reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam mamusie :-)

nocka przespana do 6.00, do godz.7.00 leżałyśmy sobie w łóżkach każda w swoim Liwicia kręciła się tam i z powrotem a ja ją obserwowałam spod pierzynki. Pogoda się nie poprawia nadal zimno i deszczowo:tak:

Angun może za dużo tego wszystkiego piszesz że śpiewasz,gadasz, zabawiasz zabawkami może to Arturka pobudza a on powinien się wyciszyć przed snem ja bym na twoim miejscu po pierwsze wyrzuciła wszystkie zabawki z łóżeczka przed snem, przed włożeniem go do łóżeczka przytul go mów do niego spokojnym, cichym głosem że np. go bardzo kochasz, mamusia zaraz odłoży cię do łóżeczka teraz jest pora spania i odkładasz go do łóżeczka jak zacznie płakać weź go znowu na ręce przytul i tak do skutku aż sam zaśnie ale ty to na pewno wszystko wiesz, życzę wytrwałości i trzymam &&&&& za szybkie efekty

jeśli chodzi o szczepionkę na pnum to u nas tak głośno o niej się zrobiło po śmierci tego chłopczyka co o nim tutaj pisałam no i koleżanki z pracy które maja dzieci się wystraszyły i zaczęły się dopytywać lekarzy, pediatrów dużo było na nie mówili że szczepionka jest na kilka szczepów a występuje tych szczepów znacznie więcej, że zachorowalność na tą chorobę jest niska, że to wszytko napędzają koncerny farmaucentyczne
maggipka to fajnie że wszystko ok.śpijcie sobie spokojnie:tak:
onanana fajnie że zumba tak cię wciągła, tak wszytko co teraz kupujemy to na poddasze, drzwi to wewnątrzklatkowe
helenka wszystkiego dobrego dla Olka na te minione 7miesięcy, trzymam &&&&& żeby wypuścili Olusia w piątek ze szpitala i nigdy już tam nie wracał
Filipkowa mama zdrówka dla dzieciaczków
Niunia zależy jaką sukieneczkę kupiłaś dla Wiki bo jak z krótkim rękawkiem to bolerko jak najbardziej będziesz musiała założyć pogoda raczej tak ma być chłodna a w murach kościelnych jest chłodno

Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie laseczki!

U nas noc minęła całkiem dobrze, Mały jadł tylko raz:szok: (zawsze 2-3) i spał ładnie prawie do 8. Niestety w nocy przy odkładaniu do łóżeczka znów wszczął histerię (co mu się ostatnio nie zdarzało, bo ładnie zasypiał odłożony), przebudził się chyba za mocno, no i po 10 min.koncertowania musiałam go wziąć na rece i tak z nim zasnąć. Także chyba całkiem nieźle. Zobaczymy jak dziś z pierwszą drzemką, potem lecimy na bilans, może załapię się do gina i na spotkanie z koleżanką, także 2 pozostałe drzemki w terenie.

Onanana ja nigdy fitnessu za bardzo nie lubiłam, bo wkurzały mnie te układy i nie nadąrzałam, może ta zumba byłaby fajna dla mnie?? Muszę poszperać, gdzie w okolicy można się wybrać i jak będzie opiekunka, to może zacznę :-)
Maggipka- relacja z zasypiania- patrz wyżej :-) ja też mam czasem takie dni, że Artur mnie wykańcza i czekam na męża, na szczęście ostatnio ładnie się bawi, bo odkryl siedzenie i pełzanie po podłodze :-)
Angie zapytaj sie dietetyczki, może warto to podawać Kinguni, jeśli nie wypije więcej mleczka.
Mirelka zaczęłam od tego, jak piszesz, spokojny głos i przutulania. W łóżeczku ma przytulankę-zajączka, z którą będzie teraz zawsze spał i jego mu pokazywałam, żeby sie przyzwyczaił. Pośpiewałam trochę kołysanek, ale chyba nie zwracał na nie uwagi. On dziwnie zasypiał, bo jak wpadał w histerię, to płakał z zamkniętymi oczami, potem przychodził okres przebudzenia i sam zaczynał się bawić. Co do szczepień p/ko Pneum, to ja jestem zwolenniczką, nie zgadzam się z opinią, że infekcje wywołane Pneumokokami zdarzają się rzadko, są częste i nie mówi się o powikłaniach jakie niosą ze sobą (łącznie ze śmiercią). Mówi się tylko o powikłaniach po szczepieniu, które zdarzają się o wiele rzadziej niż te po zachorowaniu. Ja nadal zachęcam :-)

Miłego dnia dziewczyny, zajrzę popołudniu!

Ostatnia edycja:
maggipka, dokładnie- beze mnie, dziadkowie przyjeżdzają codziennie, mały ma u nich swój pokoik, z resztą, gdy w grudniu poszłam do racy, to był u nich dłużej, czasem po 3dni, a ja byłam gościem. Wolę to niż obcą kobietę, Bóg jeden wie jak dobra by nie była ;)

czesc dziewczyny,

dzis niestety juz nie pospalam, pobudka o 1.00 na butle i o 5.40 i na tym koniec spania. Na dodatek akcja woreczek bo w nocy fatalnie przecieklo, musialam czekac az moj wroc i z pracy o 7.00 bo sama nie dalabym z tym rady, te nowe co dostalam wczoraj chyba sie nie sprawdza, musze zadzwonic do tej pielegniarki.

Angun pogadam z dietetyczka. Co do usypiania to ja odkladam Kinge do lozeczka i zazwyczaj prawie wogole do niej nie mowie, zadnych zabawek ani piosenek. Jak jest bardzo spiaca to od razu zasypia ale czasami wcale nie jest taka spiaca mimo to zostawiam ja sama, troche popyskuje w lozeczku, czasami przyjde i dam jej smoka ale staram sie zeby jak najmniej mnie widziala i slyszala to wtedy szybciej sie wycisza i zasypia, jak karmie w nocy to wogole sie nie odzywam, jak tata ja karmi to do niej mowi i zawsze dluzej to trwa i gorzej z zasypianiem, ale kazde dziecko jest inne i trzeba znalezc ta odpowiednia metode. Powodzenia!!!

Hej kochane maminki :-)
My juz wczoraj wrocilismy do domciu,super bylo sie tak oderwac i posiedziec z innymi ludzmi,posmiac sie i pogadac o glupotach :-) Sami byl kochany,grzeczniutki i taki radosny,w nocy super spal tylko cos z jedzeniem mial problem tzn mlesia malo jadl chyba z powodu wrazen,za kazdym razem musialam isc do osbnego pokoju i zabawiac go na calego zeby chociaz te 100ml mleka wypil :tak: nowa kolezanka bardzo sie mu spodobala jak byl blisko to tylko chial ja za reke czy noge ciagnac oj trzebalo go obserwowac zeby jej krzywdy nie zrobil bo ona niby bedzie miec 4 miesiace a jest taka drobniutka dziewczyny ze hej i taka spokojniutka jest i tylko sobie lezy i obserwuje :tak::-) Sami wrocil z malymi nowymi umiejetnosciami doszedl do tego jak sie przesuwac i zaczal pelzac ale do tylu tak to slodko wyglada jak ta dupinke podnosi i sie przesuwa raczkami :-) no i juz ladnie siedzi jak sie go posadzi ale nadal sie jeszcze chwieje ale juz jest coraz lepiej :-) Pogoda byla beznadziejna zimno i padalo caly czas jedynie udalo sie nam w poniedzialek wyrwac do centrum handlowego na 6h,duzo chodzenia bylo ale nic ciekawego nie bylo do kupienia.
Produkcja na BB byla niesamowita jak mnie nie bylo przez te kilka dni i mam do nadrobienia 14 stron,dzisiaj nie dam rady zbytnio was nadrobic bo zaraz na miasto musze pedzic i do apteki wiec cofne sie tylko o kilka stron zeby chociaz wiedziec mniej wiecej co tam u was sie dzieje :tak:-)
onanana super prezenciki dostala Majunia na dzien dziecka.Ciesze sie ze zumba sprawia Ci tyle przyjemnosci kochana ;-)
Gola wspolczuje zatrucia kochana no i biedna Polunia takie goraczki przy zebolach,mam nadzieje ze sie juz lepiej obie czujecie.
syl krzeselko bardzo ladne,mam bardzo podobne tylko kolorki inne :-) sprawdza sie w 100% ;-)
winki brawa dla Olusia !!!! super dyplom teraz w rameczke i na sciane :-D
helenka Wszystkiego Najlepszego dla Olinka na te 7 miesiecy !!!! trzymam kciuki zeby Olinek wyszedl ze szpitala jak najszybciej.
Angun wspolczuje Ci kochana takiego ciezkiego zasypiania u Arturka,mam nadzieje ze szybko sie nauczy sam zasypiac,zycze Ci duzo cierpliwosci kochana ;-)

No i tyle udalo mi sie nadrobic kochane,przepraszam jesli kogos pominelam.

Dzien dobry - kurcze zapukala listonoszka i przez przypadek usunelam sobie calewgo posta!!!!!:angry: Tak wiec po czesci postaram sie odpisac ...

angun - pewnie nie bedzie tak latwo, ale szybciej niz myslisz Arturek nauczy sie samodzielnego zasypiania:tak:gratulujemy pelzania:)
onanana - kochana juz wiemy czemu z takim zapalem na ta zumbe smigasz :-D a tak powaznie gratki za wtrwalosc: dom , dziecko, praca, robota w domu ijeszcze czas i checi na basen czy zumbe!

Ssabrinna - super, ze ywjazd udany, kochana u nas tez pogoda doopiata, dzis jest lepiej. Brawo dla Samiego, ze taki grzeczniutki byl i za doskonalenie umiejetnosci. PS Pola tez przesuwa sie do tylu ;)

Niuniunia- do takiej kiecuszki - fajne sa cieliste, czarne zawsze tez pasuja i np szare tez ladnie by wygladaly. zalezy tez jakie masz dodatki i czy duzo. A bolerko czy swterek musisz meic bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie i w kosciele tez moze byc chlodno

maggipka- najwazniejsze ze badanie wykazalo , ze wszytsko w porzadku - domyslam sie jak Wam ulzylo:)

Helenko - wszystkiego najlepszego na te 7 mieszkow, zdrowka najwiecej !!!!! no i zebyscie jak najszybciej do domu wrocili!

angie - kurcze wspolczuje nocki, na szczescie juz niedlugo i nie bedzie sie musieli uzerac z tymi woreczkami!

Pola kochane bez temp, je ładnie, spała całą noc - jadła 2x, a wstała 7:30!!!!! Woow:)

cześć dziewczątka :-)

ostatnio nie miałam czasu na BB, bo pracowałam, ale dzis mam wolne, więc zerkam co tam u Was:tak:

ankush kupiłam jednak taką spacerówkę ANG. WOZEK SPACEROWKA PARASOLKA FOLIA + OCIEPLACZ (2367642190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w piatek powinna przyjść to zdam relację jak się sprawdza w realu :-)

julianna znam dziecko, które nienawidziło swojej spacerówki i dziewczyna musiała nowy wózek kupić:-p mój mały też targa uszko, ale jak Cię to niepokoi to pogadaj z pediatrą

Sabrina ja nie w temacie, więc nie wiem gdzie byłaś, ale cieszę się, ze pobyt udany :-) nie ma to jak się oderwać na trochę co nie? :-)

angun u mnie na wieczór nie ma problemów z zasypianiem, ale w dzień tez mam akcje, więc Ciebie rozumiem... U mnie tylko noszenie na rękach wtedy działa :-(

winki, angie, julianna moj mały też nadal bezzębny :baffled: (No chyba, że u którejś z Was cos w ostatnim czasie się wykluło:-p)

Witajcie mamuśki:-)

No chrzciny juz za nami, wiec moze teraz będzie wiecej czasu na BB;-)Postaram się od nowa wdrożyć:tak:
Natalka na chrzcinach sie spisała rewelacyjnie. Całą mszę przespała, a jak tylko chrzast sie zaczął to sie wdała w dyskusję z ksiedzem:-D No tak nawijała cały czas, ze ksiądz tylko na nia sie patrzył i uśmiechał, chociaż było jeszcze jedno dziecko;-) A jak jej robił krzyżyk na czółku to ja smyrnął po nosku:-)

Widzę, ze niektóre dzieciaczki już pełzają. Natalka też próbuje ale narazie jej za bardzo nie wychodzi przez to, ze ma słabsze rączki i chciałaby to robić samymi nóżkami. No ale ćwiczymy i mam nadzieję, ze sie uda niebawem. Siedzi też juz przez chwilkę sama, na razie podpierając się rączkami z przodu.

A tak ogólnie to wszystko ok. Natusia zdrowa, tylko ja sie kiepsko czuję, bo trawy pylą.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki!

Dziewczyny my dopiero co wrocili z miasta takie kolejki wszedzie ze w jednym urzedzie siedzielismy ponad 1h :baffled: na szczescie Sami byl grzeczny ale zblizala sie jego pora spania i zasnal tam z czego sie ucieszylam bo juz zaczynal marudzic troche :-) Pogoda byla dosc ladna jak wychodzilismy bo bylo cieplutko ale duszno wrocilismy do domu i 20 minut pozniej zaczelo padac wiec udalo sie nam wrocic przed deszczem :-D
Musze sie pochwalic ze dzisiaj przyszedl Samiego paszport angielski jupiii !!!! czekalismy na niego jakies 3 miesiace i tyle papierkjowej roboty jeszcze dodatkowo bylo przy tym ze az glowa bolala pod koniec juz stracilam nadzieje ze mu go w ogole dadza no ale udalo sie i ma :-D
Gola super ze Polunia sie juz dobrze czuje i bez tempki,no i jak super sobie dziewczyna pospala :-)
martttika dzieki kochana,bylismy u znajomych na dlugi weekend bo u nas swieto bylo i nawet taki krociutki wyjazd duzo robi,czuje sie taka wypoczeta :-)
Margana super ze chrzciny juz za wami i takie udane byly no i brawa dla Natalki ze taka grzeczniutka byla w kosciele :-)

Milego popoludnia mamusie ;-)

reklama
Ssabrina fajnie że wyjazd się udał, super że paszport już do Was doszedł jak to się mówi lepiej później niż wcale
Margana super że chrzciny Wam się pięknie udały i Natalka tak ładnie grzeczniutka była, Liwia pomalutku zabiera się do raczkowania fajnie dupcię podnosi i przemieszcza się do tyłu, siedzieć też jeszcze sama nie siedzi na chwilkę posiedzi ale jeszcze nie umie utrzymać równowagi, a ty kochana do pracy już wróciłaś bo jak się nie mylę to onanana chyba pisała że ty w poniedziałek do pracy miałaś wracać chyba że źle doczytałam, zdrówka życzę
Gola fajnie że już Pola ma się dobrze
Marttika fajnie że masz dziś wolne od pracy a jak tam są jakieś zwolnienia bo coś pisałaś że szef ma zamiar zwalniać, pozdrawim

Liwia dziś ma tak dzień rozwalony przez te szczepienie spała tylko od rana 1godz. w sumie zrobiła sobie 2 drzemkę w drodze do przychodni długo nie pospała z 10min, dziś weszliśmy od razu do gabinetu i musieliśmy ją wybudzić była nie zadowolona, za to szybko zaśnie na noc za pewne przy butli już padnie:tak:

Do góry