reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Wszystkim naszym pięknym Szkrabkom życzę Wszystkiego co najlepsze ;****

Mycha, Mikado Wszystkiego najlepszego Waszych Bobików w ich święto;*;*

Laski byłam na zakupach z siostrą, mój plan dnia szlag trafił jutro nadrobię. Dziś po południu jeszcze jadę z mężem na zakupy, mam problem ze strojem na chrzciny dla siebie;( Malutkiej kupiłam piękną bielusią sukienusię cudna jest;) a dałam za nią tylko 140zł a wszystkie te "przesadzone" byly od 190 zł :) a przygotowałam dla malej 400zł na strój ale super, że udało się taniej kupić. Dla samej siebie nic nie znalazłam, ubrałam tylko siostrę (matkę chrzestną Wiki) Baby pokazywały mi takie kiecki jak worek dosłownie i były tak ochydne a kosztowały po ok 300 zł :szok:. Nie chcę weselnej sukienki na chrzciny, chciałabym mieć zwykłą elegancką sukienkę w której mogłabym wystąpić nawet zwykłego dnia albo w niedzielę bądź jakąś skromną uroczystość więc się naszukam...

Helenko współczuje Wam tej choroby biedny Oluś. Ucałuj go od nas, zdrówka dla niego i siły dla Ciebie;*

reklama
magggipka współczuję Ci kochana tego wiecznego niedospania. A nie myślałalś żeby małą trochę btulą albo kaszką na noc "docisnąć". jest już duża a laktacji Ci to na pewno nie zaburzy!! Maggipka czytam że próboąłaś dopchać butlą... moze niech Twój mąż do niej wstanie, da jej smoka a Ty sie jej nie pokazuj. Moja jak widzi tatę to ok ale jak mnei zobaczy zaraz ryczy za cyckiem.. Moja siedzi posadzona. Moje dziecko to straszny leń i widzę że wszystko robi wolniej niż inne dzieci, ale w żadnym wypadku mi to nie pzreszkadza ani się nie martwię. Szkoda ze Amelka nie umie znaleźć wspólnego języka z dziadkiem.. na pewno jest mu przykro:-(
Angun ale kaszana z tą opiekunką ale na pewno córka stanie an wysokosci zadania!! Trzymam kciuki&&&&&& Kochana a kiedy Ty wracasz?? bo jakoś nie pamietam dokłandnie daty, wiem ze Margo w poniedziałek wraca...
Mikaod kurcze podziwiam Cie z tym wstawaniem w nocy... Gola też chyba nadal ma takie szarpane noce... Super że Filipek tak dzielnie zniósł szczepienie!! brawo!!
Gola kochanie mam nadzieję ze problemy sie skończa szybciutko!! Idź na te badania!!!!!! Czy ty chcesz zeby Pola miała chorą mamusie?? jak nie z myślą o sobie to z myślą o niej idź się przebadać!! Kopię Cię bardzo mocno w tyłeczek na zachcenie!!! Gola u nas ta pogoda dziś zmienna jak nie wiem. Raz deszcz raz słońce!!
Niuniunia nie wnerwiaj sie tak na chłopa. Mój też jest głupi i staram sie go olewać, chociaż mnie wczoraj wyprowadził z równowagi kilka razy... Szkoda naszych nerwów kochana, bo to i tak nic nie pomoze.. Ja mam krem ujędrniajacy z evline i też takie grzanie mega czuję:-D
julianna współczuję bólu zęba!! Mam nadzieję że szybko coś zaradzisz!!
Syl kurcze Ty też z tych nieśpiących... mam nadzieję że szybko zaczniesz pzresypiać noce!!
Mycha przekaż prosze Naduni buziaczki od cioci Moniki (czyli mnie) i Majeczki z okazji półrocznicy!!!!!
ankusch kochana zdrówka!!! Masz kogoś do pomocy przy małej?? Bo takie pzreziębienie potarfi siły odebrać...
helenka kochana trzymam kciuki cały czas za Was, żebyście szybko wyszli najlepiej z pełną diagnozą!!
mirelko udanego pobytu siostry!!!
Ssabrina zazdroszcze tego spania!!!!

Ok kochane ja sie zbieram do domku. Resztę nadrobię później, chociaż dziś mam zumbę więc nie wiem czy dam radę... A jutro ide na pifko z koleżankami. średnio mi się chce ale wiem ze musze się wybrać bo nie mogę na swojego chłopa patrzec bo mnie denerwuje strasznie.

kochane leceee
wybaczcie ze nei wszystkim odpisałam!! pa

Filipku tobie też oczywiście wszystkiego najlepszego z okazju skończenia pół roczku!!!

Onanana
wracam teoretycznie 6.07 (piątek), nie wiem czy nie dopbiorę sobie tego jednego dnia (mam parę dni w zapasie) i wrócę 9.07 (choć powrót w piątek będzie fajniejszy- mniejszy szok).
Niuniunia współczuję nerwowych poszukiwań sukienki, ja to ze swoją miałam mega fuksa. A może zajrzysz do mniejszych sklepów, nie sieciowych, tam czasem można znaleźć coś fajnego!
Ankusch a może to alergia? Weź jakiś specyfik bez recepty (słyszałam, że Allegra jest b.dobra) i może przejdzie?
Ponko, widzę że Fifi rozkręcił się z tym wspinaniem na całego, sprawny chłopak!!
Helenka oby Oli zareagował szybko na antybiotyk i byście wrócili do domku, spędzanie dnia dziecka w szpitalu to na pewno nic przyjemnego, współczuję!!
Ssabrina to ładnie pospaliście! U nas też zomno i leje.. Miłego weekendy spędzonego w trójeczkę, czekamy na jakaś małą fotorelację :-)
Mirelka gratulacje dla siostry, fajnie jak w rodzince rodzą się kolejne dzieciaki!
Alma Artur właśnie od 2 dni fajnie sprężynuje na czworakach, szykuje się do raczkowania i pewnie z tej pozycji będzie siadał, dziś usiadł sobie na piętkach, także fajnie obserwować te codzienne postępy zmagania naszych szkrabków.
Nimfii to dziś u was rządzi król Maciuś I :-) Miłego spędzania razem z chłopakami dnia dziecka. Opisz później, co jeszcze robiliście!

Heloł:)
Angun - próbowałąm przed chwilą odszukać Twojego posta o żywieniu - pamiętam, że pisałaś o kaszkach albo o klieku ryżowym i dodajesz owocki ze słoiczka , kurcze kolejna mama wraca do pracy - przecież dopiero co rodziłyśmy! Ale leci... Mam nadzieję, że córa niani jest tak samo OK :)
Helenko - tak bardzo Ci współczuję :( Ogroooom zdrówka dla Filipka!!!!
ciociu Ssabrinoo - ale pospaliście- wow :) Super, że Twój ma wolne i wybywacie - mnie takiego czegoś brakuje.
Ankusch - kuruj się kochana, Martysia nie powinna się zarazić
oananana - no niestety ja od porodu jeszcze się nie wyspałam - ale przyzwyczajona już jestem ;) I ja też na mojego patrzeć nie mogę - ale muszę ;0:-D
ponko - ależ ten Wasz Fifi to żywe sreberko - kurcze i już się wspina - u nas chyba daleko jeszcze droga do wstawanai i zrzucania rzeczy z półek ;) Bo Pola jeszcze nie raczkuje .

Pogoda do doopy, pada cały dzień z amłymi przerwami na prześwity słońca (jak u onany)Byłam z Polą u kumpeli, która ma niespełna 2roczną córę - Pola super grzeczna popiskuje, popisuje się cały czas i taka przylepa do każdego idzie. Pojadła takiej zupki normalnej tylk ozmiksowanej - moja koleżanka gotowała idałyśmy jej ,potem położyłam ją w łóżeczku u Werci i usnęła - kochana nasza bździągwa!
Spać m isię chce, Pola śpi od jakichś 30 minut -więc pewno pójdzie ciut późneij spać na noc

Hej dziewczyny wpadam tylko na chwilę złożyć wszystkim bobikom, tym które kończą dziś półroczku najserdeczniejsze życzenia oraz dla wszystkich pozostałych z okazji dnia dziecka.my dziś podwójnie świętujemy bo mężulka urodziny:-D

hej dziewczyny :-)

WSZYSTKIEGO NAJ! NAJ! NAJ! Z OKAZJI DNIA DZIECKA!!!:-) Naszym bobikom i nam przy okazji :-p

Niestety pogoda nie dopisała do świętowania. My dosłownie na 5 minut tylko wyskoczylismy na podwórko w przerwie między deszczem:baffled:

Gola mam do Ciebie pytanie jaką kaszkę gotujesz małej? Jestem ciekawa jak ją przyrządzasz, bo ja póki co to idę cały czas na łatwizne pod tym względem:tak:
mycha 1OO lat dla Nadii :-)
mikado 1OO lat dla Filipka :-)
helenko trzymajcie się dzielnie! Bosh co się dzieje z tymi szefami, co jeden to lepszy...:wściekła/y:
niuniunia 400 zł na strój?:shocked2: To te rzeczy są aż takie drogie?:szok: Ja to chyba nie dzisiejsza jestem... Ja po strój dla siebie pobiegłam na ryneczek i na chrzciny ubrałam się za 100 zł:-p

reklama
Na wstępie dla wszystkich bobików dużoooooooo zdrówka i radości w ich dniu!!!!
onanana
fajnie, że u was wszystko oki, pocieszam się że u nas też tak będzie, a Maja płakała jak sama zostawała przez pierwsze dni? u nas rozłąka od poniedziałku, trochę mi smutno :-(
mikado trzymam kcikasy za podróż i oby Filipek dobrze ją zniósł :-) 100 lat dla Filipa
angun powodzenia z nową opiekunką
gola co do upadków to u nas też pare zaliczonych, po bliskim kontakcie z drewnianą podłogą Lenka się schytrzyła i teraz już podkłada sobie rączkę pod główkę jak odpoczywa przy pełzaniu :tak:a przewraca się na plecki tylko na miękkim, jednak te dzieciaki są bardzo mądre :-) co do problemów każdy je ma, raz mniej raz więcej, trzymaj się na pewno wszystko się poukłada
maggipka brawo dla Amelki, moja mała też się tak buja, strasznie mnie to rozbawia :-D
niuniunia współczuje poranka, u mnie mała się dziś obudziła o 3 ale ją ululałam, ale nie dałam rady potem zasnąć przez godzinę się walałam po łóżku :baffled: ale mąż wstał rano do niej więc się wyspałam
mycha 100 lat dla Nadii :-)
helenka zdrówka dla małego i siły dla ciebie, a twój szef to niezły skur.... :wściekła/y:
ankush zdrówka dla ciebie

U nas dziś pogoda beznadziejna, cały dzień leje deszcz więc nie było mowy o spacerze, za to pół dnia spędziłyśmy w salonie piękności :-D jako, że w poniedziałek wraca do pracy musiałam się odświeżyć :-D więc fundnęłam sobie maxi pakiet: strzyżenie, manicure, pedicure, żelowe paznokcie na stopach i henna i depilacja brwi! Tak się ostatnio paskudnie czuję ciągle boli mnie głowa :-(, szczególnie prawa strona mam strasznie wrażliwą skórę na twarzy z prawej strony, trochę mnie to niepokoi, więc chyba umówi się prywatnie do neurologa, tego który leczy moją siostrę, bo na NFZ trzeba czekać kilka miesięcy :baffled: nie wiem co mi jest, może to nerwy przed powrotem do pracy?

PS Muszę jeszcze pochwalić moją córeczkę, bo śpi w swoim pokoju już miesiąc i umie się sama bawić nawet przez 2 godziny! Jestem w szoku z mężem, że ona taka samodzielna ta nasz maleńka dziewczynka!

Ostatnia edycja:
Do góry