkiem ;)

Kupiłam dziś mleko na dobranoc Hippa - mały wsunął tylko 90ml i zasnął. I śpi już spokojnie od godziny. Znowu podaję mu wodę z Rossmana do mleka- był na 2 nocki u moich rodziców i pięknie spał- boję się, że może moja woda mu szkodzi, bo nic innego nie może się różnić.
Ostatnio mamy straszne problemy ze spacerami;/ mały nie chce siedzieć w wózku- płacze, aż się zanosi, wygina się... Muszę go brać na ręce, ale strasznie ciężko jest nieść małego i prowadzić wózek :/ co jest ;/....
I zauważyłam coś bardzo niepokojącego- mały targa się czasem za uszko, zwłaszcza gdy chce zasnąć, i w półśnie stuka się rączką w czoło.... Co może być powodem ? Infekcji ucha nie ma....

Hej:)
Meldujemy się i my.Widzę, że większość dzieci marudna na zęby- moja mała też. A w dodatku nauczyła się wyciągać ręce, żebym ją zabrała i teraz non stop ma je w górze:) Słodko to wygląda ale po całym dniu mam tak z tylka wybrane, ze szok. Nic nie moge zrobic bo mala zaraz ryczy.Filipowi ospa juz schodzi wiec teraz czekam kiedy wysypie mała,podejrzewam, ze tak na poczatku przyszlego tygodnia bo wtedy beda 2 tyg jak wysypalo Filipa. A poza tym Filip dalej kaszle juz mniej ale jeszcze a Zuzia ma jeszcze nos zapchany. W dodatku musimy caly czas siedziec w domu wiec dzien ciagnie sie niesamowicie.Dobrze chociaz ze jest brzydko na dworze bo nie jest mi tak przykro , ze nigdzie nie mozemy wyjsc:-D

Gola super ze Pola juz lepiej. A ty kiedy idziesz na badanie? Nie damy Ci tutaj spokoju dopoki sie nie przebadasz!!!
U nas dzis tez troche lepiej z jedzeniem.

maggipka oj wspolczuje tych pobudek, oby to sie szybko skonczylo

mirelka
trzymam kciuki za szczepienie oby bylo bezbolesne. Tutaj standardowo szczepia na pneumo i meningo.

ankusch widze ze kolejna ciezka nocka i dzien, wspolczuje, u nas dzien lepszy. Dobrze ze w pracy cisze w sprawie zwolnienia.

Angun strasznie wspolczuje, na pewno jest ci bardzo ciezko jak Arti tak placze, trzymam za was kciuki.

Julianna zycze spokojnej nocki. Ja slyszalam ze jak dzieciak jest zmeczony i spiacy to wlasnie targa sie za uszko i to normalny objaw.

filipkowa mama moze zuzia jednak sie nie zarazila. Oby choroby was szybko opuscily i nie bedziecie juz musieli siedziec w domu.

U nas dzien minal oki. Kinga juz miala lepszy humor, nawet zjadla 1/3 sloiczka warzyw. Bylam ja tez zwazyc i niestety nic nie przybrala przez ostatnie 2 tygodnie. Bede musiala nadal monitorowac jej wage.
Dzisiaj tez dostalam paczke z Dublina z nowymi torebkami, juz zalozona, zobaczymy jak sie sprawdzi. Chyba niedlugo bede mogla sie zatrudnic jako pielegniarka od stomi :tak:

Hej dziewczyny. Wczoraj poszłam pierwszy dzień do pracy i miałam tyle pracy że szok, non stop coś a taki syf pozostawiła laska co była na zastępstwie że nie wiem kiedy ogarnę. Olek nadal w szpitalu, moja mama z nim jest, jak dobrze pójdzie to w piatek możemy go odebrać. Mama mówi że daje jej strasznie popalić, wiecznie na rękach ale przynajmniej zasypia sam w łóżeczku i nie marudzi do jedzenia. Zjada co mu dadzą.

Niuniunia Fajnie że kupiłaś sobie kreację na chrzciny, matka nie może jak kopciuszek wyglądać.
Syl Ja też mam duży brzuch po ciąży i przepuklinę, często mnie boli jak dzwigam.
Angun Olek leży w Uniwersyteckim , szkoda że jeszcze nie pracujesz bo można by na małą kawę się umówić.

Oluś skończył wczoraj 7 miesięcy
Dobranoc

Ostatnia edycja:
Walczyliśmy bite 2 godziny.... Robiłam wszystko- przytulanie, odkładanie niezliczoną ilość razy, spiewanie, gadanie, zabawianie pluszakiem, głaskanie po głowie. Dałam mu też Paracetamol, bo mam wrażenie, że od paru dni zęby go męczą i też przez to nerwowy. Wreszcie po tym wszystkim trochę pokwilił i zasnął na brzuchu. Oj ciężko..... ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej.

Julianna nie mam pomysłu, dlaczego Olek taki nerwowy na spacerze, może mu niewygodnie w wózku, mało widzi i chce być na rękach?/ A z wodą rzeczywiście spróbuj, choć nie słyszałam, żeby wywoływała bóle brzucha, wreszcie badana jest okresowo na obecność drobnoustrojów. A o pociąganie za uszko i uderzanie w czoło się nie martw, jak pisze Angie dzieci tak często robią, jak są śpiące, mój Arti tez miał taką fazę.
Angie dzięki. Fajnie, że Kinga miała dziś lepszy apetyt. Wiesz, mała jest teraz bardziej ruchliwa i spala więcej, może dodawaj do słoiczków trochę kaszki? (może się jednak przekona?) Jest u was Sinlac? To kaszka wysokoenergetyczna dla alergików i niejadków :-)
Filipkowa mama- dobrze, że synek już z ospy wychodzi, a może córunię ominie, ma jeszcze twoje przeciwciała z okresu ciąży (jeśli przechodziłaś ospę).
Ankusch mam nadzieję, że nocka minie spokojnie, I ty biedna się z Martynką męczysz, nie wiadomo jak ulżyć biedactwu. Ja bym podała lek p/bólowy na noc.
Gola dzieki, jak widzisz łatwo nie idzie, ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Jak się czujesz, trochę lepiej?
Maggipka zdawaj relację jak u was nauka zasypiania, cz y tez tak dramatycznie? Trudno znaleźć złoty środek. Jak po wizycie u kardiologa, mam nadzieje, że z Malutką wszystko ok.
Mirelka ja takie zakupy przerabiałam w zeszłym roku, kupiliśmy podobne włączniki, nawet nie wiedziałam, że podświetlane, ale teraz się w nocy przydają, swiatła nie muszę włączać :-) A kto ci mówi, żeby nie szczepić p/ko Pneumokokom? My szczepiliśmy Prevenarem 13 i Artur b.dobrze to zniósł (a miał jednocześnie szczepienie 3w1, Pneumokoki i Rotawirusy).
Helenka dzielna z ciebie babka, podziwiam cię! No szkoda, pewnie byśmy się wybrały!&&&&& za szybki wypis dla Olusia!! Mam nadzieję, że będzie okazja w lepszych okolicznościach się poznać!

Mąż pizzę zrobił (mrożonka ale super doprawiona :-)) i kusi a ja już po kolacji:baffled:

Ostatnia edycja:
ankusch co do zumby to nie jest kwestia zawzięcia. Wkręciłam się bo mi się bardzo podoba:-D Ja sobie też nie wyobrażałam powrotu do pacy i tego jak ja ją zostawię ale szczerze mówiąc cieszę się z powrotu do pracy i teraz każdą chwilę z Mają staram się wykorzystywać na maxa. Kochana oby ten ząbe szybko wylazł żebyście się za dligo nie męczyły!!
Niuniunia super że masz już kreację!! Koniecznie musisz wrzucić swoje zdjęcie w tej kiecce!! A z mamami tak jest. mam nadzieję że Twoja mama spuści z tonu i da się Tobie wykazać!!
mycha niestety brzuchol jest i nie da się go nawet wciągnąć. Muszę się zmobilizować żeby tą fotkę zrobić..
alma no właśnie tak sie zastanawiałam czy Twój mąż już zjechał. Pamiętam że miał wyjechać i spor tam posiedzieć.. Fajnie że możesz liczyć na rodzinę!!
syl to wrzuć zdjecie brzucha, to porównamy;-)
Gola tak, mam grochowe chicco. Jest zajebiste. O Twoim pamiętam. Jak tylko mam możliwość to tam zaglądam:tak:
Winki wow!! Pierwszy dyplom!! oprawiłaś już w ramę??
nimfii mam nadzieję że szybko naprawicie koło i będziecie znów spacerować!!
mirelko a to drzwi będziecie wymieniać?? A gniazdka,przełączniki i parapety to na poddasze?? Super że już wszystko zamówione:))
Angun współczuję tej nauki zasypiania u siebie... Ja na szczęście nie mam problemów tego typu z Mają. nawet w dzień dobrze po niej widac kiedy jest śpiąca i odłożona do łóżeczka ładnie zasypia. A jak nie jest śpiąca to sie oburzy, wtedy wiadomo że źle sie odczytało jej sygnały;-)
angie super że tak pospalaś!! zazdroszczę!!
Gola super że u Was lepiej i ze Pola dziś tak długo pospałaś!!!
maggipka trzymam kciuki za nauke zasypiania&&&&&&&& oo zaraz musze zobaczyć gdzieś co to ta latunga!!
Julianna moja też od jakiegoś czasu ciągnie się za uszko.., może to taki etap??
filipokowa mama Maja tez wyciąga ręce... ciekaw ekto ją nauczyl noszenia..
helenka kurde ale syf z tą Twoją zastępczynią!! ja po mojej tylko biurko po swojemu wyczyściłam. Ale ona robiła za mnie te najłatwiejsze rzeczy i przejęła łatwe rzeczy od koleżanki a tamta wzięła trudniejsze. Powodzenia w pracy. Mam nadzieję że Olusia wypuszczą w piątek!! Wszystkiego dobrego dla Olusia na te 7 miesięcy!!!

Kochane nadrobiłam Was i padam na pyszczek. Zumba wczraj byla ok. Prowadził ją młody, cąlkiem przystojny chłopaczek:-D Było wesoło.Jutro idę znów- tym razem zajęcia prowadzi dziewczyna- kubanka z pochodzenia... zobaczymy...

Kochane idę spać bo ledwo an oczy widzę...
dobrej nocki wszystkim!!

No i już po wizycie. Było EKG i USG i wszystko ok. Szmery są, ale fizjologiczne a nie patologiczne. Dla kontroli mamy się pojawić za rok, a teraz spać spokojnie :-)

Byłam dzisiaj na fitnesie, i jutro też pójdę :-) Lato się zbliża...

mirelka - przy którejś tam wizycie u pediatrę zaniepokoiły te szmery i wysłała nas na kontrolę do kardiologa, szczególnie że ona wcześniaczek. Co do szczepionek, to ja szczepiłam na pneumo, nawet miałam za darmo jako że wcześniak, a u nas taki program dla nich jest. Mówiła mi pielęgniarka, że wkrótce pneumo mają być włączone do pakietu tych obowiązkowych.

gola - no właśnie u nas też ten wózek jest prezentem od rodziców, choć my wybieraliśmy. Chyba jakieś zaćmienie wtedy miałam, bo nawet mi do głowy nie przyszło, jak ta spacerówka będzie montowana, no a sprzedawca też nic nie powiedział. Tzn. widziałam, ale nie myślałam chyba logicznie wtedy. Teraz najchętniej bym go sprzedała i kupiła taki właśnie montowany w 2str.

angun - jak postępy w samodzielnym zasypianiu? My jeszcze w lesie z tym jesteśmy = postępów brak.

ankusch - no i jak przetrwałaś dzień? Ja takich mam ostatnio pełno, więc wiem co czujesz. W takich chwilach czekam na męża jak na zbawienie, żeby Małą choć na chwilę ode mnie wziął.

julianna - czy ja dobrze doczytałam, że twój maluch był 2 nocki u dziadków? Bez ciebie?

helenka - trzymaj się kobitko!! Strasznie mi ciebie szkoda, że musiałaś wracać do pracy w takiej sytuacji. Swoją drogą, ten szef to niezły skur... mogłaś go nagrać i do PIP podać, że ci nie pozwala wziąć opieki na dziecko.

Buziaki ***

Hej dziewczynki,

przepraszam, że Was zaniedbuję ale kompletnie nie mam czasu w tym tygodniu pisać. Przygotowania idą pelną parą. Dziś jestem na noc u siostry bo jej mąż wyjechał w delegację do Gdańska. Ja przeziębiona ;(

laski zastanawiam się jaki kolor butów kupic do szafirowej sukienki? A malutkiej kupować bolerko na chrzciny? bo cgholerka trochę pogoda dziwna...

Helenka, Syl
a jak Wam się ta przepuklina objawia?

dobrej nocy kochane

reklama
helenka wspolczuje ciezkiego powrotu do pracy, trzymam kciuki zeby w piatek wypisali Olka. Wszystkiego naj dla olka na te 7 miesiecy, przede wszystkim duzo zdrowka.

Angun na pewno bedzie lepiej. Nie widzialam ani nie slyszalam tutaj o Sinlac, zobacze jak bedzie dalej i najwyzej uderze do dietetyczki.

onanana fajnie ze zumba tak cie wciagnela i w nowym miejscu tez ci sie podoba.

maggipka super ze wyniki ok. My jedziemy na wizyte do kardiologa 13.06, dowiemy sie czy dziurki w Kingi serduszku same sie zamknely czy trzeba interweniowac.

niuniunia rozumiemy ze jestes teraz bardzo zajeta, trzymaj sie i nie przepracuj.

Do góry