reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry - Angun i inne laski - dziękuję bardzooo - nie miałam pojęcia o tym miodzie!!!! Pierniczę - nie dam już ani grama! Jeszcze raz dziękuję bardzo!!!!!!!!!! Kurcze, cały czas o tym teraz myślę - na serio laski nie miałam pojęcia :-( Jeszcze raz dziękuję bardzo:*

Helenka
- Dzielnego masz synusia! Ty i Twój mąż też zasługujecie na pochwałę- tak dobrze wszystko ograrniacie i radzicie sobie z chorobą małego! Święte słowa - zdrowie to największy dar, bardzo współczuję rodzicom chorych maluszków- tak nie powinno być! :(
Ssabrinaa - lala 1sza klasa - dzieci lubią wszelkie metki, sznureczki, szeleszcące części , itp :)Bawcie się dobrze
Angun - jeszcze raz sorki, że tutaj Ty dajesz kaszkę kukurydzianą z owockami ze słoiczka, czy kleik ryżowy??
mirelko - starczała nam na ok 2 dni - ale teraz kurcze, będę dawać tak jak Angun, wystraszyłam się :( Ja też nie miałam pojęcia o tej bakterii - kuźwa pani doktor specjalnie mi kazała z małą przyjść, bo dietę będziemy rozszerzać - i kurde nawet o miodzie mi nie wspomniała. Gratki dla siostry!!! :)
margo - gratulacje dla Twojej siostry- no koniecznie musi się zalogować na BB ;)
andrzelika - Pola od jakiegoś czasu fajnie sama siedziała, a wczoraj zdarzyło się jej kilka razy starcić równowagę -nie wiem czemu... Może była zajęta za bardzo zabawą ?

Moja mama pojechała na wycieczkę do Wisły, mój w pracy, ojciec mnie maxymalnie wqrwił z samego rana ( ja mamę niby buntuję przeciwko niemu, i to moja wina , że ona pojechała, bo to ja ją namawiam do tego) Co za cep! Nie mam już siły. Zawsze jest awantura, bo ona ma jazdę , że Ona jeździ i najlepiej by jej zabronił. Na szczęście idzie do roboty na 14 i będę z Polcią sama!
PS doczytane - angie - fajnei, że już wiecei na czym stoicie :) I w końcu nie bę∂zie się musięli mordować z woreczkami :) Rzeczywiście miło ze strony pielęgniarki - u nas się rzadko zdarzają takie sytuacje .

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was laseczki

na początek Nadia dziękuje bardzo za wszystkie życzenia :**

gola fajny ten przepis, muszę dzisiaj lecieć do sklepu i ugotować (oczywiście bez miodu :))
helenka to prawda powinniście wszyscy dostać medal za dzielność i wytrwałość :)
sabrina miłego wizytowania się :)
angun nie martw się, córka opiekunki na pewno sobie poradzi, pewnie przejęła w genach po mamie umiejętność opiekowania się dziećmi :p
margo gratulacje dla siostry, fajnie będziecie mieć jeszcze jednego bobika w rodzinie :), ja się dowiedziałam 2tyg temu że moja dobra koleżana jest w 2 miesiącu i na grudzień ma termin też już się doczekać nie mogę :)
angie super że już wszystko ustalone, teraz już z górki

Kochane moje my z Nadią i tatusiem byliśmy już od rana na basenie, Nadia wniebowzięta, nie płakała na koniec z wody wyjść nie chciała :p
super sprawa ten basen
ja pokonałam w końcu swoją barierę poporodową i pokazałam się światu w kostiumie, normalnie aż stresa miałam hehe :p
fajnie tak sobie od rana na basenik iść od razu człowiekowi się humor poprawia i dzień się lepszy wydaje :)

zmykam teraz posprzątać trochę
miłego dnia życzymy :**

Dzień dobry!
Bardzo dziękujemy za wczorajsze życzenia dla mojego solenizanta:tak:

U nas nocka super, tylko 2 karmienia o 2 i 5, pobudka o 8.15 a ja od 7.40 już wyspana, jeszcze się nam to nie zdarzyło,żebym się obudziła przed dzieckiem:-D (puk, puk w niemalowane)

Dziś w planie grill ze znajomymi ale pogoda coś nie tego...
O tym miodzie pierwszy raz słyszę, wiedziałam tylko,że jest alergizujący i dlatego się nie podaje, dzięki Angun.

andrzelika mój Filip jeszcze nie siedzi ale siada jak się go za rączki potrzyma, tyle,że on najmłodszy z listopadowych;)
margo gratulacje, będziesz ciocią:)
helenka ja zawsze ogromnie podziwiam wolontariuszy w szpitalach zwłaszcza na takich ciężkich dziecięcych oddziałach jak onkologia, ja bym nie potrafiła, skąd oni biorą siły? Trzymam kciuki za Olka && niech zdrowieje!
Miłego!

Helenka, pisałaś, że szef nie dał Ci zwolnienia na opiekę, ale to jet zgodne z prawem? Masz prawo do 2 tygodni rocznie opieki nad członkiem rodziny i szef chyba nie ma wyjścia w tym momencie i musi Ci dać to zwolnienie, przecież to tak, jakbyś szła na chorobowe.
Angie, fajnie, że macie termin! Teraz już tylko czekać, potem będzie lepiej!
Angun, dzięki za info dot. miodu, nie miałam o tym pojęcia.
Sabrina, zapomniałam Ci powiedzieć, że śniłaś mi się parę dni temu, że byłyśmy na kawie i plotkowałyśmy sobie :-D Miłej podróży Ci życzę!

A u nas jest deszczowo od rana, ale za to Fifi w miarę zadowolony. Z tym, ze obudził się o 6:30 a potem o 7:00 i dwa razy A. musiał go nosić na rękach. No ale mały zasnął i pospał nam do 9:00. No ale teraz jest bardzo zadowolony, zjadł już kaszkę i deserek no i jak zwykle próbuje wdrapać się na kanapę. Już go nawet nie asekuruję bo potrafi tak ładnie zejść na pupę. Idziemy na zakupki teraz, życzę Wam miłego dnia mamusie! Oby słoneczko w końcu wyszło! I napiszcie jak spędziłyście pierwszy dzień dziecka z maluchami! :tak:

Ponko mogę wziąść opiekę ale do pracy nie mam wtedy poco wracać, bo powiedział mi że potrzebują dyspozycyjnego pracownika, a ja muszę pracować bo z jednej pensji nie damy sobie rady finansowo przy chorym dziecku.

Hello hello dziewczęta :-)

Tylko się przywitam i zmykam, bo dzień dziś intensywny - urodziny mamy Amelki :-) Cały dzień zaplanowany przez męża - opowiem potem co wymyślił :-)

A od Małej chciałabym tylko 1 prezent - przespaną całą noc :-)

Buźka!!

Sabrinko- milego wypadu. Fajnie spotkac znajomkow ,szczegolnie jak maja mala dzidzie. Bedziecie mogly o kupach i pieluchach gadac i nikogo to nie bedzie nudzic.:) Sliczna lala.

Andrzelika- Oli potrafi sedziec sam dluzasz chwile ,ale to te zalezy na czym siedzi. Na miekkim lozku przewala sie dosc szybko. Na podlodze siedzi dluzej. ALe siedac sam nie potrafi. Choc wczoraj jak go tata przewijal to podciagnol sie sam do siedania lapiac za Petera koszulke.

Margo, Mirelka
pogratulujcie siostrom. Tez bym chcial by moja zaciazyla. Ale by bylo fajowo.

Helenko- mysle ,ze onkologiczny oddzial dzieciecy to chyba najgorszy oddzial w szpitalu. W sensie najsmutniejszy. Ale z najodwazniejszymi dzieciaczkami. Aby ant zaczol dziala ,i byscie szybciutko z tamtad uciekali. Sil kobieto.

Angie- jak milo ,ze pielegniarka sie zainteresowala i zadzwonilila i do tego jeszcze z roznymi radami. Super ,ze wiecie kiedy operacja. Oczywiscie wszystko sie pieknie uda i dolaczysz do grona narzekajacych na pieluchy :) Ze wszystkimi naszymi dzieciaczkami bywa roznie w dzien z placzami i drzemkami.

Gola -nie stresuj sie ,ze dalas malej troszke miodu. Jak widzisz nic jej nie jest ,wiec zadnej bakterii nie zlapala. Tutaj tez niestety radza nie dawac miodu przynajmniej do roku. Oj, nie zazdroszcze mieszkania i uzerania sie z ojcem. Nie macie jakichkolwiek szans by jakos samemu zamieszkac?

Mycha -Widzisz ,mowilam ,ze na basenie super. I na bank dobrze w kostiumi wygladalas. Prawde jest taka ,ze to glownie u nas w glowach siedzi. Ludzie raczej maja olew na innych. Szczegolnie na plazach czy basenach. super ,ze Nadince sie podobalo.

Mikado- spoznoine ,ale gorace polrocznaiakowe sciski dla Filipka. Niech rosnie zdrowiutki i radosniutki.
Miejmy nadzieje ,ze pogoda nie popsuje grilla.

Ponko -jaki akrobata z Filipka. Napewno macie super ubaw obserwujac go.

Moje dziecie zaczyna prze pelzaniu coraz czesciej podnosic pupe ,wiec sa juz to prawie raczki. Urzeduje od pol godziny na podlodze i rechocze sie do taty. My dzis na imprezke z wieczora wiec dziecie zostanie z opiekunka. Nie duzo dla niej roboty bo przyjdzie o 18.30 a Oli chodzi spac kolo 19 wiec raczej bedzie miala wolne.

Okrylam ostatnio maly patent. Pisalam am ,ze Oli dosc dlugo rano ze mna spi. Az zaczynalam sie martwic czy to normalne ,bo ostatnio tylko mlesio o 7 ,bez zabawy ,bez niczego kima dalej do 10-11. Czaem zostawiam go w lozku i wstaje o on nadal kima.
aha ,i nie budzi sie w nocy. Dostaje mlesio kolo 23-23.30 jak ja ide spac i potem spi do 7. No wlasnie mlesio. Od jakiegos czasu ostatnie mlesio to kolo 23 dostaje Hipp ale na noc. Jest w wersji niemieckiej ,ale do kupienia w Pl ( z polska naklejka z tyl). Jest troche gestrze od normalnego.
1386630.jpg
Wczoraj w nocy Peter go kladl i dal mu normalne mleko. Choc mowilam by dal to. Ale nie ,on juz zrobil. no to ok. I Oli obudzil sie o 5 ,dostal jesc ,potem obudzil sie o 6 i zabawa w pelni. Peter wygiety wzol go do naszego lozka ,a tam spiewnie ,czolganie sie itd.
Wiec to spanie to raczej cudowne mlesio. Uwielbiam je:-D:-D:-D:-D:-D

Ide lekko ogarnac dom przed przyjsciem opiekunki ,a potem robie wlosy bo zakupila prostowalnice 2w1 co prostuje i zakreca wlosy Troche sie nie bawilam i dziala super, ale dzis to na serio. chce miec pofalowane.
curl_85801202.jpg

Milego popoludnia

Dzieńdobry dziewczynki! U nas co 5 minut pada deszcz a co 10 wychodzi słońce. W tych "sprzyjających okolicznościach" pogody zaliczyliśmy szybki spacer, na którym zajmowałam się głównie zakładaniem i zdejmowaniem folii przeciwdeszczowej z wózka. Ale Igor spał sobie w najlepsze. Teraz też dosypia już 2,5 godziny, w tym czasie zasnęłam z nim, ale już dawno zdążyłam się wyspać, a on dalej śpiocha. Chyba jeszcze nigdy, odkąd nie jest noworodkiem tyle w dzień nie pospał.

Ehh ja muszę przyznać, ze mam jakieś gorsze dni ostatnio i zły humor mnie się trzyma. Sama nie wiem dlaczego, bo powodów na co dzień jest tysiąc ale przecież żaden z nich nie jest specjalnie poważny. Jak widzę na ulicach "dzisiejszą" młodzież to aż mi się gorąco robi, ze kiedyś moje dziecko będzie musiało się z nią zmierzyć i wogóle zastanawiam się, czy dobrze go do tego przygotuję. No taki mam dzień, ze generalnie świat mi się wydaje zły. No ale to pewnie ta pogoda...

angun - dzięki za cynka z miodem, nawet bym nie przypuszczała, na razie to my i tak dopiero rozszerzamy dietę, ale dobrze wiedzieć na przyszłość

gola - my też dziś prawie cały dzień sami z Igorem na chacie, no i koty. Ale tylko ja w tym towarzystwie nie śpię:-D

mycha - super, że Nadii się podobało na basenie, moje dziecko też uwielbia wodę.

helenka
- trzymaj się kochana, myślę o Was często i tylko mogę się domyślać co musicie przechodzić, PRzytulam Was mocno i trzymam kciuki

maggipka - Stoo Lat:tak:

mirelka, margo - ale wam zazdroszczę zaciążonych sióstr, fajnie mieć tak blisko kogoś z brzuszkiem i powspominać ten czas, a noworodek to sama słodycz...kiedy to było,....

reklama
Witajcie dziewczyny wieczorową porą!

My własnie ściągnęliśmy niedawno ze spacerku, bo tak to cały dzień lało, wiało i padał grad. A teraz tak ładnie u nas słonko świeci.
Gola oczywiście nie chciałam ciebie przestraszyć, chciałam bys jednak wiedziała, że miód nie jest polecany dla takich maluchów, tak jeszcze myślałam, że jeśli gotujesz to jeszcze z miodem to może bezpieczniejsze niż słodzić tak po prostu, ale najlepiej nie używać. Mam nadzieję, że cię nie wystraszyłam:zawstydzona/y: A co do kaszki, to robię zwykle ryżową połączoną z jaglaną i dodaję z łyżkę Sinlacu (kupiłam jak jeszcze nie miałam jaglanej i muszę zużyć), także miks taki :-) Ostatnio owocki dają same a na wieczór kaszkę z mleczkiem (Bebilon Pepti), dziś 1 raz dałam kaszkę glutenową(łyżeczkę orkiszowej).
Margo to kolejna siostra BB listopadówki będzie mamą, super, gratuluję!!!!
SSabrina laleczka bardzo ładna, na pewno będzie się podobać!
Andrzelika Artur siedzi, najlepiej na podłodze, czasem w ferworze zabawy bujnie się na bok, siedzi stabilnie dosłownie od kilku dni.
Helenka jesteście z Olusiem b.dzielni, mam nadzieję, ze te dni do piątku szybko zlecą i wyjdziecie. To straszne patrzeć na te chore dzieciątka, mi się zawsze serce kraje jak patrzę na te łyse główki....
Angie, to już niedługo, jeszcze trochę i pożegnacie się z woreczkami na zawsze! Fajnie, jak ktoś bezinteresownie coś podpowie, miło ze strony pielęgniarki!!
Mycha to może będzie wasz stały punkt programu w sobotnie poranki, fajnie, że Nadin lubi się pluskać w takiej "dużej wannie" :-) Gratki nowego ząbka!!!
Ponko ja jak zwykle, spacerek, trochę tarzania się na macie a po południu była wizyta dziadków i wręczanie prezentów. Dziś oglądaliśmy bajeczkę na babyTv i patrzył jak zaczrowany :-)
Maggipka- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! Samych słonecznych dni, zdrowia i jak najmniej problemów!
Winki widziałam to mleczko w katalogu Hippa, ono jest zagęszczone kaszką? ładnie ci Olinek śpi, zazdroszczę! Prostownica fajna, ja nauczyłam się kiedyś robić loki zwykłą płaską (czesałam się na sylwka).
Syl ja też czasem się zastanawiam, jak przygotować Artura na zmierzeniem się z tym bezwzględnym światem, na pewno dam mu tyle bezwarunkowej miłości, ile będę mogła, ale i też uczulę przed złem, chamstwem. Czasem się zastanawiam jakim będzie nastolatkiem.

Miłego wieczorku dziewczyny, idziemy z mężem kąpać Artiego i oglądamy finał X Factora!!

Do góry